Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Girondins Bordeaux – RC Štrasburk

0:3

konec (0:2)

08.12.2017, 20:45 • Matmut Atlantique, Bordeaux • 17. kolo • Petr Hluchý (@PetrHluchy)

Tipsport: 1.69 3.87 5.61 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z dnešního utkání je to ode mne všechno. Přeji vám hezký zbytek pátečního večera! (22:41:21)
A za hlasitého pískotu domácích příznivců končí také druhý poločas. Pro Bordeaux je dnešní třígólová prohra poněkud krutá, neboť si hráči v tmavomodrých dresech dokázali vytvořit hned několik dobrých šancí, dostávali svého soupeře pod tlak, ale ve výsledku z herní převahy nic nezískali. To hostující hráči dnes ukázali, že po fantastickém úspěchu z minulého kola, kdy jako první tým letošního ročníku Ligue 1 porazili PSG, jsou i nadále ve výborné formě. Štrasburk se nedostával oproti svému soupeři do velkého držení míče, avšak dokázal velmi vytěžit ze svých protiútoků, navíc jakákoliv akce hráčů Alsace byla velmi nebezpečná, a tak je dnes vítězství velmi zaslouženou odměnou za takticky předvedený výkon.

90

Konec zápasu.

90

Sankharého nepřesná přihrávka končí až u brankáře Oukidja.

89

Štrasburkští drží míč pevně na svých kopačkách a rozvážně kombinují na vlastní polovině hřiště.

88

Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Stéphane Bahoken, přichází Idriss Saadi.

86

Domácí útočník Mendy za asistence lékařů usedá na střídačku, za tohoto stavu je již pravděpodobně zbytečné riskovat ještě větší zhoršení zdravotního stavu, a tak pro francouzského kanonýra zápas předčasně končí.

85

De Préville se dokázal z pravé strany výborně prosmýknout kolem skluzujícího Da Costy a z velkého úhlu zakončil na bránu. Gólman Oukidja svými nohami dokázal míč vyrazit.

84

Ale i tentokrát se hostující obrana bez zbytečného stresu dokázala ubránit.

83

Na řadu přijde další rohový kop pro domácí hráče.

82

De Prévillův centr hostující obránci bez jakéhokoliv problému odhlavičkovali do bezpečí.

81

Rozehrávka kopu od rohového praporku se poněkud protáhla, neboť na travnatý povrch vnikl jeden z domácích příznivců, který byl posléze naháněn pořadateli.

80

Rohový kop pro Girondins Bordeaux.

79

Tohle by mohla být pro Bordeaux další nepříjemnost! Mendy se za postranní čárou cuká na zemi v očividně velkých bolestech, avšak domácí tým již nemá možnost dalšího střídání.

78

Hra se přesouvá velmi rychle z jedné strany na druhou. Da Costa se z levého křídla dostal rychle do pokutového území, avšak si nechal příliš utéct míč, a ten následně uklízí do své náruče vyběhnutý brankář Costil.

76

76.

76

A teď se blýskl gólman Oukidja! Bordeaux se rychlou kombinací dostalo až do soupeřova pokutového území, kde dobře zorientoval s míčem Sankharé, otočil se a vypálil na bránu. Štrasburský brankář vyškrábl míč těsně vedle levé tyče do zámezí.

75

75.

75

Břevno! Hosté nejprve měli možnost rohového kopu, kterou nevyužili. Posléze však vrátil svým centrem Liénard míč zpátky před bránu, Da Costa si naskočil v malém vápně na letící balón a svou hlavičkou rozezvučel horní tyč!

74

Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Ihsan Sacko.

74

Přechod přes půlící čáru domácích hráčů je zastaven píšťalkou rozhodčího, na hrací ploše zůstává s křečemi v noze ležet Martin Terrier. Tomu férově pomáhá s křečemi soupeřící gólman Costil.

73

Další akce hostujícího týmu, prvotní zákrok na Da Costu sudí přehlédl, avšak následně si všiml nečistého zákroku samotného Da Costy, a tak hru přerušuje.

72

Liénard dalekým nákopem zakopává balón na polovinu Bordeaux, kde míč končí za postranní čárou.

70

Liénardův centr na hranici malého vápna domácí obránci v prořídlém prostoru bez větších problémů získali do vlastního prospěchu.

69

Bílí navíc vyváží míč do hloubi domácí poloviny hřiště, kde se jim podařilo po Jovanovićově obranném zákroku získat rohový kop.

68

Štrasburk se nyní pochopitelně soustředí hlavně na pečlivou obranu, i kvůli tomu je tak jakákoliv útočná akce pro Bordeaux čím dál tím těžší.

67

Tohle již začíná vypadat s domácími hráči velmi špatně. Fanoušci Bordeaux hlasitým pískotem dávají najevo nespokojenost s výkonem svých hráčů.

66

Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Valentin Vada, přichází Jaroslav Plašil.

64

64. Martin TERRIER - 0:3

64

Tým Strasbourg právě vstřelil branku!
Nedáš, dostaneš! Seka na vlastní polovině dokázal připravit útočící hráče Bordeaux o míč a sám založil útočnou akci. Odražený balón obdržel MARTIN TERRIER, jenž si střihl běžecké sólo přes celou půlku hřiště, prosmýkl se mezi obrannou řadou a chladnokrevně zakončil za Costilova záda.

64

Girondins Bordeaux v posledních okamžicích dostalo svého soupeře pod velký tlak, ale jak je vidět, hosté se s vypětím všech sil dokázali ubránit.

63

Po Kamanově přičinění se míč nebezpečně pohyboval napříč malým vápnem, Seka se dostal k balónu jako první, avšak po svém zaváhání v rozehrávce musel svou chybu napravit, a tak alespoň skluzem vypichuje De Prévillovi míč na rohový kop.

62

Centr De Prévilla hosté odhlavičkovali do bezpečné vzdálenosti od brány, kde však faulovali. De Préville tentokrát svým centrem úspěšně našel hlavičku Leragera, ale ten usměrnil míč pouze vedle brány.

61

Razantní nákop na bližší tyč hostující hráči bez problému odklidili. V rychlém sledu však přijde na řadu další roh.

60

Rohový kop pro Girondins Bordeaux FC. Sudí musí ještě před rozehrávkou uklidňovat menší roztržku v pokutovém území.

59

Sankharé nepříjemným šlapákem přišpendlil k zemi hostujícího Bahokena, a tak i on teď vidí žlutou kartu.

57

Da Costa měl rychlým přechodem přes půlící čáru nakročeno k svižnému protiútoku, ten v zárodku zastavuje obránce a kapitán domácího týmu Toulalan za cenu žlutého napomenutí.

56

De Prévillův centr do malého vápna nadělal po Kamanově přičinění mezi hráči Štrasburku pořádný rozruch. Hosté dokázali nebezpečí s vypětím všech sil zažehnat.

55

Po krátkém ošetření odchází Seka za postranní čáru, hra může pokračovat.

54

Rohový kop pro Girondins Bordeaux. Při hlavičkovém souboji se kácí k zemi obránce hostí Seka, hra je přerušena.

53

Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Jonathan Cafú, přichází François Kamano.

53

Z rychlého protiútoku se dostal do střeleckého zakončení uvnitř domácího velkého vápna Bahoken, který v časovém presu míří vedle brány.

52

De Préville posunul míč před šestnáctkou na střed hřiště, tam stál připravený Lerager, jenž ve stísněném prostoru o balón přišel.

51

Veškerá snaha Bordeaux o založení útočné akce je hosty potlačena ihned v zárodku.

50

Naopak nebezpečný protiútok zakládají hosté! Terrier obdržel rychlou přihrávku dopředu, s míčem se dostal až na hranici pokutového území, odkud rotující přízemní střelou zakončil těsně vedle vzdálenější tyče.

49

Sabaly kombinuje s Cafúem na levém křídle, ale nic vážnějšího z toho hráči Bordeaux nevytěžili.

48

Za současného stavu by se Štrasburk posunul v tabulce na průběžnou 11.příčku a předskočil by právě domácí Bordeaux, které by se v konečném výsledku mohlo ještě více propadnout v tabulce směrem dolu.

47

Druhý poločas začíná za komorní atmosféry, kdy fandí pouze fanoušci hostů.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní dějství dnešního zápasu končí hlasitým pískotem zklamaných fanoušků domácího týmu. Hráči Bordeaux měli v první půli více kontaktu s míčem, dokázali si vypracovat pár potencionálně nebezpečných šancí, ale k vyloženému ohrožení Oukidjovy brány nedošlo. To Štrasburk udeřil jako blesk z čistého nebe hned ve druhé minutě, kdy se prosadil Bahoken. Hosté sice byli méně dominantní v prvním poločase, avšak zato dokázali více vytěžit ze samotné hry. Ve 38.minutě se prosadil nádherným přímým kopem Liénard a hráči Alsace se dostali k velké nelibosti domácích příznivců do dvougólového vedení.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Vada se zkusil z nouze prosadit nevýraznou střelou z pravé strany. Míč končí pouze v boční síti.

45+1

Hra je přerušena, po tvrdé srážce Da Costy a De Prévilla zstávají oba hráči ležet na hrací ploše.

45

Hlavní rozhodčí bude nastavovat dvě minuty.

44

Terrier rychlým průnikem po levé straně získal pro svůj tým výhodu rohového kopu. Mangane se dostal v šestnáctce k odraženému míči, ale zakončil příliš vysoko.

42

Sankharé neudržel na půlící čáře chladnou hlavu a nepřesným pokusem o vypíchnutí podrazil hostujícího Aholoua.

41

Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Bakary Koné, přichází Yoann Salmier.

40

De Préville vyslal z pravého křídla nebezpečnou kolmici skrze malé vápno, Mendymu chybělo jen trochu více štěstí, aby dokázal balón usměrnit mezi tři tyče.

39

Hráči Bordeaux reagují okamžitým útokem.

38

38. Dimitri LIÉNARD - 0:2

38

Tým Strasbourg právě vstřelil branku!
Dva nula pro hosty! Exekuce přímého kopu se ujal DIMITRI LIÉNARD, který vyslal parádní rotující střelu přes obrannou zeď přesně do pravého horního rohu brány. Brankář Costil se jen marně natahoval po letícím míči.

37

Sankharé okamžitě po svém příchodu na hrací plochu fauloval protihráče a dává Štrasburku možnost přímého kopu z poměrně dobré pozice.

36

Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Otávio Henrique Santos, přichází Younousse Sankharé.

35

Mendy inkasoval přesnou přihrávku do nohy, obtočil se kolem Koného a ze zhruba třiceti metrů pálil na bránu. Střela jištěná hostujícím brankářem končí těsně vedle levé tyče.

34

Lerager rychlým výpadem přesouvá míč přes půlící čáru na soupeřovu polovinu.

33

Štrasburk zkouší nacentrovat míč do pokutového území, ale obrana Bordeaux dokázala bez větších problémů odklidit míč k postranní čáře.

32

Santos Otávio nešetrným zákrokem zastavil rozvíjející se akci soupeře, vzhledem k obdržené kartě by si měl raději dávat větší pozor.

30

Vysoký centr na hranici malého vápna gólman Oukidja zachytil velmi nejistě a míč mu vypadl. Naštěstí pro hosty píská sudí útočný faul Vady.

29

Da Costa dostal nebezpečnou přihrávku do pokutového území, vysokou kolmicí přenesl míč k levé tyči, kde urychleně odhlavičkoval balón obránce Lala do zámezí.

28

Girondins se pomalu a jistě usazují na polovině soupeře. Leragerova křižná přihrávka míří pouze za Oukidjovu bránu.

27

Hra se přesouvá do oblasti středového kruhu.

26

26.

26

Skvěle sehraná akce Bordeaux! Cafú si přiťukl míč společně s Mendym, který jej rychlým vrácením míče uvolnil za posledního obránce. Cafú se dostal v šestnáctce ke střele, avšak trestuhodně vůbec nemířil na bránu.

25

Nepřesný centr do pokutového území skončil na kopačkách hostujících obránců, jenž okamžitě načínají protiútok. Tomu zabránil pohotovým skluzem Sabaly.

24

Rohový kop pro Girondins Bordeaux FC.

22

Hráči Girondins se ve velkém počtu nastěhovali do soupeřova pokutového území, avšak Mendy pouze odhlavičkoval míč zpět do zámezí.

21

De Préville navzdory dvěma bránícím hráčům dokázal potáhnout míč po levém křídle a následně jej i nacentroval před bránu. Bude z toho rohový kop.

20

Cafú si navedl míč do vápna z pravé strany, kde v blízkosti hostujícího Grimma bez jakéhokoliv kontaktu padá k zemi. Sudí tento divadelní kousek přehlíží.

19

Seka se teď nechal školácky nachytat od De Prévilla stahovačkou do protipohybu, obránce Alsace kvůli tomu namísto vypíchnutí míče podrazil domácího záložníka a vidí žlutou kartu.

17

Da Costa nedokázal z pravé strany projít přes obránce Sabalyho, získal alespoň rohový kop. Costil si vyběhl z brankové čáry na letící centr, ale se zachycením míče měl značné potíže!

16

Santos Otávio vyzkoušel zpoza vápna razantní střelou pozornost hostujícího brankáře. Byla by to dobrá střela, kdyby nemířila přímo doprostřed brány.

15

Terrier si povodil míč po levém křídle, avšak při průniku do šestnáctky si nechal balón utéct a posléze zbytečně fauloval obránce Jovanoviće.

14

Štrasburk má v úvodních minutách zatím stále navrch.

13

Vysoký centr odhlavičkoval na přední tyči Aholou mimo šestnáctku, kde si seběhl na střelu z první Terrier. Jeho dělovka letí vysoko nad bránu.

12

Rohový kop pro RC Štrasburk Alsace.

11

První žlutou kartu dnešního zápasu teď vidí Santos Otávio, který vystrčil svou pravačku do cesty pod rozběhnutého Aholoua, jenž kvůli podražení rázem končí ležíc na hrací ploše.

9

Bílí jsou posléze vytlačeni s míčem zpět na svou vlastní část hřiště, do rozehrávky se zapojuje také brankář.

8

Štrasburk se dlouhým pasem přesouvá přes půlící čáru.

7

Cafú u postranní čáry drobným zákrokem za hranicí pravidel atakoval soupeřícího obránce, hra je přerušena.

6

Míč mimo hrací plochu, domácí se díky autovému vhazování stále drží na polovině soupeře.

5

Rychlý výpad tmavomodrých končí sice průnikem do šestnáctky, ale gólman Oukidja mohl zůstat klidným.

4

Bordeaux se okamžitě snaží zareagovat na inkasovanou branku, avšak bez zbytečných zbrklostí.

2

2. Stéphane BAHOKEN - 0:1

2

Tým Strasbourg právě vstřelil branku!
Fantastický start hostujících hráčů! Po dlouhém odkopu brankáře Oukidja domácí odhlavičkovali pouze k hráčům v bílých dresech, jenž okamžitě nakopli míč zpět do útoku.Terrier posunul do akce přesnou přihrávkou do nohy STEPHANE BAHOKENA, jenž si šikovně obhodil posledního obránce a následně uklidil z hranice velkého vápna míč přesně k pravé tyči.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Dobrý večer! V rámci 17.kola francouzské nejvyšší soutěže se dnes společně podíváme na utkání dvou celků ze spodní poloviny tabulky. Konkrétně se dnes podíváme na souboj mezi Girondins Bordeaux FC a RC Štrasburk Alsace.

Bordeaux má na svém kontě 20 bodů a průběžně se nachází na 11.pozici, v nahuštěné tabulce to však není nic, co by se rázem nedalo vylepšit. Z posledních pěti utkání získali hráči Girondins pouze 4 body, když vyhráli nad Saint Étienne a remizovali s Marseille. Tahounem domácích je se 7 vstřelenými góly a 4 asistencemi brazilský útočník Malcom.

Nováček ligy ze Štrasburku se díky zisku 18 bodů drží ze 16.příčky těsně nad hranicí sestupových míst, bodový rozdíl momentálně činí pouhé 2 body. Hráči Alsace v posledních pěti zápasech hned čtyřikrát bodovali – po prohře v Troyes přišla výhra nad Rennes, následně remíza s Caen a Saint Étienne. V posledním ligovém zápase hosté (jako první tým v letošním ročníku) porazili vedoucí PSG v poměru 2:1! Nejlepším střelcem týmu je se 4 brankami kapverdský tahoun Joia Nuno Da Costa.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Girondins Bordeaux – RC Štrasburk

0:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 2. Bahoken (Terrier), 38. Liénard, 64. Terrier

Karty:   11. Santos (BOR), 57. Toulalan (BOR), 59. Sankharé (BOR) – 19. Seka (SSG)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:10.

Girondins Bordeaux: Costil – Carrique, Toulalan (C), Jovanović, Sabaly – J. Cafú (53. Kamano), Santos (36. Sankharé), Vada (66. Plašil), Lerager, de Préville – A. Mendy.
Náhradníci: Prior – Kamano, Plašil, Sankharé, Taha, Youssouf, Koundé.

RC Štrasburk: Oukidja – Lala, Mangane (C), B. Koné (41. Salmier), Seka – Da Costa, Aholou, Grimm, Liénard, Terrier (74. Sacko) – Bahoken (88. Saadi).
Náhradníci: Bonnefoi – Blayac, Nogueira, Othon, Saadi, Sacko, Salmier.