Menu

Tenis

Turnaj mistrů (krytý tvrdý povrch)

Grigor Dimitrov – David Goffin

2:1 7:5, 4:6, 6:3

konec

19.11.2017, 19:14 • O2 Arena, Londýn • Finále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.37 3.32 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

6:3

Je konec! Grigor Dimitrov je vítězem Turnaje mistrů 2017! První podání se do kurtu v kritický okamžik nevešlo. V boji od základní lajny se musel Dimitrov dlouhý čas bránit. Už to vypadalo, že i pátý mečbol nebude tím posledním. David Goffin si totiž šel pro ukončení výměny k síti, ale veledůležitý volej poslal jen do pásky.

40-15

Další dva mečboly pro Bulhara! Grigor Dimitrov trefil první podání, Goffin si dokázal sáhnout na míček, ale do hry ho už nedostal.

5:3

David Goffin ještě prodlužuje zápasu. Dokázal odvrátit tři mečboly a najednou si získal i londýnské publikum. Přímý bod na konec gemu.

40-0

1:1; 5:2; 40-0 - Grigor Dimitrov

40-0

Tři mečboly! David Goffin to sebevědomě zkusil přechodem na síť. První volejem se mu příliš nevyvedl a Dimitrov toho využil k přesnému prohozu křížem.

5:2

Grigor Dimitrov našel volné místo prvním servisem ve středu kurtu. Následně přešel k síti, ale tam už hrát nemusel. Goffin v těžké pozici hrát nepřesně a bulharský tenista tak potvrzuje brejk a je jeden gem od zisku největšího titulu své kariéry.

4:2

1:1; 4:2 - Grigor Dimitrov

4:2

Belgičan se nemohl v kritický okamžik spolehnout na první podání. Výměna od základní lajny končí dalším nepřesným bekhendem. Už třetí v řadě a Dimitrov je najednou velmi blízko trofeje.

A-40

David Goffin vyhodil první podání mimo kurt. Dimitrov se lehce dostal do výměny od základní lajny. Další Goffinův nepřesný bekhend přináší brejkbol.

40-30

Důležitá rozehra pro oba hráče. Dimitrov zaútočil na druhé podání soupeře, poté ho také rozběhal a Goffin nakonec tlaku podlehl. Brejkbol.

3:2

Čistá hra pro světovou šestku. Grigor Dimitrov zakončil celý gem další přímým bodem.

2:2

Goffin se nemůže trefit do prvního podání. Mu ale nemusí vadit. Druhým servisem donutil soupeře k nepřesnému returnu.

2:1

I třetí gem třetího setu je bez brejku. Grigor Dimitrov zakončil celou hru další dělovým servisem a jde do vedení.

1:1

Tři parádní servisy v řadě zachránily belgického hráče. Ani nyní se nedostal Dimitrov do hry returnem.

40-30

1:1; 1:0; 40-30 - Grigor Dimitrov

40-30

První podání se znovu nevešlo do kurtu. Po druhém servisu se hrálo od základní lajny. Goffin byl aktivnějším hráčem, ale nakonec boduje Dimitrov, který vkleče dokázal dostat míčem do volného kurtu. Brejkbol.

1:0

Dramatický první gem jde nakonec na stranu Bulhara, který zakončil hru přímým bodem po podání do středu kurtu.

40-A

Ještě jedna šance pro osmého hráče světa. Dimitrov sice trefil první podání, ale soupeřovi vůbec nezaškodilo. Naopak Goffin si šel aktivně za brejkbolem.

40-A

Goffin útočil returnem pod nohy soupeře, neuspěl a muselo se pokračovat od základní lajny. Dimitrov se statečně bránil, nakonec ale poslal míček do těsného autu. Bulhar si vzal ještě jestřábí oko, ale to přisuzuje bod Belgičanovi.

15-40

Grigor Dimitrov napálil první podání jen do sítě. Goffin si počíhal na pomalé druhé podání a s přehledem ho uklidil do rohu kurtu. Dva brejkboly.

4:6

První podání tentokrát nepřešlo přes pásku. I tak si ale dokázal David Goffin dojít pro druhou sadu. Po druhém podání přidal Belgičan přesný forhend do rohu kurtu a Dimitrov už marně hledal odpovědi.

0-40

Tři setboly! David Goffin přidává eso do středu kurtu. Již své osmé v zápase.

4:5

První podání dopadlo jen v deblovém území. Po druhém podání ven z kurtu si Dimitrov přistoupil blíže do dvorce a bekhendem do volného prostoru ukončil výměnu i celý gem.

3:5

Nyní už první podání končí v těsném autu. Dimitrov se dostal returnem do středu kurtu do hry. Následně ale svůj bekhend poslal jen pod pásku. Brejk je potvrzen.

3:4

Dimitrov trefil první podání k boční lajně, poté byl ale horším hráčem od základní lajny a ztrácí gem na servisu. Bulhar před malou chvílí nevyužil brejkbol, mohl vést o dva gemy, ale nyní ztrácí své podání a bude muset dotahovat.

15-40

1:0; 3:3; 15-40 - David Goffin

15-40

Goffin se vypořádal se servisem na tělo, poté se dostal do výhodné pozice na středu kurtu a forhendem mimo dosah soupeře si vybojoval dva brejkboly.

3:3

Goffin musel opakovat první podání. Ani to mu nezabránilo přidat již své sedmé eso. Belgičan se dostal z nejhoršího, když v tomto gemu odvrátil brejkbol.

40-30

Opět jen druhé podání pro osmého hráče světa. Dimitrov dostal se štěstím return do kurtu. Následně mu stačilo jen vracet do doby, kdy Goffin vyrobil chybu do sítě. Brejkbol.

3:2

1:0; 3:2 - Grigor Dimitrov

3:2

Po kvalitním servisem do středu kurtu se sice dostal Goffin k returnu, poté ale vymyslel jen vysoký úder, který Dimitrov dokázal využít ve svůj prospěch. Vše zakončil smečí od sítě.

2:2

Tentokrát už první podání vyletělo do autu. Ani to však nezastavilo Belgičana v čisté hře. Bleskový gem pro osmého hráče světa.

2:1

Bulharský reprezentant zakončuje třetí gem druhé sady esem. Ve druhém setu zatím nemají hráči na returnu příliš šancí.

1:1

První podání se zastavilo o pásku. Grigor Dimitrov returnoval druhé pomalejší druhé podání jen do sítě. Čistá hra také na druhé straně.

1:0

Tentokrát již končí první podání jen v deblovém území. David Goffin se chtěl navézt do returnu po lajně, ale místo toho poslal míček do autu. Čistá hra na úvod druhé sady.

7:5

1:0; 7:5 - Grigor Dimitrov

7:5

David Goffin se nemohl při setbolu spolehnout na první podání. Dimitrov si vytvořil tlak parádním returnem křížem do rohu, poté přidal ještě dva rychlé forhendy a Goffin se již neubránil. Grigor Dimitrov bere první sadu na své konto.

A-40

První podání končí v těsném autu. Dimitrov se opřel do returnu druhého podání. Následně vyhazuje Belgičan lehčí úder do autu a je tady pátý setbol.

A-40

David Goffin napálil první podání do poloviny sítě. Znovu přispěchal Goffin k síti, měl k dispozici hned dva jasné voleje na ukončení výměny, ale ani jeden nevyužil. Čtvrtý setbol pro Bulhara.

A-40

Goffin netrefil první podání. druhý servis již končí v kurtu. David Goffin byl v dobrém postavení, skvěle si přešel k síti, ale těžký volej u těla do kurtu nedostal. Třetí setbol.

40-15

První podání se do kurtu nevešlo. Po druhém podání tlačil soupeře Goffin, ale Dimitrov změnil ráz výměny forhendem do rohu kurtu a poté už na síti nemusel hrát volej. Dva setboly pro favorita finále.

6:5

Goffin si poradil se servisem na tělo. Dimitrov si oběhl return pod nohy na forhend, přidal tvrdý úder a s ním si již Belgičan neporadil. Šestý hráč světa je tak znovu jeden gem od zisku prvního setu.

5:5

David Goffin našel prvním podáním jen těsný aut. I po druhém podání dokázal přidat na své konto přímý bod. Grigor Dimitrov returnoval jen do sítě.

5:4

0:0; 5:4 - Grigor Dimitrov

5:4

Grigor Dimitrov zakončil gem přímým bodem ze servisu na těl soupeře a jde poprvé v zápase do vedení. Bulhar je navíc jen jeden gem od zisku úvodního dějství.

4:4

Srovnáno. David Goffin sice trefil první podání do středu kurtu, ale poté se už nevypořádal s returnem pod nohy. Snadný gem pro Bulhara.

40-30

Ani tentokrát se nehrálo přes první podání. Druhý servis jde do autu a po dvojchybě přichází brejkbol pro Dimitrova.

3:4

Po tvrdém prvním podání se sice dostal Belgičan do hry returnem, ale druhý úder již Goffin vyhodil do autu. Grigor Dimitrov se tak dotahuje na soupeře, ztrácí však stále jeden brejk.

2:4

Podání začíná pomalu fungovat na obou stranách. David Goffin zakončil gem na podání přímým bodem do bekhendu soupeře.

2:3

Grigor Dimitrov zakončuje gem při vlastním podání přímým bodem. Ani v tomto gemu však nebyl belgický tenista daleko od brejkbolů.

1:3

David Goffin navazuje druhým esem a potvrzuje brejk v prvním setu.

1:2

0:0; 1:2 - David Goffin

1:2

Grigor Dimitrov musel po doteku pásky opakovat první servis. Nakonec se hrálo po prvním podání, Dimitrov byl aktivní, šel si pro shodu k síti, ale David Goffin převedl parádní prohoz. Belgičan tak znovu vede o brejk.

0-40

Dimitrov si dal na čas s prvním servisem. Nakonec dokázal zatlačit soupeře dělovkou do středu kurtu, ale Goffin odpověděl snad ještě lepším bekhendem křížem. Další tři brejkboly.

1:1

0:0; 1:1 - Grigor Dimitrov

1:1

David Goffin trefil po delší době první podání. Ani tak se ale výměny od základní lajny nezbavil. Tentokrát byl trpělivější právě Bulhar, který si tak bere ztracené podání velmi rychle zpět.

A-40

Přetažené první podání do středu kurtu. Dimitrov se dostal lehce do hry a stačil mu jeden přesný forhend po lajně, aby rozhodil soupeře. Goffin chybuje do sítě. Druhý brejkbol.

40-30

Belgičan napálil první podání do pásky. Po druhém servisu skvěle returnoval Dimitrov, rozpohyboval si soupeře, ale také Goffin mohl výměnu ukončit. Jeho finální úder však končí v síti. Brejkbol také na druhé straně.

0:1

První podání se do kurtu nevešlo. David Goffin si počkal na další pomalé druhé podání, opřel se do returnu křížem a Bulhar byl bez šance. Brzký brejk pro Goffina.

40-A

Grigor Dimitrov se musel spolehnout jen na druhé podání. Goffin se lehce dostal do hry, dokázal se vyrovnat soupeři od základní lajny. Dimitrov neudržel nervy a poslal míčem bekhendem do autu. Druhý brejkbol.

30-40

Grigor Dimitrov přetáhl první podání do autu. Druhý servis byl výrazně pomalejší než by si světová šestka představovala. Goffin zatlačil a vybojoval si hned brejkbol.

G. Dimitrov – D. Goffin

2:1 7:5, 4:6, 6:3

konec

Zpět na online

Statistiky:
Čas utkání: 2:25
3. set: 0:49
Dimitrov - Goffin
3. set Utkání 3. set
Čas
0:49 2:25 0:49
Získané body celkem
41 108 102 31
Nejdelší série získaných bodů
6 7 5 5
Setboly
5 10 1 0
Mečboly
5 5 0 0
Vítězné údery *
0 0
Nevynucené chyby *
0 0
Úspěšnost na síti *
0 %
0 %
Statistiky na podání
Čas her při vlastním podání
0:20 0:56 0:56 0:20
Esa **
1 5 10 3
Dvojchyby **
1 6 5 2
Udržená podání
5 / 5
100 %
13 / 16
81 %
11 / 15
73 %
3 / 4
75 %
Odvrácené brejkboly
4 / 4
100 %
7 / 10
70 %
11 / 15
73 %
5 / 6
83 %
Body při vlastním podání
25 / 36
69 %
65 / 103
63 %
64 / 107
60 %
20 / 36
56 %
Body po 1. podání *
47 / 67
70 %
42 / 54
78 %
Body po 2. podání *
18 / 36
50 %
22 / 53
42 %
Úspěšnost 1. podání *
65 %
50 %
Úspěšnost 2. podání *
0 %
0 %
Průměrná rychlost 1. podání *
Průměrná rychlost 2. podání *
Nejrychlejší podání *
Statistiky na příjmu
Proměněné brejkboly
1 / 6
17 %
4 / 15
27 %
3 / 10
30 %
0 / 4
0 %
Body při soupeřově podání
16 / 36
44 %
43 / 107
40 %
38 / 103
37 %
11 / 36
31 %
Body po příjmu 1. podání *
12 / 54
22 %
20 / 67
30 %
Body po příjmu 2. podání *
31 / 53
58 %
18 / 36
50 %
Informace ke statistikám

Aktuálnost statistik označených *: po 3. setu

Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.