Menu

Hokej

ELIOD extraliga mladšího dorostu

HC RT TORAX Poruba – HC Oceláři Třinec

2:3

konec (0:2, 1:0, 1:1)

11.01.2018, 18:00 • RT TORAX ARENA • Skupina E • Gabriela Juříková

Děkuji za pozornost, přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera a z RT TORAX ARENY brzy na počtenou. (20:22:05)
Domácí na začátku třetiny ovládali hru a Kryštof Krčmarský s pomocí vyhraného vhazování a nahrávačem Puchalou zdramatizoval utkání vyrovnávací brankou. Jenže na otázku, který tým si v bodech polepší našel odpověď Michal Ramík. V padesáté minutě ujel porubské obraně a střelou pod horní tyč si připsal vítěznou branku. Oceláři upevnili svůj tabulkový post a Porubští musí dál šlapat a rvát se o body, aby se zbavili nepostupové pozice. V dnešním utkání si sami dokázali, že jde hrát s kýmkoliv, jen je třeba hrát plných šedesát minut.

Konec zápasu.

59:55

Vhazování po levici porubského gólmana.

59:45

Slíž je odstřelován ze všech stran.

59:10

Porubští si nahrávají na paty takže nějaký nečekaný útok se nemůže podařit.

58:53

Hraje se před Slížem.

58:39

Oceláři sedostali do pásma díky ofsajdu.

57:54

Střelu Halaty odklonil z prostoru tří tyčí gólman Třince koncem hole na zadní mantinel.

56:57

Poruba i Třinec se nyní v útočných třetinách zastavují jen na skok. Oba týmy dobře brání a tak se k vidění hokej nahoru dolů.

56:11

Nakonec se museli porubští rychle vrátit do své třetiny, kde na bránu dotíral Wardas.

55:20

Krčmarský dojel odpálený puk a na ose hřiště mu najíždí Kubík. Nahrávku ale porubský centr nedokázal uskutečnit, dojel jej obránce Cienciala.

54:20

Hrozbu odstranil odvezením puku od porubské branky Halata. Slíž byl sice připravený k zákroku, ale nebylo třeba. Třinečtí se nedokázali v brankovišti včas zorientovat a nyní musí rychle zpět do obrany.

53:27

Hosté v plném počtu.

52:55

Toraxu se přesilovka ale vůbec vůbec nedaří odehrát v útočné třetině. Hosté jsou neustále na kotouči a i když jej krátce získají domácí hráči, ti jej stejně nedostávají před třineckého gólmana.

51:27

Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Ramík – 2 min., podražení).

50:04

Za faul Kubíka na Jurzycu bylo nařízeno trestné střílení, které faulovaný hráč neproměnil, protože kličku do forhendu mu Slíž přečetl a levou tyč si pohlídal ramenem a spodní část branky ukázkovou šňůrou. Betony se těsně dotýkaly ledové plochy.

49:25

Třinec právě vstřelil branku!
Nepřesnosti v obraně Třinečtí prostě trestají. MICHAL RAMÍK střílel z kruhu přesně nad rameno porubského gólmana a posílá tým opět do vedení. Asistence: Tommy Wardas a Jakub Hykl.

48:20

Slíž chytá střelu od modré čáry z hole Hrůzka.

47:38

V ochozech to jen zahučelo když střela Halaty šla těsně mimo třineckou branku.

46:55

Slíž odklání puk po střele Chovaniaka.

45:36

Domácí se začali bránit a to je voda na mlýn Ocelářům. Slíž drží vyrovnaný stav i po střele Kašpárka.

44:45

Halouzka zlikvidoval další porubský pokus o vsítění branky a stejně tak si na druhé straně počínal Slíž, který hru i přerušil. Puk z hole Hykla udržel v lapačce do chvíle než sudí přerušil hru.

43:04

Poruba právě vstřelila branku!
Vyhrané vhazování před útočnou modrou znamenalo zárodek vyrovnání, které přesnou nahrávkou zařídil Puchala a střelec KRYŠTOF KRČMARSKÝ. Asistence: Denis Puchala.

42:51

Porubští se nyní zastavili ofsajdem.

41:37

Třinecká obrana byla teď velmi důrazná při dotírání porubských útočníků Rambouska s Krčmarským. Bude se vhazovat po levici třineckého gólmana.

40:37

Hosté v plném počtu.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:25.
Porubská obrana byla v druhé periodě kompaktnější a důraznější. Z toho pramenila snižující branka v druhé polovině utkání. Adam Spurný vzal vše na sebe. Po mantinelu odpálený puk od Slížovy branky dopravil v těžké situaci, kdy by bráněn z obou stran třineckými hráči, do třinecké branky mezírkou mezi betony.
Oceláři pak malinko polevili v ofenzivní činnosti a nabízeli Porubě delší pobyty před Halouzkovou brankou. Vyrovnání ale třinecký gólman nepřipustil, i když v závěru třetiny odehráli domácí poměrnou část své první přesilovky.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:05

Až do brány chtějí porubští puk dopravit, jinak si nelze vysvětlit absenci střelby. Kotouč nakonec vyhazuje přes střídačku mimo ledovou plochu Hrůzek.

38:49

Střelu Machů zblokoval Wantulok.

38:37

Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Kašpárek – 2 min., podražení).

36:55

Slíž rozehrál po mantinelu. Přihrávku na slepo porubského útočníka Třinec nepotrestal.

36:05

Oceláři zahráli zakázané uvolnění. Vhazuje se po levici Halouzky.

35:40

Třinečtí jakoby polevili. Porubě dávají mnoho prostoru a možná se pomalu rodí vyrovnání.

33:57

Poruba právě vstřelila branku!
Kotouč si vzal na hůl ADAM SPURNÝ a kličkou na střed se dostal před gólmana. Byť byl tísněn obranou, dokázal kotouč poslat po ledě brankáři mezi betony.

33:48

Závar před Slížem vyřešili obránci odkloněním puku k mantinelu.

32:40

Puchala a Machů uklidili puk do středního pásma, kde si jej vzal Moškoř a přiklepnutím na Halatu se porubský útočník dostal ke střele. Halouzka snížení stavu nepřipustil.

31:30

Pavlík sklepl kotouč do útočné třetiny a tak musí Třinečtí znovu zakládat útok.

30:12

Havlík spěchal za nahozeným kotoučem, ale spoluhráči nedokázali jeho zadovku po mantinelu poslat za modrou čáru a tak se dál Poruba brání třinecké ofenzivě.

28:22

Poruba se rychle vymanila z případného tlaku. Hosté se totiž provinili ofsajdem.

27:45

Icing domácích.

27:15

Domácí tentokrát ustáli oslabení a jsou v plném počtu.

26:59

Porubští zdrželi soupeře v jejich třetině a za malý moment budou v plném počtu. Halouzkovu nulu ohrozil Foldyna.

26:30

Slíž likviduje pokusy Ocelářů a nabízí Rambouskovi, aby s kotoučem odjel až do útočné třetiny, kde nakonec i kotouč zaváží.

25:58

Vhazuje se po pravici porubského brankáře. Chovaniakova střela skončila v ochranné síti po teči domácího hráče.

25:15

Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Moškoř – 2 min., podražení).

25:05

Nahození Hrůzka Slíž sklepl lapačkou na led a měl velké štěstí, že před ním nebyl v dobrém postavení žádný hráč v červeném drese. Puk nakonec odpálil do rohu Puchala.

24:10

Krčmarský vzal puk ve své třetině a projel přes všechny hráče až k Halouzkovi. Bekhendovou střelu ale třinecký gólman skryl v náručí.

23:10

Domácí se vymanili z tlaku a Kubík teď může s kotoučem jet do útočné třetiny. Taky tak činí a střílí přes obránce. Puk jen těsně minul levou třineckou tyč.

22:31

Lehké nahození Ramíka Slíž raději ukrývá pod lapačkou a připouští další nebezpečné vhazování před svou brankou.

21:08

Porubští se nemohou dostat ze své třetiny. Oceláři zadržují puk před modrou čarou a až po střele Macháčka přerušuje rozhodčí hru. Bude se vhazovat po levici porubského gólmana.

20:19

Zakončení Hykla letělo vysoko nad Slížovu branku.

20:01

Začala druhá třetina.
Třinec šel díky proměněné přesilovce už ve čtvrté minutě do vedení díky Filipu Hrůzkovi, ale v rovnocenném počtu byla Poruba rovnocenným soupeřem. Na gólové šance, ale stejně vedli Oceláři, ale chyby Porubských v udržení útočné modré čáry nedokázali potrestat. Až napadání na konci třetiny vedlo k navýšení třineckého vedení gólem Alexandra Kašpárka.
Porubští měli šance na hokejkách Foldyny a Puchaly, jenže brankář Halouzka v obou případech udržel čisté konto.
První třetinu malinko zlobilo internetové připojením. Nakonec se umoudřilo a mohla jsem Vám zprostředkovat aspoň ty nejdůležitější akce, které se na ledě udály.

20:00

První třetina skončila.

19:07

Třinec právě vstřelil branku!
Špatná nahrávka domácího obránce znamená potrestání v podobě druhého třineckého gólu. ALEXANDR KAŠPÁREK pak puk nasměroval na porubskou branku a slavil gól do šatny. Asistence: Servác Petrovský.

18:48

Domácí nedokázali v útočné třetině udržet puk na holích a do útoku se dostal Przybyla. Slíž nemusel ani zasahovat, kotouč šel daleko od jeho levé tyče.

17:28

Wardas střílel těsně před Slížem, ale ten předvedl jak umí betony roztáhnout po brankové čáře. I následnou dorážku Ramika uklidil pod výstroj. S pomocí obránců zajistil přerušení hry.

14:00

Při hře pět na pět jsou Porubští rovnocenným soupeřem. Na zteč se vydal Puchala. Halouzka kotouč odpálil do rohu.

13:45

Za porubskou obranu se dostal Kašpárek a jedovatě vystřelil. Slíž betony sklapl včas.

09:58

Po hokeji nahoru dolů se k vyrovnání mohl propracovat Foldyna, jenže i Halouzka měl tyče správně postavené.

06:00

Velkou šanci na navýšení skóre měl Przybyla, jenže porubský gólman si levou tyč pohlídal.

03:19

Třinec právě vstřelil branku!
Přesilovku využili hosté až dvacet osm vteřin před jejím vypršením. Porubská obrana dokázala střelecké pokusy eliminovat a kotouče posílat mimo brankoviště. Ale síly docházely a tak se právě v samém konci oslabení museli sklonit před nahrávkovým koncertem Ocelářů na jejímž konci byl před brankou stojící FILIP HRŮZEK. Kotouč prošel porubskému brankáři pod betony. Asistence: Tommy Wardas a Filip Cienciala.

01:47

Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Barčák – 2 min., podražení).

00:33

Hykl si přehodil ve středním pásmu puk přes obránce Dobeše a jen díky vyjetí gólmana Slíže se mu nepodařilo zakončit akci střelbou. Slíž kotouč odpálil k levému mantinelu.

00:01

Utkání právě začalo.
Krásný dobrý večer přeji z RT TORAX ARENY a vítám Vás při sledování extraligového utkání mezi HC RT TORAX Poruba a HC Oceláři Třinec.

Trenéři Pavel Leksovský (POR) a Jiří Raszka st. (TRI) nahlásili tyto sestavy:

HC RT TORAX Poruba: Slíž (Števanka) – Machů, Puchala, Dobeš, Havlík, Macurák, Gelnar, Hlaváč, Bechný O. – Rambousek, Krčmarský K., Kubík – Halata, Moškoř, Chovanec – Foldyna, Spurný, Barčák – Pavlík

HC Oceláři Třinec: Halouzka (Klimek) – Hrůzek, Wantulok, Mituchovič, Chovaniak, Bujak, Cienciala – Raszka, Przybyla, Šotkovský, Wardas, Jurzyca, Kašpárek, Petrovský, Hykl, Ramik, Macháček

Utkání budou řídit tito rozhodčí: Kubíček – Barteček, Ševčík.
Dokážou mladí porubští hráči vzdorovat rozjetým a motivovaným Ocelářům, nebo se naplno ukáže rozdíl mezi oběma celky? Na tyto a další otázky nalezneme odpověď už dnes od 18:00 v RT TORAX ARENĚ v Ostravě – Porubě. Vstup na utkání je zdarma a vy všichni jste na něj srdečně zváni.
Třinečtí Oceláři také bojují o hodně. Vítěz nástavbové skupiny E totiž automaticky postupuje do play-off o účast na závěrečném turnaji“ELIOD EXTRALIGY. Zatím jsou se čtyřiceti šesti body na prvním místě. Slavit však ještě zdaleka nemohou, jelikož s pouhým tříbodovým odstupem jim na paty šlapou mladí Draci ze Šumperka. Do Poruby si tedy přijíždějí pro povinné tři body.
Ač jsou domácí Porubané až na poslední šesté pozici, vypadá to, že v poslední době chytili formu. Z posledních dvou zápasů získali pět bodů, když doma po boji zdolali Vsetín 4:3 a hned na to urvali po nájezdech dva body na ledě brněnské Techniky. Porubští jsou nyní v situaci, ve které nutně potřebují každý bod. Na předposlední místo, které by jim zaručilo zachování nejvyšší soutěže, totiž ztrácejí pouhý jeden bodík. Proti zatím suverénním Ocelářům to ale bude úkol více než těžký.
Čtvrtek jedenáctého ledna bude v porubské RT TORAX ARENĚ znovu patřit skupině E hokejové ELIOD EXTRALIGY mladšího dorostu. Tentokrát se bude jednat o souboj posledního s prvním. HC RT TORAX Poruba na svém ledě přivítá tým HC Oceláři Třinec.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC RT TORAX Poruba – HC Oceláři Třinec

2:3

konec (0:2, 1:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 34. Spurný, 44. Krčmarský (Puchala) – 4. Hrůzek (Wardas, Cienciala), 20. Kašpárek (Petrovský), 50. Ramík (Wardas, Hykl)

HC RT TORAX Poruba: Slíž (Števanka) – Machů, Puchala, Dobeš, Havlík, Macurák, Gelnar, Hlaváč, Bechný O. – Rambousek, Krčmarský K., Kubík – Halata, Moškoř, Chovanec – Foldyna, Spurný, Barčák – Pavlík

HC Oceláři Třinec: Halouzka (Klimek) – Hrůzek, Wantulok, Mituchovič, Chovaniak, Bujak, Cienciala – Raszka, Przybyla, Šotkovský, Wardas, Jurzyca, Kašpárek, Petrovský, Hykl, Ramik, Macháček

Rozhodčí: Kubíček – Barteček, Ševčík

Průběh zápasu
1. třetina
01:47 POM 2 Barčák, podražení
03:19 TRI 0:1 Hrůzek (Wardas, Cienciala)
19:07 TRI 0:2 Kašpárek (Petrovský)
Po 1. třetině
2. třetina
25:15 POM 2 Moškoř, podražení
33:57 POM 1:2 Spurný
38:37 TRI 2 Kašpárek, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
43:04 POM 2:2 Krčmarský (Puchala)
49:25 TRI 2:3 Ramík (Wardas, Hykl)
51:27 TRI 2 Ramík, podražení
Konec