Menu

Fotbal

Španělský pohár

FC Barcelona – Celta de Vigo

5:0

konec (4:0)

11.01.2018, 21:30 • Camp Nou (Barcelona) • Osmifinále • David Suchý

Tipsport: 1.14 7.81 16.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 2:4. (23:20:23)
Je tu konec! Barcelona zvládla dnešní odvetné utkání a po přesvědčivě výhře postupuje dále. Nutno dodat, že jsme zejména v prvním dějství sledovali dosti jednoznačnou partii, přičemž se Katalánci postarali o čtyři branky v krátkém časovém sledu. Celta si za celé utkání nevytvořila žádnou velkou příležitost, čímž logicky nemohla pomýšlet na úspěch.

90+1

Konec zápasu.

90

Druhý poločas bude nastaven o jednu minutu.

89

Už brzy se nám rozeběhne nastavený čas a vypadá to, že se hosté nedostanou ani k jedné vstřelené brance.

87

87. RAKITIČ - 5:0

87

Barcelona právě vstřelila branku!
Pověstný bůr je přeci jenom na světě! Dembélého centr od rohového praporku doplachtil přesně na hlavu IVANA RAKITIČE, který svojí hlavičkou nedal Álvarezovi šanci.

86

Rakitič se pokoušel zakončovat patičkou, ta ale nebyla nikterak důrazná. Dembélé se již staví k exekuci šestého rohového kopu.

84

Z toho taktéž nepramenilo žádné nebezpečí, navíc se vzorně vrátil Mascherano, který zamezil jakémukoliv zakončení. Hosté se chopí ještě autu.

83

Až nyní se hosté dostali do hodně nadějné situace, kdy čtveřice hráčů směřovala na trojici domácích. Jonny to nevyřešil zrovna dobře, i tak vybojoval alespoň roh.

82

Mallo musel hodně šlápnout, neboť Morova přihrávka byla trochu prudší. Hostující kapitán to přeci jenom zvládl, místo centru ale zvolil zpětnou přihrávku.

81

Razantní odkop míče v podání Cillessena směřoval až k opačnému pokutovému území. V současné době sledujeme obránce Celty Vigo.

80

Suárez se rozhodl překvapit Álvareze, který si mohl oddechnout. Uruguayec svůj lob poslal kousek vedle tyče a pověstný bůr se tak zatím nekoná.

79

Utkání se nám pomalu a jistě blíží do závěrečné desetiminutovky. Celta se pokouší alespoň o čestný úspěch, dnes velmi dobře hrající Barcelona to ale nechce připustit.

78

Po Álvarezově odkopu se Albovi nepodařilo zalepit hrací předmět, který se tak dostal ven ze hřiště. Vigo bude vhazovat kousek za polovinou hřiště.

77

Lobotka se vydal kupředu, jenomže ani jeden ze spoluhráčů mu nedokázal kloudně vrátit balón zpět na kopačku. Ani z tého akce tak hosté nezahrozili.

76

Po delší době jsme se dočkali také střely ze střední vzdálenosti. O tu se postaral talentovaný Árnaiz, jenomže své zakončení poslal pouze do reklamního banneru.

75

Lobotka dokázal zastihnout Busquetsovu rozehrávku, nicméně míč poslal pouze k noze protihráče. Barcelona se rozhodla uklidnit hru.

74

74. Árnaiz selhal v šanci.

74

Záblesk geniality nyní předvedl Dembélé, který z těžké pozice dokázal vyslat bochánek na Árnaize. Druhý jmenovaný pálil tvrdě pouze do boční sítě.

73

Fontás si dlouho vybíral, kudy rozehraje. Nakonec si vybral na levé straně volného Jonnyho, který napodobil svého kolegu a pouze přihrál vedle sebe.

72

Do konce zápasu zbývá už jen něco málo přes dvacet minut. Hra určuje nenapodobuje podívanou v prvním poločase, brankových příležitostí navíc hodně ubylo.

71

Suárez se po jednom ze soubojů v pokutovém území poroučel k zemi, Fontásovo bránění ale nebylo posouzeno jako nedovolené. Penalta se tak konat nebude.

70

Dembélé vzal i další situaci na svá bedra a obrana opět měla velké starosti. Mrštný mladík si tak dlouho přendaval míč do střelecké pozice, až trefil pouze záda protivníka.

69

Střídající Dembélé ukázal vše tkví jeho přednosti, neboť si pohrál hned se třema protihráči. Poté poslal míč do ulice na Semeda, který vybojoval další roh.

68

Aktivní Semedo našel lukrativním centrem trestuhodně nekrytého Suáreze, jenž z těžké pozice zakončoval nad břevno. Hezká akce v podání Blaugranas.

67

Právě Gomes se po odchodu Messiho a Iniesty stará o režii hry. Portugalec si narazil na levé straně s Árnaizem, poté si ale neporadil s vydatnou přesilou.

66

Po delší době se k míči dostal také Gomes, jenž se dnes k hracímu předmětu příliš nedostává. Nyní se Alba ujme autového vhazování.

65

Gómez dokázal využít Semedova zaváhání a s míčem se hnal do šestnáctky. Tam posadil na zadek Vermaelena, posléze se ale senzačně vrátil právě Semedo, který obral protihráče o balón.

64

Ve druhém poločase je hodně vidět hostující Mor, který hýří aktivitou na pravé straně. To je ale málo, pro větší úspěch ho musí napodobit také jeho kolegové.

63

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Iniesta, přichází Árnaiz.

62

Tak uvidíme, jaký efekt bude mít střídání Messiho. Dnes dvougólový střelec byl trochu překvapivě vystřídán, zřejmě ale šlo o taktické střídání.

61

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry a stále platí, že Celta je směrem dopředu naprosto bezradná. Cillessen je i nadále bez složitější práce.

60

Gómez nevyzrál v osobním souboji na Mascherana, který ho zkušeně vystál. Hra se tak přesunula na druhou stranu, kde po centru pálil Mor vysoko nad branku.

59

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Messi, přichází Dembélé.

59

Jindy výborně hrající Sisto se dnes herně trápil. Mladičký křidelník se nedokázal dostat ke své klasické hře a navíc měl velký podíl u čtvrté branky.

58

Naprosto fantastická kolmice z kopačky Rakitiče měla oči. Suárez to ale opět nezvládl se svým náběhem a i tentokráte byl přistižen v ofsajdu.

57

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Sisto, přichází Méndez.

56

Lobotka se ujal režie hry kousek az středovým kruhem. Narážečka s Radojou sice nebyla špatná, včas z obranné linie ale vystoupil Vermaelen.

55

Celta si mohla oddechnout i po předešlé akci. Semedo servíroval přízemní nabídku na Suáreze, jenž ve skluzu pouze slabě líznul kulatý nesmysl.

54

Barcelona to před vápnem tak dlouho šperkovala, až zpětná přihrávka v podání Iniesty směřovala do úplně jiného prostoru. Messi se tak míči vůbec nedostal.

53

Další velmi ledabylá ztráta míče v podání Lobotky nakonec neměla fatální následky. Situaci totiž stačil včas vyřešit Sergi, jenž razantně odkopl míč na druhou stranu.

52

Po odvrácení balónu se Rakitič postavil k rozehrávce rohového kopu. Míč se stáčel směrem do branky, nakonec byl nejvýše ve vzduchu Jonny.

51

Naprosto dokonalý výkop putoval až za obranu soupeře a málem z toho byla další branka. Suárez ale nenašel na druhé straně Messiho.

50

Gomes vyhrál hlavičkový souboj a míč pouze posunul za svá záda. Tam si už sebíhal Suárez, který si ale nevšiml Sergiho. Hostující obránce skončil na zemi a je pískáno.

49

Mor nastartoval své ryché nohy a před šestnáctkou oslovil na levé straně pohybujícího se Sista. Vzorně se ale vrátil Semedo, který navíc nepřipustil ani rohový kop.

48

Hned v úvodu se Suárez chtěl protáhnout kolem Sergiho, který jeho úmysl ale hravě přečetl. Poprvé se s míčem seznámil také Gómez, jenomže v hlavičkovém souboji neuspěl.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Wass, přichází Gómez.
Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Aspas, přichází Radoja.
Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Piqué, přichází Vermaelen.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou úvodní dějství, které jednoznačně vyznělo lépe pro Barcelonu. Ta během několika minut nasázela svému soupeři hned čtyři branky a postup tak má hodně blízko. Celta toho směrem dopředu moc nepředvedla, přičemž Cillessen nemusel vůbec zasahovat.

45

První poločas skončil.

45

Suárez těsně před konečným hvizdem ještě rozvlnil síť popaté, Messiho přihrávka na útočného kolegu ale směřovala do ofsajdu.

44

Na zadní tyči sklepával Wass na malé vápno, kde se pohyboval Aspas. Ten to měl na dlouhou nohu a proto se odhodlal k akrobatickému zakončení, které bylo spíše komickou vložkou.

43

Hodně neviditelný Gomes to zkoušel individuálním průnikem kolem dotírajícího Fontáse, který si s Portugalcem nevěděl rady. Centrovaný balón se ale snesl do náruče Álvareze.

42

Série krátkých přihrávek nechala Celtu klidnou a naopak se hosté podívali k opačnému vápnu. Mor si navedl míč na levou nohu, posléze ale odcentroval přímo na hlavu Piquého.

41

Celta je po několika vteřinách opět bez míče a v současné době sledujeme obléhání hostující poloviny. Katalánci ale nemohou najít cestičku k Álvarezovi.

40

Alba nestačil vměstnat svůj odkop na vymezený prostor a Mallo se tak ujme autového vhazování. Zřejmě si svým hodem vybere naběhnuvšího Aspase.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli hlavní sudí také něco nastaví.

38

O několik vteřinek později nevyšla ani přízemní nabídka na Messiho, neboť se do dráhu letu míče připletl Fontás. Bývalý hráč Barcelona raději přihrál až k Álvarezovi.

37

Po delší době se s míčem pomazlila také stoperská dvojice Blaugranas, která došla s balónem až na druhou stranu. Tam ale soupeř stačil vystihnout prudkou přihrávku.

36

Alba opět zavařil obraně, která si nepohlídala jeho náběh do šestnáctky. Střelec třetí branky posléze chtěl oslovit Suáreze, jenž ale zakončoval z ofsajdu.

35

Faktem je, že jsme od Celty zatím neviděli kloudnější útočnou akci. I možná proto je stav takový, jaký je a pakliže budou hosté předvádět podobný výkon, bude jistě náskok Barcelony mnohem větší.

34

Ochozy Nou Campu rázem ožili, což určitě pocítili také domácí hráči. Ti naprosto ovládají toto odvetné utkání a postup si jistě nenechají ujít.

31

31. SUÁREZ - 4:0

31

Barcelona právě vstřelila branku!
Tohle zavání pořádným debaklem! Sisto naprosto nepochopitelně přihrával na vlastní malé vápno, kde ale rozehrávku vystihl LUIS SUÁREZ. Prudká rána se projevila jako dostačující a domácí vedou o čtyři branky.

29

Hosté mají před sebou hodně kritickou situaci. Nyní budou muset vstřelit dokonce tři branky, což by si tak zkušený celek jako Barcelona, měl pohlídat.

28

28. ALBA - 3:0

28

Barcelona právě vstřelila branku!
Tohle je jednoznačně Messiho zápas! Argentinec totiž narýsoval fantastickou kolmici na JORDIHO ALBU, který zřejmě trochu překvapil Álvareze. Ten zřejmě očekával přihrávku na Suáreze a proto nestačil na střelu reagovat.

28

Akrobatickým způsobem to zkoušel Suárez, jenž si hrudí zpracoval Messiho přihrávku a poté pálil nůžkama. Zakončení nebylo nikterak důrazné, navíc ani přesné.

27

Konečně to vypadá, že se probudilo také hostující mužstvo, které si zřejmě uvědomilo, že potřebuje vstřelit minimálně dvě branky.

26

Zničehonic ale propadl hrací předmět až k Aspasovi, který měl příliš málo času na zakončení. Jeho nepříliš razantní střela tak doputovala pouze do nohy Piquého.

25

Celta si taktéž vybojovala svůj úvodní roh, ani tentokráte nebyl Cillessen přinucen k žádnému zákroku. Posléze Wass raději vrátil míč až k obranným kolegům.

24

Messi procedil balón na Iniestu, který chtěl využit podklouznutí Sergiho. Kapitán Barcelony ale nesklopil nárt a balón se tak vyšplhal těsně nad břevno.

23

I tentokráte se Suárez provinil prohřeškem, tentokráte to ale bylo ofsajdové postavení. V opačném případě by se domácí forvard dostal do vyložené šance.

22

Po Suárezově sražené přihrávce na osamoceného Gomese to z velké vzdálenosti zkusil Rakitič. Nepřipravený projektil se ale stočil daleko od branky.

21

Už, už to vypadalo, že Suárez vystihl rozehrávku soupeře, jenomže byl zřejmě pískán útočný faul. Uruguayec se tak musí vrátit za míč, Vigo bude rozehrávat.

20

Konečně se hosté dostali k souvislejší práci s balónem, nicméně stále to je na jejich vlastní polovině. Barcelona se tak v poklidu stačí vracet na svá vychozí postavení.

19

Busquets se po chvilkovém rozhlížení rozhodl oslovit na pravé straně naběhnuvšího Semeda, který si ale nepohlídal ofsajdovou linii.

18

Iniesta si na hranici pokutového území vybral Messiho, který si nechtěl komplikovat život a míč raději poslal zpět na nohu odesílatele. Celta se nemůže dostat k míči.

17

Jenže tomu dosavadní obrázek hry určitě nenasvědčuje. Domácí brankář zatím nemusel předvést žádný zákrok, neboť jeho kolegové soupeře k míči moc nepouštějí.

16

Tak v tuto chvíli to bude mít Celta opravdu hodně složité. Pakliže tedy chce postoupit, bude muset za každou cenu vstřelit minimálně dvě branky.

15

15. MESSI - 2:0

15

Barcelona právě vstřelila branku!
To je neuvěřitelné, domácí totiž skórují naprosto stejným způsobem! Samotný LIONEL MESSI rozjel další ofenzivní výpad, následovala přihrávka na Albu, který vrátil míč na nohu Argentince. Pětinásobný držitel Zlatého míče tentokráte nedal Álvarezovi šanci.

15

Messi dostal spousta prostoru na levém křídle a ihned zkoušel oslovit svého parťáka Suáreze. Ten byl ale tentokráte dobře střežen Fontásem.

14

Na úvodní branku dnešního střetnutí jsme tak nemuseli dlouho čekat. Katalánci dokázali zužitkovat hned první šanci a na řadě tak je soupeř.

13

13. MESSI - 1:0

13

Barcelona právě vstřelila branku!
Máme tady úvodní branku dnešního střetnutí! Albova přízemní přihrávka doputovala až na nohu LIONELA MESSIHO, jehož levačka byla smrtelná. Álvarez si na míč sice sáhl, rukavicí ho ale posunul pouze za sebe.

13

Mor daleko nedorazil, následně se nechal Semedo naprosto ledabylým způsobem obrato balón. Mallova nepříjemní nabídka nakonec skončila na noze Piquého.

12

Celta naprosto propadla kousek od vlastní šestnáctky a Messi táhl nadějný útok. První přihrávka pod sebe byla sražena, následná nepříjemná rána skončila u Álvareze.

11

Suárez předvedl brilantní zrychlení, které ale velmi dobře přečetl pozorný Sergi. Domácí forvard posléze otřel míč o nohu bránícího hráče a kopat se bude druhý roh.

10

Z něho ale nepramenilo žádné nebezpečí a obrana hostů si tak mohla oddechnout. O malý okamžik později byla Albova přihrávka na Gomese zachycena Mallem.

9

Na opačné straně spolupracoval Messi se Suárezem, ani jeden z jmenovaných hráčů se nedostal ke střele. Místo toho bude Barcelona zahrávat úvodní rohový kop.

8

Ojedinělý útok v podání hostů skončil tak rychle, jak vůbec začal. Aspas táhl akci po levé straně, nicméně přihrávka na Mora byla hodně nepovedená.

7

V úvodu tohoto utkání nesledujeme zrovna ofenzivní podívanou, místo toho je k vidění nespočet krátkých přihrávek na malém prostoru. Celta se k míči moc nedostává.

6

Alba operoval u levé postranní čáry, napadající Wass ho ale vyhnal zpět na obrannou polovinu. Vypadá to, že to Barcelona zkusí přes pravé křídlo.

5

Dalekonosný pas směřoval na Suáreze, který si zkušeně udělal tělem prostor. Následný centr na Gomese byl o kousek delší, hostující brankář tak nemusel vůbec zasahovat.

4

Poprvé se nám předvedl Messi, jenž si to namířil mezi přesilu protihráčů. Ta ho nakonec čistým způsobem odzbrojila a hra se tak přelévá na druhou stranu.

3

Katalánci začali toto klání typickou kombinací na vlastní polovině. Postupně se s kulatým nesmyslem seznámila téměř kompletní zahajovací jedenáctka.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Barcelona: Cillessen – Semedo, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets – Rakitič, Gómes – Iniesta (C) – Messi, Suárez
Náhradníci: ter Stegen – Dembélé, Paulinho, Digne, Vermaelen, Roberto, Árnaiz

Real Club Celta de Vigo: Álvarez – Mallo (C), Sergi, Fontás, Jonny – Wass, Jozabed, Lobotka, Sisto – Aspas, Mor
Náhradníci: Blanco – Hernández, Radoja, Gómez, Cabral, Roncaglia, Méndez.
První zápas

V prvním pohárovém zápase těchto dvou celků se urodila remíza 1:1. Nejprve šli zničehonic do vedení Katalánci, nicméně Celta stačila ještě před koncem prvního poločasu vyrovnat. Ve druhém dějství výrazně přibylo vyložených šancí, jenomže ani jedno z mužstev už nedokázalo skórovat. Tento výsledek tak hraje do karet spíše Barceloně.
Real Club Celta de Vigo

Celta Vigo nezaznamenala zrovna ideální vstup do letošní sezóny, nicméně postupem času se výkony začaly zlepšovat a poté znovu upadat. Momentálně je z toho až patnáctá pozice. Celta se tradičně opírá o velmi efektivní útočnou vazbu, jenž letos v lize zatím nasázela přes třicet branek. Zrovna ideální to ale není, co se týče defenzívy, tam totiž Vigo inkasovalo už sedmadvacetkrát. Celta ale může být nakopnuta remízou z minulého ligového kola, kdy remizovala s madridským Realem 2:2. Hostující celek se v letošní sezóně spoléhá na střelecké schopnosti Iaga Aspase, jenž společně s Maxim Gómezem nastřílel už dvaadvacet branek.
FC Barcelona

Španělský gigant Barcelona začala letošní ročník španělské nejvyšší soutěže ve velkém stylu. Katalánci se zatím nacházejí na vedoucí příčce, přičemž na druhé Atlético Madrid mají náskok devíti bodů. Katalánci se nacházejí ve velmi slušné formě, přičemž v lize naposledy ztratily body téměř před měsícem. Od té doby následuje čtyřzápasová šňůra bez ztráty jediného bodu a také bez obdržené branky. I v letošní sezóně táhne Blaugranas famózní Lionel Messi, jenž je dvaceti brankami nejlepším střelcem. Druhý v pořádí je Luis Suárez, který nastřílel o devět branek méně.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělský pohár má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Barcelona a Real Club Celta de Vigo.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

FC Barcelona – Celta de Vigo

5:0

konec (4:0)

Zpět na online

Branky: 13. Messi, 15. Messi, 28. Alba, 31. Suárez, 87. Rakitič

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 2:4.

FC Barcelona: Cillessen – Semedo, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets – Rakitič, Gómes – Iniesta (C) – Messi, Suárez
Náhradníci: ter Stegen – Dembélé, Paulinho, Digne, Vermaelen, Roberto, Árnaiz

Celta de Vigo: Álvarez – Mallo (C), Sergi, Fontás, Jonny – Wass, Jozabed, Lobotka, Sisto – Aspas, Mor
Náhradníci: Blanco – Hernández, Radoja, Gómez, Cabral, Roncaglia, Méndez

První zápas: Celta Vigo - Barcelona 1:1