Menu

Volejbal

Mistrovství Evropy mužů

Česko – Slovensko

3:1

konec (25:19, 28:30, 25:16, 25:17)

25.08.2017, 17:30 • Azoty Arena, Štětín (Pol.) • Skupina B • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann), Vít Schück (@VitSchuck)

0:0

Česká reprezentace poráží Slováky ve čtyřech setech a do tabulky skupiny B si připisuje tři body!

Češi vletěli na soupeř, v prvním setu nedali Slovákům žádnou šanci. Následně ale slovenský tým zlepšil podání a najednou se výběr Michala Nekoly musel činit. V dramatické koncovce druhé sady prosadili Slováci a najednou bylo srovnáno. Další dva sety však byly jasně v režii české reprezentace. Především díky povedenému týmovému výkonu a nadstandartní úspěšnosti českého univerzála Michala Fingera v útoku. Výrazně se prosazoval také druhý český hráč z italské Monzy Donovan Džavoronok, který zasypal soupeře několika esy! (19:46:30)

25:17

Čtvrtý set skončil.

25:17

Češi berou z prvního zápasu velmi důležité tři body. Donovan Džavoronok zaskočil servisem Chrtianského, poté se pokusil nahrát Končal, ale opět je mu odpískán nečistý úder.

24:17

Sedm mečbolů pro český tým. Ondrovič servisem nezaškodil. Džavoronok sice ještě z dobré pozice neskóroval, ale Chrtianský bodovku neproměnil.

23:17

Lux se vrací zpět do hry místo Petráše. Finger na podání. Chrtianský ještě bod nedal, ale Mlynarčík se již prosazuje.

23:16

Češi jsou již velmi blízko. Nyní se dostal do hry Petráš. I další střídající volejbalista Slovenska však chybuje za koncovou lajnu.

22:16

Holubec chybuje na podání.

22:15

Aleš Holubec na podání. Češi skvěle ubránili útok z hlavního kůlu a vše zakončuje Džavoronok.

21:15

A právě Mlynarčík na podání. Kryštof skvěle přihrál, Džavoronok se z hlavního kůlu prosazuje útokem do lajny.

20:15

Petr Michálek na servisu. Mlynarčík se ještě snaží útokem nastartovat obrat.

20:14

Češi si ale jdou pro čtvrtou sadu. Ludha přišel na podání z lavičky. Ani on však míč do hry nedostal.

19:14

Jakub Janouch na podání. Lux si naskočil na nahrávku Končala a proměňuje jí.

19:13

Další snížení nedovoluje Slovákům sám hráč na podání nepřesným servisem.

18:13

Druhý bod v řadě pro slovenskou reprezentaci. Chrtianský zatlačil servisem Michálka. Džavoronok pipem neuspěl a Mlynarčík snižuje.

18:12

Až nyní přichází bod také pro Slovensko. Beer našel servisem jen síť.

18:11

Slovensko je ve velké krizi. Po dalším servisu Marka Beera se prosazuje sklepnutím na síti Michálek.

17:11

Blokař české reprezentace Marek Beer byl na podání i po oddechovém čase. A Češi dál drtí svého soupeře. Nečistá nahrávka Končala. Ještě jeden oddechový čas slovenského týmu.

16:11

Češi jsou již krůček od prvního vítězství na mistrovství Evropy. Marek Beer přidal kvalitní podání, poté se Janouch pozorně zapojil do obrany v poli a Finger jako správný univerzál celou akci zakončil. Je tady druhá technický oddechový čas.

15:11

Končal přišel do hry na podání. Také Mlynarčík se dostává z lavičky do přední části hřiště. Nahrávač, který v minulé sezoně hájil barvy Karlovarska na servisu chybuje.

Česko – Slovensko

3:1

konec (25:19, 28:30, 25:16, 25:17)

Zpět na online

Česko: NOMINACE ČESKA Nahrávači: Jakub Janouch (Liberec) Matyáš Démar (ČZU Praha) Univerzálové: Michal Finger (Monza/It.) Jan Hadrava (Olsztyn/Pol.) Smečaři: Donovan Džavoronok (Monza/It.) Jan Galabov (Liberec) Petr Michálek (České Budějovice) Marek Zmrhal (Karlovarsko) Blokaři: Marek Beer (Innsbruck/Rak.) Aleš Holubec (Liberec) Radek Mach (České Budějovice) Adam Zajíček (Kladno) Libera: Martin Kryštof (České Budějovice) Daniel Pfeffer (Karlovarsko) Trenér: Michal Nekola

Slovensko: NOMINACE SLOVENSKA Nahrávači: Daniel Končal (bez angažmá) Juraj Zaťko (Nitra) Univerzálové: Milan Bencz (Ortona/It.) Peter Mlynarčík (Alpenvolleys/Něm.) Smečaři: Marcel Lux (bez angažmá) Matej Paták (Zawiercie/Pol.) Štefan Chrtianský (Innsbruck/Rak.) Michal Petráš (Aich Dob/Rak.) Blokaři: Emanuel Kohút (Katovice/Pol.) Peter Ondrovič (České Budějovice) Radoslav Prešinský (Karlovarsko) Marek Ludha (Prievidza) Libera: Matej Kubš (Prievidza) Martin Turis (Odolena Voda) Trenér: Andrej Kravárik

Rozhodčí: Muurulo (Est.), Partiainen (Fin.)