Menu

Fotbal

Španělský pohár

CD Tenerife – RCD Espanyol Barcelona

0:0

konec (0:0)

26.10.2017, 22:00 • Estadio Heliodoro Rodríguez López, Tenerife • 4. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.95 3.13 2.34 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zajímavého utkání je to vše, mějte se fajn. (00:08:30)
Je dobojováno! Pohárové utkání mezi druholigovým Tenerife Espanyolem Barcelona začalo kvůli výpadku proudu o půl hodiny později, než bylo v plánu. To možná ovlivnilo úvod zápasu, který byl z obou stran hodně opatrný. Až v závěru první pětačtyřicetiminutovky začali zlobit domácí, kteří své šance nevyužili, nicméně převahu si přenesli i do druhé půle, kterou dlouhou dobu jasně ovládali. Diego López se ve své brance rozhodně neudil, avšak měl štěstí, že drtivá většina zakončení letěla přímo na něj. Účastník nejvyšší soutěže se dostal do převahy až v samotném konci, brankáře Abada ale rovněž nikdo nepřekonal a zápas tak skončil bezbrankovou remízou.

Tenerife předvedlo velmi dobrý výkon a Katalánci musí brát remízu všemi deseti. V odvetě již budou hrát před vlastními fanoušky a nadále zůstávají favority na postup do osmifinále Copa del Rey.

90+2

Konec zápasu.

90+2

Tenerife znovu vybojovalo balón, ale jeho hráči s největší pravděpodobností už nedostanou čas na to, aby se prokombinovali do palebné pozice.

90+1

90+1. Bryan Acosta (TNF)

90+1

Domácí rozehráli rohový kop na krátko. Po několika přihrávkách podél vápna zhruba z třiadvaceti metrů napřáhl Acosta a Diego López míč jenom vyrazil. Naštěstí u něj byl Naldo a nekompromisně ho odkopl do autu.

90

Nad rámec druhého poločasu se nastavují dvě minuty.

89

Senegalský defenzivní záložník Pape Diop se v devětaosmdesáté minutě stal vůbec prvním hráčem, který je napomenut žlutou kartou.

88

88. Óscar Melendo (ESB)

88

Zástupce druhé ligy se díky horšímu centru pohodlně ubránil a dostal míč přes půlící čáru. Barcelona se do útoku rychle vrátila a byl to Melendo, jenž si balón navedl na levačku a z dálky vypálil jen těsně nad vzdálenější horní roh brány!

87

Espanyol je v posledních minutách hodně nebezpečný. Lucas Aveldaño tentokrát zahrál na jistotu a střílenou přihrávku do předbrankového prostoru odvrátil na roh.

86

86. Gerard Moreno (ESB)

86

Dost možná největší šance hostů za celý zápas! Nedůrazně odvrácený centr z hloubi pole skončil na kopačce Morena, který pálil z ideální pozice před pokutovým územím. Na bezbrankovém stavu se ale nic nezměnilo, protože Abad dobře zasáhl skokem do pravé strany.

85

Aarón Martín dostal prostor k přízemnímu pasu do šestnáctky. Ten směřoval jen k Aveldañovi, před kterým balón bezpečně schoval Carlos Abad.

84

Zajímavý pozdrav z osy hřiště poslal na Diega Lópeze Bryan Acosta. Naneštěstí pro Tenerife i tato střela letěla víceméně doprostřed branky.

83

Zápas se rychle blíží ke svému konci. V těchto chvílích sledujeme naprosto vyrovnanou partii a vypadá to, že o postupujícím bude muset rozhodnout až odveta.

81

81. Aarón Martín (ESB)

81

Zničehonic se na levém konci pokutového území dostal k úplně volnému balónu Aarón Martín. Své šance se ale hodně zalekl a křižnou střelou výrazně minul vzdálenější tyč.

80

Bryan Acosta se snažil zastavit Vilu za pomoci skluzu. To se mu sice podařilo, ale podle rozhodčích se jednalo o nedovolený zákrok.

79

Střídání v týmu CD Tenerife: ze hřiště odchází Filip Malbašić, přichází Samuele Longo.

78

Marc Roca hodně uspěchal střelu z velké dálky, kterou Abad řešit nemusel. Míč proletěl vysoko nad jeho bránou.

77

Střídající útočník Víctor po svém příchodu pořádně větrá obranu Espanyolu! Nyní si našel místo a zužitkoval Pérezův centr z pravého křídla, ovšem López byl znovu na správném místě a balón lapil.

76

Katalánci odcenstovali i s balónem mimo vyznačené hřiště. Následovala Abadova rozehrávka a pomalý postup jeho spoluhráčů.

75

Álvaro Vázquez svým centrem z pravé strany nic nebezpečného nevymyslel, když našel jen Abada.

74

74. Víctor (TNF)

74

Morenova střela z dvaceti metrů byla sražená ještě na hranici velkého vápna. Následoval rychlý protiútok Tenerife, jenže Víctor po přihrávce do druhé vlny vystřelil hodně slabě a navíc přesně do Diega Lópeze.

73

Carlos Abad nemusel vůbec zasahovat, protože jeden z jeho spoluhráčů centrovaný míč bezpečně odehrál mimo pokutové území.

72

Nedovolený zákrok na kraji hřiště přináší Espanyolu standardní situaci z levé strany. Míč je kousek od rohového praporku.

71

Domácím se po rohu sice povedlo zakončit, ale Diego López mohl být v klidu, protože Víctorova hlavička letěla přesně do míst, kde on stál.

70

Od Vily šel balón mimo hrací plochu. Pokačovat se bude rohovým kopem Tenerife, které je po změně stran překvapivě lepším týmem.

69

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Hernán Pérez, přichází Gerard Moreno.

68

Dídac Vilà dobrým zákrokem přesměroval Susovu přihrávku do běhu do autu. V zámezí se mezitím chystá poslední střídání Espanyolu.

67

Marc Roca se bezúspěšně snažil udržet balón na hostujících kopačkách a přitom fauloval. Ani teď to nebylo za vůbec první žlutou kartu v zápase.

66

Střídání v týmu CD Tenerife: ze hřiště odchází Brian Martín, přichází Víctor.

65

Tenerife pokračovalo v útočné akci i přesto, že po odvráceném nákopu od Susa zůstal jeden z hráčů ležet na hřišti. Všechno ale vyústilo jen v hodně nepřesnou Jiménezovu střelu z necelých třiceti metrů.

63

Susův solidní centr z pravého křídla před jedním z domácích útočníků na poslední chvíli odvrátil Sergio Sánchez.

62

David López šel do výskoku, při kterém ho Malbašić zřejmě udeřil rukou někam do oblasti břicha. To naštěstí pro Espanyol bylo posouzeno jako faul.

61

Melendo neměl na útočné polovině prakticky žádnou podporu a tísněn obránci jenom píchl míč před sebe, kde si ho sebral Carlos Abad.

60

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Esteban Granero, přichází Aarón Martín.

59

Tak se podle všeho stalo kvůli zákroku hostující obrany, která vzápětí úspěšně ubránila další z řady rohových kopů.

58

Tenerife zaútočilo po pravém křídle, odkud poslal ostrý centr Luis Pérez, jenže Malbašić z těžké pozice nevystřelil směrem na branku.

57

Také Granero dostal možnost rozehrát rohový kop, nicméně míč během centru jenom proletěl skrz chumel hráčů a zmizel v zámezí na opačné straně.

56

Pátý domácí roh Bryan Acosta nerozehrál dobře a nechtěně rozjel protiútok Espanyolu. Pérezovi na jeho konci chyběly centimetry, aby se dostal k centru z pravého křídla.

55

Diego López šel odvážně proti rychlému centru z levé strany a vyboxoval balón do bezpečí. Tenerife však zůstalo nastěhované u jeho branky a po tečované střele bude kopat roh.

54

Po faulu v těsné blízkosti postranní čáry budou domácí zahrávat standardní situaci. Je to zhruba jako rohový kop.

53

Téměř čtrnáct tisíc diváků teď sledovalo domácí výpad po levé straně. Susův centr však skončil na stoperech Espanyolu.

52

Nově příchozí útočník Melendo se okamžitě uvedl střeleckým pokusem z dobrých pětadvaceti metrů. Abad to se zákrokem ale neměl moc složité, neboť míč letěl přesně doprostřed branky.

51

Bryan Acosta fauloval uprostřed hřiště a vyslechl si od hlavního rozhodčího důraznou domluvu. Příště už to bude za žlutou kartu.

50

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Sergio Garcia, přichází Óscar Melendo.

48

48. Brian Martín (TNF)

48

Brian Martín si naběhl pro výbornou přihrávku do běhu a upaloval úplně sám na Diega Lópeze, který podržel svůj tým výborným zákrokem levou nohou! Barcelona se ze závěru první půle evidentně nepoučila.

47

Domácím se úplně nezdařila narážečka, kterou se měli dostat do pokutového území. Druhá z přihrávek byla až moc dlouhá a skončila v autu.

46

Střídání v týmu CD Tenerife: ze hřiště odchází Aitor Sanz, přichází Juan Carlos.

46

Začal druhý poločas.
Hlavní rozhodčí nenastavil ani minutu a ukončil první poločas pohárového střetnutí za trvajícího bezbrankového stavu. Úvod zápasu patřil favorizovanému Espanyolu, který se do žádné vážnější příležitosti ale nedostal a po pětatřiceti minutách hry naopak začal zmatkovat v obranné fázi. Tenerife své tři až čtyři šance ale nevyužilo a skóre se tedy nezměnilo ani jednou.

45

První poločas skončil.

45

Menší zmatky v domácí defenzivě Espanyol rovněž nevyužil. Ze závaru v pokutovém území žádné zakončení nevzešlo a vše skončilo odvráceným centrem od Granera.

44

Po delší době se Barcelonští ukázali i v útoku. Ten však trval hodně krátce, neboť cent z levé strany ze vzduchu lapil prozatím bezchybný Carlos Abad.

42

Espanyol v těchto chvílích dělá na vlastní polovině jednu minelu za druhou. Marc Roca se nechal lacino obrat o míč, se kterým domácí vyrazili do protiútoku, avšak Acostův pokus z delší vzdálenosti neletěl dostatečně rychle, aby s ním měl López nějaké vážnější problémy.

41

Bryan Acosta poslal vysoký centr do míst, kde pobýval Jorge Sáenz, ale jeho těžká hlavička ze záklonu letěla výrazně mimo tři tyče.

40

Suso vletěl do pokutového území, kde ho čistým skluzem zastavil brazilský obránce Naldo. Je z toho další rohový kop z pravé strany.

39

Barcelonští znovu pochybili v rozehrávce, po domácím zisku zůstali vzadu jen dva hráči a byl to až Diego López, který všechno vyřešil zákrokem proti střele z dvaceti metrů.

38

38. Suso (TNF)

38

I další nařízený rohový kop přinesl hodně zajímavou situaci. Sergio Sánchez dosti neohrabaně odvracel centrovaný míč sklepnutím před sebe. Brankář López navíc podklouzl, ale Naldo s Diopem synchronizovaným zákrokem zabránili Susovi dorazit balón za brankovou čáru.

37

37. Filip Malbašić (TNF)

37

Užuž to vypadalo, že se hosté ubrání. Míč doletěl za vzdálenější tyč, kde zničehonic vystřihl vynikající nůžky Malbašić a Diego López musel bleskurychle zasahovat u své pravé tyče.

36

Až chyba v hostující rozehrávce přiměla Tenerife zaútočit v rychlejším tempu a hned díky tomu budou zahrávat rohový kop.

34

Hráči v bílém hrají hodně na jistotu a vůbec se jim nechce opouštět vlastní polovinu. Poklidnému průběhu hry napomáhá i minimální napadání Espanyolu.

33

Suso trochu zrychlil domácí rozehrávku a překonal půlící čáru. Aitor Sanz na něj ale nenavázal a Tenerife se znovu vrátilo až k Abadovi.

31

Lehká územní převaha Espanyolu resultovala v dlouhý nákop, který ale směřoval do prostoru nikoho a míč si bez problémů sebral nikým neobtěžovaný Abad.

30

Akce Katalánců ještě chvíli pokračovala a skončila po nesprávně odmávaném ofsajdu. Álvaro Vázquez v nepovoleném postavení rozhodně nebyl.

29

29. David López (ESB)

29

Další Granerův centr byl mnohem delší. Z klubka těl si proto musel vystoupit David López a pěknou střelou z voleje poprvé vážněji ohrozil Abada, který se přesto moc nezapotil.

28

Granero kroutil balón směrem od branky. Abad u něj byl blízko, ale nakonec jej nezkrotil a hosté si budou moci celou situaci ještě jednou zopakovat.

27

Na druhé straně se bude konat rohový kop Espanyolu...

26

Snad poprvé v zápase jsme byli svědky přímočarého útoku. Postaralo se o něj Tenerife, jenže centr po přetažené kolmici od Susa letěl přesně do náruče Diega Lópeze.

25

Brian Martín byl viditelně za obrannou linií Barcelony a v momentě nákopu startoval z odhaleného ofsajdového postavení.

24

Granero se neprosadil před jednou ze střídaček, jenže domácí vhazování směřovalo jenom k dobře postaveným hráčům Espanyolu.

23

Aitor Sanz šel odvážně proti zformované obraně a na hranici velkého vápna byl odzbrojen čistým zákrokem zkušeného stopera Nalda.

22

O moc svižnější to nebylo ani od Barcelony, která navíc ztratila míč ještě na vlastní půli a tam nyní čelí domácímu kolotoči přihrávek.

21

Tenerife znovu nikam nespěchá při rozjezdu útočné akce. Dobrých čtyřicet sekund kombinuje na obranné polovině.

19

Garcia pár metrů před šestnáctkou vymyslel chytrou kolmici pro Granera, před kterým ale stihl zasáhnout Abad a ukončil slibně se rozvíjející akci Espanyolu.

18

Acosta ze standardní situace nakopával míč do vápna. Míč ale proskákal až za koncovou čáru a pomezní arbitr navíc viděl ofsajd.

17

A do hry se dostal také Abad, v jehož rukavicích skončil centr z kopačky Sergia Garcii.

16

Hostující strážce branky dobře přečetl hru a vystartoval proti nákopu, načež se ocitl skoro u půlící čáry. Tam však nezazmatkoval a konstruktivně rozehrál.

15

Rychlý výpad domácího mužstva skončil u Malbašiće, jehož pokus o individuální průnik do pokutového území nepřinesl kýžené ovoce. Na řadu přichází jen rozehrávka Diega Lópeze.

14

Tenerife úspěšně vybojovalo míč a nyní v poklidu hraje na vlastní polovině. Poklidný úvod zápasu tak pokračuje.

13

Domácí se při bránění trochu vysunuli a tým z Katalánska tak musí hrát nedaleko od půlící čáry, odkud Abadovi zatím nic nehrozí.

11

Z první standardní situace dnešního klání Espanyol nic nevymyslel. Po následném vhazování se sám zahnal ze hřiště a následuje odkop od branky Carlose Abada.

10

Pérez byl sice zdvojený, jenže domácí obránci trochu zazmatkovali a darovali Barceloně premiérový rohový kop.

9

Diego López pohodlně zastavil Acostův přízemní centr z hloubi hřiště a rozjel další postupnou akci účastníka nejvyšší španělské soutěže.

8

Jeden z hostujících fotbalistů se dostal pod velký tlak a byl donucený zahrát malou domů přes polovinu hřiště. Fanoušci Tenerife na to reagují pochopitelným pískotem.

7

Teď už je to znovu Espanyol, jenž kontroluje hru a hodně pomalým tempem se posouvá středem hřiště.

6

Diego López měl skutečně práci, ale o nic vážného se nejednalo. Bývalý brankář Realu Madrid u své branky zkrotil prudký centr z jeho levé strany.

5

Nakonec to bylo krátké vhazování směrem do rohu, kde byl Hernán Pérez snadno ubráněn a dopředu mohou konečně i domácí.

4

Sánchez na pravé straně spolupracoval s Vázquezem, jehož pokus o centr byl sražený do autu. Prvně jmenovaný tak může poslat dlouhý aut před Abada.

3

Hosté se znovu dostali až k rohovému praporku, jenže Sergio Sánchez nedostal prostor k centru a míč se vrátil až k brankáři Lópezovi.

2

Espanyol se dlouhým nákopem dostal na pravé křídlo, odkud přišla přihrávka na Sergia Garciu. Ten byl ve vápně důkladně tísněn a z těžké pozice nezakončil podle představ.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v bílých, zatímco hosté v tmavých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Technické problémy se skutečně povedlo vyřešit. Oba týmy již jsou na trávníku a absolvují nutné rozcvičení.

Podle posledních informací by se mohlo začít hrát do půl hodiny, to jest zhruba ve 22:10.
V těchto chvílích už mělo být utkání v plném proudu, nicméně stadion je stále zahalený do tmy a je otázkou, zda se dnes vůbec bude hrát.
Úvodní sestavy:

CD Tenerife: Abad – Sáenz, Jiménez, Aveldaño, Pérez – Nahuel, Acosta Suso, Sanz – Malbašić, Martín.
Náhradníci: Hernández – Cámara, Víctor, Tyronne, Longo, Juan Carlos, Ruiz.

Espanyol Barcelona: Diego López – Sánchez, David López, Naldo, Vilà – Diop, Granero – Roca, Pérez, Vázquez – Garcia.
Náhradníci: P. López – Martín, Darder, Fuego, Hermoso, Melendo, Moreno.

Rozhodčí: González – Gómez, Palomino.
Espanyol Barcelona

Katalánský celek je stálicí v La Lize, kde odehrál už osmdesát sezón a neopustil ji od podzimu roku 1994. V posledním ročníku Espanyol skončil těsně pod pohárovými příčkami na osmé pozici. Letos z devíti ligových kol vyhrál jenom dvě utkání, k čemuž přidal čtyři remízy a prozatím mu patří třinácté místo s čtyřbodovým náskokem na sestupové příčky. Na vítězství klub z Barcelony čeká už přes měsíc, naposledy vybojoval tři body 24. září, kdy porazil La Coruňu. Od té doby prohrál 0:2 s Realem Madrid a remizoval s týmy Levante a Realu Sociedad. V aktuálním vydání Copa del Rey Espanyol zatím neodehrál jediné utkání. V minulé sezóně byl rovněž nasazený až do čtvrtého kola, jenže po dvou remízách s Alcorónem překvapivě nepostoupil kvůli prohranému penaltovému rozstřelu.
CD Tenerife

Domácí klub byl v devadesátých letech minulého století stálým účastníkem La Ligy. Od sestupu z roku 1999 se v ní objevil už jen ve dvou sezónách, ve kterých shodně ihned sestoupil. Naposledy se tak stalo v roce 2010, načež Tenerife dokonce spadlo až do třetí ligy. Poslední čtyři roky už ale znovu bojuje ve druhé nejvyšší soutěži a v předchozí sezóně málem postoupilo mezi elitu, když ve finále play-off nestačilo na Getafe. I do stávající sezóny Tenerife vstoupilo velmi dobře, z posledních pěti kol ale vydřelo jedinou výhru a propadlo se na deváté místo. Ve španělském poháru tým z Kanárských ostrovů odehrál už dva duely, ve kterých přesvědčivě porazil druholigové Rayo Vallecano i Córdobu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

CD Tenerife – RCD Espanyol Barcelona

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   89. Diop (ESB)

CD Tenerife: Abad – Sáenz, Jiménez, Aveldaño, L. Pérez – Nahuel, Acosta Suso (C), Sanz – Malbašić, B. Martín.
Náhradníci: Hernández – Cámara, Víctor, Tyronne, Longo, Juan Carlos, Ruiz.

RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Sánchez, David López (C), Naldo, Vilà – Diop, Granero – Roca, H. Pérez, Vázquez – Garcia.
Náhradníci: P. López – A. Martín, Darder, Fuego, Hermoso, Melendo, Moreno.

Rozhodčí: González – Gómez, Palomino

Diváci: 13 925

Odveta: Espanyol - Tenerife 3:2