Menu

Další

Tiskové konference

TK k nominácii na medzištátne zápasy na Ukrajine a s Nórskom

konec

30.10.2017, 13:00 • Daniela Mesíková sk

Nominovaní hráči: Kozáčik, Dúbravka, Polaček – Pekarík, Sabo, Škrteľ, Škriniar, Ďurica, Gyömbér, Štetina, Hubočan, Mazáň – Lobotka, Hrošovský, Kucka, Kiss, Mak, Rusnák, Hamšík, Duda, Weiss, Mihalík, Bero – Nemec.

Náhradníci: Novota, Rodák – Pauschek, Šatka, Valjent, Holúbek, Schranz, Pich, Bakoš. (13:23:36)
Tlačová konferencia sa skončila, o malú chvíľu Vám prinesieme nomináciu hráčov na blížiace sa prípravné medzištátne zápasy proti Ukrajine a Nórsku.
Skončí Ján Ďurica po najbližšej kvalifikácii určite?
„Áno, je na to pripravený, ale nie je to jednoduchá vec. Ďalší hráči chcú pokračovať, aj Marek Hamšík a Martin Škrteľ, ale ten si ešte nechal priestor, aby sa porozprával s rodinou. Kucka a Pekarík sú v takom veku, že by to nemal byť problém. Musím sa ešte porozprávať s Hubočanom, Nemcom, Kozáčikom."
Aký je zdravotný stav hráčov?
„Najväčší problém je Dúbravka, mal teraz teplotu a menšie zdravotné problémy. Juraj Kucka od zápasu v Škótsku neodohral žiaden zápas, ale chceme, aby prišiel, aby mu naši lekári pomohli. Ešte máme dostatok času. Ostatní hráči sú v poriadku.“
Kvalifikácia sa začne až na jar, bude sa hrať aj Liga národov, bude toho viac. Ako sa pozeráte na tieto zmeny?

„Takáto myšlienka prišla už asi pred dvomi rokmi. Vznikol zaujímavý projekt. Cez Ligu národov sa dá dostať aj na ME, čo je obrovská motivácia pre tímy z nižších košov. Kvalita bude zabezpečená. Liga národov bude vážna súťaž, dá sa postúpiť do vyššieho koša. Kvalifikácia sa zúži na menší časový úsek. Výhodu majú mužstvá, ktoré disponujú širším kádrom, čiže výhoda silnejších tímov. To je ale život, treba sa na to pripraviť.“
Ako vnímate súpera z Ukrajiny?
„Je to kvalitné mužstvo. Mali sme hrať pôvodne s USA, ale nečakane nepostúpili na šampionát a zo zápasu zišlo. Bola ponuka z Ukrajiny, vyhodnotil som to, majú perfektné mužstvo, pekné štadióny."
Nórsko je tiež zaujímavý súper, má svoju kvalitu, prečo nie,“
Čo očakávate od zápasu s Ukrajinou? Kto dostane priestor?
„Ide o vážny medzištátny zápas. Má to význam, keď sa hráči maximálne skoncentrujú, inak prípravný zápas nemá význam. Bude to vážna previerka, očakávam maximálne nasadenie hráčov. Takéto zápasy slúžia k tomu, aby si človek urobil obraz o hráčoch, aj tých, ktorých dlhšie pozná.“
„Mladší hráči potrebujú aj skúsenejších a starších hráčov, to je moja predstava.“
"Verím, že ostatní hráči vekovo aj kvalitou majú čo dať tejto reprezentácii, uvidíme. Ja som presvedčený, že nám ešte pomôžu."
Nominácia sa zmenila len minimálne. Máte už nejaké stanovisko ohľadom hráčov, pri ktorých sa uvažuje o konci v reprezentácii?

J. Kozák:
„Keď sme skončili zápas s Maltou, nevedeli sme ešte, či budeme hrať baráž. S Jánom Ďuricom som už ale bol dohodnutý, že to je jeho posledná kvalifikácia. Zápas s Nórskom bude jeho rozlúčkový zápas.“
Tréner Ján Kozák nám predstaví nomináciu Slovenskej futbalovej reprezentácie na blížiace sa prípravné zápasy na Ukrajine (10.11.) a doma proti Nórsku (14.11.).
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:00.

TK k nominácii na medzištátne zápasy na Ukrajine a s Nórskom

konec