Menu

Hokej

Reprezentace do 20 let

Finsko – Česko

3:2

konec (1:1, 1:0, 1:1)

24.07.2017, 17:30 • Vierumäki Sport Institute • Martin Voltr

Ode mě je to pro dnešek vše. Odveta se ve finském Vierumäki hraje zítra, úvodní buly padne na led opět v 17:30 českého času. Do té doby na shledanou! (19:46:25)
Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

Finsko – 11 (32)
Česko – 9 (27)
Svěřenci trenéra Filipa Pešána musejí litovat zejména neproměněných šancí v první polovině duelu. Jakmile Finové vedli, ve třetí třetině už nám podobné možnosti nedopřávali – až na hektický finiš.
Bohužel! Závěrečný nápor už českému výběru kýžené srovnání nepřinesl. Naše reprezentace do 20 let tak v prvním ze dvou utkání ve Vierumäki podlehla Finsku těsně 2:3.

Konec zápasu.

59:44

Češi hrají šest na čtyři, Ondřej Machala chtěl z první trefit místečko u bližší tyčky, ale puk poslal jen do boční síťky.

59:34

Tak nás ještě čeká přesilovka! Aapeli Räsänen (FIN) je vyloučen za krosček.

58:57

Další icing v podání domácích barev, Češi střídají a staví se na další útočné vhazování.

58:42

Rychle sehraná situace, ale Luukkonen má kotouč ve své moci.

58:35

Finové netrefili prázdnou bránu, po zakázaném uvolnění máme útočné buly.

58:18

58:18 CHYTIL - 3:2

58:18

Česko právě vstřelilo branku!
Je to tady! České naděje ještě žijí, po vstupu do poslední dvouminutovky snižujeme na nejtěsnější rozdíl! Kořenář zamířil na střídačku a na ledě už bylo šest hráčů, když Albert Michnáč přenechal puk Martinu Kautovi, jenž výstavním pasem vybídl FILIPA CHYTILA. Ten neomylně zakončil do prázdné brány – 3:2! Asistence: Martin Kaut, Albert Michnáč.

57:37

Český trenér Filip Pešán si vybírá oddechový čas.

57:37

Wow! Neuvěřitelným výskokem zastavil finské vyhození Radovan Pavlík. Kotouč sklepl před sebe na Františka Hrdinku, což samozřejmě byla přihrávka rukou. Ale na efekt to bylo parádní.

56:46

Čeští junioři hrají v plném počtu a ještě se můžou pokusit se zápasem něco udělat.

56:01

Naše obranná čtveřice se v oslabení brání na výbornou, nicméně z pohledu výsledku zápasu to aktuálně příliš neřeší.

55:25

Dnešní utkání sleduje 140 diváků.

55:05

Lahůdka pro Josefa Kořenáře, lapačka našeho gólmana si smlsla na dělovce od modré čáry.

54:46

Hokejisté Suomi nás bohužel zatím do tlaku vůbec nepouštějí, a teď se navíc budeme muset bránit. Ostap Safin (CZE) je vyloučen za sekání.

54:02

Filip Zadina zkusil štěstí přes obránce, ten jeho pokus vytáhl chráničem či hokejkou vedle finské branky.

53:22

Hokejisté se po předchozím momentu trochu porafali, jeden z Finů moc troufale dojížděl do Kořenáře. Na ledě to začíná jiskřit.

52:56

52:56

52:56

Ještě víc to smrdělo na druhé straně. Kořenářovi těžká střela vypadla a Finové situaci dojížděli, náš gólman pak ale ve spolupráci s obranou všechno zvládl.

52:18

Ojedinělé finské chyby mohl využít Ondřej Machala, jenž dopředu uháněl s Markem Zacharem. Jeden ze soupeřů se ale vrátil a Machalovi opravdu parádně puk vypíchl.

51:28

Martin Kaut posunul vyhrané buly na Lukáše Douderu a pak si sjel na osu hřiště, kam mu Doudera puk vrátil. Ránu z první možná Luukkonen dobře neviděl, ale napodruhé puk ukryl pod lapačkou.

51:13

Vzápětí se kotouč podle všeho dotkl někoho na finské střídačce, pro nás to znamená útočné vhazování.

50:55

Naštěstí jsme se brzy dostali dopředu a napadajícímu Kurovskému mohli spoluhráči vystřídat.

50:31

Velká škoda, během českého střídání se naši hráči provinili zakázaným uvolněním a na ledě musí zůstat kombinovaná sestava.

49:36

Uf, Jerry Turkulainen při své ráně z první málem přelomil hokejku, a to už stál mezi kruhy. Naštěstí kotouč vůbec netrefil, to by měl Kořenář sakra těžké.

48:48

V obranném pásmu naopak posadil protivníka na zadní část těla Filip Král.

47:55

Český špílmachr Filip Chytil skončil po dojetém nahození na ledě, žádné nervy z toho ale nevzešly. Sledujeme velmi čistý zápas, ono se to možná zase rozjede až zítra...

47:21

Daniel Kurovský si ukázal, kam chce přihrávku, a tam ji také dostal. Pak chtěl kotouč píchnout kolem finského gólmana, ovšem záměr mu nevyšel.

46:38

Finové rychle přenesli hru a můžeme být rádi, že Markusi Niemeläinenovi střela vůbec nesedla.

46:11

Ondřej Machala se od pravého mantinelu natlačil k Luukkonenovi, ten si s jeho střelou poradil vyrážečkou.

45:48

Elitní formaci českého týmu nevyšel první pokus vzápětí se dostala do ofsajdu.

45:08

Po dalším vhazování musí Josef Kořenář hasit finskou střelu z mezikruží, v nepřehledné situaci už naštěstí dorážka nepřišla.

44:42

Finové vyhráli buly a Kotkansalo vyzkoušel Kořenáře, třetí formace si už může odejít odpočinout.

44:31

Česká pětice se provinila zakázaným uvolněním, zatím tak nemůže vystřídat.

43:19

43:19 MOILANEN - 3:1

43:19

Finsko právě vstřelilo branku!
Poprvé v zápase dělí oba soupeře víc než jeden gól, a bohužel je to v neprospěch českého týmu. Náš obránce nebyl na svém místě, když SAMI MOILANEN rozjel útok pro Aarneho Talvitieho. Ten mu pak z levé strany poslal střílenou přihrávku před brankoviště a Moilanen ji doručil na místo určení – 3:1. Asistence: Aarne Talvitie, Juuso Välimäki.

42:17

Kristian Reichel od červené čáry napálil kotouč vší silou na Luukkonena, halou zaduněly jeho betony.

41:38

Obránce Urho Vaakanainen jakoby nic projel až k české brance, nicméně byl už v tak velkém úhlu, že Kořenáře u bližší tyčky nepřekvapil.

40:42

Kvasnička je zpátky na ledě a Češi kompletní.

40:29

Finové dohrávají početní výhodu. Nejdřív je zastavil ofsajd, pár sekund před koncem českého trestu musel svižnou ránu zastavit Josef Kořenář.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

Finsko – 9 (21)
Česko – 11 (18)
Čeští junioři musejí litovat nástupu do druhé třetiny, kdy měli navzdory oslabení tři obrovské šance. Potom už jich na obou stranách moc nebylo, navzdory tomu, že se hra celkem stěhovala ze strany na stranu. Finové si v jednom střídání trpělivě počkali na svou příležitost a vrátili se do vedení, naše reprezentace na to zatím neodopověděla. Věřme, že odpoví, času má ještě dost.

Třetí třetina začne přibližně v 19:04.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:32

Martin Kaut ušetřil další vteřiny svým průnikem podél hrazení, pak ještě navíc prudkou střelou donutil Luukkonena zasáhnout. Finský gólman vypadal trochu překvapeně, ale rána už šla z hodně velkého úhlu.

38:57

Josef Kořenář snadno zachytil pokus z pravé strany do lapačky, zatím se národní výběr brání dobře.

38:35

Česká reprezentace se podruhé v zápase bude bránit soupeřově přesile. Rozhodčí si pro Davida Kvasničku (CZE) dojeli až na střídačku, náš obránce pyká za podražení.

37:39

České obraně po pravé straně pláchnul Janne Kuokkanen, svou střelu mířil do Kořenářova teploměru. Náš gólman se ještě ohlížel za záda, ale puk mu nevypadl.

36:28

Filip Zadina se dostal do pásma, proti sobě měl obránce, na nějž chtěl zkusit stahovačku. Ta mu ale opět nevyšla. Tak kvalitní protivníci jako Finové zatím dokáží jeho kličky snadno přečíst.

35:52

Finové jsou nyní aktivnějším týmem, kotouč si kryjí a čekají na své příležitosti.

34:58

Hru přerušuje pro změnu Ukko-Pekka Luukkonen, tentokrát to měl opravdu snadné.

34:27

Jeden z domácích hokejistů pak tuhle pasáž zakončil výjezdem do mezikruží, kde se otočil kolem své osy, a Josef Kořenář už musel zakročit. Prudký kotouč chytl a nepustil.

33:48

Spoluhráči před Josefem Kořenářem zahustili prostor, jak to jen šlo, a Finy i přes jejich čilý pohyb nepustili k brankovišti.

33:13

Finové jsou kompletní, ani tahle početní výhoda nepřinesla takový tlak, jaký bychom si představovali. Ostap Safin teď z pravé strany donutil Luukkonena zasáhnout a přerušit hru.

32:31

Luukkonen měl při dělovce Jakuba Siroty zakrytý výhled, ale to mu nemuselo vadit, neboť jeho spoluhráči střelu zblokovali.

31:52

Dvakrát zkusili Češi rychle zakombinovat. Martinu Kautovi pak střela z první nesedla, což paradoxně málem přineslo gólovou dorážku Filipu Chytilovi, jenže Finové na poslední chvíli puk odpálili.

31:28

České střely se neujali a Finové se osvobozují vyhozením přes všechna pásma.

30:42

Obě formace ještě zůstaly na ledě, když Kasper Kotkansalo (FIN) fauloval Radovana Pavlíka a následně se v rohu pásma strhla menší strkanice. Z té už nic dalšího nevzešlo, čeká nás tedy třetí přesilovka. Vražení na hrazení.

30:08

Česká reprezentace tak znovu musí dotahovat. Před vhazováním se osekávali Pavlík s Ikonenem, sudí je museli uklidňovat.

28:44

28:44 TUULOLA - 2:1

28:44

Finsko právě vstřelilo branku!
Dlouho, opravdu hodně dlouho kroužili Finové v naší třetině. Čeští hokejisté odolávali, bezchybně si vyměňovali hráče a na Kořenáře nepustili ani jeden puk. Jenže potom od modré čáry prošlo nahození Urho Vaakanainena, které náš brankář vykopl před sebe, a volný EETU TUULOLA měl z dorážky snadnou práci – 2:1. Asistence: Urho Vaakanainen, Eetu Luostarinen.

27:19

Zatímco po českém ofsajdu se vhazovalo až zpátky v naší třetině, o chvíli později se technicky provinili také hráči v modro-bílých dresech.

26:24

Finské snahy přerušil kotouč v ochranné síti. Josef Kořenář má zatím ve druhé části pouze jeden zákrok, jeho protějšek čtyři.

25:36

Filip Zadina svou kličkou do středu hřiště nezmátl protivníka, následně se třetí česká formace dostala do ofsajdu.

24:39

Čeští obránci včas vystoupili proti rozjetým soupeřům, na modré čáře pak jeden z nich vypíchl kotouč za mantinel.

23:55

Až nyní přichází chvilka klidu, hra je přerušena. Finové musí děkovat všem božstvům, a především skvělému Ukko-Pekkovi Luukkonenovi.

22:29

A po pravé straně se následně vydal dopředu Filip Helt. Špatná efektivita v obřích šancích nás zatím stojí dvou- či tříbrankové vedení!

22:05

22:05

22:05

Zatímco už se Sirota vrátil na led, Češi pokračovali v úžasném oslabení. Daniel Kurovský forčekingem vybojoval puk pro Filipa Chytila, který mu ho vzápětí vracel. Kurovský však před prázdnou klecí v rychlosti trefil jen natažený beton gólmana!

20:55

20:55

20:55

Tak to mohl být neskutečně krásný gól a jeden z pozdějších highlitů sezóny! Kapitán Marek Zachar vzal v oslabení puk ještě ve svém pásmu, nabral obrovskou rychlost, pomalu ztrapnil dva soupeře a od levého mantinelu vybruslil až před brankáře. Bekhendovou kličkou ho ale nepřekonal!

20:23

První finský útok naši hokejisté zastavili a vyhazují.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku v 1. třetině:

Finsko – 12
Česko – 7
Solidních dvacet minut! Čeští junioři si vypracovali víc vyložených šancí než domácí favorité, jenže proměnili až tu poslední. Kristian Reichel povedenou tečí "pouze" srovnával na 1:1 po otevírací trefě Otty Koivuly.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána určitě mohou litovat dvojice nepovedených početních výhod, po návratu z kabin se naopak sami budou poprvé v zápase bránit ve čtyřech.

Druhá třetina začne přibližně v 18:16.

20:00

Rozhodčí signalizoval české vyloučení, hru však zastavila až siréna. Do druhé části půjdeme s oslabením po krosčeku Jakuba Siroty (CZE).

20:00

První třetina skončila.

19:52

Finové mohli mít vedení zpátky, v závěru třetiny spustili obrovský tlak. Jen díky obrovskému vypětí sil i Josefu Kořenářovi Češi odolávají.

18:59

18:59 REICHEL - 1:1

18:59

Česko právě vstřelilo branku!
Skvěle, čeští hokejisté ještě před první pauzou vyrovnávají! Brzy po vhazování kroužil kolem mantinelu Albert Michnáč, rozhodl se vrátit puk na modrou čáru Vojtěchu Budíkovi. Ten neváhal s nahozením, které přesně tečoval KRISTIAN REICHEL, a je to 1:1! Asistence: Vojtěch Budík, Albert Michnáč.

18:12

Hra už se celkem dost rozjela, následuje zakázané uvolnění domácích hokejistů.

17:52

Filip Chytil se z levé strany protáhl až ke gólmanovi, ale v kličce před odkrytou klec mu na poslední chvíli zabránil obránce!

17:13

Podél levého hrazení to zkusili i Finové, nahození Innaly se možná Kořenářovi trochu schovalo za dojíždějícími hráči, ale ani on nezaváhal.

16:44

Rychlý protiútok pro změnu v českém podání. Machala nakopl dopředu Douderu, ten předal kotouč Marku Zacharovi. Jeho střelu z levé strany si Luukkonen pohlídal, přece jenom to šlo z většího úhlu.

15:36

15:36

15:36

Tak to mohl být pekelně smolný vlastenec! Finové ujeli do přečíslení dva na jednoho, do jejich přihrávky na poslední chvíli vložil hůl Kristian Reichel. Kotouč tím nechtěně zblokoval přímo na českou branku, ale přesouvající se Kořenář akrobaticky zabránil pohromě!

14:52

Bohužel bez přesného střeleckého pokusu zakončili čeští junioři svou druhou početní výhodu.

14:29

Když už to vypadalo nadějně, Češi situaci překombinovali. Žabička pak Lukáši Douderovi vyskočila do středního pásma.

13:42

Rychlou kombinací se naše formace dostala dopředu, Filip Chytil to zkusil ze střední vzdálenosti. Hokejka finského obránce ztečovala kotouč do ochranné sítě.

13:18

Místo toho však měli rozehrávající Češi plné ruce práce s Markusem Nurmim, který zabojoval opravdu parádně a jeho spoluhráč pak tvrdou ranou prověřil Kořenáře.

12:45

Domácím hokejistům dlouho hra v plném počtu nevydržela. Markus Niemeläinen (FIN) se na lavici hanby vrací znovu, tentokrát za podražení. Toho by už chtělo využít.

11:15

11:15

11:15

Filip Chytil protancoval po pravé straně přes finského beka a ideálně našel hokejku Ondřeje Machaly. Luukkonen teď musel zachránit finské vedení skvělým zákrokem!

10:33

Až po minutě se naše dvacítka usadila v útočném pásmu. Jakmile Filip Zadina dvakrát dostal puk na pravý kruh, bylo zřejmé, že to zkusí sám. Ani jedna střela však cíl nenašla.

09:38

Třetí formace českého týmu vybojovala v přečíslení první přesilovku zápasu. Markus Niemeläinen (FIN) trefil jednoho z našich hráčů vysokou holí do obličeje.

08:09

Nadále se musíme bránit, finský nápor pokračuje. Domácí hokejisté prvním gólem nabrali potřebné sebevědomí.

07:41

Josef Kořenář čelil bekhendovému blafáku jednoho z Finů, který před ním zůstal sám. Český brankář tenhle souboj vyhrál.

07:17

Nyní už mohou čeští mladíci vystřídat. Finové rychle navezli puk na Kořenáře, pak se ještě snažili dorážet, ale Filip Král jim ukázal, ať si dají odchod.

07:08

Pověstné "momentum" je nyní na straně hokejistů Suomi, a na ledě je to trochu znát. Naši jako by se trochu zatáhli, pro třetí formaci nyní bylo východiskem jen zakázané uvolnění.

06:12

06:12 KOIVULA - 1:0

06:12

Finsko právě vstřelilo branku!
Místo toho bohužel přichází finský trest v podobě otevírací trefy. Domácí hokejisté rychle vtrhli do pásma a OTTO KOIVULA z mezikruží vystřelil do Kořenářova protipohybu. Náš gólman se už lapačkou natahoval marně – 1:0. Asistence: Jerry Turkulainen, Janne Kuokkanen.

05:02

05:02

05:02

Krásná kombinace, v níž se stejně jako na samém startu zjevil náš elitní útok. Pavlík našel Kauta, ten puk okamžitě přesměroval před branku na úplně volného Filipa Chytila. Zlínský šikula udělal Luukkonenovi kličku do forhendu, ale pak mu kotouč sjel z hokejky!

04:17

Po krátké mezihře se už na led dostal náš třetí útok. Hlavně Filip Zadina s Kristianem Reichelem dobře forčekovali a teď zaměstnávají finskou obranu.

03:39

Další přerušení hry přišlo poté, co finský pokus zamířil do ochranné sítě. Podle rozhodčích od českého hráče.

03:29

A právě mladík, jenž letos přestoupil z Třince do Livínova, zblokoval finského útočníka, který se už už blížil k brance. Zezadu ho osekával ještě Ondřej Machala, kotouč nakonec jen dojel Kořenářovi do náruče.

03:08

První přechod modré čáry naší druhé formaci nevyšel, zastavil ji ofsajd. Lukáš Doudera pak už úspěšně nahodil puk na Luukkonena.

02:27

Josef Kořenář se aktivně zapojil i do rozehrávky, pak musel dávat zase pozor, když jeden z Finů obkroužil branku. Puk ale poslal jen podél čáry.

01:45

A velmi dobrá práce, co se týče přístupu k protihráčům, a blokování střel, pokračuje v podání našeho týmu i nadále.

01:18

Josef Kořenář se už těšil na první zákrok, ovšem dva pokusy obránce Kotkansala zblokovali naši obětaví hokejisté.

00:41

V útoku se udržela i naše druhá formace, po buly rychle pustila na led tu třetí a Finové už dostali hru do bezpečí.

00:09

00:09

00:09

To mohl být vstup do utkání jako hrom! Češi po vyhraném buly prchli dopředu a Radovan Pavlík se objevil v takřka gólové pozici, ale Luukkonena neprostřelil.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči už se pozdravili na modrých čarách, utkání bude moci za pár okamžiků vypuknout. Rozhodčí dali najevo, že hymny si teď nevyslechneme. O to větší mají naši mladíci motivaci vyhrát, aby ta jejich zazněla po zápase...
Borci obou týmů už dokončili rozbruslení. Utkání se hraje na druhé ledové ploše finského národního sportovního střediska Vierumäki, které leží asi 130 kilometrů severně od Helsinek. Rozlehlý areál pravidelně hostí třeba rozvojové kempy Mezinárodní hokejové federace, před čtyřmi lety byl zase jedním z dějišť mistrovství světa žen do 18 let.
Ve finské sestavě schází obránce Miro Heiskanen, trojka letošního draftu NHL tak z nominace nakonec odpadla. Několik absencí ale nemění nic na tom, že proti českému týmu stojí velmi silný soupeř – rozhodně silnější než Švýcarsko. Do branky Suomi se postaví Ukko-Pekka Luukkonen, do té české Josef Kořenář.
Úvodní sestavy:

Finsko: Luukkonen (Lehtinen) – Välimäki (C), Vaakanainen, Niemeläinen, Salo (A), Kotkansalo (A), Almari, E. Räsänen, Mäkinen – Turkulainen, Kuokkanen, Koivula – Ikonen, A. Räsänen, Nurmi – Tuulola, Luostarinen, Innala – Moilanen, Koppanen, Talvitie. Trenér: Jussi Ahokas.

Česko: Kořenář (Brízgala) – Kvasnička, Sirota, Budík, Doudera (A), Vála, Král, Hrdinka, Kachyňa – Kaut, Chytil (A), Pavlík – Zachar (C), Machala, M. Svoboda – Zadina, Reichel, Michnáč – Safin, Helt, Kurovský. Trenér: Filip Pešán.

Rozhodčí: Lindqvist, Luoma-Aho – Monto, Suurnäkki (všichni FIN).
Pojďme si ještě připomenout, jak to vypadalo minulý týden na ledě brněnského Sportcentra Lužánky, kde naši mladíci vyzvali Švýcary. Po letní přípravě a poprvé pod novým koučem Filipem Pešánem byli solidně nažhavení, první třetinu úvodního duelu vyhráli 3:1 a v klidu si došli pro vítězství 4:1. Soupeře přestříleli dvojnásobným poměrem 44:22.

Na druhý pokus už to taková podívaná nebyla. Rozhodčí rozdali celkem 23 menších trestů, které celé utkání rozkouskovaly a hra nikdy nenabrala pořádné tempo. Češi tentokrát museli triumf 3:1 potvrdit až gólem do prázdné brány.

V obou duelech byl na české straně vyhlášen nejlepším hráčem brankář, tedy nejprve Josef Kořenář a následně Adam Brízgala. Oba nyní uvidíme v akci znovu.

Česko – Švýcarsko 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Michnáč (Kodýtek, Safin), 13. Zachar (Kaut, Havránek), 19. Zachar (Machala), 56. Havránek – 17. Miranda (Rüegsegger).

Česko – Švýcarsko 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Zadina, 32. Machala (Mikyska), 60. Zachar (Chytil, Michnáč) – 13. Leuenberger (Oehen, Geisser).
Česká nominace na dvojzápas ve Finsku:

Brankáři:
Adam Brízgala (Muskegon, USHL), Josef Kořenář (Lincoln, USHL / Jihlava).

Obránci:
František Hrdinka (Mladá Boleslav), Ondřej Vála (Kamloops, WHL), David Kvasnička (Plzeň), Lukáš Doudera (Litvínov), Ondřej Kachyňa (České Budějovice), Jakub Sirota (Cedar Rapids, USHL), Filip Král (Kometa Brno), Vojtěch Budík (Prince Albert, WHL).

Útočníci:
Filip Chytil (Zlín), Ostap Safin (Sparta Praha), Martin Kaut (Pardubice), Filip Zadina (Pardubice / Halifax, QMJHL), Ondřej Machala (Niagara, OHL), Filip Helt (Litvínov), Kristian Reichel (Litvínov / Red Deer, WHL), Albert Michnáč (Guelph, OHL), Marek Zachar (Sherbrooke, QMJHL), Radovan Pavlík (Hradec Králové), Matyáš Svoboda (Peterborough, OHL), Daniel Kurovský (Vítkovice).
Zdravím všechny příznivkyně a příznivce mládežnického hokeje. Přestože se červenec teprve chýlí ke konci, program našich reprezentací se už pěkně zostra rozbíhá. Národní tým do 20 let má za sebou úspěšný dvojzápas se Švýcarskem v Brně, po němž se vydal pro změnu na sever Evropy do Vierumäki k dvojutkání s domácím Finskem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Finsko – Česko

3:2

konec (1:1, 1:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Koivula (Turkulainen, Kuokkanen), 29. Tuulola (Vaakanainen, Luostarinen), 44. Moilanen (Talvitie, Välimäki) – 19. Reichel (Budík, Michnáč), 59. Chytil (Kaut, Michnáč)

Finsko: Luukkonen (Lehtinen) – Välimäki (C), Vaakanainen, Niemeläinen, Salo (A), Kotkansalo (A), Almari, E. Räsänen, Mäkinen – Turkulainen, Kuokkanen, Koivula – Ikonen, A. Räsänen, Nurmi – Tuulola, Luostarinen, Innala – Moilanen, Koppanen, Talvitie. Trenér: Jussi Ahokas.

Česko: Kořenář (Brízgala) – Kvasnička, Sirota, Budík, Doudera (A), Vála, Král, Hrdinka, Kachyňa – Kaut, Chytil (A), Pavlík – Zachar (C), Machala, M. Svoboda – Zadina, Reichel, Michnáč – Safin, Helt, Kurovský. Trenér: Filip Pešán.

Rozhodčí: Lindqvist, Luoma-Aho – Monto, Suurnäkki (všichni FIN).

Diváci: 140

Průběh zápasu
1. třetina
06:12 FIN 1:0 Koivula (Turkulainen, Kuokkanen)
09:38 FIN 2 Niemeläinen, vysoká hůl
12:45 FIN 2 Niemeläinen, podražení
18:59 CZE 1:1 Reichel (Budík, Michnáč)
Po 1. třetině
20:00 FIN 2 Sirota, krosček
2. třetina
28:44 FIN 2:1 Tuulola (Vaakanainen, Luostarinen)
30:42 FIN 2 Kotkansalo, vražení na hrazení
38:35 CZE 2 Kvasnička, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
43:19 FIN 3:1 Moilanen (Talvitie, Välimäki)
54:46 CZE 2 Safin, sekání
58:18 CZE 3:2 Chytil (Kaut, Michnáč)
59:34 FIN 2 Räsänen, krosček
Konec