Menu

Fotbal

Ruská Premier Liga

FK Achmat Groznyj – PFK Arsenal Tula

1:2

konec (0:1)

21.08.2017, 19:00 • Achmat Arena, Groznyj • 7. kolo • David Suchý

Tipsport: 1.56 3.75 6.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (20:56:32)
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:24.
Je dobojováno. Arsenal nakonec doválčil utkání do vítězného konce a proti favoritovi tohoto střetnutí bere všechny tři body. Pro hosty to navíc znamená, že se dostanou ze sestupového pásma.

90+4

Konec zápasu.

90+2

Gabulov nyní pozdržel několik cenných vteřinek a následný odkop od branky poslal až k opačné šestnáctce.

90+1

Stále sledujeme to samé. Groznyj je s míčem na kopačkách daleko od branky, nicméně Arsenal skvěle brání kolem svého pokutového území.

90

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.

89

Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Ilja Maximov, přichází Alexandr Denisov.

87

Mitrišev byl na okraji šestnáctky zdvojen a na následný centr tak neměl prostor. Výsledkem je ledabylé odehrání hracího předmětu.

86

Achmat slušně sevřel protivníka na jeho vlastní polovině, obětaví hráči hostujícího mužstva zatím stále brání těsné vedení.

85

Po další standardce domácích skončili na zemi hned dva hráči, pískán je faul toho domácího, který povalil na zem Kombarova.

84

Žlutou kartu dostává Víctor Álvarez (FC Arsenal Tula).

83

Z ničeho nic velká šance na vyrovnání! Jaba se dostal k míči za obranou a pádil sám na brankáře. Na poslední chvíli k němu přiběhl Álvarez, který mu zamezil kloudnější zakončení.

82

Achmat se navíc po druhé inkasované brance nemůže dostat k souvislejšímu držení míče. Arsenal hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje.

81

Sadajev sice zastihl prudký balón ještě na vymezeném prostoru, při následném driblinku se ale dostal ven z hrací plochy.

80

Na hrací ploše skončili hned dva hráči v zelených dresech, pískat se bude až ten druhý z faulů na Semenova.

79

Domácí tak musejí i nadále dotahovat nepříznivý výsledek. Do konce utkání zbývá necelých deset minut, počítat se dá také s nastaveným časem.

78

Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Luka Djordjević, přichází Federico Rasic.

77

Druhý poločas je jednoznačně o dost zábavnější. Nejen, že jsme viděli tři branky, dokonce se domácí dostali k pokutovému kopu, který neproměnili.

76

Žlutou kartu dostává Luka Djordjević (FC Arsenal Tula).

76

Arsenal Tula právě vstřelil branku!
To jsou věci, hosté se totiž hned vzápětí dostávají zpět do vedení! Na neskutečně přesný centr si seběhl LUKA DJORDJEVIČ, jehož fantastická hlavička končí až v síti.

75

75. Zaur SADAJEV - 1:1

75

Achmat Groznyj právě vstřelil branku!
No vida, máme vyrovnáno! Domácí zahrávali standardní situaci, která doplachtila přesně na hlavu ZAURA SADAJEVA, proti jehož hlavičce byl Gabulov krátký.

74

Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Sergej Tkačjov, přichází Anri Chaguš.

74

Byl to nakonec střelec doposud jediné branky dnešního utkání Tkačjov, který po pár vteřinách odkulhal za postranní čáru.

73

Momentálně se nehraje, neboť nějaké zdravotní problémy má jeden z hostů. Na hrací ploše je už i lékařský personál.

72

Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Philipe Sampaio, přichází Ravanelli.

71

Achmat Groznyj tak promarnil obrovskou příležitost k vyrovnání. Do konce utkání zbývá už jen něco málo přes dvacet minut, podaří se domácím vyrovnat?

70

70. Penalta

70

Tak to je neuvěřitelné. K exekuci pokutového kopu se postavil Jaba, jenž slabou střelou netrefil vůbec prostor mezi třemi tyčemi.

69

Pokutový kop pro domácí!

69

Jakoby hlavní sudí Moskalyov spolkl svojí píšťalku. Na opačné straně neodpískal ani další z řady hraničních zákroků.

68

Ani tento pád na hranici šestnáctky nepřiměl hlavního arbitra k odpískání. Sadajev se prohnal kolem dvojice protihráčů a následně se teatrálně skácel k zemi.

67

Domácí se nyní dožadovali odpískání faulu po hraničním zákroku Sunzua. Sudí je jiného názoru a hru nechal pokračovat dále.

66

Djordjevič nyní naprosto zadrbal přečíslení svého celku. Černohorský forvard se po odrazu hnal z levé strany před brankáře, celou situaci ale vyřešil lajdáckou přihrávkou.

65

Krásný a navíc přesný pas letěl na Sadajeva, který sebob bohužel pro domácí pohyboval v ofsajdu. Rozruch byl tak naprosto zbytečný.

63

Kdepak, rohové kopy dnes nejdou ani jednomu z týmů. Tento roh byl zahrán opět pouze do prostoru, kde se pohyboval Gudijev.

62

No, co chybělo! Jeden z hostů si to totiž namířil po pravé straně a následný centr byl sražen pouze do boční sítě. Roh pro Arsenal.

61

Přízemní centr doletěl k penaltovému puntíku, kde byl pouze Sunzu, jenž si se situací poradil tak, že balón odkopl až za autovou čáru.

60

Hra je v úvodu druhého dějství hodně často kouskávana. Hosté velmi často sahají k nedovoleným zákrokům, čímž zpomalují útočné akce soupeře.

59

Akce ještě pokračovala na levé straně, odkud mířil do vápna další z centrů. I tentokráte se Arsenal ubránil a stále je v těsném vedení.

58

Po faulu od Gorbatěnko zahrával Groznyj standardní situaci kousek od pokutového území. Lehký bochánek mířil k zadní tyči, kde míč vyrazil pozorný brankář.

57

Stále sledujeme velmi domimantní výkon domácích, kteří se stále ne a ne dostat k vyrovnání. Čas navíc neúprosně kvapí a kvapí.

55

Žlutou kartu dostává Anton Švec (FK Achmat Groznyj).

54

Bourceanu byl trefen zřejmě do hrudi a domácímu Ivanovovi je píská nedovolený zákrok. Hosté budou pokračovat ze své poloviny.

53

Arsenal přečkal úvodní tlak a nyní je sám usídlen na útočné polovině. Druhý poločas je jednoznačně zážívnější, než ten první.

52

Zdálo se, že jeden z domácích zahrával ve vlastním pokutovém území rukou. Hlavní sudí zřejmě nic neviděl a nechal pokračovat dále.

51

51. Břevno domácích.

51

Groznyj vlétl do svého protivníka opravdu hodně slušně! Na přihrávku pod sebe si seběhl jeden z domácích, který razantním projektilem orazítkoval břevno.

50

I na druhé straně přiletěl do malého vápna centr, avšak hodně nepřesný. Situaci řeší až Gudijev sevření míče do náruče.

49

Ani z tohoto mráčku nezapršelo, hosté se tak znovu ubránili. Gabulov si již staví balón k výkopu od své branky.

48

Následný rohový kop odvracel jeden z hostů zpět za brankovou čáru, na řadu tak přijde další exekuce rohu.

47

Domácí vstoupili na svého soupeře velmi aktivně. Mitrišev se uvnitř šestnáctky dostal ke střele, kterou brankář vyškrábl konečky prstů.

46

Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Dantas Rodolfo, přichází Zaur Sadajev.

46

Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Apti Achjadov, přichází Bernard Berisha.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi. Spokojenější odcházejí do kabin hráči Arsenalu, kteří vedou těsně 1-0. Domácí Groznyj je směrem dopředu naprosto bezzubý, soupeř velmi dobře brání a nepouští favorita utkání do větších příležitostí.

45+1

První poločas skončil.

45

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

44

Hlavní arbitr nyní musel uklidnit spor mezi Wilkerem a Djordevičem. Už se zdá být vše vpořádku a může se pokračovat dále.

43

Ne zrovna přesvědčivý výběh předvedl Gudijev, který si sbíhal ven ze šestnáctky. U míče byl jako první Djordjevič, jenž z velmi těžké pozice nedokázal zacílit přesně.

42

Dvojice protihráčů šla do souboje o míč celkem neohroženě, výsledkem je nějaké menší zranění domácího Ivanova.

40

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s několika minutovým nastavením.

39

Dalekonosný pas od Semenova z vlastní poloviny mířil pouze do ofsajdového postavení, což potvrdil také opakovaný záběr.

38

Mohammadi nyní vzal další útočný výpad na sebe, stahovačkou si poradil s jedním bránícím hráčem, jenomže následnou přihrávku nedokázal poslat na Mitriševa.

37

Lehká práce pro Gudijeva. Centr byl totiž přetažený a balón tak proletěl nad hlavami všech hráčů až do rukavic domácího strážce tyčí.

36

Sampaio zboural při odehrání míče protihráče k zemi a Arsenalu se tak naskýtá slušná standardní situace z pravé strany.

35

Nadýchaný centr letěl ke vzdálenější tyči, kde se nakonec nedokázal žádný z hráčů v zeleném kompletu dostat k zakončení.

34

Se sympatickým centrem přispěchal Mohammadi, jehož polovysoký balón musel odklidit Beljajev za branku. Roh pro Achmat.

33

Faktem, je že sice domácí hráči byli povětšinu času aktivnější. Soupeř ale hrozil z velmi nebezpečných křídelních útoků, který před maličkou chvíli dokázali zužitkovat.

32

Nudné utkání tak dostává jiný náboj. Arsenal Tula se zčistajasna dostal do vedení a na řadě jsou tak domácí, pakliže tedy chtějí s výsledkem něco udělat.

30

30. Sergej TKAČJOV - 0:1

30

Arsenal Tula právě vstřelil branku!
A pozor, hosté se totiž dostávají do překvapivého vedení! SERGEY TKAČJOV se dostal k odraženému balónu, který přízemní střelou uklidil přesně k tyči.

29

S balónem se po delší době pomazlil také brankář Gudijev, který ho jednou nohou zpracoval a druhou odehrál zpět ke svým spoluhráčům.

28

Mezitím se nám na zeleném pažitu neděje nic nového. Groznyj je stále v držení míče, přičemž se opětovně nemůže prokousat až k zakončení.

27

Dnešní utkání navíc nesleduje bůhvíjaká divácká návštěva. Na stadionu je vidět spoustu volných míst, kterým by určitě slušelo větší zaplnění.

26

O územní převaze domácích fotbalistů poukazuje také statistické vyjádření. To říká, že Achmat má míč šedesát procent času, naopak Arsenal zbylých čtyřicet.

25

25. Jaba nezakončil přesně.

25

Beljajev hodně podcenil vysoký balón, který vůbec neodehrál. Ke kulatému nesmyslu se tak dostal Jaba, jenž z úhlu loboval pouze nad horní konstrukci.

24

Velmi dobré utkání prozatím hraje domácí levý obránce Mohammadi, který je aktivní jak dopředu, tak i dozadu.

23

Domácí se marně snaží dostat přes hustinu těl ve středu hrací plochy, hráči v zeleném kompletu to nyní zkouší přes pravou stranu.

22

Není to zrovna ofenzivní fotbalová podívaná. Spíše sledujeme nudnou pasáž hry, která je lokalizována do středové poloviny.

19

Hra je opět kouskována. Byl to znovu Gorbatěnko, který dostal po odehrání míče slušně naloženo. Levý záložník Arsenalu toho v úvodu utkání snáší opravdu hodně.

18

Mohammadi si velmi zkušeně pohlídal balón, který směřoval za brankovou čáru. Gudijev si již míč staví a následně ho pošle zpět do hry.

17

Slaboučký centr do šestnáctky musel odvracet Semenov pouze za cenu rohového kopu. Ten doletěl pouze na nohu Wilkera, jenž balón odvrací.

16

Gorbatěnko byl ve středu hřiště nešťastně trefen ramenem Achjadovem, což uviděl hlavní sudí a odpískal faul.

15

Jaba si sebíhal mezi dvojicí obránců na kolmici, na kterou přeci jenom nedosáhl. Brazilskému forvardovi chyběl zhruba krok.

14

Mohammadi dokázal zpracovat vysoký balón hrudí, následně si elegantně obhodil protihráče a nacentroval do šestnáctky.

13

Velmi rozháraná hra vyústila ve střelu aktivního Djordjeviče, jenž si s trochou štěstí udělal ve vápně prostor a následně slabě střílel doprostřed branky.

12

Následný standardní situace proletěla pokutovým územím bez jediné teče, míč končí až v náruči připraveného Gabulova.

11

Až nyní se domácí mohli dostat do slibnější akce, se záchrannou brzdou ale přispěchal Beljajev, jenž faulem přerušil protiútok.

10

Z hlediště se ozývá také mohutný pískot. Divákům se nelíbí velmi pomalá hra, která nevede k žádným vyloženým šancím.

9

Úvodní minutky jsou lehce nepřesné, ani jedno z mužstev není schopno kloudnější rozehrávky.

8

První střelecký pokus má na svědomí právě Djordjevič. Černohorský útočník si seběhl na centrovaný balón, který hlavičkou poslal vysoko nad.

7

Hosté si neporozuměli při přechodu do útočné fáze, nepřesnou přihrávkou se prezentoval Maximov, který se pokoušel vysunout Djordjeviče.

6

Na hrací ploše si ustlal Tkačjov, který byl při pokusu o obhození protihráče poslán k zemi. Píská se faul a Arsenal Tula bude rozehrávat ze své poloviny.

5

Groznyj začíná mít územní převahu, jeho hráči totiž už delší dobu drží hrací předmět, který nepouští do moci svého soupeře.

4

Mohammadi se na levém křídle přeci jenom prodral k centru, ten byl ovšem odvrácen hned prvním bránícím hráčem.

3

Po nepřesném odkopu jednoho z fotbalistů Arsenalu, bude domácí brankář Gudijev vykopávat od své svatyně.

2

Hlavní arbitr poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní rozehrávky se chopili hostující fotbalisté.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Achmat Groznyj: Gudijev – Achjadov, Semjonov, Ángel, Sampaio, Mohammadi – Švec, Rodolfo, Ivanov (C) – Jaba, Mitrišev.
Náhradníci: Gorodov – Bacujev, Bernard Berisha, Ravanelli, A. Kadyrov, Roshi, Plijev, Sadajev.

FC Arsenal Tula: V. Gabulov (C) – K. Kombarov, Beljajev, Sunzu, V. Álvarez – Bourceanu – Tkačjov, Čaušić, Maximov, Gorbatěnko – Djordjević.
Náhradníci: Berezin, Levašov – Adžojev, A. Denisov, Chaguš, Mingazov, Jarmolickij, Sikojev, Rasic..
FC Arsenal Tula

Arsenal Tula měl v loňské sezóně mnohem větší starosti, umístil se totiž na čtrnácté pozici, tedy barážové pozici. O bytí či nebytí rozhodlo dvojzápas v rámci baráže, které se účastnila druholigová Yenisey. Arsenal sice prohrál na hřišti druholigového celku 1:2, domácí výhra 1:0 pak stačila na zachránění se v ruské nejvyšší soutěži. Znovuzrozený celek se v úvodu letošní sezóny nenachází zrovna v dobrém rozpoložení, momentálně se ohřívá na sestupové pozici.
FK Achmat Groznyj

Achmat Groznyj se v uplynulé sezóně umístil těsně za příčkami, které znamenají účast v pohárové Evropě. Na čtvrtý Krasnodar scházel pouhý jediný bod, o tomto umístění se rozhodovalo až do posledního utkání. Hráči Akhmatu Groznyj neprožívají zrovna špatný vstup do letošního ročníku. Výsledkem je umístění v přesné polovině tabulky se ziskem devíti bodů.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruska Premier Liga pokračuje dalšími zápasy, my budeme společně sledovat utkání mezi FK Achmat Groznyj a FC Arsenal Tula.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

FK Achmat Groznyj – PFK Arsenal Tula

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 75. Sadajev (Ravanelli) – 30. Tkačjov, 76. Djordjević (Chaguš)

Karty:   55. Švec (GRZ) – 76. Djordjević (ATU), 84. V. Álvarez (ATU)

Neproměněná penalta: 70. Jaba (GRZ), mimo

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:24.

FK Achmat Groznyj: Gudijev – Achjadov (46. Bernard Berisha), Semjonov, Ángel, Sampaio (72. Ravanelli), Mohammadi – Švec, Rodolfo (46. Sadajev), Ivanov (C) – Jaba, Mitrišev.
Náhradníci: Gorodov – Bacujev, Bernard Berisha, Ravanelli, A. Kadyrov, Roshi, Plijev, Sadajev.

PFK Arsenal Tula: V. Gabulov (C) – K. Kombarov, Beljajev, Sunzu, V. Álvarez – Bourceanu – Tkačjov (74. Chaguš), Čaušić, Maximov (89. A. Denisov), Gorbatěnko – Djordjević (78. Rasic).
Náhradníci: Berezin, Levašov – Adžojev, A. Denisov, Chaguš, Mingazov, Jarmolickij, Sikojev, Rasic.