Menu

Hokejbal

CROSSDOCK Extraliga

HC Kert Park Praha – HBC Kladno

5:3

konec (2:0, 1:2, 2:1)

16.09.2017, 17:00 • Hokejbalové hřiště na Lužinách • 2. kolo • Vojtěch Filipiec

To je ode mne pro tuto chvíli vše a u některého z dalších onlajn přenosů na počtenou! (18:38:15)
Střely na branku ve 3. třetině: 8:7
Střely na branku celkem: 18:27.
Repríza loňského finále přinesla napínavou podívanou a pohledný hokejbal. Kladno se ani jednou v zápase nedostalo do vedení a možná právě tento fakt je stál body z tohoto utkání.

Konec zápasu.

44:45

Hnízdil střelou z voleje zařízení netrefuje, Mroviec navíc posléze neúmyslně posunuje branku. Další přerušení.

44:30

Míček se po teči dostává mimo hřiště, vhazovat se bude po Mroviecově pravici.

44:20

Kladno se šesti hráči v poli!

43:41

Závar před Mroviecem, po kterém však Nýdl bezpečně vyhazuje míček přes všechny čáry.

43:28

V témže čase si hosté vyžádali oddechový čas. Rysové zatím s odvoláním Hájka z branky čekají.

43:28

Dalimil Zvonek (KER) – vyloučení na 2 minuty za napadení.

43:10

Kladno zamklo Pražany v jejich obranném pásmu a tento zápas rozhodně nevzdává. Střelu na Mroviece vyslal z levého kruhu Šrámek.

42:16

Kladno právě vstřelilo branku!
Ke konci zápasu se nám na Lužinách doslova nastartoval brankostroj, nyní pro změnu skórují hosté. Po nádherné nahrávce Hnízdila zpoza branky se prosazuje mladík JAN PROKOP. Asistence: Daniel Hnízdil.

41:13

Kert Park právě vstřelil branku!
Také Pražené se prezentují dvěma slepenými brankami. O tu nynější se postaral MARTIN PALA, který se z mezikruží nemýlil a Hájek neměl proti této střele do horních pater branky nejmenší šanci. Asistence: Tomáš Fejfar, Martin Kruček.

40:43

Kert Park právě vstřelil branku!
DAVID ROZNBERG nyní dostal míček do branky tak, že ani on sám neví, jak této branky dosáhl. Nicméně i takové branky se počítají! Míček se do ní dostal po sérii odrazů. Gólu předcházel dobrý forčeking právě Roznberga. Bez asistence.

39:41

Obrovská šance Kert Parku! Martin Kruček se nádherně uvolnil na pravé straně a předložil míček úplně volnému Fejfarovi. Ten úplně sám před brankou nedokázal zvednout míček pod víko a Hájek zasahuje!

39:36

Barnošákova střela z brankové čáry neměla šanci na úspěch. Domácí se krátce poté osvobozují, avšak pouze za cenu zakázaného uvolnění.

39:05

Hasiman se ocitl na červené čáře úplně osamocen, avšak střela mu vůbec nevyšla. Na druhé straně nahození Pražanů Hájek v pohodě lapí.

38:20

Nýdlovu dělovku schytal Voráček do zad. Kert Park nadále usazen v útočném pásmu.

37:58

O tu se postaral až obránce Šperl. Tento pokus nepřidělal Hájkovi žádné problémy.

37:40

Minuta z přesilovky Kertu je fuč a zatím z jejich holí nepřišla žádná střela.

36:39

Jiří Hrabar (KLA) – vyloučení na 2 minuty za nedovolené bránění.

35:43

Barnošák dobře držel míček v útočném pásmu, avšak ve spolupráci s Prokopem a Procházkou toho nakonec příliš nevymyslel.

34:25

Mroviec povystoupil z branky a dostal se do souboje o volný míček s Kohoutem. Ten nakonec končí na holi jednoho z obránců Kertu.

33:31

Wróbel tak dlouho míchal s míčkem ve snaze něco vymyslet, až o něj přišel. Kladno je v plném počtu.

32:38

Další střelu směrem k Hájkovi vyslal J. Kruček. I nyní je kladenský brankář úspěšný.

32:13

M. Kruček nyní spíš jen nahazoval, avšak Hájka tento pokus pořádně vylekal! Naštěstí pro něj se hned poté dostal míček do bezpečí.

31:42

Míček rychle putoval po ose M. Kruček – Pala – Fejfar, posledně jmenovaný střílel z voleje. Hájek se proti této střele přesunul včas.

31:31

Radk Šíma (KLA) – vyloučení na 2 minuty za držení.

30:40

Nejprve nebezpečně bekhendem střílel Šíma, krátce po něm Šrámek. S oběma pokusy si Mroviec bez problemů poradil.

30:23

Pala čistě vyhrál buly na Blaška, jenž vyslal směrem na branku hostů tvrdý projektil. Tento pokus se podařilo jednomu z obránců vytěsnit mimo hřiště.

30:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku ve 2. třetině: 4:12
Kladno svůj výkon ve 2. třetině výrazně zlepšilo, což také přineslo ovoce v podobě vyrovnání. I přesto, že byli hosté v této části mírně lepší, tak 24 sekund před koncem třetiny poslal Pražany zpět do vedení svou druhou brankou v zápase M. Kruček.

30:00

Druhá třetina skončila.

29:36

Kert Park právě vstřelil branku!
Zatímco Štěpaník na jedné straně netrefil z dorážky prázdnou branku, MARTIN KRUČEK na straně druhé svou šanci zakončuje úspěšně! Kruček dostal ideální nahrávku od Fejfara a Hájka překonal bekhendovým blafákem. Asistence: Tomáš Fejfar, Radovan Dejneka.

28:56

Hnízdilovu střelu od modré ještě tečoval Hrabár, avšak mimo tři tyče. Krátce poté opět střílel Hnízdil, ale ani tento pokus nebyl úspěšný.

28:38

Hru nyní přerušuje posunutá Mroviecova branka. Vhazovat se bude po jeho levici.

28:15

Šícha si několikrát vyměnil míček s Barnošákem. Druhý jmenovaný nakonec také vystřelil, ale trefil jednoho z beků domácích.

27:39

Hrabárovu dělovku od červené tečoval Špaček svou helmou, branka po této spíše fotbalové akci nepadla.

27:32

Martin Pala (KER) – vyloučení na 2 minuty za sekání.

27:19

K míčku se po delší době dostali také domácí, nicméně žádná zajímavá akce z toho nevzešla.

26:46

Kladno je nyní v obrovském tlaku! Další střelecké pokusy přichází z holí Barnošáka a Hnízdila, obratu ve skóre jsme se zatím nedočkali.

25:45

Kladno právě vstřelilo branku!
Tak to je neuvěřitelné! Za necelou minutu je vyrovnáno! Na levé straně dostal míček do běhu DAVID ŠRÁMEK a jeho střela na bližší tyč byla ukázková! Asistence: Martin Kohout, Radek Šíma.

24:49

Kladno právě vstřelilo branku!
V signalizované výhodě střílí Kladno branku na 2:1! Štěpaník nejprve perfektně našel volného DANIELA HNÍZDILA, jehož střelecký pokus sice mířil vysoce nad, další střeleckou příležitostí již však nepohrdl! Asistence: Radim Štěpaník, Martin Špaček.

24:00

Zvonek našel milimetrovým pasem volného Wróbela, který se prodral až do samostatného úniku! V poslední možné chvíli předvedl výborný obranný zákrok Haisman.

23:36

Po jednom ze zákroků se za obličej chytá Wróbel. O faul se nejednalo a vypadá to, že ostrostřelec ve službách Pražanů bude v pořádku.

23:29

Kohout ujel se Šrámkem do úniku 2 na 1. Jediný obránce Bureš však předvedl perfektní obranný zákrok a z této akce nakonec nic nebude!

22:56

To střelecký pokus Fejfara, již ve hře 5 na 5, Hájka pořádně protáhl! Kladenští mohou děkovat svému brankáři, že rozdíl skóre není už tříbrankový.

22:30

Přesilovka je kromě jediného světlého momentu v podobě střely Paly neslaná, nemastná. Čas v početní výhodě se domácím pomalu krátí.

21:59

Štěpaník se snažil ujet do brejku, v tom mu zabránil obránce Šperl. Na druhé straně se po rychlé akci ocitl mezi kruhy úplně volný Pala, proti kterému se Hájek blýskl ukázkovým semaforem!

21:03

Kert zamkl svého soupeře v pásmu, po sérii rychlých přihrávek ale přichází nepřesná, která vyhání domácí z pásma.

20:36

Michal Voráček (KLA) – vyloučení na 2 minuty za podražení.

20:05

Pražané se usadili v útočném pásmu, není z toho nic víc, než vyhozený míček mimo hřiště a buly na středovém bodě pro vhazování.

19:20

Hru teď zužují nepřesnosti na obou stranách. V posledních chvílích nebyli diváci na Lužinách svědky žádné zajímavé akce.

18:29

Blaško nedokázal vyvézt míček z obranného pásma a k míčku se dostal Barnošák. Ten se snažil nahodit míček směrem k brance domácích, jeho pokus byl však ztečován mimo hřiště.

17:48

Hnízdil po nahrávce Soukupa vystřelil z voleje a jeho ostrá rána trefuje boční konstrukci branky, to byl velmi nebezpečný pokus!

17:21

Dobrou práci teď odvedli J. Kruček se Zvonkem a ušetřili svému týmu minimálně 20 sekund z oslabení.

16:43

Novák dostal na červené čáře nabito a jeho tvrdá střela pouze těsně míjí pravou tyčku Mroviecovy branky!

16:19

Po vyhození Kertu přes všechny čáry se hosté opět musí prodírat do útočného pásma, to se jim nakonec daří.

16:01

Velká aktivita domácích přináší jejich první přesilovou hru v zápase. Uvidíme, jak se Rysům podaří s touto příležitostí naložit.

16:01

Jan Blaško (KER) – vyloučení na 2 minuty za podražení.

15:25

Kladenští se ihned vrhají do útoku. Po sérii nahrávek se míček dostal na červenou čáru na hůl Soukupa, jehož střela byla zblokována. Míček poté vyváží Šperl.

15:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku v 1. třetině: 6:8
Hra v 1. třetině měla po celou dobu solidní tempo, akce střídala akci, branky však stříleli pouze domácí. Trefili se oba bratři Kručkové a Kladenští tak budou muset dohánět dvoubrankové manko.

15:00

První třetina skončila.

14:03

Kert Park právě vstřelil branku!
Tak přece jen přichází druhá branka Kertu! Teprve druhá střela v této přesilovce a hned gólová. Míček se po zákroku Hájka dostal ke zcela osamocenému MARTINOVI KRUČKOVI, pro kterého již nebyl problém poslat míček pod horní tyčku poloodkryté branky. Asistence: Dalimil Zvonek, Tomáš Fejfar.

13:29

Míček nyní doslova létal tam a zpět po ose Dejneka – Fejfar – Pala. Domácí nakonec akci zazdili a Kladno v pohodě vyhazuje.

12:50

Petr Šícha (KLA) – vyloučení na 2 minuty za nedovolené bránění.

12:31

Dobrou práci u mantinelu za brankou Kertu odvedl Šíma, kterého následně od míčku odstavuje Dejneka.

11:11

Barnošák v útočném pásmu kombinoval s Prokopem, nicméně ani po této akci nepřichází ohrožení Mroviecovy branky. Hra se následně po icingu Rysů stěhuje před Hájka.

10:30

Wróbel, přesně jak to u něj známe, držel míček v rohu útočného pásma, avšak žádný ze spoluhráčů se mu ideálně neuvolnil, a proto vzápětí o míček přichází.

09:44

Martin Kruček po pravé straně zavezl míček do pásma, všiml si na středu dobře postaveného Paly a jeho dělovka nadělala Hájkovi obrovské problémy! Brankář hostí vytasil výborný zákrok vyrážečkou.

08:46

Kert Park právě vstřelil branku!
Perfektní pasáž domácích přináší první branku! JIŘÍ KRUČEK dostal mezi kruhy milimetrovou přihrávku od Zvonka a k dosažení branky již stačilo pouze nastavit hůl. Míček prošel Hájkovi mezi betony. Asistence: Dalimil Zvonek, Radovan Dejneka.

08:25

Tlak Kertu pokračoval a byly z toho další nebezpečné střely! Nejzajímavěji se jevila ta od Paly, ale i proti tomuto pokusu byl Hájek dobře připraven!

08:00

Po chybě kladenského beka se k míčku dostal Fejfar a Hájek měl co dělat, aby tento pokus vytěsnil!
Útočná trojice Roznberg – Postulka – Javorka nyní dobře kombinovala v rohu útočného pásma, ale žádný střelecký pokus z toho nebyl.

06:13

Po buly v obranném pásmu Kertu se k míčku dostal Hrabar, který trefuje břevno! Na druhé straně v obrovské šanci Wróbel a dorážející Zvonek, perfektní zákrok Hájka!

05:23

Špaček dostal od Štěpaníka krásnou přihrávku mezi kruhy a Mroviec musel zasahovat. Následně pálil také Hnízdil, ale ani tento pokus brankou nekončí.

05:03

Oba týmy hrají ve stejném počtu, hra 4 na 4 mnoho zajímavého nepřinesla.

04:22

Nahození Bureše dobře doběhl J. Kruček, který však vzápětí o míček přichází a na útočný výlet se opět vydávají Rysové.

03:53

Hra 4 na 4 sice přináší na hřiště více prostoru, ten však zatím ani jeden z celků nedokázal vhodně využít.

03:04

Současně vyloučeni:
David Šperl (KER) – vyloučení na 2 minuty za hrubost,
Martin Špaček (KLA) – vyloučení na 2 minuty za hrubost.

03:04

Obrovský závar před brankou Kertu! Špačkova střela Mroviecovi vypadla a poté následovala série dorážek, ale ani jedna se neujala!

02:42

Icing Kladna stěhuje hru zpět před Hájka. Pala čistě vyhrál buly na M. Kručka, ten posunul míček na volného Šperla, jehož střela těsně míjí branku.

01:50

Soukupovo lehké nahození Mroviecovi vypadlo z lapačky přesně před clonícího Barnošáka, který však nedokázal míček ideálně dorazit.

01:10

Domácí vybojovali další vhazování v útočném pásmu. Po buly se na červené čáře objevil zcela osamocený Dejneka, který Hájka pořádně prověřil! Krátce po něm střílel z mezikruží nebezpečně J. Kruček, i napodruhé Hájek úspěšný!

00:35

Soukup se neúspěšně pokusil nahodit míček směrem na Mroviece. U míčku opět domácí, konkrétně Blaško.

00:08

Domácí vyhráli úvodní buly a po teči Tomáše Fejfara končí míček až v náruči brankáře Hájka, který hru přerušuje.

00:01

Utkání právě začalo.
Na Lužinách je vše připraveno a utkání za malý moment začne!
S brankáři je to dnes překvapení na obou stranách. Jak kladenský Hájek, tak Mroviec v brance Kertu dostávají přednost před svými zkušenějšími kolegy Jirotkou a Miklem.
Podle zápisu o utkání figuruje v sestavě Pražanů jako brankářská jednička bývalý juniorský reprezentant Jan Mroviec. Nechme se překvapit, zda tomu tak bude i ve skutečnosti a mladý brankář dnes dostane přednost před zkušeným Petrem Miklem.
Úvodní sestavy:

HC Kert Park Praha: Mroviec (Mikl) – Blaško, Bureš, Dejneka, Nýdl (C), Poláček, Šperl – Fejfar, Javorka, Kruček J., Kruček M., Pala, Postulka, Roznberg, Wróbel, Zvonek. Trenéři: Kuna, Jelen.

HBC ALPIQ Kladno: Hájek (Jirotka) – Soukup, Hrabar, Šícha, Novák, Haisman, Voráček – Hnízdil D. (C), Špaček, Štěpaník, Šrámek, Šíma, Procházka, Nosek, Barnošák, Prokop, Kohout. Trenéři: Kadlec, Maršner.

Rozhodčí: Škrobák P., Martis.
Nad Prahou je po celý den zataženo a v posledních chvílích také lehce mrholí, což plastovému povrchu hřiště příliš neprospívá. Díky speciální protiskluzové obuvi však hráče nemůže překvapit ani tento fakt.
Hráči Kladna pomalu nastupují ke své předzápasové rozcvičce, na tu postupně přicházejí také domácí hráči. Rysové dnes oblečou modrou sadu dresů, Pražané se představí ve tradičních žlutých barvách.
HBC ALPIQ Kladno

Finálový soupeř pražského Kert Parku z loňské sezony má na svém kontě již jedno odehrané utkání, a to s Rakovníkem, ve kterém si Kladenští vedli na výbornou a vyhráli 4.1.
Ačkoliv prošel tým reprezentačního trenéra Kadlece výraznou obměnou, tak se dá předpokládat, že Rysové opět budou atakovat příčky nejvyšší.
Nejvýraznější ztráty utrpěla defenziva kladenského celku. Z týmu odešli hned 4 klíčoví obránci, konkrétně Dědič, Rejthar, Kudela a Pospíšil. První dva jmenovaní ukončili kariéru, Kudela se vydal na štaci do Švýcarska a Pospíšil se vrátil do mateřského Rakovníka. Kariéru navíc ukončila také dlouholetá opora a člen realizačního týmu reprezentace do 20 let, Petr Ogurčák. To je poměrně dlouhý výčet hráčů, se kterými reprezentační trenérská dvojice Kadlec, Maršner nemůže počítat, nicméně právě tito dva lodivodi se jistě postarají o to, že kladenský tým bude během celé sezony perfektně připraven, čemuž by měl přispět také Radek Šíma , který se do Kladna vrací po působení v Rakovníku.
HC Kert Park Praha

Loňský mistr z pražských Lužin se pro sezonu 2017/2018 opět netají těmi nejvyššími cíli. Důkazem toho je angažování několika letních posil. Mezi nejzajímavější můžeme rozhodně zařadit obránce Slovenské hokejbalové reprezentace Radovana Dejneku, či vsetínského odchovance Dalimila Zvonka. Trenérská dvojice Kuna, Jelen navíc může nadále počítat se službami hvězd loňského ročníku, mezi které patří zejména úderné trio Fejfar, M. Kruček, Wróbel, pokračovat v kariéře se rozhodl i loňský kapitán Jan Nýdl, pozadu jistě nebudou ani další šikovní hráči jako například Pala či J. Kruček.

Dá se předpokládat, že Kert se v této sezoně bude opět pohybovat v popředí tabulky extraligy, kde je navíc bude zdobit vysoké číslo v kolonce vstřelených branek.
Zdravím všechny příznivce extraligového hokejbalu! Okurková sezona je definitivně u konce a v rámci tohoto onlajn přenosu se můžete těšit na podrobné informace z reprízy loňského finále extraligy, mezi celky HC Kert Park Praha a HBC ALPIQ Kladno.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

HC Kert Park Praha – HBC Kladno

5:3

konec (2:0, 1:2, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Kruček J. (Zvonek, Dejneka), 15. Kruček M. (Zvonek, Fejfar), 30. Kruček M. (Fejfar, Dejneka), 41. Roznberg, 42. Pala (Fejfar, Kruček M.) – 25. Hnízdil D. (Štěpaník, Špaček), 26. Šrámek (Kohout, Šíma), 43. Prokop (Hnízdil)

HC Kert Park Praha: Mroviec (Mikl) – Blaško, Bureš, Dejneka, Nýdl (C), Poláček, Šperl – Fejfar, Javorka, Kruček J., Kruček M., Pala, Postulka, Roznberg, Wróbel, Zvonek. Trenéři: Kuna, Jelen.

HBC Kladno: Hájek (Jirotka) – Soukup, Hrabar, Šícha, Novák, Haisman, Voráček – Hnízdil D. (C), Špaček, Štěpaník, Šrámek, Šíma, Procházka, Nosek, Barnošák, Prokop, Kohout. Trenéři: Kadlec, Maršner.

Rozhodčí: Škrobák P., Martis

Průběh zápasu
1. třetina
03:04 KER 2 Šperl, hrubost
KLA 2 Špaček, hrubost
08:46 KER 1:0 Kruček J. (Zvonek, Dejneka)
12:50 KLA 2 Šícha, nedovolené bránění
14:03 KER 2:0 Kruček M. (Zvonek, Fejfar)
Po 1. třetině
2. třetina
16:01 KER 2 Blaško, podražení
20:36 KLA 2 Voráček, podražení
24:49 KLA 2:1 Hnízdil D. (Štěpaník, Špaček)
25:45 KLA 2:2 Šrámek (Kohout, Šíma)
27:32 KER 2 Pala, sekání
29:36 KER 3:2 Kruček M. (Fejfar, Dejneka)
Po 2. třetině
3. třetina
31:31 KLA 2 Šíma, držení protihráče
36:39 KLA 2 Hrabar, nedovolené bránění
40:43 KER 4:2 Roznberg
41:13 KER 5:2 Pala (Fejfar, Kruček M.)
42:16 KLA 5:3 Prokop (Hnízdil)
43:28 KER 2 Zvonek, napadení
Konec