Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

FC Groningen – Willem II Tilburg

0:1

konec (0:1)

20.10.2017, 20:00 • Euroborg (Groningen) • 9. kolo • David Suchý

Tipsport: 1.87 3.71 3.88 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:16. (21:51:25)
Je konec! Willem II Tilburg nakonec dokázat dovést toto utkání do vítězného konce a z dnešního klání si odváží všechny tři body. To bylo zapříčeněné hlavně brzkou červenou kartou pro domácího Hrustice, který už po necelých dvaceti minutách hry oslabil svůj celek.

90+3

Konec zápasu.

90+2

O vítězi tohoto utkání se zdá být rozhodnuto. Groningen se sice snaží o vyrovnávací branku, s míčem se ale pohybuje daleko od Branderhorsta.

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

89

K exekuci přímého kopu se postavil Bacuna, jehož technická rána skončila pouze na dobře postavené zdi. Domácí promarnili šanci na vyrovnání.

88

Tak pozor! Doan byl faulován kousek za pokutovým územím a domácím se tak naskýtá jedinečná šance na vyrovnání.

87

Tsimikas se vydal na útočný výlet, při kterém si hodil balón na levačku a poté poslal do šestnáctky prudký centr. Ten ale pouze proletěl kolem všech zúčastněných.

86

Hosté podnikli rychlý protiútok, který nevyřešili dvakrát nejlépe. El Hankouri byl u míče příliš pozdě a poté nedokázal kloudně přejít přes protihráče.

85

Faulem na hranici žluté karty se prezentoval hostující Chirivella, který nakonec vyvázl bez žlutého napomínání.

84

Ani hosté se s přibývajícím časem už moc nikam neženou a spíše se soustřeďují na přesné kombinace. Podobně je tomu i v tomto momentu.

83

Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Thom Haye, přichází Daniel Crowley.

82

Domácí hráči to zkoušejí pouze centrovanými míči. S těmito záležitostmi ale nemjaí hráči Tilburgu žádný problém. Navíc byl Tsimikas faulován na útočné polovině.

81

Utkání se nám dostalo do závěrečné desetiminutovky, stále sledujeme marné pokusy o vyrovnávací branku.

75

Bacuna zabojoval a byl u míče jako první. To vůbec nic neznamenalo, neboť následovala rychlá ztráta balónu.

74

Mahi byl opět aktivní u levé postranní čáry a svůj velmi dobrý výkon chtěl korunovat přesným centrem. Veldwijk ale na míč nedokázal doskočit.

73

Po chvilkovém kouzlení s míčem v podání Mahiho, putoval míč na kopačku Doana, jehož ukvapená střela skončila vysoko nad.

72

Mimo jiné, domácí lodivod sáhl už ke všem třem střídáním, naopak hostující trenér může stále udělat ještě dvě změny.

71

Akce střídá akci. Absalem vyslal do šestnáctky centrovaný balón, u kterého byl jako první Branderhorst. Navíc byl avizován útočný faul.

70

El Hankouri se ihned zapojil do útočného výpadu. Akce ještě pokračovala po levé straně na Sola, který stačil do míče šťoucnout natolik, že Padt dokázal zastavit balón před brankovou čárou.

69

Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Etiënne Reijnen, přichází Lars Veldwijk.

68

Doan si tak dlouho zahrával s míčem, až o něj přišel. Domácí záložník měl reagovat rychleji, neboť na levé straně byl zcela osamocený Absalem.

67

Lachman dokázal zachytit balón na hrací ploše a poté vysunout Hayeho. Nizozemský středopolař se pro změnu nedokázal prosmýknout kolem Warmerdama.

66

Jen, co jsme to stačil dopovědět, tak Haye napřáhl ke střele, kterou musel srazit za čáru jeden z obránců. Rohový kop pro Willem II.

65

Tilburg se už delší časový úsek nedostal k šestnáctce svého soupeře. I tento fakt svědčí o tom, že domácí mají územní převahu.

64

Ten ale doputoval pouze do prostoru, kde se pohyboval Padt. Domácí brankář vyboxoval míč daleko z pokutového území.

63

Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Ismail Azzaoui, přichází Mo el Hankouri.

62

Groningen se dostal do slušného náporu, čímž zatlačil svého protivníka do jeho vlastní šestnáctky. Domácí navíc budo zahrávat roh.

59

Poslední minuty se musejí líbit snad každému. Hraje se fotbal nahoru a dolu, přičemž jsme viděli už několik stoprocentních šancí.

58

58. Branderhorst se musel činit.

58

Konečně také něco ze strany domácích! Nejdříve z dálky napřáhl Reis, jehož dělovku vyrazil brankář pouze k Absalemovi, který pro změnu mířil do rukavic Branderhorsta.

57

Na hřišti to začíná slušně vřít. Azzaoui si ustlal v pokutovém území, avšak ani tentokráte se nebude kopat pokutový kop.

56

To snad není možné! Tilburg se dostal k dalšímu rohu, po kterém jeden z hostů hlavičkoval pouze do tyče. Poté nedokázal Peters zakončit z těžkého úhlu.

55

Akce ještě pokračovala a právě jeden z fotbalistů Groningenu se dostal ke střele zhruba ze dvaceti metrů. Přízemní rána protétla kolem branky.

54

Ofenzivní výpady ale mají jepičí život. Má slovo dokonale podtrhl Reis, jehož centr sice našel spoluhráče, ten si ale balón nedokázal zpracovat.

53

Zatím není příliš patrná početní výhoda hostů, neboť jsou to hráči Groningenu, kdo má více ze hry. Těžiště hry je momentálně na kopaččce Doana.

52

Úvodní vteřiny druhého dějství jsou hodně často kouskovány. Pro změnu zahrávali domácí volný kop, ten ale skončil hned na prvním bránícím hráči.

51

51. Peters mířil pouze do tyče.

51

Hosté zahrávali nakonec dva rohové kopy a nebezpečný byl zejména ten druhý. Peters se totiž dostal ke kostrbatému zakončení do tyče.

50

Aktivní Španěl Sol napálil míč do napadajícího Reijnena, od kterého šel balón za čáru. Rohový kop pro Willem II Tilburg.

49

Warmerdam byl u postranní čáry zdvojen a tak neměl na rozehrávku žádný prostor. Hosté se přeci jenom dostanou k autu.

48

Sol si dělal v osobním souboji rukama prostor, což bylo posouzeno jako nedovolené. Groningen bude rozehrávat ze své poloviny.

47

Odstartoval nám druhý poločas, úvodní slovo si vzali tentokráte domácí, kteří budou dotahovat jednobrankové manko.

46

Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Ruben Yttergård Jenssen, přichází Amir Absalem.
Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Oussama Idrissi, přichází Ludovit Reis.

46

Začal druhý poločas.
Willem II Tilburg vstoupil do dnešního utkání velmi aktivně a jeho dnešní soupeř pouze bránil. Po necelých dvaceti minutách se po druhé žluté nechal vyloučit Hrustic a s Groningenem to nevypadalo příliš dobře. Navíc o deset minut později se prosadil hostující Sol, který tak vstřelil jedinou branku úvodního dějství.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Úvodní dějství se spíše už jen dohrává a další branku patrně už neuvidíme.

45

První poločas bude nastaven tři minuty.

43

Mahi byl na hranici faulu poslán k zemi, píšťalka rozhodčího ale zůstala němá. Hosté tak pokračují poklidnou kombinací kolem středového kruhu.

42

Také na druhé straně přilétl do vápna centrovaný balón, na který si z druhý vlny sebíhal Azzaoui. Míč k němu nakonec vůbec nedoletěl.

41

Groningen poté zahrával rohový kop z pravé strany. Bochánek směřoval na přední tyč, kde byla u míče jako první hrstka hostů.

40

Hostující brankář Branderhorst si předkopl balón daleko od nohy, čehož mohl využít Mahi. Domácí útočník ale nezvolil úspěšně rešení.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.

34

Groningen se tuto chvíli ocítá v hodně prekérní situaci. Nejen, že prohrává o jednu branku, více než polovinu utkání bude dohrávat v deseti.

33

33. Francisco SOL - 0:1

33

Willem II právě vstřelil branku!
Hosté hodně rychle využili početní výhodu! Chivierella vysunul na pravém křídle Lewise, který poslal přizemní přihrávku na FRANA SOLA. Španělský forvard neměl se zakončením sebemenší problém.

33

Jenssen se dopustil laciné ztráty u půlící čáry, nakonec jeho minela byla zažehnána. Chirivella totiž hodně rychle přišel o balón.

32

Momentálně sledujeme poměrně hluchou pasáž utkání, která nabízí hodně nepřesností. Právě po jedné z nich budou domácí vhazovat.

31

Tilburg sportovně odevzdal balón soupeři, u hracího předmětu je momentálně brankář Padt. Ten se rozhoduje, kam vykopne míč.

30

Domácí hráč sám odešel za postranní čárou, kde ještě proběhne potřebné ošetření. Vypadá to, že by ale měl pokračovat ve hře.

29

Ošetření stále probíhá, nehraje se déle jak minutu. S domácím Bacunou to nevypadá příliš vesele. Nadcházející minuty rozhodnou o jeho setrvání.

28

Rozhodčí má zatím hodně práce. Před malým momentem došlo ke srážce, po které oba hráči ulehli na zelený pažit. Píská se ve prospěch domácích.

27

Chirivella režíroval hru svého celku ve středu hrací plochy, k ničemu vážnějšímu se ale neodhodlal. Balón tak putoval pouze na vedle stojícího Hayeho.

26

O zajímavé momenty je v úvodu utkání postaráno. Nejen, že Willem II byl výrazně aktivnější, nyní navíc bude dohrávat toho klání v početní výhodě.

25

Hodně důrazný byl v souboji Azzaoui, který si dělal prostor až moc okatě. Hlavní sudí posoudil Belgičanovo počínání jako nedovolené.

24

Nicméně následovala ztráta míče, po které se Groningen dostal k volnému kopu. V šestnáctce si udělal prostor Memisevič, jenž hlavičkoval hodně slabě.

23

Dlouhý nákop na pravé křídlo doletěl pouze do země hostů, kteří se ujmou autového vhazování. Tsimikas je již připraven k hodu.

23

23. Červená karta po 2. žluté

23

Tak to je neuvěřitelné. Hrustic zahrál zřejmě úmyslně rukou, což viděl také hlavní sudí. Jelikož už domácí křidelník jednu žlutou měl, logicky tak následovala druhá.

22

Hostující Lieftink zahrával další standardku z hlouby pole. Ani tentokráte nedoletěl balón na místo určení. Navíc byl avizován ofsajd.

21

Na hřišti se momentálně neděje nic zajímavého, spíše sledujeme kouskovanou hru. Před chvílí byl Sol poslán tvrdě k zemi.

19

První žlutý kartónek obdržel domácí křidelník Hrustic, který neodhaldl dráhu letu míče a místo toho trefil Tsimikase.

16

Hodně nešetrným zákrokem se prezentoval Lieftink, jenž šel do souboje vysokou nohou. Doan schytal slušnou kopačku.

15

Co nyní chybělo, aby Mahi ideálně zpracoval balón. V opačném případě by marocký forvard pelášil sám na brankáře.

14

Aktivní Bacuna roztáhl hru na pravou stranu na Hrustice, který se hezky uvolnil na hranici vápna. Následná technická střela skončila pouze na noze protihráče.

13

Bacuna měl spoustu času a i prostoru na finální přihrávku, ta se mu ale vůbec nezdařila. Van der Linden skvěle pokryl prostor před šestnáctkou.

12

A ten nebyl vůbec špatný. Groningen se dostal k centru, který mířil na Hrustice. Tomu přeci jenom chybělo pár čísel.

11

K rozehrávce se postavil Lieftink, jehož nadýchaný centr skončil pouze v náruči připraveného Padta. Ten následně založil protiútok...

10

Haye přihrál vedle stojícímu Solovi, který byl zatahán za dres. Následovat bude standardní situace zhruba z osmatřiceti metrů.

9

Branderhorst se ujal výkopu od své svatyně, dalekonosným nákopem sice našel Azzaouiho, který nedokázal vyhrát osobní souboj.

8

Dnešní utkání doprovází také vydatné množství srážek. To vzhledem k ročnímu období není vůbec překvapivé, mnozí se už zahalili do pláštěnek.

7

Celkově má hostující celek zatím více ze hry. Tilburg je při vedení svých akcí přimočařejší, což zřejmě domácí zaskočilo.

6

6. Haye nastřelil břevno.

6

K prvnímu střeleckému pokusu se dostal hostující Haye, který parádnou ránou orazítkoval pouze horní konstrukci.

5

Groningen skvěle kombinoval u pokutového území, nikdo se ale neodhodlal ke střele. Te Wierik vybojoval alespoň autové vhazování.

4

Azzaoui to zkusil individuálním průnikem kolem protihráče, míč mu ale odskočil daleko od nohy. Padt bude vykopávat od branky.

3

Poprvé se s míčem sžili také domácí hráči, avšak pouze na krátký časový úsek. Těžiště hry je momentálně u zadáka Peterse.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní výkop si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Groningen: Padt (C) – te Wierik, Reijnen, Memišević, Warmerdam – Bacuna, Doan, Jenssen – Hrustic, Mahi, Idrissi.
Náhradníci: Begois, Hoekstra – Absalem, Antuna, Kane, Reis, van Nieff, Veldwijk.

Willem II Tilburg: Branderhorst – Lewis, Lachman, Peters (C), van der Linden, Kostas – Chirivella, Lieftink, T. Haye – Azzaoui, Sol.
Náhradníci: van der Lei, Wellenreuther – Coulibaly, Croux, el Hankouri, Crowley, Kok, Ogbeche, Velikonja..

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Willem II Tilburg

O poznání horší start předvedli hráči Tilburgu, kteří se po osmi utkání nacházejí v sestupových vodách. Není se čemu divit, Wilem II zaznamenalo v minulém kole teprve druhou letošní výhru, nicméně od první nesestupové pozice mu schází pouze lepší skóre. Hosté se budou i dnešním utkání opírat o střelecké schopnosti Španěla Frana Sola, který zatím nastřílel pět branek z celkových devíti.
FC Groningen

Fotbalisté Groningenu nezačali letošní ročník dvakrát nejlépe, neboť výsledkem je prozatimní třináctá pozice. Domácí celek dnešního utkání je silný především na vlastním stadionu, kde nejen, že letos ještě neprohrál, ale dokonce mu patří čtvrtá pozice právě co se týče bilance na domácím stánku. Groningen je v posledních zápasech v mírném útlumu, přičemž z posledních pěti ligových utkání zvítězil pouze v jednom jediném.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Nizozemská Eredivisie má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Groningen a Willem II Tilburg.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

FC Groningen – Willem II Tilburg

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 33. Sol

Karty:   19. Hrustic (GRO)   23. Hrustic (GRO)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:16.

FC Groningen: Padt (C) – te Wierik, Reijnen (69. Veldwijk), Memišević, Warmerdam – Bacuna, Doan, Jenssen (46. Absalem) – Hrustic, Mahi, Idrissi (46. Reis).
Náhradníci: Begois, Hoekstra – Absalem, Antuna, Kane, Reis, van Nieff, Veldwijk, Kramer.

Willem II Tilburg: Branderhorst – Lewis, Lachman, Peters (C), van der Linden, Kostas – Chirivella, Lieftink, T. Haye (83. Crowley) – Azzaoui (63. el Hankouri), Sol.
Náhradníci: van der Lei, Wellenreuther – Coulibaly, Croux, el Hankouri, Crowley, Kok, Ogbeche, Velikonja.