Menu

Volejbal

Uniqa extraliga mužů

VK Jihostroj Č. Budějovice – VK ČEZ Karlovarsko

2:3

konec (25:17, 22:25, 26:24, 20:25, 13:15)

11.12.2017, 20:15 • Sportovní hala, České Budějovice • 11. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

0:0

Karlovarsko si trochu překvapivě odváží z jihu Čech dva body za výhru v pěti setech. Naopak Jihostroj přidává po zaváhání na Kladně druhou porážku v řadě.

Dlouho vyrovnaná první sada se rozhodla ve střední části. Jihostroj odskočil po druhém technickém oddechovém čase na rozdíl tří bodů a svůj náskok do konce setu ještě navýšil. Naopak druhé dějství bylo v režii Karlovarska, které si hlídalo vedení. Ve třetí sadě vedli Západočeši ještě 23:21, měli k dispozici i setbol, ale nakonec šla sada k jihočeskému týmu. Ve čtvrtém setu dlouho domácí dotahovali, ale ke třem bodům do tabulky nedokráčeli. Rozhodující tiebreak se dlouho vyvíjel lépe pro domácí celek, který vedl 10:8 i 11:9, ale poté přišly obrovské chyby v souhře mezi Filipem Palgutem a Pawlem Halabou, kdy se polský smečař ani nedostal k útoku. Tím domácí doslova radovali pátou sadu Karlovarsku.

Petr Michálek musel hrát dnes na liberu za zraněného Martina Kryštofa. Michálkovu pozici zaujal zkušený Tomáš Fila, ale ten nedal tolik bodů, kolik by si trenér Dvořák i on sám představoval. Naopak na druhé straně zářil na bloku neudržitelný Henri Treial. (22:51:30)

0:0

Estonský blokař v dresu Karlovarska Henri Treial je vyhlášen mužem zápasu!

13:15

Konec zápasu.

13:15

Je konec! Karlovarsko si z Českých Budějovic odváží dva body! Na servisu byl nebezpečný Filip Křesťan, ale tentokrát našel jen Hudečka a kdo jiný by mohl zápas ukončit, než Henri Treial útokem středem sítě.

13:14

Široký na podání. Křesťan odvrací první mečbol smečí do diagonály. Před klíčovou rozehrou si bere oddechový čas Jiří Novák.

12:14

Dva mečboly pro Karlovarsko! Tomáš Široký dokázal zatlačil plachtícím servisem, ale poté znovu Palgut nenašel na hlavním kůlu Halabu.

12:13

Dva body v řadě pro Západočechy. Domácí se nesehráli při kombinaci Palguta s Halabou. Jihostroj si bere oddechový čas.

12:12

Opět je vyrovnáno. Peter Ondrovič rozehrál výměnu servisem. Zmrhal bez větších problémů uspěl na přihrávce i v útoku.

12:11

Karlovarský kapitán Ondřej Hudeček se představil po oddechovém čase na podání. Fila obstál na přihrávce, Pfeffer dokázal ubránit v poli Křesťana. Následně se Křesťan prosazuje blokem proti Zmrhalovi.

11:11

Fila se vrátil zpět do hry. Hudeček se představil na podání a dává eso na Michálka. Dvě chyby v řadě od dnešního libera Jihostroje. Oddechový čas pro domácí celek.

11:10

Kraffer se dostává na servisu místo Tomáše Fily. Karlovarsko je ale v kontaktu po útoku Širokého. Michálek míč nad palubovkou nezachránil.

11:9

Stále to je ale o dva body. Pfeffer zakročil v poli, ale hosté se nedostali k útoku. Když už mohl Hudeček smečovat, tak hraje jen do bloku.

10:9

Sérii Jihočechů nezabrzdil ani oddechový čas. Filip Palgut přidal další kvalitní plachtící podání. Zmrhal tentokrát smečuje jen do autu. Míč je ale nakonec tečován a bod putuje na konto Karlovarska.

10:8

A už to je o dva body. Jihostroj odskakuje před koncovou pátého setu. Kriško si znovu nepřišel na dvojblok Ondroviče s Filou. Jiří Novák si vyžádal oddechový čas.

9:8

Filip Palgut na servisu. Domácí se vrací do vedení. Kriško smečuje po vysoké nahrávce jen do autu.

8:8

Znovu srovnáno. Henri Treial podal na Michálka, poté se prosazuje z hlavního kůlu Fila.

7:8

Při změně stran je ve vedení o bod Karlovarsko. Radek Mach našel servisem Zmrhala, poté ale po rychlé nahrávce boduje smečí po lajně Hudeček.

7:7

Ale Jihostroj reaguje. Tentokrát už Zmrhal podává jen daleko do autu.

6:7

Karlovarsko se dostává do vedení. Zmrhalův servis přidává přímý bod ze servisu.

VK Jihostroj Č. Budějovice – VK ČEZ Karlovarsko

2:3

konec (25:17, 22:25, 26:24, 20:25, 13:15)

Zpět na online

VK Jihostroj Č. Budějovice: Kupilík, Palgut – Halaba, Fila, Kraffer – Mach (C), Ondrovič, Todua, Polák – Šotola, Křesťan – Michálek Trenér: René Dvořák

VK ČEZ Karlovarsko: Štefko, Ropret – Hudeček (C), Petrák, Zmrhal – Treial, Prešinský, Široký, Škubal – Kriško, Rejlek – Pfeffer Trenér: Jiří Novák

Rozhodčí: Luboš Pecháček – Vlastimil Kovář