Menu

Motorsport

Formule 1

Kvalifikace Velké ceny Belgie

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

konec

26.08.2017, 14:00 • Okruh: Spa-Francorchamps, Spa, Belgie • Michal Šandor

Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 14 hodin sledovat online přenos ze samotného závodu. Mějte se fajn a hezký zbytek soboty. (15:14:56)
Máme za sebou kvalifikaci, kterou bez problémů ovládl Lewis Hamilton, který získal 68. pole position v kariéře, čímž vyrovnal rekord legendárního Michaela Schumachera. Do první řady se s Hamiltonem postaví Sebastian Vettel, druhou řadu obsadí Valtteri Bottas a Kimi Räikkönen. Kdo rozhodně nemůže být s touto kvalifikací spokojen, je stáj Williams. Felipe Massa a Lance Stroll totiž skončili už v první části kvalifikace stejně jako oba piloti stáje Sauber. Smůla znovu potkala Fernanda Alonsa, který měl na dosah postup do třetího kvalifikačního segmentu, ale při posledním pokusu mu formule vypověděla službu.
Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Belgie: 1. Hamilton, 2. Vettel, 3. Bottas, 4. Räikkönen, 5. Verstappen, 6. Ricciardo, 7. Hülkenberg, 8. Pérez, 9. Ocon, 10. Palmer, 11. Alonso, 12. Grosjean, 13. Magnussen, 14. Sainz, 15. Vandoorne, 16. Massa, 17. Kvjat, 18. Stroll, 19. Ericsson, 20. Wehrlein.

Konec závodu.

0:00

O překonání Lewise Hamiltona se pokusil Sebastian Vettel, který sice porazil Valtteriho Bottase, ale Hamiltona nikoliv! Pole position tedy patří LEWISI HAMILTONOVI!

0:00

Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.

0:02

Lewis Hamilton projel cílem v čase 1:42.553, druhý Valtteri Bottas byl pomalejší o 541 tisicín. Své kolo má ale rozjeté ještě Sebastian Vettel. Kimi Räikkönen už je ze hry venku, protože při svém závěrečném pokusu udělal chybu.

0:24

Lewis Hamilton je v průběhu svého posledního kola o 311 tisícin rychlejší než v předchodím pokusu! Trojnásobný světový šampion je hodně blízko!

1:41

Lewis Hamilton najel do svého posledního měřeného kola! Tak co? Povede se mu vyrovnat legendárního Schumiho?

2:35

Všichni ostatní jezdci postupně opouští boxy a budou se snažit nahnat Lewise Hamiltona a zkomplikovat mu jeho snahu o dotáhnutí se na Michaela Schumachera.

3:21

Jako první vyrazil zpět na dráhu Lewis Hamilton, který si jede pro vyrovnání rekordu Michaela Schumachera. Zdali se mu to povede, se dozvíme za nějaké tři minuty.

4:44

Déšť, který byl prognózován s 50% pravděpodobností, nakonec nepřišel. Pro fanoušky, kteří milují drama a adrenalin, je to škoda. Ostatní tento průběh kvalifikace přivítali.

5:29

Všichni jezdci jsou momentálně v boxech a na trati tak panuje klid před závěrečnou bouří.

6:21

Jezdci pomalu míří do boxů, aby se vydýchali a připravili se na závěr třetí části kvalifikace. Téměř současně zamířili do garáží Esteban Ocon a Sergio Pérez, tedy týmoví kolegové.

7:57

Prakticky všichni závodníci nazuli nejměkčí, tedy ultra-měkkou směs pneumatik. Jolyon Palmer možná ani z desátého místa neodstartuje, protože pokud bude muset měnit převodovku, půjde o pět pozic dozadu.

8:16

Jeden z jezdců ohlásil do týmového rádia, že z vozu Jolyona Palmera mohl na trať vytéct olej nebo jiná tekutina. Snad to ostatním pilotům nikterak nezkomplikuje život.

9:52

Na trati tak momentálně krouží jen devítka nejrychlejších jezdců. Prapor Renaultu tak drží už jenom Nico Hülkenberg, od kterého se ale nečekají žádné extra výsledky.

10:02

Jolyon Palmer má problém na svém voze! Brit ve službách Renaultu zajel mimo trať a odstavil svůj vůz v bezpečí. Co je příčinou tohoto předčasného konce, zatím není jasné.

Kvalifikace Velké ceny Belgie

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

konec

Zpět na online