Menu

Fotbal

Audi Cup

Atlético Madrid – SSC Neapol

2:1

konec (0:0)

01.08.2017, 17:45 • Allianz Arena, Mnichov, Německo • Semifinále • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.3 3.33 3.07 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (20:12:45)
Je dobojováno! Prvním finalistou letošního ročníku prestižního Audi Cupu se stalo Atlético Madrid, které zásluhou Torrese a Vietta v poslední dvacetiminutovce otočilo skóre z 0:1 na 2:1 a připsalo si tak cenný skalp Nepole, kterou v 56. minutě poslal do vedení José Callejón.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Španělský gólman centrem přes padesát metrů posadil balón na Koulibalyho hlavu. Oblak však rychle zareagoval a skokem k tyči schoval míč v náruči.

90+2

Po dalším odpískaném faulu pošle Reina dlouhý pas do pokutového území soupeře.

90+1

Mezitím se už rozběhl nastavený čas. Hra je stále hodně rozkouskovaná a na nějaké drama to zatím nevypadá.

90

Godínovi se ze hřiště moc nechce, vyprovodit se ho vydal dokonce brankář Neapole Pepe Reina.

89

89. Za tento faul dostal Godín červenou kartu

89

Diego Godín se zachoval hodně nesportovně, brutálním zákrokem sestřelil Ounase a po druhé žluté kartě musí předčasně do kabin!

88

Na hrací ploše se toho aktuálně moc neděje. Stále reálněji to tak vypadá na postup Atlética do finále.

87

Amadou Diawara nakonec zvolil vysoký nákop do vápna, kde našel jenom rukavice nikým neobtěžovaného Oblaka.

86

Kalidou Koulibaly před rozehráním přímého kopu zápasnickým chvatem stáhl protihráče a rovněž dostal žlutou kartu.

85

Kranevitter fauloval rychle se rozebíhajícího Mertense. Ten se znovu ocitl na pažitu a nyní možná sám rozehraje standardní situaci.

83

Diego Godín předvedl na poměry přípravného zápasu hodně tvrdý faul, jehož obětí se stal Dries Mertens. Žlutá karta je rozhodně zasloužená.

81

81. Luciano VIETTO - 2:1

81

Atlético právě vstřelilo branku!
Atlético otáčí skóre a je blízko postupu do finále Audi Cupu! Yannick Carrasco rozehrál další roh, který Giménez a Godín lehce protečovali k vzdálenější tyči, kde všechno uzavíral LUCIANO VIETTO a nataženou nohou uklidil míč za záda bezmocného Reiny.

80

Hodně vysoký centr zastavil až Carrasco, který si poradil proti dvěma a připravil Hernándezovi možnost dlouhého autu.

79

Přečíslení čtyři na tři teď Atléticu žádnou větší šanci nepřineslo. Ze zablokované střely od Vietta resultuje rohový kop.

78

Ounase zastavil Lucas Hernández nedovoleně. Neapol v poklidu pokračuje v ofenzivní kombinaci.

76

Nově příchozí hráči se zatím trošku hledají, balón se pohybuje v klidném prostoru daleko od obou branek.

74

A pět změn nastalo i v sestavě Neapole. Za Hysaje, Chiricheșe, Insigneho, Ghoulama a Jorginha přichází Christian Maggio, Nikola Maksimović, Emanuele Giaccherini, Mário Rui a Amadou DIawara.

74

Střídání v týmu Atlético Madrid: Odešli Torres, Griezmann, Juanfran, Gabi, Luís a Savič. Přišli Ángel Correa, Lucas Hernández, Šime Vrsaljko, Luciano Vietto, José Giménez, Matías Kranevitter.

72

72. Fernando TORRES - 1:1

72

Atlético právě vstřelilo branku!
Necelých dvacet minut před koncem je znovu vyrovnáno! Antoine Griezmann s trochou štěstí zpracoval přihrávku od střídajícího Parteye a ze strany přihrál na FERNANDA TORRESE, jenž krkolomnou patičkou zakončil doprostřed branky těsně vedle marně zasahujícího Reiny.

70

Carrascův centr z hloubi pole Luís výtečně prodloužil k vzdálenější tyči, kde stál Godín, ale hlavou poslal míč vysoko nad.

69

Carrasco se nechal zfaulovat Hysajem. Atlético tak dostává výhodu standardní situace.

68

Následný rohový kop rozehrál Insigne k bližší tyči, kde ale našel jen dobře postaveného obránce v madridském dresu.

66

Snad první přímočarou akci Neapole ukončil Ghoulam tvrdou střelou z levého konce pokutového území. Oblak výborně zasáhl pravou rukavicí a vytěsnil míč nad branku.

64

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Nicolás Gaitán, přichází Thomas Partey.

64

Marko Rog při snaze zachovat útok Neapole dohrál Juanfrana a vysloužil si napomenutí žlutou kartou.

64

Mertens se okamžitě postavil k exekuci přímého kopu a pořádně protáhl Oblaka, který prolétl vzduchem a vytěsnil míč do relativního bezpečí.

64

Vedoucí celek udělal první změny v sestavě. Na hrací plochu přišli Dries Mertens, Adam Ounas, Piotr Zieliński, Kalidou Koulibaly a Marko Rog. Na střídačku naopak usedli Milik, Callejón, Marek Hamšík, Raúl Albiol a Allan.

63

Callejón dostal přihrávku od Chiricheșe a dlouze naznačoval střelu z pětadvaceti metrů. Před zakončením do něj ve skluzu zajel Luís a hlavní sudí nařídil přímý kop pro Neapol.

62

Luís využil menší nepozornosti v souhře Neapole, sám ale špatně přihrál vpřed a víceméně odevzdal míč zpět na kopačky italského mužstva.

60

Následnou standardní situaci bezpečně vyřešil Pepe Reina, který centrovaný míč vyboxoval zpět mimo pokutové území.

59

Jorginho na pomezní čáře fauloval pronikajícího Carrasca a jako druhý hráč dnes viděl od hlavního arbitra žlutý kartónek.

58

Muži ve žlutých dresech se znovu zmocnili míče a kolotočem přihrávek se snaží rozhodit zatažené hráče Atlética.

56

56. José CALLEJÓN - 0:1

56

Neapol právě vstřelila branku!
Italský celek se v šestapadesáté minutě dostává do vedení! Marek Hamšík roztáhl hru k levé autové čáře, odkud Ghoulam skvěle odcentroval. JOSÉ CALLEJÓN si vzápětí odstoupil od Luíse a krásným volejem pravou nohou zakončil nechytatelně k vzdálenější tyči.

55

Griezmann si popoběhl vstříc přihrávce od Juanfrana a pasem do druhé vlny připravil slušnou pozici pro Kokeho. Jeho střela zpoza vápna ale prolétla nad Reinovou brankou.

54

Po kratším ošetření se znovu hraje. Prakticky od začátku druhého poločasu sledujeme výraznou územní převahu třetího týmu posledního ročníku La Ligy.

52

Právě Luís před střídačkou Atlética zajel do Allana. Ten na brazilského zadáka ještě nesportovně šlápl, ovšem potrestán za to nebyl.

51

Filipe Luís se opřel do míče z delší vzdálenosti. Z tečované střely ale vytěžil jen autové vhazování nedaleko od šestnáctky.

50

Savić z vlastní poloviny nakopával míč před Gaitána, který na tento dlouhý pas ale nedosáhl. Pokračujeme tak v poklidném tempu.

49

Hysaj po přenechávce od Callejóna při snaze odcentrovat napálil protihráče a nevytvořil před brankou Atlética žádné nebezpečí.

48

Luísův nákop byl pro Torrese až moc dlouhý, celou situaci z pohledu Neapole před Carrascem jistil Faouzi Ghoulam.

47

Hezká kombinace Neapole ztroskotala u Milika, který byl zády k brance Gabim čistě zbaven balónu.

46

Ani jeden z trenérů zatím nesáhl k žádnému střídání. Pokračujeme tak v sestavách, které hrají již od první minuty.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní poločas prvního zápasu letošního Audi Cupu je minulostí. Diváci v mnichovské Alianz Areně měli doposavad možnost vidět lehkou převahu Nepole, který byla ve 34. minutě blízko gólu, jenomže Milikovu penaltu po faulu Saviće na Callejóna brankář Atlética vychytal. Kromě toho měly oba celky po jedné vážnější šanci. Za klub z Madridu nebezpečně hlavičkoval Griezmann, za SSC zase těsně před pauzou protáhl Oblaka Lorenzo Insigne.

45

První poločas skončil.

45

45. Insigneho povedenou ránu Oblak vyrazil

45

Lorenzo Insigne si bleskurychlou kličkou navedl míč na pravačku a krásnou střelou z hranice šestnáctky vypálil k vzdálenější šibenici. Oblak se ale vyšponoval do vzduchu a parádním zákrokem vytěsnil balón na roh, ze kterého už Neapol nic nevymyslela.

44

Gabi dostal možnost rozehrát standardní situaci. Pomalý centr do pokutového území jeho spoluhráči ale nezpracovali a do akce tak znovu přichází vykopávající Reina.

43

Allan ubránil Torrese a velmi rychle vrátil míč do moci Neapole. Její kombinaci zase dobrým skluzem vystihl Griezmann.

42

Insigne přenechal míč volnému Ghoulamovi, jehož přetažený centr přistál na noze Callejóna. Jeho pokus z voleje však byl sražený a dorážející Hamšík obranný val Atlética rovněž nepropálil.

41

Godín ve středu hřiště vystartoval proti Milikovi a poměrně rázným zákrokem jej poslal k zemi. Neapol tak znovu může rozehrát a poslat míč do nebezpečných prostorů.

40

Prudký centr od Yannicka Carrasca jenom prolétl skrz celou šestnáctkou a zmizel v zámezí. Zpět do hry uvede míč Reina.

39

Červenobílí po dlouhé době trošku zahrozili. Torres ve vápně převzal krátkou přihrávku z levé strany, ale pořádně vystřelit už nestihl.

38

Stefan Savić si znovu počínal v rozporu s pravidly a za tvrdý zákrok na Hamšíka už zaslouženě viděl žlutou kartu.

36

Atlético se zatáhlo hluboko na vlastní polovinu. Jorginho tak musel zvolit dlouhý nákop, který však skončil až v náruči Jana Oblaka.

35

Juanfran to přehnal s důrazem při napadání a nedovoleně poslal k zemi Marka Hamšíka.

34

34. Neproměněná penalta Arkadiusze Milika

34

Arkadiusz Milik vystřelil z gólmanova pohledu lehce doleva. Oblak jeho úmysl vystihl a špatně kopnutou penaltu vyrazil!

33

Aktivní Ghoulam skvěle odcentroval na Callejóna, jehož koncovka letěla mimo. Rozhodčí ale správně viděl faul Saviće a Neapol bude kopat penaltu!

32

Zatím neviditelný Gaitán chtěl zrychlit hru přihrávkou do volného prostoru, jenže pro Juanfrana to bylo až moc rychlé a dlouhé.

31

Hamšík doslova narazil na Gabiho, který ho do blízkosti Oblakovy branky nepustil. Následuje postupný útok Atletů.

30

Obléhání obrany Madridu ukončil až Vlad Chiricheș, který zkusil překvapit Oblaka střelou z obrovské dálky. Míč však neletěl přesně a skončil asi metr nad brankou.

29

Neapol v poklidu kombinuje, nicméně přes jedenáct zatažených soupeřů se hodně pomalu přibližuje pokutovému území.

28

Ghoulam si všiml volného Hamšíka, jenž vyslal ze své kopačky hodně tvrdou střelu z dvaceti metrů, jenže obrana Atética ji včas zablokovala.

26

O pár chvil později se Antoine Griezmann znovu zjevil nepokrytý v pokutovém území. U tyče ale netrefil míč ideálně a Reina tentokrát zasahovat nemusel.

25

25. Griezmannovu hlavičku Reina zneškodnil

25

Griezmann šikovně přenesl hru na volnou levou stranu, odkud na něj přilétl vynikající centr a Reina musel proti prudké hlavičce francouzské hvězdy poprvé vážně zasahovat!

24

Torres nic nevytěžil z dobrého centru z levé strany, ovšem Atlético přesto ještě zůstává v držení míče.

22

Obrany obou týmů zatím svým protivníkům nepovolují vůbec nic. V polovině první půle tak nadále čekáme alespoň na náznak první šance.

21

Allan pokazil krátkou přihrávku na Hysaje a daroval Luísovi aut. Po něm Oblak zvolil dlouhý výkop a Atlético se díky tomu usadilo na útočné polovině.

20

Ani další centr na Milika přes Saviće neprošel, z levého konce hřiště jej tentokrát neúspěšně hledal Faouzi Ghoulam.

19

Hamšík zleva sklepával Jorginhův nákop do ohně, Milik tam ale byl pokrytý a gólman Atlética zasahovat nemusel.

18

Atakovaný Jorginho na poslední chvíli posunul přihrávku na Hamšíka, který okamžitě vypálil z dálky, jenže Oblakovu branku přestřelil o několik metrů.

17

Ghoulam nepříjemně centroval k bližší tyči, u které si však poradil Oblak a míč vyboxoval do bezpečí.

17

Callejón kroutil centr směrem do branky. Odražený balón skončil u Allana, jehož sražený pokus znamená další roh, tentokrát z pravé strany.

16

Milik byl na kraji velkého vápna rychle zdvojený. Polský záložník se proti obráncům neprosadil, ale získal pro svůj tým alespoň první rohový kop.

15

Carrasco se snažil prodrat k balónu, pomohl si však faulem a do útočení se vrací Neapol.

14

Další problémy v rozehrávce Atlética ukončil až odpískaný faul, po kterém si Juanfran a spol. mohou konečně odpočinout.

13

Hamšík chtěl narážečkou připravit pozici pro centr Ghoulamovi. Ten zpětnou přihrávku ale nezastavil a vhazovat může Juanfran.

13

Madridští si na vlastní polovině poradili s nepříjemným napadáním soupeře, jenže poté špatně rozehráli a už znovu musí bránit.

12

Rozehrávku ze třiadvaceti metrů obstaral Insigne, jenže napálil pouze jednoho z hráčů v dobře postavené zdi Atletů.

11

Gabi neohrabaně podsekl nohy Milika a je z toho zajímavě vypadající přímý kop ve prospěch SSC!

10

Balón si snad poprvé ošahal i Oblak, který do svých rukavic stáhl příliš vysoký nákop z poloviny hřiště. Milik se mohl pouze ohlédnout.

9

Právě u Reiny skončil lehce tečovaný balón a zcela v poklidu rozjíždí útočnou akci italského celku.

8

Carrasco byl podražený Jorginhem, který rozhodně mohl dostat žlutou kartu. Zatím se tak ale neděje a na řadu přichází centr před Reinovu svatyni.

7

Griezmannovi nevyšlo zpracování Torresovy přihrávky na osu hřiště. S míčem tak znovu hrají hráči Neapole.

6

Juanfran roztáhl hru doprava, jenže Gaitán na jeho prudký pas na křídlo o kousíček nedosáhl. Následuje Reinova rozehrávka.

5

Italský tým se dobrovolně vrátil až k Reinovi, jenž aktuálně sleduje kombinaci jeho kolegů z obranné linie.

4

Úvod střetnutí se odehrává v poklidném tempu. Tomu trochu napomáhá i tropické počasí, ve stínu je nepříjemných 34°C.

3

Juanfran premiérovým faulem zastavil Insigneho. Nepol poté zvolila rozehrávku na krátko a Oblak tak může být poměrně v klidu.

2

Prořídlé ochozy Alianz Areny viděly první útočné pokusy obou týmů. Ani jeden z nich se ale k žádnému ohrožení zatím nedostal.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali hráči Atlética, kteří nastupují v tradičních červenobílých, zatímco jejich soupeři v kompletně žlutých dresech.

1

Utkání právě začalo.
V Mnichově pomalu vrcholí předzápasový ceremoniál. Hrací plochu zdobí velké podobizny dresů obou celků a vše se už připravuje na příchod základních jedenáctek.
Úvodní sestavy:

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Godín, Savić, Luís – Gabi (C), Koke, Carrasco, Gaitán – Griezmann, Torres.
Náhradníci: Werner – Vrsaljko, Hernández, Giménez, Kranevitter, Partey, Bare, Olabe, Vietto, Diedhiou, Moreno, Correa.

SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Chiricheș, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, Milik, Insigne.
Náhradníci: Cabral, Sepe – Koulibaly, Maggio, Maksimović, Rui, Tonelli, Diawara, Rog, Zieliński, Giaccherini, Mertens, Ounas, Pavoletti..
SSC Neapol

Dvojnásobný italský mistr má za sebou poměrně tračidní sezónu, v níž se v Serii A umístil na konečném třetím místě a už posedmé v řadě se tak vešel mezi nejlepší pětku. Mužstvo trenéra Maurizia Sarriho má za sebou už čtyři zápasy, většinou však proti výrazně slabším italským mužstvům. Anaunii dala Neapol hned sedmnáct branek, Trentu sedm, Carpi čtyři a Chievu naposledy jen jednu, což ji stačilo na remízu 1:1. V Neapoli se v červenci hlásily tři nové posily, Mário Rui přišel z AS Řím, Adam Ounas z Bordeaux a Marko Rod z chorvatského Záhřebu. Naopak mezi odchody nalezneme jen Jacopa Deziho, jehož si vyhlédla Parma.

Nový stánek Atlética už je těsně před dokončením

Atlético Madrid

Třetí tým minulého ročníku La Ligy je teprve v rané fázi herní přípravy. Svěřenci hlavního kouče Diega Simeoneho mají za sebou jedno jediné přípravné utkání, ve kterém v nejsilnější možné sestavě remizovali 0:0 s mexickou Tolucou. Fanoušci Atlética v posledních týdnech můžou počítat pouze odchody. Do jiných klubů odešli Alessio Cerci, Theo Hernández nebo Javi Manquillo. Po osmi letech navíc skočil také Tiago, jenž se nově přesunul do trenérského štábu. Jediným příchozím hráčem se naopak stal záložník Vitolo, kterého Atlético přivedlo za 36 miliónů eur ze Sevilly, nicméně obratem ho poslalo na hostování do Las Palmas.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu fotbalového Audi Cupu. Od sedmnácti hodin a pětačtyřiceti minut se můžeme těšit na atraktivní měření sil mezi Atléticem Madrid a Neapolí!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.

Atlético Madrid – SSC Neapol

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 72. Torres, 81. Vietto – 56. Callejón

Karty:   38. Savić (ATM), 83. Godín (ATM) – 59. Jorginho (NEA), 64. Rog (NEA), 86. Koulibaly (NEA)   89. Godín (ATM)

Neproměněná penalta: 34. Milik (NEA), brankář Oblak zneškodnil

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran (74. Vrsaljko), Godín, Savić (74. Kranevitter), Luís (74. Giménez) – Gabi (C) (74. Vietto), Koke, Carrasco, Gaitán (64. Partey) – Griezmann (74. Hernández), Torres (74. Correa).
Náhradníci: Werner – Vrsaljko, Hernández, Giménez, Kranevitter, Partey, Bare, Olabe, Vietto, Diedhiou, Moreno, Correa.

SSC Neapol: Reina – Hysaj (74. Maggio), Albiol (64. Koulibaly), Chiricheș (74. Maksimović), Ghoulam (74. Rui) – Allan (64. Ounas), Jorginho (74. Diawara), Hamšík (C) (64. Zieliński) – Callejón (64. Rog), Milik (64. Mertens), Insigne (74. Giaccherini).
Náhradníci: Cabral, Sepe – Koulibaly, Maggio, Maksimović, Rui, Tonelli, Diawara, Rog, Zieliński, Giaccherini, Mertens, Ounas, Pavoletti.

Rozhodčí: Brand – Dietz, Betinger