Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HC Košice – HC´ 05 Banská Bystrica

5:2

konec (1:0, 1:1, 3:1)

20.10.2017, 17:30 • Steel aréna, Košice • 13. kolo • Lukáš Pancurák sk

Tipsport: 2.1 4.4 2.61 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Skončil sa dnešný šláger kola medzi celkami HC Košice a HC 05 Banská Bystrica. Po výsledku 5:2 sa z výhry tešia napokon domáci.

Pomer striel v dnešnom zápase: 34:38

S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:50:10)

Koniec zápasu.

59:39

Čakáme na záverečnú sirénu, skóre sa už meniť nebude.

58:50

Prebiehajú posledné sekundy, už sa zrejme nič neudeje.

57:14

Košice dali gól!
Košice rozobrali banskobystrickú defenzívu na drobné a rozhodli o svojom dnešnom víťazstve, skóroval RICHARD JENČÍK. Asistencie: Marek Hovorka, Petr Kafka.

56:37

Snahu o vyrovnanie baranom uprieť rozhodne nemôžeme, možno prílišný stres im ale zbytočne zväzuje ruky, a tak sa do gólových šancí nedostávajú.

55:45

Na Habala smeroval pomalý puk po ľade, za ním ale korčuľoval jeden z banskobystrických útočníkov. Habal tak nenechal nič na náhodu a hru skúsene prerušil.

54:30

Tak toto bola skutočná paráda. Martin Dudáš predviedol najtvrdšiu strelu v lige a príklepom od modrej preveril pozornosť Lassilu. Ten sa prezentoval dokonalým záktokom lapačkou, ktorým vymazal košického obrancu.

54:11

Boltun našiel Hričinu, opačne to už nefungovalo. Košice napriek tomu ostali v pásme, kde sa pokúsia o piaty klinec do banskobystrickej bránky.

53:17

Hra sa teraz presúvala zo strany na stranu, zvýšenou aktivitou sa prezentovali hráči Banskej Bystrice. Tí ale nenašli recept na košickú defenzívu a dostali sa len do postavenia mimo hry.

52:59

Nasleduje komerčná prestávka.

51:39

Teraz to už budú mať barani len veľmi ťažké, avšak, samozrejme, majster má všetky kvality na to, aby ešte dokázal minimálne vyrovnať.

50:26

Košice dali gól!
Zdá sa, že je definitívne rozhodnuté. Košičania sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, ktoré zvládli bravúrne. Skórovala košická legenda RICHARD JENČÍK. Asistencie: Marek Hovorka, Petr Kafka.

49:15

Boltun posúval od mantinela Hiričnovi, ktorý do puku vložil svoju čepeľ a poslal ho na ochrannú sieť. Chýbalo málo a Košice sa mohli dostať do dvojgólového vedenia.

48:50

Mimoriadne dôležitý zákrok Habala, ktorý teraz tigrím skokom zneškodnil strelca a zachytil puk vo svojej lapačke. Pekný hokejový moment.

48:28

Košičania sa pokúšali o založenie ďalšej útočnej akcie, prihrávka v strednom pásme ale smerovala len na päty jedného z ich korčuliarov. Banská Bystrica sa následne nevyhla postaveniu mimo hry.

46:48

Košice sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Finálna prihrávka ale preskočila čepeľ Boltunovej hokejky a skončila až pri mantineli.

45:40

V zápase tak pokračujeme za jednogólového vedenia Košíc.

44:56

Košice dali gól!
S gólmi sa nám teraz roztrhlo vrece, o ten košický sa postaral dnes už dvojgólový PETR KAFKA. Asistencia: Marek Hovorka.

44:08

Banská Bystrica dala gól!
Gól strelil ÉRIC FAILLE. Asistencie Ivan Ďatelinka, Branislav Kubka.

43:54

Teemu Lassila chcel rozohrať svojou čepeľou, všetci jeho spoluhráči ale smerovali do defenzívy, a tak gólman správne usúdil, že to nemá zmysel.

43:28

Košičania potrebovali striedať, preto puk pomerne dlho držali za svojou bránkou. Podobný krok zvolila aj Banská Bystrica, a tak máme na ľade 10 oddýchnutých korčuliarov.

42:01

Hra sa v týchto sekundách prerušovala veľmi často, dialo sa tak po zakončeniach Banskej Bystrice, ktoré Habal späť do hry zbytočne neodrážal.

41:36

Oba celky sa pomaly dostávajú do zápasového tempa, čo môže značiť ešte mimoriadne zaujímavú tretiu tretinu. V nej budú najdôležitejším aspektom výkony gólmanov a defenzív.

40:20

Úvodné buly bolo vhodené, tretia tretina sa začala. Budeme zvedaví na to, či sa ešte bude skóre výraznejšie meniť, alebo sa tak už neudeje.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Zo zápasu uplynuli už dve tretiny, po prestávke nás bude čakať posledná časť riadnej hracej doby. Hráči si pôjdu odpočinúť za priebežného stavu 2:1.

Pomer striel po 2. tretine: 19:21

Tretia tretina sa začne približne o 19:16.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:33

Banská Bystrica dala gól!
Neprekonaný neostane ani Vladislav Habal, Banská Bystrica totiž strieľa kontaktný gól. Do listiny strelcov sa zapísal MILOŠ BUBELA. Asistencie: Cason Hohmann, Marek Bartánus.

39:26

Prebieha záverečná minúta druhej tretiny.

38:30

Košice dali gól!
A domáci vedú už o dva góly. Hovorka zachytil puk na zadnom mantineli a založil košickú gólovú akciu, na konci ktorej stál PETR KAFKA. Asistencie: Marek Hovorka, Richard Jenčík.

37:15

Medzičasom nám začali plynúť posledné tri minúty druhej tretiny. Diváci v Steel aréne by ešte pred prestávkou nepochybne radi videli nejaký presný zásah.

37:12

Nešetrný zákrok Bubelu v súboji s Vrábeľom, ktorý teraz od súpera doslova odletel. Všetko ale bolo v rámci pravidiel, a tak nemal hlavný arbiter dôvod hru prerušiť.

36:23

Koyš si proti Lassilovi nakorčuľoval z pravej strany a niekoľkými pohybmi rúk sa ho pokúsil oklamať, napokon sa mu to ale nepodarilo. Pokračujeme tak za stavu 1:0.

36:23

Bolo nariadené trestné strieľanie v prospech Košíc. Realizovať ho bude Koyš.

35:58

Nádherná útočná akcia Košíc, ani z tohto nebude gól! Puk si teraz posunuli Kessel, Pulli aj Pacan, ani jeden z nich ale neprekonal Lassilu, ktorý musel vykorčuľovať z bránky.

35:30

Je to tak, gól dosiahnutý nebol.

35:30

Neuveriteľné! Puk sa teraz neskutočným spôsobom poodrážal priamo do košického bránkoviska. Banská Bystrica sa už tešila z gólu, celú situáciu ešte prehodnotí videorozhodca. Zdá sa ale, že famózny Habal v spolupráci s defenzívou celú situáciu ustál.

34:28

Obetavá hra Šedivého, ktorý teraz pripravil súpera o puk. Po následnej útočnej akcii ale dvojica Nagy – Boltun presnejšie nestrieľala, a tak sa stav nemenil.

33:48

Košice si pred bránkou súpera vypracovali enormný tlak, ani z tohto ale vytúžený gól neprišiel. Teemu Lassila bol na roztrhanie, predviedol ale, prečo patrí medzi najlepších gólmanov v lige.

33:17

Vylúčený Sedlák sa zapojil do hry, pokračujeme v hre piatich proti piatim.

32:39

Puk sa po osi Kessel – Pacan dostal až k Pullimu. Ten ale neustál osobný súboj pri mantineli a bolo tak po košickej akcii. Banská Bystrica bude hrať o malý moment v plnom počte.

31:57

Jenčík sa teraz ocitol v netradičnej úlohe, keď zložil na ľad Lampera. Ten nepríjemne prekorčuľoval pred Habalom a uštedril mu menší úder.

31:38

Hra je prerušená, vhadzovať sa bude v pásme hostí. Oba celky pošlú na ľad čerstvé sily.

31:17

Dudášova bomba od modrej bola defenzívou dobre zblokovaná, Lassila zasahovať nemusel. Banská Bystrica následne poslala puk cez všetky čiary.

30:42

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Sedlák – 2 min., hákovanie).

30:10

Za vlastnou bránkou zachytáva Habal, Košice už s najväčšou pravdepodobnosťou túto presilovú hru v gól nepretavia.

29:40

Až teraz z toho bola zaujímavejšia strela z ľavej strany, presúvajúci sa Lassila ale puk dobre vyrazil späť do hry.

29:17

Dudáš prenechal Hričinovi a ten zasa Nagyovi. Košice sa takto presunuli do pásma, kde si ale nerozumeli a nechali hokejistov Banskej Bystrice puk vyhodiť.

28:34

Zatiaľ sa hrá v pásme Košíc, čo bude hosťom pri tomto oslabení vyhovovať.

28:14

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Bartánus – 2 min., nedovolená hokejka / meranie hokejky).

27:48

V obrovskej šanci sa teraz ocitol Brittain! Ten zakončoval z bezprostrednej blízkosti Habala, ktorý puk lapačkou doslova vyhodil späť do hry. Košice si následne v útočnej tretine nerozumeli.

27:23

Nasleduje komerčná prestávka.

27:06

Belluš teraz puk tečovať ani nechcel, avšak podarilo sa mu to. Habal tak ostal na malý moment neistý, našťastie pre Košice smerovalo zrazené zakončenie len na zadný mantinel.

26:28

Druhá tretina prebieha v pomerne vysokom tempe, avšak ani jeden z celkov si nedokáže výraznejšie rozhodiť defenzívu súpera. Obranná činnosť dnes funguje na oboch stranách skutočne ukážkovo.

25:07

Hovorka sa prebojoval s pukom medzi kruhy, odkiaľ skúšal vystreliť. Našiel ale len pozorného Lassilu, ktorý túto ranu hruďou bez väčších problémov pokryl.

24:30

Medzičasom pokračujeme s piatimi korčuliarmi na oboch stranách.

23:40

Zdalo sa, že teraz dostal Pacan čepeľou priamo do tváre, avšak hlavní arbitri ostávajú pokojní. Košice puk vyviezli až k Lassilovi.

23:08

Veľký tlak Banskej Bystrice, ktorému zatiaľ Košice odolávajú.

22:29

Košice na malý moment v defenzíve zaváhali a pred Habalom sa ocitli až dvaja nepokrytí hokejisti. Na poslednú chvíľu zareagoval Dudáš, ktorý sa do strely jedného z nich hodil a zblokoval ju na ochrannú sieť.

22:20

Šedivému sa puk vyhodiť nepodarilo. Banská Bystrica sa tak ešte dostala k zakončeniu, ktoré Habal spoľahlivo pokryl.

22:09

Vylúčenie v tíme HC Košice (Koch – 2 min., krosček).

21:31

Zaujímavá prihrávka aj v podaní Lampera, jeho spoluhráč mal ale zablokovanú čepeľ, a tak zakončovať nemohol. Habal ostal v tejto situácii pokojný.

20:40

Prihrávka hľadala medzi kruhmi Hovorku – a aj ho našla. Najbradatejší muž v hre pálil príklepom, avšak táto rana priestor troch žrdí nezasiahla. Našťastie pre Banskú Bystricu.

20:17

Hlavný arbiter, pán Konc, sa postaral o vhodenie úvodného buly druhej tretiny. S pukom budú na hokejkách pracovať domáci, ktorí sa okamžite stiahli do defenzívnej ulity.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Siréna v Steel aréne nám ohlásila koniec prvej tretiny, úvodných dvadsať minút zo zápasu je už minulosťou. Do šatní sa pritom pôjde za stavu 1:0.

Pomer striel po 1. tretine: 9:9

Druhá tretina sa začne približne o 18:23.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:27

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:49

Gélinas to skúsil strelou od modrej, pričom táto ešte mala byť tečovaná. Košičania ju ale dobre zblokovali na zadný mantinel, Habal zasahovať nemusel.

18:16

Vrábeľ teraz pohladil strieľanú prihrávku Jakuba Suju. Puk skončil v náručí Lassilu, ak by ho ale košický hokejista trafil lepšie, mohlo to byť úplne inak.

17:59

Tak toto vyzeralo zaujímavo! Jeden z hostí teraz puk nastrelil zo stredného pásma, Habal mal ale s jeho skrotením výrazné problémy. Habal puk napokon priľahol a hru prerušil.

17:47

Kubka bol na ľade veľmi dlho, preto puk len posunul do strany a odišiel striedať. Podobne učinia aj Košice, ktoré pošlú na ľad čerstvé sily.

16:48

Kubka posielal prihrávku na útočnú modrú, z tohto priestoru sa ale hostia k lepšiemu zakončeniu neprepracovali. Hrá sa dlho bez prerušenia.

15:39

Vladimír Mihalik počkal za bránkou skúsene na dostriedanie svojich spoluhráčov, následná prihrávka sa však neradila medzi tie najpresnejšie. Aj preto sa k puku dostanú Košice.

14:55

Košice už pokračujú s piatimi hráčmi.

14:20

Nuž, Baranom zatiaľ presilovky príliš nevychádzajú. Puk je opäť len pri Lassilovi, ktorý sa pokúsi rozohrať svojou hokejkou.

13:44

Stále sa hrá ďaleko od Habala, čo môže Košiciam len vyhovovať. Domáci hráči budú striedať.

13:30

Gélinas čakal na puk pri modrej čiare, prihrávka na neho ale nesmerovala. Aj preto sa Košice dokázali jednoduchým vyhodením puku oslobodiť.

12:39

Vylúčenie v tíme HC Košice (Koyš – 2 min., podrazenie).

12:28

Hra sa opäť presunula do stredného pásma, kde sú na puku aktívnejšie Košice.

11:38

Košice dali gól!
Banská Bystrica síce puk odpálila cez všetky čiary, Košice sa ale do pásma rýchlo vrátili a skórovali. Po peknej útočnej akcii strieľal spoza ľavého kruhu DÁVID ŠOLTÉS, ktorý rozvlnil sieť banskobystrickej bránky. Asistencie: Martin Dudáš, Ladislav Nagy.

11:00

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Mihalik – 2 min., podrazenie).

10:40

To je neuveriteľné, akým spôsobom teraz hostia chybovali! Košice unikli vo vlastnom oslabení do prečíslenia dvoch proti jednému, z celej situácie ešte vyplynuli tri bomby Martina Baču. Lassila ostáva neprekonaný.

10:07

Šedivý dokonca založil košickú útočnú akciu. Táto presilová hra zatiaľ hosťom príliš nevychádza.

09:50

Pomerne rýchlo sa Košice oslobodili, pričom tento krok zopakovali ešte niekoľkokrát. Oba celky budú teraz striedať.

08:36

Vylúčenie v tíme HC Košice (Hovorka – 2 min., sekanie).

08:26

Na ľade sa teraz stretli dvaja najskúsenejší muži – Ladislav Nagy a Tomáš Surový. Predovšetkým košický kapitán predviedol čo-to zo svojho hokejového umenia, na gól to ale nestačilo.

07:30

Pomerne dlho si teraz oba celky vymieňali puk, dialo sa tak prevažne v strednom pásme. Zdá sa, že útočníci to budú mať dnes proti skúseným defenzívam veľmi ťažké.

06:48

Vrábeľ bojoval o puk pri mantineli v útočnom pásme, chýbala mu ale väčšia agresivita na korčuliach, a tak osobný súboj prehral.

05:39

Nasleduje komerčná prestávka.

05:37

Skúsený Brejčák založil z defenzívy ďalšiu útočnú akciu Banskej Bystrice, po ktorej zapadol puk do lapačký pozorného Habala. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.

04:41

Banská Bystrica si ešte po jednej zo svojich striel pýtala gól, videorozhodca ale celú situáciu prehodnotil a my budeme pokračovať za stavu 0:0.

04:30

Kubka ale ešte na ľade ostal a založil zaujímavú akciu svojich spoluhráčov, ktorí sa sériou krátkych prihrávok natlačili pred Habala. Ten musel na malý moment vykorčuľovať z bránky, napokon z toho gól nebol.

03:44

Kubka šiel v strednom pásme do tela, puk preto prepadol až k hosťujúcej bránke. Banská Bystrica následne dostala priestor na prestriedanie unavených korčuliarov.

03:01

Zmenilo sa to až teraz, keď sa trojica Košičanov vydala na útočný výpad. Finálna prihrávka našla na ľavom krídle Suju, ktorého strela ešte Lassilovi vypadla, avšak banskobystrickému gólmanovi následne pomohla defenzíva. Tá puk upratala do bezpečia.

02:36

Úvodné minúty patria defenzívam oboch celkov, ktoré pracujú mimoriadne aktívne a strelcov vytláčajú z dobrých pozícií. Vážnejšiu šancu sme ešte nevideli.

01:42

Nastrelený puk do útočnej tretiny Košíc zachytil Češík, ktorý si ho položil na ľad a počkal, kým sa jeho spoluhráči rozostavia. Banská Bystrica sa však do lepšej šance nepretlačila.

00:48

Teemu zahral za svojou svätyňou hokejkou, Košice to ale z miery nevyviedlo. K puku sa ešte dostal Boltun, v rozhodujúcej chvíli mu ale z čepele skĺzol.

00:12

Úvodné buly bolo vhodené. K puku sa ako prvé dostali domáce Košice, ktoré tak budú chcieť preveriť pozornosť Lassilu v bránke Banskej Bystrice.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodné zostavy:

HC Košice: Habal (Lundström) – Šedivý, Dudáš, Bača, Čížek, Pulli, Kessel, Koch, Matejka – Nagy, Boltun, Hričina – Jenčík, Hovorka, Kafka – Klíma, Pacan, Koyš – Šoltés, Suja, Vrábeľ

HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lassila – Kubka, Ďatelinka, Sedlák, Brejčák, Gélinas, Mihalik, Košecký – Faille, Surový, Brittain – Belluš, Češík, Lamper – Hohmann, Bubela, Bartánus – Gabor, Valent, Andrisík

Rozhodca: D. Konc, J. Konc – Gavalier, Smrek.
Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní 13. kola našej najvyššej hokejovej súťaže. V Košiciach sa dnes predstaví Banská Bystrica a vám z tohto duelu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

Košičania sa v tabuľke aktuálne nachádzajú na tretej priečke. Tím z metropoly východu odohral zatiaľ 13 zápasov, v ktorých získal dohromady 25 bodov a celkové skóre 34:29. Oceliari sa na dnešný duel naposledy naladili víťazne, keď v Poprade vyhrali tesne 1:0, ale predtým prišli v Liptovskom Mikuláši o dvojgólové vedenie a prehrali 3:5. Podľa bookmakerov stávkových kancelárií by dnes mali byť jemným favoritom.

Banskobystričania sú v pozícii tabuľkového suseda svojho dnešného súpera, v celkovom hodnotení ligy im totiž patrí druhá priečka. Tím spod Urpína ju okupuje po 13 odohraných zápasoch so ziskom 27 bodov a s celkovým skóre 49:31. Banskobystrickí hráči vyhrali s Košičanmi prvý vzájomný zápas v polovici septembra doma tesne 2:1, ale na východ republiky teraz neprichádzajú víťazne naladení, pretože v Žiline naposledy prehrali 1:3.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

HC Košice – HC´ 05 Banská Bystrica

5:2

konec (1:0, 1:1, 3:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Šoltés (Dudáš, Nagy), 39. Kafka (Hovorka, Jenčík), 45. Kafka (Hovorka), 51. Jenčík (Hovorka, Kafka), 58. Jenčík (Hovorka, Kafka) – 40. Bubela (Hohmann, Bartánus), 45. Faille (Ďatelinka, Kubka)

HC Košice: Habal (Lundström) – Šedivý, Dudáš, Bača, Čížek, Pulli, Kessel, Koch, Matejka – Nagy, Boltun, Hričina – Jenčík, Hovorka, Kafka – Klíma, Pacan, Koyš – Šoltés, Suja, Vrábeľ

HC´ 05 Banská Bystrica: Lassila – Kubka, Ďatelinka, Sedlák, Brejčák, Gélinas, Mihalik, Košecký – Faille, Surový, Brittain – Belluš, Češík, Lamper – Hohmann, Bubela, Bartánus – Gabor, Valent, Andrisík

Rozhodčí: D. Konc, J. Konc – Gavalier, Smrek

Průběh zápasu
1. třetina
08:36 KOS 2 Hovorka, sekání
11:00 BBY 2 Mihalik, podražení
11:38 KOS 1:0 Šoltés (Dudáš, Nagy)
12:39 KOS 2 Koyš, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
22:09 KOS 2 Koch, krosček
28:14 BBY 2 Bartánus, nedovolená hůl / měření hole
30:42 BBY 2 Sedlák, hákování
38:30 KOS 2:0 Kafka (Hovorka, Jenčík)
39:33 BBY 2:1 Bubela (Hohmann, Bartánus)
Po 2. třetině
3. třetina
44:08 BBY 2:2 Faille (Ďatelinka, Kubka)
44:56 KOS 3:2 Kafka (Hovorka)
50:26 KOS 4:2 Jenčík (Hovorka, Kafka)
57:14 KOS 5:2 Jenčík (Hovorka, Kafka)
Konec