Menu

Fotbal

Belgická liga

Sporting Charleroi – KV Kortrijk

1:0

konec (1:0)

29.07.2017, 20:30 • Stade du Pays de Charleroi, Charleroi • 1. kolo • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny)

Tipsport: 1.66 3.8 5.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (22:24:53)
Dnešní utkání je tedy u konce a první tři body do tabulky letošní sezóny Jupiler League si připisuje domácí Charleroi. Zápas byl poznamenán poměrně velkým množstvím nepřesností, jenž byly k vidění i ve finální části většiny akcí. Rozhodnutí přinesla penalta z 11. minuty, kterou dokázal proměnit David Pollet. Každopádně však týmy ještě mají na čem pracovat.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Domácí hrají naprosto v pohodě a drží míč daleko od brány Nicolase Penneteaua. Zdá se, že hosté už se na odpor nezmohou.

90+2

Znovu se u míče objevil Saglik, který byl pro změnu až u brankové čáry před Kaminským. Nakonec ale došel až do zámezí.

90+1

Zprava se jeden z hostů pokusil prodrat do blízkosti pokutového území, avšak výsledkem byl pouze nedovolený zákrok na všudepřítomného Enese Saglika.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.

88

88. Enes Saglik (CHL) pohrdl navýšením chabého skóre

88

Mohlo být rozhodnuto! Baby přihrávkou do středu našel rozběhnutého Saglika, který byl sám před gólmanem. Z hranice velkého vápna ale belgický fotbalista minul bránu!

87

Nyní sice hosté získali volný kop, ale po centru do pokutového území byl odpískán faul jednoho z hráčů Kortrijku. KV se zbytečně připravuje o šance.

86

Hostující celek rozjel možná jednu z posledních útočně laděných akcí. Výsledkem však byla velmi nepřesná střela ze třiceti metrů.

85

Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Chris Bedia, přichází Kaveh Rezaei.

84

Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Christophe Lepoint, přichází Lukas Van Eenoo.

83

Výborně zapracoval Chris Bedia, který se ujal míče na obranné polovině a rychle přesunul hru do útoku. Mezitím se chystají poslední střídání.

82

Vysoký Christophe Lepoint už se vysunul na hrot, kde se snaží nacházet centrované míče ze stran. Nyní ale ve dvou případech neuspěl.

80

Z rohového kopu sice domácí vůbec nic nevytěžili, avšak mrzet je to rozhodně nemusí. Kortrijku se teď nedaří.

79

Opravdu výborně nyní hraje Fortuna, který se kličkou na hranici pokutového území zbavil soupeře a dal prostor pro zakončení Bediovi. Jeho pokus byl sražen.

78

Pro změnu se chtěl vepředu připomenout Núrio Fortuna, nicméně ten si v tomto případě až příliš pomáhal rukama.

77

Jenže hosté se vůbec nemohou dostat do blízkosti soupeřova brankáře. Nicolas Penneteau už se několik minut nedotkl míče.

76

Žlutou kartu dostává Martos (CHL), který rukou zastavil rodící se protiútok hostujícího celku.

75

Utkání se dostalo do poslední patnáctiminutovky řádné hrací doby. Charleroi finální pasáž zápasu zahájilo rychlým postupem, po kterém se bude vhazovat u rohového praporku.

74

Do provozní teploty se dnes ne a ne dostat Chevalier, jenž má být hlavní útočnou zbraní Kortrijku. Teď hostující forvard nepředvedl zrovna ideální přihrávku.

73

Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází David Pollet, přichází Christophe Diandy.

72

Opět naprosto totožná situace. Núrio Fortuna si znovu řekl o faul a ten zase přišel. Domácím teď všechno hraje do karet.

71

Núrio Fortuna si kousek od poloviny hřiště dobře kryl míč a nakonec byl zezadu povalen soupeřem. Charleroi může v klidu pokračovat v kombinaci.

70

K velmi nebezpečné hlavičce se po centru Saglika prodral Amara Baby. Jeho zakončení z hranice malého vápna ale vylétlo těsně nad bránu.

69

Ani jednomu z týmů se téměř vůbec nedaří kombinace na polovině soupeře. Gólmani jsou v posledních minutách prakticky bez práce.

67

Kortrijk bleskově dostal hru na druhou stranu hřiště. Rohový kop rozehraný prudkou skákavou přihrávkou však nenašel adresáta.

66

Domácím se povedlo vyprodukovat svižný cent do pokutového území soupeře. Jenže v záklonu hlavičkující Baby snad ani nemohl ohrozit dobře postaveného Kaminského.

65

Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Idir Ouali, přichází Pilip Budkivskij.
Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Stijn De Smet, přichází Jovan Stojanović.

64

Příliš dlouho čekal Núrio Fortuna (CHL) při vhazování. Následuje žlutá karta.

62

Trestuhodná ztráta míče ve středu hřiště teď mohla zamrzet domácí. Rázem se zrodila akce tři na tři, jenže finální přihrávka na pravou stranu byla hodně nepovedená.

61

Domácí nyní spoléhají spíše na bleskové protiútoky. Další takový dospěl až k přihrávce do pokutového území, ale na akci Bediy už nikdo nenavázal.

60

KV nadále pokračuje v rozvíjení svých útočných choutek. Až ke střele na Nicolase Penneteaua se ale nyní vůbec nedostávají.

59

Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Cristian Benavente, přichází Enes Saglik.

58

Charleroi se snaží odpovědět na mírnou převahu soupeře a rychle dostává míč až k brankové čáře u Thomase Kaminského. Rohový kop však domácí nevytěžili.

56

Po dvou předchozích šancích teď Kortrijku narostla křídla. Hosté jsou v posledních minutách aktivnější a dostávají se blízko k překonání soupeřova gólmana.

55

Hosté ale získali rohový kop a po hlavičce Verbooma se musel vytáhnout Penneteau. Domácí brankář míč vytáhl na tyč, od které šel kulatý nesmysl k jednomu z beků.

54

Znovu se hra poměrně rychle přenesla na polovinu domácího celku. Přes pozorného Dessoleile však dnes nevede cesta.

53

Dodi Lukebakio rozjel hodně rychlý protiútok, díky kterému potáhl míč až na nějakých čtyřicet metrů od Kaminskeho brány. Kumordzi mu však vystavil stopku.

51

51. Jedovatá hlavička Teddyho Chevaliera (KRT)

51

Na druhé straně mohlo být zničehonic vyrovnáno. Výborný centr zleva totiž dolétl na hlavu důrazného Chevaliera, jenž zakončením olízl tyč Penneteauovy brány.

50

Stále se domácím daří držet míč na polovině soupeře, kde se pokoušejí dobýt pokutové území. Zatím však bez výsledku.

49

S centrovaným míčem si defenzíva hostujícího týmu naprosto bez problémů poradila. Nicméně míč jde rychle na kopačky fotbalistů domácího Sportingu.

48

Příliš důrazný byl ve vzdušném souboji s protihráče Christophe Lepoint, jenž po výskoku doslova zboural Lukebakia. Standardní situaci tak bude zahrávat Charleroi.

47

Teď již ale kombinují fotbalisté Kortrijku, kteří se chopili míče po ubránění souhry mezi Polletem a Bediou. Za polovinu hřiště se však hosté zatím nedostali.

46

Do druhého poločasu vstupuje aktivněji Charleroi, které se nyní pokusilo o akci na levé straně. Postup Fortuny byl ale zastaven a míč míří až k Penneteauovi.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:31.
Úvodní půle utkání je minulostí a spokojenější jsou fotbalisté Charleroi. Favorizovaný celek se sice v samotném úvodu nemohl dostat do tempa, ale poté mu pomohla penalta. Tu totiž v 11. minutě proměnil David Pollet a od té doby se Kortrijk nedokázal prodrat k ohrožení domácího brankáře. Hosté rozhodně mají hodně prostoru pro zlepšení.

45

První poločas skončil.

45

Ani domácím se rozehrávka rohového kopu příliš nepovedla. Zdá se, že každou chvílí rozhodčí ukončí první poločas.

44

Prudká přízemní přihrávka zleva letěla do prostoru, kam si nabíhal Bedia. Míč byl ale sražen ještě předtím než doputoval k nebezpečnému útočníkovi Charleroi.

43

Jenže ani z tohoto rohového kopu hosté nedokázali zaměstnat Nicolase Penneteaua. Domácí gólman byl téměř celý první poločas bez práce.

42

Hostující celek se pokusil přispěchat s odpovědí. Christophe Lepoint dobře potáhl míč na pravé straně a nakonec vybojoval aspoň rohový kop.

41

Velmi solidní střelu mířící pod břevno vyslal Lukebakio, jenž Kaminskeho donutil k dobrému zákroku. Kulatý předmět byl vytěsněn nad břevno.

40

Po postupu středem hřiště se pokusil uvolnit Cristian Benavente, jenže jeho akce byla zastavena nedovoleným způsobem. Volný kop pro domácí!

39

Výborný dlouhý centr z pravé strany doputoval až k nebráněnému Verboomovi, jenž se opřel do razantní hlavičky. Míč ale vylétl vysoko nad bránu.

38

Až teď dostal Teddy Chevalier přihrávku do běhu, avšak u hostujícího útočníka byl Dessoleil, jenž zavinil rohový kop pro Kortrijk.

36

Na konci 36. minuty se hostům povedlo přenést hru za půlící čáru, avšak poté přišla velmi laciná ztráta míče. Ofenzívu může založit Charleroi.

35

Hostující celek se tentokrát provinil faulem a následný svižný centr Fortuny našel hlavu Amary Babyho. Forvard Charleroi však v souboji nezakončil přesně.

34

Povedená kombinace v blízkosti pokutového území domácích. Chevalier vytáhl jemný lob za obranu Charleroi, ale nejblíže k míči měl Penneteau.

32

Na levé straně se do akce Kortrijku zapojil Bryan Verboom, avšak tomu Baby vystavil stopku. Následovat bude vhazování ve prospěch Charleroi.

31

Ne a ne se teď hráči jednoho či druhého týmu dostat k zakončení. Veškeré pokusy o přihrávky do pokutového území končí na pozorné defenzívě.

30

Obrana Kortrijku si neporadila s napadajícími soky. Výsledkem byl jen do zámezí, po kterém následoval dlouhý aut do pokutového území. S vhazováním si však hosté poradili.

29

Jenže ani druhá standardka Kortrijku v krátkém časovém úseku nepřinesla nebezpečí. Nicolas Penneteau si tak hýčká míč v rukavicích a chystá odkop.

28

Prudký centr nebyl kopnut špatně a nadělal domácí defenzívě problémy. Nakonec bylo sraženo zakončení z kraje pokutového území, což znamená roh!

27

Jeden z hostů byl však důrazně atakován a na nějakých pětatřiceti metrech od brány se chystá volný kop Kortrijku.

26

Nyní už se sice míč objevil u kopaček hostujících fotbalistů, avšak ani ti se ne a ne přiblížit k pokutovému území. Opravdu se hraje převážně ve středu hřiště.

25

V posledních desítkách vteřin se u míče drží pouze fotbalisté Charleroi, kteří v poklidu kombinují u půlící čáry. Blíže ke Kaminskému se však nedostávají.

23

Znovu se k míči napravo dostal aktivní Bedia, jenž byl opět faulován. Defenzíva Kortrijku si s útočníkem domácích moc neví rady.

22

Dobře hrající Chris Bedia dokázal vyvést míč aspoň k polovině hřiště, kde byl zastaven nedovoleným způsobem. Záložník Charleroi hraje opravdu povedený zápas.

21

Hosté ještě zůstali nastěhovaní na útočné polovině, nicméně k ohrožení Nicolase Penneteaua se nedostali. Defenzíva domácích je zatím velmi pozorná.

20

Také hostující KV se dostalo ke standardní situaci v podobě rohového kopu. Nepříliš povedený centr na bližší tyč se stal kořistí domácí obrany.

18

Po předchozí neproměněné tutovce ještě domácí rozehrávali rohový kop, avšak z něj už Kaminského ohrozit nedokázali. Dopředu rychle postupují hráči Kortrijku.

17

17. Nevyužitá tutovka Chrise Bediy (CHL)

17

Obrovská šance Charleroi! Tentokrát se k akci na pravé straně dostal Baby, který mohl sám zakončovat, ale místo toho ještě oslovil lépe postaveného Bediu. Ten však zblízka vypálil jen do Kaminskeho.

16

Přímo z rohového kopu sice domácí nezahrozili, ale míč se následně odrazil k Diandymu, který natáhl k přízemní střele. Kaminski byl připraven.

15

Domácím se povedl rychlejší útok, po kterém získali standardní situaci. Uvidíme, jak Charleroi naloží s prvním rohovým kopem utkání.

13

Další nedovolený zákrok. Hra je nyní hodně rozkouskovaná a při útočné kombinaci v pokutovém území soupeře se zákrokem proti pravidlům provinil Chevalier.

12

Hodně naivně se teď Núrio Fortuna poroučel na trávník, když se nalevo pokusil vybojovat volný kop. Odměnou mu byla jen důrazná domluva od sudího.

11

11. David POLLET - 1:0

11

Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
A domácí jdou do vedení. K penaltě se postavil DAVID POLLET, jenž dokázal zachovat chladnou hlavu a razantní střelou k tyči překonal bezmocného Kaminského. Ten sice vystihl směr rány, avšak na míč nedosáhl.

10

10. Penaltový zákrok Bryana Verbooma (KRT)

10

POKUTOVÝ KOP! Domácí se poprvé dostali až do šestnáctky a hned získávají obrovskou šanci na vstřelení úvodní branky. Verboom totiž podrazil Marinose!

9

Vysoký centr z místa předchozího přestupku letěl do dobrého prostoru, nicméně Teddy Chevaliers si nepohlídal postavení na hranici ofsajdové linie.

8

Idir Ouali se pokusil uvolnit na levé straně. Na první pokus to sice nevyšlo, ale poté se míč dostal k De Smetovi, jenž si došel pro nedovolený zákrok bránícího soka.

7

Teď už jsme byli svědky ohrožení brány domácího celku. Přihrávku na hranici pokutového území obdržel Chevalier, který rychle střílel, ale míč poslal vysoko nad.

6

Znovu jsou to hosté, kdo drží míč a snaží se prokombinovat k pokutovému území. Zatím bez úspěchu.

5

O něco aktivnější je ale od začátku zápasu hostující Kortrijk.Dobrá přihrávka za obranu domácích nyní letěla k Chevalierová, jenže tomu k míč chyběl krok.

4

Kombinace obou celků je v úvodu sezóny hodně poznamenána nepřesnostmi. Ani jeden z týmů se zatím nedostal k zakončení.

3

Naopak se teď domácí museli soustředit na defenzívu. Prudkou přízemní přihrávku z levé strany však dokázali odvrátit a po vhazování byl jeden z hráčů Charleroi faulován.

2

Poprvé se na útočnou polovinu hřiště podívali také fotbalisté Charleroi. Nalevo u postranní čáry se snažil protáhnout Amara Baby, avšak míč doputoval do zámezí.

1

Dnešní utkání svým výkopem zahájili fotbalisté Kortrijku, nicméně jejich kombinace dospěla pouze k malé domů. Po té přišla ztráta míče.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos, Martos, Dessoleil, Fortuna – Benavente, Hendrickx, Lukebakio – Bedia, Pollet, Baby.
Náhradníci: P. Mandanda – Zajkov, Rezaei, Diandy, Mata, Saglik, Fall.

KV Kortrijk: Kaminski – Van Loo, Kovačević, Verboom – Ajagun, Kumordzi, Lepoint, Van der Bruggen, De Smet, Ouali – Chevalier.
Náhradníci: Bruzzese – Hoxha, Van Eenoo, Budkivskij, Stojanović, D'Haene, Pupe.

Rozhodčí: Nathan Verboomen.
POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

4.3.2017 Charleroi – Kortrijk 1:1
4.11.2016 Kortrijk – Charleroi 2:1
21.5.2016 Kortrijk – Charleroi 1:2
13.5.2016 Charleroi – Kortrijk 1:0
13.2.2016 Charleroi – Kortrijk 1:1
KV KORTRIJK

Na rozdíl od domácích měl Kortrijk loni rozhodně menší ambice. Nakonec KV absolvovalo ročník v klidném středu tabulky a již po základní části mělo jistotu umístění ve skupině o Evropskou ligu. V této nadstavbě byli hosté zařazeni do skupiny B, kde vyhráli jen tři z deseti utkání a rozhodně si tak nemohli dělat nárok na postup do play-off. V rámci přátelských utkání KV nejdříve jednoznačně porazilo Wikings Kortrijk, ale posléze padlo s Willem II, Panathinaikosem i Lille. Jediným výraznějším okamžikem přípravy tak byla jednobranková výhra nad Readingem.
SPORTING CHARLEROI

Domácí fotbalisté během loňské sezóny rozhodně mířili do evropských pohárů, avšak nakonec se museli spokojit s pátým místem skupiny o titul. V nadstavbové části totiž vyhráli jen dvě z deseti utkání a to na postup do play-off o Evropskou ligu nestačilo. V přípravných utkáních sice Charleroi prohrálo jen dva ze sedmi zápasů, avšak obě porážky přišly právě na závěr předsezónní přípravy. Forma týmu tedy nemusí být ani zdaleka ideální.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Sporting Charleroi – KV Kortrijk

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 11. Pollet (pen.)

Karty:   64. Fortuna (CHL), 76. Martos (CHL)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 4:8. Rohy: 5:6.

Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos, Martos, Dessoleil, Fortuna – Benavente (59. Saglik), Hendrickx, Lukebakio – Bedia (85. Rezaei), Pollet (73. Diandy), Baby.
Náhradníci: P. Mandanda – Zajkov, Rezaei, Diandy, Mata, Saglik, Fall.

KV Kortrijk: Kaminski – Van Loo, Kovačević, Verboom – Ajagun, Kumordzi, Lepoint (84. Van Eenoo), Van der Bruggen, De Smet (65. Stojanović), Ouali (65. Budkivskij) – Chevalier.
Náhradníci: Bruzzese – Hoxha, Van Eenoo, Budkivskij, Stojanović, D'Haene, Pupe.

Rozhodčí: Nathan Verboomen