Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

Vitória SC Guimarães – GD Chaves

3:2

konec (2:0)

10.08.2017, 22:00 • Estádio Dom Afonso Henriques, Guimarães (kapacita: 30.165 diváků) • 1. kolo • David Suchý

Tipsport: 1.92 3.3 4.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (23:55:41)
Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:11. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 21:12.
Je konec! Vitória Guimarães se hlavně díky dvoubrankovému náskoku z prvního poločasu raduje ze zisku tří bodů. Druhé dějství totiž patřilo soupeři, který měl slušnou zejména závěrečnou desetiminutovku. V ní dokázal vstřelit hned dvě branky, nicméně na kýžené vyrovnání už nezbyl dostatek času.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Óscar Estupiňán, přichází Rafael Martins.

90+1

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

89

89. WILLIAM - 3:2

89

Chaves právě vstřelil branku!
A pozor, je totiž sníženo na rozdíl jediné branky! Další přízemní přihrávka se i díky podklouznutí jednoho z domácích dostala na kopačku WILLIAMA, který jí slabou střelou uklidnil k pravé tyči.

88

Pereirova lukrativní standardka pouze proletěla pokutovým územím. Silva si již sebírá balón, s odkopem nebude jistě nikam pospíchat.

87

Do konce utkání už moc času nezbývá. Stále platí, že Chaves je aktivnějším celkem, nicméně na další dvě branky to už nevypadá.

86

Konečně další střelecký pokus ze strany domácího tábora. Přímý kop zhruba ze třiceti metrů skončil hodně nepovedenou střelou.

85

Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Pedro Tiba, přichází Jordán.

84

Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Paolo Hurtado, přichází Rafael Miranda.

83

Žlutou kartu dostává Domingos Duarte (GD Chaves).

82

Elhouni se akrobatickým způsobem pokládal do vzdušného balón, který trefil jen špičkou kopačky. Následně balón doputoval za brankovou čáru.

81

Domácí naprosto přestali hrát. Ani kosmetická úprava skóre je nepřiměla k většímu útočení. Chaves sice vstřelil branku, k dělbě bodů bude muset přidat ještě další dvě.

80

80. WILLIAM - 3:1

80

Chaves právě vstřelil branku!
No vida, máme sníženo! Tak dlouho Chaves bušil do obrany soupeře, až přišla kýžená branka! WILLIAM si skvěle naběhnul na centrovaný balón, který v těžké pozici poslal přesně k tyči.

79

Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Hélder Ferreira, přichází Xande Silva.

78

Tiba vyvezl balón přes střed hřiště, pokusil se vysunout Elhouniho, který byl ihned doběhnut snad čtveřicí hráčů. Navíc žluté varování obdržel Celis.

77

Raphinha vzal na sebe odpovědnost ze standardní situace, míč poslal přesně do rukavic Ricarda, jenž balón vyboxoval z nepříjemného prostoru.

76

Po dalším rohovém kopu hostů se rodil slibný protiútok po pravém křídle, kde musel za záchrannou brzdu zatáhnout Elhouni.

75

Ve druhém poločase není moc vidět domácí hrotový útočník Estupiňán. Kolumbijec měl v dnešním utkání několik slibných příležitosti, ani jedna ale neskončila v síti.

74

Nejdříve se svojí střelou neuspěl Elhouni, posléze své štěstí zkusil Duarte. Druhý jmenovaný vypustil ze své kopačky dělovku, která skončila nad brankou.

73

Přehlídka rohových kopů pokračuje. Také Vitória Guimarães se ujala rohu, jehož výsledek byl opět negativní. Rohové kopy dnes nejsou zbraní ani jednoho mužstva.

72

Mezitím Chaves zahrával hned dva rohové kopy, po tom druhém se za šestnáctkou opřel do míče Jeffersson. Jednalo se pouze o sraženou střelu.

71

71. Raphinha spálil neskutečnou šanci.

71

Neskutečné! Centrovaný balón posílal Castro ke vzdálenější tyči, kde byl zcela osamocený Raphinha. Dnes již jednogólový střelec neusměrnil balón do úplně odkryté branky, nýbrž pouze do tyče.

70

Zřejmě nejaktivnější hostující hráč Tiba neuspěl ani nyní s výpadem kolem Vigaria, hra se okamžitě stěhuje na druhou stranu.

69

Na trávniku se neděje nic nového. Chaves má míč na svých kopačkách, nicméně je to na jeho vlastní polovině hřiště.

67

Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Renan Bressan, přichází Tiago Galvao.

66

Následoval rohový kop, který končí po menší skrumáži na penaltovém puntíku razantním odkopem na středovou polovinu.

65

Další hrubice v hostující obraně. Domingo nezachytil náběh Castra Fereiry, který se na hranici ofsajdu dostal do sólového úprku, který zakončil pouze do levé nohy brankáře.

64

Domácí hrají přesně tak, jak jim to vyhovuje. Po další laciné ztrátě musel k dalšímu faulu sáhnout hostující středopolař Tiba.

63

Ani atraktivita utkání na tom není moc dobře. Po velmi svižném první poločase, následuje nezáživné druhé dějství.

62

Hodně překvapivou střelou to zkusil Pereira, který převzal od Tiby přihrávku a z ostrého úhlu pálil daleko vedle branky.

61

Miguel Silva stále neměl moc, co na práci. Chaves má sice ve druhém poločasu mírnou převahu, avšak stále se nemůže prokousat k vážnějšímu ohrožení branky.

60

Elhouni se po ztrátě trochu opřel do protihráče, což uviděl hlavní sudí a pochopitelně píská libyjskému hráči nedovolený zákrok.

59

Chaves je opravdu směrem dopředu bezzubý. Ideální není ani defenzivní činnost, kde hostující zadáci nedostatečně dostupují soupeře.

57

57. RAPHINHA - 3:0

57

Guimarães právě vstřelilo branku!
Tak a je nejspíše rozhodnuto! RAPHINHA převzal balón, udělal s ním pár kroků a následně tvrdým projektilem překonal Ricarda potřetí.

57

Vitória Guimarães se už nikam moc nežene. Soustřeďuje se spíše na pečlivou defenzivní činnost, avšak na vhodnou příležitost ke založení protiakce čeká hned trojice hráčů bíločerném.

56

Aurélio nyní předvedl málo vídaný moment. Pravému beku se podařilo hodit míč z autového vhazování zpět za postranní čáru.

55

Pořád to samé. Centru opět scházela jak výška, tak i přesnost. Polovysoký balón se po mírném rozruchu dostal mimo ohrožení Silvovi svatyně.

54

Castro neodhadl ideálně odskok balónu, o ten ho tak připravil pohotový Paulinho. Tiba z následné protiakce vybojoval roh pro svoje barvy.

53

Tento moment dávají hlasitě najevo i domácí příznivci, kteří okamžitě vysílají směr hlavní sudí hlasitý pískot.

52

Tak tohle bylo hodně hraniční. Rychlý akce domácích vyústila v přihrávku na Aurélia, který byl zcela evidentně v pokutovém území faulován. Penalta se ale nepíská!

51

Rychlý pokus o kontr se Chavesu vůbec nezdařil, William neměl na zachycení míče nárok, ten tak končí až v moci domácího strážce tyčí.

50

50. Ricardo se blýskl skvělým zákrokem.

50

Úvodní střelecký pokus měl na svědomí opět domácí celek. Castro se pokoušel technicky zamířit ke vzdálenější tyči, jeho záměr mu překazil pohotový Ricardo.

49

Aurélio vložil nohu do kombinace soupeře, výsledkem tak je další autové vhazování. Bude to nějakách čtyřicet metrů od branky.

48

Druhý poločas začal hodně poklidně, u míče jsou hostující fotbalisté, kteří si ho vyměnují u svého pokutového území.

47

Druhý poločas konečně začal, úvodní slovo si vzali tentokráte hosté, kteří musejí dohánět dvoubrankové manko.

46

Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Davidson, přichází Hamdou Elhouni.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi. Vizitku favorita utkání naplňuje domácí Vitória Guimarães, která po úvodním dějství vede dvoubrankovým rozdílem, 2:0. Sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, jenomže jsou to domácí hráči, kteří jsou při ofenzivních hrátkách přímočařejší a nebezpečnější. Druhý poločas začne přibližně ve 23:04.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Hostující hráči se snaží o branku do šatny, nicméně i další standardní situace doletěla přímo k Silvovi. Další branku v prvním poločase zřejmě už neuvidíme.

45

První poločas bude nastaven o dvě minuty.

43

Žlutou kartu dostává Paulinho (GD Chaves).

43

Ani z tohoto mráčku nezapršelo. Hosté měli k dispozici standardní situaci, která doletěla pouze do náruče připraveného Silvy.

42

Fotbalisté Chavesu si určitě přejí jediné, ať už skončí úvodní dějství. Vstup do utkání sice nebyl špatný, avšak posledních zhruba dvacet minut je hodně křečovitých.

41

Obrovská chyba! Coelho zřejmě zakopl o svá chodidla a nabídl tak stoprocentní šanci Estupiňánovi, který ale tváři v tvář Ricardovi nastřelil pouze hrudník vyběhnuvšího brankáře.

40

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Bude se hrát ještě něco mále přes pět minut, počítat se také dá s nastaveným časem.

39

Domácí se vydali do slibného protiútoky, který ale Hurtado zpomalil rozvážným driblinkem s míčem. Následoval centr z kopačky Celise, jenž mířil daleko za branku.

38

I na druhé straně se musel činit brankář. Centr z levé strany mířil pouze do prostoru, kde se pohyboval zkušený brankář Ricardo.

37

Druhý rohový kop hostů mířil do velmi dobrého prostoru, naštěstí pro domácí se ale balón odrazil od jednoho hráče v bílo-černé kombinace mimo šestnáctku.

36

Rozpačitý vstup do zápasu nemusí Guimarães vůbec mrzet. Momentálně má pohodlné dvoubrankové vedení, navíc soupeř se zdá být neškodný.

35

Další ofenzivní výpad zastavil až praporek pomezního rozhodčího. Svůj náběh za obranu si totiž nepohlídal Castro Ferreira.

33

Sledujeme pasáž hry, která jednozačně patří domácímu celku tohoto klání. Chaves naprosto zanevřel na jakékoliv útočení.

32

32. Paolo HURTADO - 2:0

32

Guimarães právě vstřelilo branku!
A je tu druhá branka v síti Chavesu! PAOLO HURTADO si seběhl na přihrávku před odkrytou branku a s následným zakončením už neměl sebemenší problém.

31

Aby tohle domácí nemrzelo. Hurtado načasoval milimetrovou přihrávku na Estupiňána, který na nic nečekal a balón napálil jen těsně vedle pravé tyče.

30

Domácí nakonec rozehrávali hned dva rohy, oba mířily do shodného prostoru, a to přímo do branky. Při druhém pokusu byl zároveň faulován Ricardo.

29

Na levé straně úřadoval Vigario, jenž obdržel přihrávku k okraji šestnáctky. Následný přízemní centr byl sražen, další roh pro Guimarães.

28

A mohlo být opět veselo! V pokutovém území si udělal prostor Raphinha a jeho hlavičkému pokusu moc nechybělo. Chaves začíná upadat do těžké defenzívy.

27

Domácí nepolevují, naopak vybojovali další roh. Ten byl opět zahrán na přední tyč, kde si znovu naskakoval Pedrao. Vytáhlý obránce byl tentokráte ubráněn.

26

Úvodní brance tohoto klání předcházela obrovská chyba v obraně Chavesu. Tu domácí využili a nyní je na řadě právě nováček portugalské nejvyšší soutěže.

24

24. Bongani ZUNGU - 1:0

24

Guimarães právě vstřelilo branku!
Domácí celek se zaslouženě dostává do vedení! Nejdříve stoprocentní šanci spálil Hurtado, jenomže o několik vteřinek později se prosazuje BONGANI ZUNGU. Jihoafrický fotbalista si počíhal na příhrávku mezi obránce, kterou následně poslal přesně za vyběhnuvšího Ricarda.

23

Stále ta samá písnička. Guimarães je u kulatého nesmyslu, se kterým se snaží dostat na dostřel Ricardovi svatyně, zatím neúspěšně.

22

Kolmice za obranu měla najít Estupiňána, před kterým skvěle zasáhl Duarte. Hra se nám trochu zklidnila, už nesledujeme divoké ofenzivní akce.

21

Výborný presink hostů znamenal zisk míče. Akce ale trvala opravdu jen chvíli, neboť William narazil do přesily protihráčů.

20

Domácí tábor začíná přebírat otěže utkání. Chaves se v posledních minutách nemůže dostat k souvislejšímu držení balónu.

18

18. Pedrao málem rozvnil síť.

18

Úvodní rohový kop měli na svědomí také domácí hráči. Centr nalezl přesně hlavu Pedraa, jehož hlavička ke vzdálenější tyči jen o několik decimetrů minula tyč.

17

Na hrací ploše má nějaký zdravotní problém hostující obránce da Silva Coelho, který byl v předchozím souboji zřejmě zasažen do obličeje.

16

Lehkým postrčením si vypomohl Davidson. Tento zákrok neunikl ani pozornému oku hlavního sudího, který nedovolený zákrok samozřejmě odpískal.

15

Levý zadák Ferreira už nezastihl balón na hrací ploše, Vitória SC Guimarães bude vhazovat poblíž středové poloviny.

14

S kulatým nesmyslem se pomazlil také brankář Silva, který ho okamžitě vykopl na druhou stranu hřiště. Míč je momentálně v moci hostujících hráčů.

13

Hodně důležitý obranný zákrok předvedl Paulinho, který byl v roli posledního hráče Chavesu.

12

Svoje štěstí vyzkoušel také Davidson, který se po bleskurychlé akci prezentoval střelou, jenž se vychýlila daleko od branky.

11

Úvodní desetiminutovka poukazuje na velmi vyrovnanou hru. Oba celky se střídají v držení míče a viděli jsme i několik střeleckých projektilů.

9

Ten byl v poklidu odvrácen na přední tyči, posléze si výrazne varování vyslechl Zungu, který hodně nešetrným způsobem dojel do protihráče.

8

Chaves začíná hodně zlobit. Silva musel rychle na zem po střele Pereiry, domácí se budou muset bránit i nadále, neboť je tu první rohový kop utkání.

7

I na druhé strany jsme svědky střeleckého pokusu. Rumunský středopolař Bressan si seběhl na přízemní přihrávku a následně vypálil zhruba dva metry vedle branky.

6

6. Raphinhova nepříjemná střela.

6

Raphinha se hezkým způsobem opřel do míče z první. Rána pravého křídelníka skončila pouze v Ricardově náruči.

5

I fotbalisté nováčka soutěže se podívali k opačné šestnáctce, momentálně je těžiště hry na levé straně.

4

Kousek před šestnáctkou ulehl na hrací plochu Estupiňán. Hlavní sudí Rodrigues tento střet sice uviděl, nicméně nechává pokračovat ve hře.

3

První ofenzivní výpad končí odkopnutým míčem z kopačky Ferreiry. Domácí budou vhazovat poblíž pokutového území.

2

Utkání se nám rozběhlo! Úvodní rozehrávku si vzali na starost fotbalisté Guimarãese.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Vitória SC Guimarães: M. Silva – J. Aurélio, Josué Sá, Pedrao, Vigario – Zungu, Celis – Raphinha, Hurtado, H. Ferreira – Ó. Estupiňán.
Náhradníci: Douglas – X. Silva, R. Martins, D. Texeira, M. Valente, Miranda, Sturgeon.

GD Chaves: R. Nunes – Paulinho, D. Duarte, Coelho, Rúben – Tiba, Jefferson, Bressan – Matheus Pereira, William, Davidson.
Náhradníci: Filipe – Jordán, Melo, Queirós, Jorginho, Galvao, Elhouni..

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

GD Chaves

Loňský nováček soutěže Chaves se umístil v poklidných vodách portugalské njevyšší soutěže, výsledkem byla jedenáctá příčka. Od první sestupové pozice byl náskok šesti bodů, a tak se i v té letošní sezóně budou pokoušet o podobní umístění.
Vitória SC Guimarães

Fotbalisté Guimarãese zažili v loňské sezóně nečekaný úspěch v podobě čtvrté pozice. Tato příčka znamená přímý postup do základní fáze Evropské ligy. Vitória Guimarães zaznamenala svojí nejlepší sezónu od ročníku 2007/08, kdy se tento skromný celek umístil dokonce na třetím místě.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Portugalská Primeira Liga je v plném proudu, my se společně zaměříme na souboj mezi Vitória SC Guimarães a GD Chaves.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

Vitória SC Guimarães – GD Chaves

3:2

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 24. Zungu, 32. Hurtado, 57. Raphinha – 80. William, 89. William

Karty:   78. Celis (GUM) – 43. Paulinho (CVS), 76. Elhouni (CVS), 83. D. Duarte (CVS)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:11. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 21:12.

Vitória SC Guimarães: M. Silva – J. Aurélio, Josué Sá, Pedrao, Vigario – Zungu, Celis – Raphinha, Hurtado (84. Miranda), H. Ferreira (79. X. Silva) – Ó. Estupiňán (90+2. R. Martins).
Náhradníci: Douglas – X. Silva, R. Martins, D. Texeira, M. Valente, Miranda, Sturgeon.

GD Chaves: R. Nunes – Paulinho, D. Duarte, Coelho (C), Rúben – Tiba (85. Jordán), Jefferson, Bressan (67. Galvao) – Matheus Pereira, William, Davidson (46. Elhouni).
Náhradníci: Filipe – Jordán, Melo, Queirós, Jorginho, Galvao, Elhouni.

Rozhodčí: Godinho