Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

PEC Zwolle – PSV Eindhoven

0:1

konec (0:0)

19.11.2017, 14:30 • 12. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 4.78 4.19 1.63 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je dobojováno! Zwolle před vlastním publikem odehrálo velmi dobrý zápas a rozhodně si zasloužilo i více než jeden bod za remízu. Ani na tu však domácí tým nedosáhl, když v nastaveném čase rozhodl o hodně šťastně výhře PSV Nicolas Isimat-Mirin. Eindhoven tedy zůstává s osmibodovým náskokem na prvním místě, naopak Zwolle podruhé zaváhalo a propadlo se na třetí místo za Ajax. (16:57:29)

90+4

Konec zápasu.

90+3

90+3. Nicolas ISIMAT-MIRIN - 0:1

90+3

PSV právě vstřelilo branku!
Eindhoven v úplně poslední minutě rozhoduje o svém prvenství! Locadia si pečlivě připravil centr z levé strany, hlavičku de Jonga pak Boer výtečně zlikvidoval, ale na dorážku vysunutého stopera NICOLASE ISIMATA-MIRINA už neměl nárok.

90+3

Pablo Paulino Rosario zůstal kousek před vápnem nepokrytý, záložník PSV tak natáhl ke střele, se kterou měl Zoet velké starosti a po vyražení balónu musel hodně chvátat s odkopem před blížícím se van Ginkelem.

90+2

Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty nastavení. Polovina z této doby už je ale minulostí.

90+2

Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Hirving Lozano, přichází Adam Maher.

90+1

Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Youness Mokhtar, přichází Terell Ondaan.

90

Zwolle ve čtyřech posledních ligových zápasech ani jednou neinkasovalo a tuto sérii dost možná prodlouží i dnes. Na rozhodnutí ze strany Eindhovenu to v běžící devadesáté minutě rozhodně nevypadá.

89

Bram van Polen doplnil obsazeného Mokhtara, který mu dal přihrávku z obležení tří protihráčů. Těžko říct, zda van Polen zleva zakončoval, ovšem od nohy Isimata-Mirina putoval balón k Zoetovi.

88

Younes Namli prokázal vynikající zrychlení na malém prostoru. Díky tomu se uvolnil, ale v pokutovém území byl důrazným zákrokem čistě zastaven.

87

Thomas je v poslední době hodně vidět. Nyní se vrátil s rychlou akcí PSV a tu zpomalil zakopnutím míče na tribunu.

85

85. Ryan Thomas (ZWO)

85

Ryan Thomas jako nůž máslem prošel středem hřiště, ovšem nakonec místo přihrávky k Nijlandovi sám pálil z nějakých třiadvaceti metrů. Střela moc razance ale neměla a nebyla ani lépe umístěná, tudíž Zoet moc práce neměl.

84

Lozanův centr však byl zcela neškodný a hra se přesunula do středu hřiště, kde se zápas pomalu blíží ke své poslední pětiminutovce.

83

Bram van Polen vystavil stopku Lozanovi, jehož zásluhou budou hosté zahrávat standardní situaci z pravého konce hřiště.

82

PSV sportovně vrátilo balón Zoetovi a Thomas se mezitím rychle zapojil zpět do hry.

81

Další zdravotní problémy na domácí straně má Ryan Thomas, jenž se hlavou srazil s de Jongem. Realizační tým Zwolle se tak opět dostává do akce.

80

Locadia nabral rychlost a zleva poslal krátký centr, na který Luuk de Jong jen o pár decimetrů nedosáhl. Takhle se koná domácí aut z blízkosti praporku.

79

Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Erik Israelsson, přichází Stefan Nijland.

79

Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Philippe Sandler, přichází Nicolas Freire.

78

Sandler, jenž dnes odehrál velmi dobrý zápas, bohužel pro Zwolle bude muset střídat. Ze hřiště jej lékaři vynesou na nosítkách.

77

Lozano si pomohl útočným faulem v souboji se Sandlerem, který si při pádu poranil rameno a bude muset být ošetřen.

76

Derrick Luckassen dělal co mohl, ale vedle pokutového území neobešel svého hlídače, jenž nechal projít míč do zámezí.

75

Namli si naběhl do volného prostoru na pravém křídle. Ve spolupráci s Dekkerem ale nic nevymyslel a následuje jen odkop Zoeta.

73

Eindhoven se teď na chvíli zabydlel na útočné polovině. Van Ginkel dostal prostor na centr, ovšem de Jongova hlavička byla jen propagačního rázu, takže Boer se zákrokem neměl žádné starosti.

71

Nákop Lozana domácí snadno zlikvidovali, jenomže Mokhtara při brejku balón neposlechl a PSV se stihlo vrátit.

70

Dekker se zezadu přiblížil k postupujícímu Lozanovi, do kterého lehce vrazil a z toho resultuje hostující standardní situace.

69

Mokhtar se po autu a centru z pravé strany dostal do výhodné pozice před Luckassena, jenomže při zakončení se trochu ukopl a balón letěl úplně mimo prostor branky.

68

Domácí přenesli míč doprava, kde byl Ehizibue zakřižován nově příchozím Bergwijnem.

67

Saymak ve sprintu potáhl míč o několik desítek metrů blíže Zoetovi. Ten ale mohl zůstat v klidu, neboť jeden z jeho spoluhráčů ses rychle vrátil a odzbrojil Namliho.

66

Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Steven Bergwijn.

64

Právě Derrick Luckassen o pár sekund později zboku vrazil do Mokhtara a dokonce byl potrestán žlutou kartou.

63

Hra se trochu zklidnila a přesunula se doprostřed hrací plochy, kde nyní na půlící čáře Mokhtar zápasnicky fauloval Luckassena.

62

Van Ginkel trochu v nouzi nakopl míč dopředu. Locadia se k němu dostal, nicméně to jen díky faulu na van Polena.

61

Do souboje dvou dvacítek mezi Brenetem a Ehizibuem se vložil Namli, jehož podrazil van Ginkel a inkasoval za to žlutou kartu.

60

Brenet si netroufl na dlouhý aut, jenž poslal kousek před sebe. Žádné nebezpečí z toho ale nebylo, neboť centr byl snadným soustem pro Boera.

59

Ehizibue dostal přihrávku do špeku a balón domácím utekl mimo hrací plochu. Po dlouhé době tak může zaútočit i tým z Eindhovenu.

58

Mokhtar se tentokrát ocitl nalevo a tam si povodil Luckassena. Následný centr prošel až k vzdálenějšímu konci pokutového území a Ehizibue z první pálil hodně nepřesně.

57

Brenet důležitým zákrokem zastavil rychlý domácí přechod do útoku. Další přihrávka už ale skončila v zámezí a vhazovat může Ehizibue.

55

Po faulu na kraji hřiště navíc následovala standardní situace. PSV ji ubránilo, ale po zákroku Isimata-Mirina bude čelit pro změnu rohovému kopu.

54

Domácí jsou v těchto minutách jasně lepší. Nyní kombinují těsně u vápna a diváci s velkým ohlasem oslavují každou přesnou přihrávku.

53

53. Youness Mokhtar (ZWO)

53

Další zajímavá možnost pro Zwolle! Mokhtar byl na pravé straně úspěšný v souboji jeden na jednoho, díky tomu vnikl do šestnáctky a jen těsně minul vzdálenější tyč!

52

Thomas přihrávkou do volného prostoru oslovil Namliho, který byl tísněn Isimatem-Mirinem a ten jeho střelu přesměroval mimo tři tyče.

51

Ani Eindhoven skóre zápasu ale neotevřel a nyní jen přihlíží poklidné rozehrávce domácích obránců.

50

Z rohového kopu Zwolle nezahrozilo. Po výpadu z levého křídla a snaze de Jonga se tato standarkda bude konat i na druhé straně.

49

49. Philippe Sandler (ZWO)

49

Sandler tlačil míč ze svého pohledu k levé tyči, kterou zeď nechránila. Zoet ale podržel svým tým a skokem do pravé strany vytěsnil míč na roh.

48

PSV na první pohled zkušeně ubránilo standardní situaci. Rozhodčí si ale všiml zatažení Schwaaba a po pádu Marcelise nařídil hodně slibný přímý kp.

47

Van Ginkel dal míč z hostujícího pohledu doprava, po přetaženém centru se hosté do vápna dostali, ale přes obranu Zwolle nezakončili.

46

Začal druhý poločas.
V samotném závěru ještě natáhl ke střele Pereiro a vytěžil z toho rohový kop, jenž rozhodčí už nenechali rozehrát. První poločas tak skončil bezbrankovou remízu, jež je víceméně zasloužená, neboť ani jeden z týmů si zatím nevypracoval žádnou vyloženou šanci. Favorizované PSV zápasu zatím rozhodně nevládne a bude muset svůj výkon hodně zlepšit, pokud chce usilovat o všechny tři body.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

Zwolle snad poprvé dostalo možnost zaútočit do nezformované obrany, nicméně centr z levého křídla skončil u Isimata-Mirina.

44

Pereiro během rychlé kombinace navedl míč k pokutovému území, kde ho de Jong prodloužil jen do prostoru, v němž vládl gólman Boer.

43

Hendrix si koledoval o červenou kartu a hostující kouč se ho rozhodl raději stáhnout ze hřiště. Na to naopak přichází Pablo Paulino Rosario.

42

Younes Namli dostal poměrně hodně místa a toho využil ke střele z dálky, která letěla z jeho pohledu k levé tyči, kde byl Zoet včas.

42

Konečně o sobě dávají vědět také domácí fanoušci, kteří dosud byli poměrně zakřičení. To i přes velmi dobrý výkon hráčů v modrých dresech.

41

Z ideální pozice na ose hřiště se rozhodl ze standardní situace pálit Sandler, jenže trefil jen dobře postavenou zeď.

40

Namli předběhl Isimata-Mirina, ovšem poté narazil na Jorrita Hendrixa. Ten zavinil blížící se přímý kop a navíc si hodně koledoval o udělení druhé žluté karty!

39

39. Erik Israelsson (ZWO)

39

Mokhtar na sebe natáhl dva soupeře a uvolnil nabíhajícího van Polena, po jehož centru hlavičkoval Israelsson přesně do míst, kde stál Zoet.

38

A znovu domácí brankář překazil spojení mezi Locadiou a Lozanem. Zwolle však míč odevzdalo a znovu hrají hosté.

37

Domácí trochu pochybili v kombinaci na vlastní půlce. Locadia se zadarmo dostal k centru, ale ten před Lozanem sebral Boer.

36

Locadia sprintoval za přihrávkou, u které však byl jako první Boer a z domácího pohledu celou situaci uklidnil.

35

Pereiro posílal balón na penaltu, kde ale stáli jen dva domácí fotbalisté a ti ho bez problémů odkopli do bezpečí.

34

Marcelis musel hodně pospíchat za napřahujícím Lozanem, jehož pokus končí alespoň rohovým kopem ve prospěch PSV.

33

Hendrix trochu zahnal de Jonga, který přenechal míč Luckassenovi, nicméně jeho postup skončil přesně na boční hranici vápna.

32

Domácí posun skončil kousek před pokutovým územím, kde se nakonec dostal do zakončení Saymak, ale ze střední vzdálenosti také nemířil vůbec přesně.

31

Další z hostů se v menším tlaku ještě pokusil o střelu z rohu pokutového území, leč namířil vysoko nad horní tyčku.

30

Van Ginkelův nákop sklepával de Jong před sebem, ovšem PSV z toho získalo jen aut, po němž Schwaab znovu poslal dlouhý míč dopředu a van Ginkelova střela z dvaceti metrů byla sražená.

29

Diváci by si žádali penaltu pro Zwolle za ruku Daniela Schwaaba, který si horní končetinou možná lehce pomohl při blokování střely zpoza šestnáctky.

28

Schwaab dlouhým nákopem našel Locadiu, k němuž ale rychle dostoupil Sandler a nenechal ho nic vymyslet.

27

Van Ginkel si ve středovém kruhu pokryl míč před důrazným Dekkerem, kterému byl odpískán nedovolený zákrok. Pokračuje rozehrávka PSV.

26

Zoet trochu otálel s odkopem a ten uskutečnil až na poslední chvíli, když pár centimetrů předním už byl napadající protihráč.

25

Centr na bližší tyči dva domácí fotbalisté přeběhli a balón tak skončil u obránců, kteří ho dostali až na druhý konec hřiště.

24

Až Saymak se rozhodl zrychlit hru nákopem, který van Ginkel trochu nešikovně prodloužil až na rohový kop.

23

Zwolle se v posledních minutách dostalo pod lehký tlak, nyní proto uklidnilo hru a kombinuje daleko od obou branek.

21

Van Polen na půlící čáře dohrál Locadiu a ke svému velkému vzteku viděl od pana Kuiperse žlutou kartu.

20

20. Jorrit Hendrix (PSV)

20

Dekker nestihl odkopnout míč z pokutového území a Hendrix tak zprava běžel na branku. Boer mu ale dobře zmenšil střelecký úhel a u levé tyče si připsal úspěšný zákrok.

19

Mezitím hosté rozehráli třetí roh a z něj už pozlobili domácí obranu, která po menším zmatku odkopla míč až z brankové čáry.

18

I teď byl de Jong hodně aktivní, když trochu přihrál pád po lehkém střetu se Sandlerem, ovšem sudí penaltu neodpískal.

17

Pereiro posunul balón na Locadiu, jehož pas byl znovu sražen na rohový kop. Zprava ho kopne Lozano.

16

Perreirův rohový kop žádné vzrušení nepřinesl, neboť hlavní rozhodčí ve vápně viděl evidentní útočný faul Luuka de Jonga.

15

Hendrix trochu zahnal de Jonga, jenž z těžkého úhlu odcentroval do protihráče a od něj putoval balon za koncovou čáru.

14

Eindhovenští se zatáhli v jedenácti lidech na vlastní půlku a domácím se tak jen těžko prochází do míst u pokutového území.

13

Jorrit Hendrix podsekl nohy unikajícího Thomase a vyfasoval první žlutou kartu v tomto utkání.

13

Kolmice jednoho z hostů sice běžela přesně po ose hřiště, ale útočníci PSV na ni nedosáhli. Po rychlé rozehrávce Boera už hrají domácí.

12

Ten se však centrujícímu hráči příliš nepovedl, míč doplachtil jen do rukavic brankáře Jeroena Zoeta.

11

Zwolle odpovědělo útokem po levé straně a vybojovalo premiérový rohový kop.

10

Poprvé o sobě dali vědět také ofenzivní hvězdy PSV, obranné kvarteto v modrých dresech si ale dokázalo poradit.

9

Domácí chtěli jedním dlouhým pasem přenést hru doprava, jenže míč skončil v autu. Po něm fauloval Israelsson a rozehrávat mohou hosté.

8

Ofsajd a v něm Gastón Pereiro, jenž si nepohlídal své postavení při dlouhém nákopu k jeho osobě.

8

Moktharův centr Saymaka přeletěl a Ehzibue posléze fauloval Locadiu. Míč získává tým z Eindhovenu.

7

PSV se vytáhlo z obranné ulity a trochu vytáhlo presink, čímž jenom protáhlo založení domácí akce.

6

Domácí už jsou znovu u míče, se kterým se vrátili k půlící čáře a nyní trpělivě kombinují i s brankářem Boerem.

5

Namli si navedl míč na levou nohu a přenesl hru k opačnému konci velkého vápna, ke však byla Mokhtara střela ihned zblokována do rukavic Zoeta.

4

Domácí se slibně prokombinovali až do pokutového území, kvůli podklouznutí jejich útočné snažení ale ztroskotalo a Dekker nakonec fauloval.

3

Joshua Brenet se na levém křídle neprosadil přes svého strážce a míč mu utekl do autu. Na řadu přichází rozehrávka Boera.

2

Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v kompletně modrých, zatímco hosté ve žlutošedých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

PEC Zwolle: Boer – Ehizibue, Marcellis, Sandler, van Polen – Dekker, Thomas, Saymak – Namli, Israelsson, Mokhtar.
Náhradníci: Hauptmeijer, van der Hart – E. Bakker, Freire, Marinus, Nijland, Ondaan, Parzyszek, van Looy.

PSV Eindhoven: Zoet – Luckassen, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – van Ginkel, Pereiro, Hendrix – Lozano, L. de Jong, Locadia.
Náhradníci: Room, van Osch – Bergwijn, Ferreira dos Santos, A. Gudmundsson, Paal, S. Lammers, Maher, Obispo, Ramselaar, Rigo, Rosario..

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu nizozemské Eredivisie. Od čtrnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na střetnutí mezi týmy PEC Zwolle a PSV Eindhoven.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

PEC Zwolle – PSV Eindhoven

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 90+3. Isimat-Mirin

Karty:   21. van Polen (ZWO) – 13. Hendrix (PSV), 61. van Ginkel (PSV), 64. Luckassen (PSV)

PEC Zwolle: Boer – Ehizibue, Marcellis, Sandler (79. Freire), van Polen – Dekker, Thomas, Saymak – Namli, Israelsson (79. Nijland), Mokhtar (90+1. Ondaan).
Náhradníci: Hauptmeijer, van der Hart – E. Bakker, Freire, Marinus, Nijland, Ondaan, Parzyszek, van Looy.

PSV Eindhoven: Zoet – Luckassen, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – van Ginkel, Pereiro (66. Bergwijn), Hendrix (43. Rosario) – Lozano (90+2. Maher), L. de Jong, Locadia.
Náhradníci: Room, van Osch – Bergwijn, Ferreira dos Santos, A. Gudmundsson, Paal, S. Lammers, Maher, Obispo, Ramselaar, Rigo, Rosario.

Rozhodčí: Kuipers – van Roekel, Zeinstra

Diváci: 13 250