Menu

Fotbal

Liga mistrů

Manchester United – Benfica Lisabon

2:0

konec (1:0)

31.10.2017, 20:45 • Old Trafford, Manchester • 4 • Skupina A • Vojtěch Tůma

Tipsport: 1.41 4.77 8.95 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (22:50:24)
Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:11.
Je dobojováno, po vítězství v Lisabonu zvládl Manchester také domácí utkání s Benficou, kterou porazil 2:0. United tak i nadále zůstávají neporaženi, naopak portugalský celek na první bodový zisk v tomto ročníku Ligy mistrů stále čeká. V prvním poločase si přitom nepočínal ale vůbec marně, na favorizovaného soupeře vletěl a překvapil jej svou aktivní hrou. Čtrnáctá minuta ale přinesla Martialův parádní průnik a nařízenou penaltu, francouzský mladík si ale vylámal zuby na brankáři Svilarovi. O chvíli později se mohli vedení ujmout hosté, dalekonosný pokus z kopačky Gonçalvese ale de Gea fantasticky vytěsnil. Poté zápasové otěže plně převzali The Red Devils, kterým se před odchodem do šaten podařilo prosadit, když si po Matićově ráně a nešťastného odrazu od tyč míč do sítě smolně srazil Mile Svilar.

Vstup do druhé pětačtyřicetiminutovky opět lépe vyšel Orlům. Velice aktivní Diogo Gonçalves pořádně protáhl de Geu, který ale vytáhl další skvostný zásah. Největší šanci Benficy měl v šestašedesáté minutě po Baillyho minele Raúl Jiménez, domácímu brankáři tentokráte pomohla tyč. Lisabonští byli znovu potrestáni za neproměnění vlastních příležitosti, po faulu na Rashorda totiž sudí v jejich prospěch nařídil už druhý pokutový kop, který bezpečně proměnil Daley Blind. United se tak stále drží na čele tabulky skupiny A, naopak Encarnados zůstávají poslední, a boj o druhé postupové místo už se zřejmě objede bez jejich účasti.

90+3

Konec zápasu.

90+2

V zřejmě poslední šanci tohoto mače hledal Gonçalves za obranou soupeře se uvolňujícího Jonase, ten ale na jeho prudkou přihrávku o kousek nedosáhl, čehož rezolutním odkopem využil dnes opět spolehlivý Smalling.

90+1

Na trávník jsou přivoláni zdravotníci, ve středu hřiště totiž došlo k nepříjemné srážce mezi Douglasem Pereirou a Blindem. Oba hráči jsou poněkud otřeseni, zbytek utkání ale dohrají.

90

Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty.

89

Další povedený zákrok v podání domácího brankáře! Jonas si počkal na ideální moment a poté z otočky odcentroval až ke vzdálenější tyči, kde Blinda ve vzduchu předčil Eduardo Salvio, s jeho hlavičkou si ale David de Gea poradil.

88

Málem jsme měli zaděláno na dramatický závěr. Eduardo Salvio se díky rychlé kličce zbavil Blinda, jeho následný centr pak bez povšimnutí domácích zadáků doputoval až na zadní tyč, kde na něj ale nestačil dosáhnout Gonçalves.

87

Na druhé straně dostal znovu až příliš mnoho prostoru běhavý Rashford. Mladičký Angličan nyní nepostupoval individuálně, místo toho nahrával pro z druhé vlny si sbíhajícího Lukaka, jeho bombu ale zablokoval Rúben Dias.

86

Po několikaminutové odmlce se kupředu vydala také Benfica. Příliš dobře si ale nepočínala, když střídající Seferović místo k Jonasovi balon pouze odevzdal do náruče domácího gólmana de Gey.

85

Matić se náramným manévrem zbavil napadajícího Salvia, poté vyslal do rychlého brejku Marcuse Rashforda. Ten si to z ostrého úhlu hodlal namířit směrem do šestnáctky, pomezní sudí mu ale správně odpískal nepatrný ofsajd.

84

Sudí přehlédl jasný faul na Mchitarjana, nápor ze strany Rudých ďáblů ale i tak pokračoval. Marcus Rashford si zřejmě vzpomněl na kuriózní branku, kterou vstřelil v Lisabonu, když se pokusil Svilara překvapit z podobné pozice, tentokráte ale neuspěl.

83

Do otevřené obrany hostí přilétl další nebezpečný pas. Daley Blind parádním obloučkem nalezl Henricha Mchitarjana, tomu se ale mezi oběma stopery soupeře nepovedlo prosmýknout, povedeně totiž zasáhl kapitán Jardel.

82

Matić opět ukázal, jak je pro Manchester důležitý, když obral o balon Fejsu. Poté vyslal na zteč rozběhnutého Marcuse Rashforda, s anglickým mladíkem se ale zodpovědně vrátil Douglas Pereira, který další pohromu nepřipustil.

81

Daley Blind si balon postrčil okolo blokujícího Pereiry, jeho centrovaný balon ale přeletěl celou šestnáctku soupeře. Mezitím se zajímavé věci dějí v Basileji, kde domácí tým prohrává s moskevským CSKA 1:2. Souboj o druhé místo ve skupině se začíná dramatizovat...

80

Do konce utkání zbývá už jen deset minut, navíc se nejspíš dočkáme drobného nastavení. Benfica byla v průběhu druhé půle mírně aktivnějším týmem, žádnou ze svých možnosti ale nezvládla proměnit ve vyrovnávací trefu a před pár okamžiky za to zaplatila. Dokáží hosté vykřesat alespoň jiskřičku naděje?

79

Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Pizzi, přichází Jonas.

78

78. Daley BLIND - 2:0

Manchester United – Benfica Lisabon

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 45. Svilar (vla.), 78. Blind (pen.)

Karty:   24. Bailly (MAN), 25. Lingard (MAN) – 6. Rú. Dias (BNF), 69. Salvio (BNF), 77. Samaris (BNF)

Neproměněná penalta: 15. Martial (MAN), brankář Svilar zneškodnil

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:11.

Manchester United: de Gea – Darmian, Bailly, Smalling (C), Blind – McTominay, N. Matić – Lingard (46. Mchitarjan), Mata (68. A. Herrera), Martial (75. Rashford) – R. Lukaku.
Náhradníci: Romero – Lindelöf, Young, Rashford, A. Herrera, Mchitarjan, Shaw.

Benfica Lisabon: Svilar – Pereira, Jardel (C), Rú. Dias, Grimaldo (64. Eliseu) – Fejsa – Salvio, Samaris, Pizzi (79. Jonas) – Jiménez (74. Seferović), Gonçalves.
Náhradníci: J. César – Lisandro López, A. Živković, Jonas, Seferović, Eliseu, Cervi.

Rozhodčí: Gediminas Mažeika – Vytautas Šimkus, Vytenis Kazlauskas (všichni Litva)

Diváci: 74 437