Menu

Hokej

NHL

Vegas Golden Knights – New York Rangers

2:1

konec (1:1, 0:0, 1:0)

08.01.2018, 03:30 • T-Mobile Arena, Las Vegas • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

Tipsport: 1.81 4.06 3.88 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání

William Karlsson (VGK) (1 + 0)
Marc-André Fleury (VGK) (28 zásahů)
James Neal (VGK) (1 + 0) (06:11:59)
Československá stopa v utkání

Tomáš Nosek (VGK) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 13:31)
Ondřej Pavelec (NYR) (32 zásahů)
Střely na branku v zápase

Vegas Golden Knights: 34

New York Rangers: 29
Je hotovo. Máme za sebou na góly docela chudé, ale i tak velmi zajímavé utkání. New York Rangers šli jako první na začátku zápasu do vedení, když se prosadil Mika Zibanejad a zdálo se, že hosté budou mít navrch. Jenže opak byl pravdou. Ještě před první sirénou vyrovnal James Neal a od prostřední části jsme sledovali vyrovnaný hokej. Když vše nasvědčovalo, že bychom dnes mohli vidět také prodloužení, v polovině třetí dvacetiminutovky udeřil William Karlsson a poslal Las Vegas do trháku. Na jeho branku už nikdo odpovědět nedokázal, takže domácí vítězí 2:1 v základní hrací době. Je to přitom jejich desátá výhra z jedenácti zápasů, nikdo jiný v NHL teď nemá lepší formu. Velmi dobré výkony v brance Rangers dnes ale předvedl Ondřej Pavelec. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek týdne.

Konec zápasu.

59:44

J. T. Miller tečoval pokus Zuccarella, ale první jmenovaný neposlal puk do sítě. Pak ještě domácí vyhazují na jedno zakázané uvolnění, jenže do konce třetí třetiny chybí pár vteřin.

59:12

Domácí brankář má puk v lapačce poté, co k němu doskákal na brankovišti. Je jasné, že teď nebude chtít nic riskovat a raději přeruší hru, než aby rozehrával dopředu.

59:02

Hlasatel ohlásil poslední minuta základní hrací doby, ještě je tu ale další vhazování v útočném pásmu New York Rangers. Fleury bude muset dávat pozor.

58:55

Vegas Golden Knights vyhazují přes všechny čáry, takže je z toho zakázané uvolnění.

58:36

McDonagha stihl jako první puk v obranném pásmu, čímž zabránil inkasování do prázdné branky. Rangers už hned vyrážejí zkusit štěstí dopředu.

58:20

Hostující tým zavezl puk do útočného pásma, ale brzy kotouč skončil za mantinelem, takže z toho bude jen další vhazování na stejném místě.

58:01

Ondřej Pavelec zároveň zůstane na střídačce a hosté to tedy zkoušejí se šesti muži v poli.

58:01

New York Rangers si vybírají oddechový čas.

58:01

Začaly poslední dvě minuty základní hrací doby a Marc-André Fleury má puk v náruči. Za chvíli se bude vhazovat po jeho pravé ruce.

57:19

Jonathan Marchessault nebezpečně dorážel na brankovišti puk a klidně už mohl rozhodnout. Ale Pavelec hosty znovu udržel ve hře, když zabránil pohromě betonem.

57:15

Možná už to nebude dlouho trvat a dočkáme se odvolání Ondřeje Pavelce. Teď si ale hosté musí dávat pozor, protože po tlaku v útočném pásmu ztratili puk.

56:59

Holden přizvedl ránu soupeře do ochranné sítě a rozhodčí přerušují hru. Je tu ještě jedna komerční přestávka, pak budeme pokračovat v závěru základní hrací doby.

56:31

Na druhé straně unikal po pravé straně Alex Tuch, zavčas ho ale zastavil připravený obránce Kevin Shattenkirk.

55:59

Hala je po zákroku Fleuryho na nohou a žene domácí za výhrou. Je ale jasné, že se ještě Rangers budou snažit o závěrečný tlak. Teď jsou znovu v útočném pásmu.

Vegas Golden Knights – New York Rangers

2:1

konec (1:1, 0:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 18. Neal (Perron), 49. W. Karlsson (R. Smith, Marchessault) – 14. Zibanejad (Grabner, Lettieri)

Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Theodore, Engelland, C. Miller, Hunt – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Perron, Haula, Neal – Leipsic, Eakin, Tuch – Nosek, Bellemare, Carrier.

New York Rangers: Pavelec (H. Lundqvist) – McDonagh (C), Holden, Skjei, Shattenkirk, M. Staal, Kampfer – J. T. Miller, Zibanejad, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, Fast – Vesey, Desharnais, Rick Nash – Carey, Nieves, Lettieri.

Rozhodčí: Walsh, Pollock – Sericolo, Mach

Diváci: 18 234

Průběh zápasu
1. třetina
13:05 NYR 0:1 Zibanejad (Grabner, Lettieri)
14:25 VEG 2 Neal, příliš mnoho hráčů
17:23 VEG 1:1 Neal (Perron)
Po 1. třetině
2. třetina
25:10 NYR 2 McDonagh, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
40:30 VEG 2 Hunt, hákování
48:58 VEG 2:1 W. Karlsson (R. Smith, Marchessault)
Konec