Menu

Fotbal

Ruská Premier Liga

PFK Arsenal Tula – SKA Chabarovsk

1:0

konec (1:0)

24.07.2017, 18:30 • Stadion Arsenal, Tula • 2. kolo • David Suchý

Tipsport: 1.68 3.3 5.95 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (20:27:35)
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 19:16.
Je dobojováno. Domácí Arsenal Tula nakonec uhlídal jednobrankové vedení z prvního poločasu a po zásluze si připisuje cenné tři body. Faktem je, že toho Chabarovsk zrovna moc nepředvedl, za celý zápas si nedokázal vytvořit žádnou větší příležitost.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Žlutou kartu dostává Goran Čaušić (FC Arsenal Tula).

90+2

Arsenal skvěle napadá rozehrávku svého soupeře. Ten je stále na své polovině hřiště a nevypadá to, že se by se schylovalo k vyrovnání.

90+1

Aktivní Djordjevic si při vzdušném souboji pomohl rukama, tento faul později signalizoval pomezní rozhodčí.

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

88

Jedijev před malým momentem docela zariskoval, když vracel balón svému brankáři. Tuto přihrávku málem vystihl Djordjevic, kterému přeci jenom chyběl krok.

87

Nikoforov neprocedil balón přes vysokého Sunzua, na druhé straně se ke střele dostal Djordjevic. Dovbňa mohl zůstat ledově klidným.

86

Hostující kapitán Griško si hodně hlasitě křikl o odpískání nedovoleného zákroku. Tato situace rozladila domácí tábor, a především fanoušky Arsenalu Tula.

85

Domácí si nyní neporozuměli na pravé straně, Gorbatěnko totiž uspěchal svůj náběh ke středu hřiště. Dovbňa spěchá pro kulatý nesmysl.

84

Oba celky využili všechna tři střídání, konec zápasu by tak neměli pronásledovat žádná častá přerušení.

83

Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Kantemir Berchamov, přichází Ilja Maximov.

81

Má zrovna se snažil vyvrátit Ševčenko, který napřáhl za šestnáctkou. Do jeho střely strčil nohu jeden z hostů, dočkáme se dalšího rohu.

80

Ani Arsenalu se ve druhém poločasu zrovna nedaří. Za celý zápas jsme viděli pouze jednu stoprocentní šanci, která byla zužitkována. Opravdu chabý počin obou mužstev.

79

Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Sergej Tkačjov, přichází Igor Gorbatěnko.

78

Konec utkání se neúprosně blíží. Chabarovsk se sice snaží s výsledkem něco udělat, dnes ale nevychází vůbec nic.

77

Ta byla rozehrána nakrátko, míč se přeci jenom dostal do pokutového území, kde si ale Sunzu počínal nedovoleně – útočný faul.

76

Koryanovi nevyšel ideálně první dotyk s balónem. Hlavní sudí o několik vteřinek později píská faul na Čaušiče, standardka pro domácí mužstvo.

75

Ve druhém poločase celkem nenápadný Tkačjov se nakonec nerozhodl odcentrovat do šestnáctky, míč raději vrátil zpět ke svým zadákům.

74

Arsenal se dopustil ztráty míče, balón totiž uzmul Kobjalko. Střídající hráč v hostujícím táboře posléze upadl a je pískán faul.

73

Stále sledujeme stejný obrázek hry. Kulatý nesmysl je v moci domácích, kteří s kombinacemi nikam nepospíchají.

70

Arsenal má míče na kopačkách, do konce utkání zbývá necelých dvacet minut. Uvidíme ještě nějakou branku?

69

Koryan potáhl míč středem hřiště a poté vypálil hodně nebezpečně. Střela ještě skočila před domácím brankářem, který nakonec nemusel vůbec zasahovat.

68

Střídání v týmu SKA Chabarovsk: ze hřiště odchází Jevgenij Baljajkin, přichází Nikolaj Kalinskij.

67

Střed hřiště byl hodně přehuštěn a tak se Pucko pokoušel přenést hru na pravou stranu. Tam skvěle zasáhl Grigalava a balón posílá zpět k půlící čáře.

66

Berchamov rozjížděl další útočnou kombinaci svého celku, naštěstí pro něj se jeho nepovedená přihrávka odrazila zpět k jeho spoluhráči.

65

Balón doputoval až do moci hostujícího brankáře, který na nic nečeká a okamžitě ho posílá zpět k opačné šestnáctce.

64

Na opačné straně neměl s odvrácením centru problém Beljajev. Poslední minuty nabízejí útočné představení, hosté se ale stále nemohou dostat k větší šanci.

63

Djordjevic se na hranici ofsajdu dostal k míči, následně přihrál pod sebe na hranici šestnáctky, odkud pálil Čaušič. Dělovka z jeho kopačky končí pouze na zádech bránícího hráče.

61

Střídání v týmu SKA Chabarovsk: ze hřiště odchází Juan Lescano, přichází Anton Kobjalko.

60

Střela byla ještě tečována, Arsenal tak měl k dispozici rohový kop. Ten nevyvolal v šestnáctce žádné nebezpečí, jeden z hostů balón v poklidu odhlavičkoval.

59

Nikiforov pozorně vyskočil z obranné linie a balón alespoň odehrál za hrací plochu. Následoval centr na vzdálenější tyč, který Ševčenko zkoušel trefit z první. Záměr dobrý, střela ale mířila daleko od vzdálenější tyče.

58

Na ten si vyskočil nejvýše Sunzu, který balón odklízí daleko z pokutového území. Arsenal se chystá k autovému vhazování.

57

Lescano se dral za míčem, nakonec ho vybojoval, jenomže proti přesile bránících hráčů neměl sebemenší šanci. Rohový kop pro hosty.

56

Chabarovsk je ve druhém poločase častěji u míče. Akce ale povětšinou končí ještě před šestnáctkou, jako v tomto případě.

55

Střídání v týmu SKA Chabarovsk: ze hřiště odchází Maxim Kazankov, přichází Vitalij Fedotov.

53

53. Šance domácího celku.

53

Útočný výpad domácích vyústil v přihrávku na Djordjevice, který byl ale zády brance. Posléze Arsenal opět vybojoval balón, k míči se dostal Grigalava, jehož přízemní přihrávku nezužitkoval Čaušić.

52

Tohle by se už mělo trestat. Další z hráčů v bílých dresech sebou plácl o zem, jakoby měl přijít o nohu. I z velké dálky bylo zřetelné, že se jednalo o další teatrální vystoupení.

51

Útočný nápor Chabarovsku končí odpískaným útočným faulem. Na zemi se ocitl domácí křídelník Ševčenko.

50

Hosté vstoupili do druhého dějství výrazně aktivněji. Před malým momentem chyběl Čerevkovi zhruba půl metru ke zpracování kulatého nesmyslu.

49

Djordjevic sice upadl těsně před pokutovým územím, nakonec byl pískán faul právě novému muži na trávníku.

48

Skvěle pracují Sunzu opět skvělým zákrokem ukončil útočnou akci soupeře, domácí celek se okamžitě vydal na opačnou polovinu.

47

Začalo nám druhé dějství, o rozehrávku se postarali tentokráte hostující fotbalisté. Ti mají před sebou jednobrankové manko, povede se jim nepříznivý výsledek zvrátit?

46

Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Federico Rasic, přichází Luka Djordjević.

46

Začal druhý poločas.
Arsenal Tula předvedl v prvním poločase vcelku dominantní výkon, neboť svého soupeře nepustil do žádné větší příležitosti. Domácí celek se nakonec sám prosadil, z přímého kopu se prosadil Tkačjov, jehož střela nebyla nijak přesná, avšak hostující brankář si s ní nedokázal poradit. Druhé dějství začne přibližně v 19:36.

45+1

První poločas skončil.

45

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

44

Na zemi se ocitl Jedijev, z opakovaného záběru jsme si mohli všimnout jasného ofsajdu, ve kterém se pohyboval Rasic. Poměrně velká chyba doposud skvěle posuzujícího pomezního rozhodčího.

43

Pravý bek Aleksandrov se vydal na zteč k rohovému praporku, tam mu ale míč sjel za postranní čáru, což uviděl i pomezní rozhodčí.

42

Menší závar v pokutovém území hostujícího celku končí ofsajdovým postavením Rasice. Dovbňa si již staví balón k odkopu.

40

Žlutou kartu dostává Alexandr Čerevko (SKA Chabarovsk).

40

40. Obrovská chyba hostujícího brankáře.

40

To je něco! Hostující brankář Dovbňa naprosto nesmyslně nahrál přímo na nohu Rasice, který ale měl na zakončení příliš málo času. Dovbňa svojí chybu odčinil skvělým zákrokem!

39

Poslední minuty nenabízejí zrovna atraktivní podívanou. K vidění bylo hodně nepřesných přihrávek a také střel. První poločas se nám pomalu a jistě chýlí ke konci.

38

Mezitím musel být opět ošetřován domácí forvard Rasic. Dnes již podruhé, i přesto to vypadá, že bude pokračovat ve hře.

37

Hostující celek začíná zlobit. Gabulov musel dávat velký pozor, neboť se do šestnáctky stáčel zajímavý centr. Míč nakonec přece jenom skončil v náruči domácího brankáře.

35

Berchamov se nyní hodně ukvapil se svojí střelou. Domácí záložník vypálil z velké dálky a na jeho pokusu to bylo znát. Míč sotva doputoval za brankovou čáru.

34

Odpovědnost z přímého kopu na sebe vzal Korjan, který poslal do pokutového území lehký bochánek. Míč se snesl pouze na hlavu jednoho z protihráčů, který ho odvrací ven ze šestnáctky.

33

Bourceanu zatahal za záchranou brzdu, neboť držel za dres Baljajkina. Tento nedovolený zákrok se obejde bez žlutého ocenění.

32

Přímý kop si vzal na starost opět Tkačjov. Střela mířila na brankářovu stranu, avšak balón doletěl zhruba pět metrů vedle pravé tyče.

31

Poprvé se nám žlutí. Kazankov se nejdříve hodně ledabyle nechat připravit o balón, tentýž hráč následně fauloval Berchamova.

31

Dedečko předvedl už několikátý ostrý zákrok. Nyní se na zemi ocitl Berchamov, jeho spoluhráč Tkačjov se připravuje na rozehrání standardní situace.

30

Na zadní tyč si sebíhal tuším, že Nikforov. Před hostujícím zadákem odehrál balón na poslední chvíli Aleskandrov. Následovat bude rohový kop.

29

Ševčenko se dostal s míčem ven z hrací plochy, protihráči tak budou vhazovat kousek od středové poloviny.

28

Atraktivita utkání trochu upadla. Arsenal spíše kontroluje střed hřiště, který je ale hodně přehuštěn. S míčem se střídají hráči obou celků.

26

Jakoby hráči Chabarovsku nevěděli, co s míčem. Akce postrádají větší logiku a povětšinou se jedná o přihrávku přímo na kopačku protihráčů.

25

Domácí jednoznačně udávají tempo zápasu. Před malým momentem se ale připravili o míč, neboť Čaušić přihrával nepřesně.

24

A znovu Tkačjov. Domácí křídelník se kousek za šestnáctkou obtočil s míčem, svůj projektil ale stočil daleko mimo tři tyče.

23

Nabízená standardka byla zahrána hodně mizerně, balón se snesl pouze na kopačku jednoho z hostujících fotbalistů.

22

Beljajev nyní skvělým obranným zákrokem zamezil rychlému protiútoku soupeře. Následně se na zemi ocitl střelec úvodní branky Tkačjov.

21

Na řadě je tak nováček soutěže z Chabarovsku. Ten v úvodních minutách nepředvádí zrovna útočný fotbal, to se ale v následujícím vteřinách musí změnit.

20

Na první branku utkání jsme tak nemuseli dlouho čekat. Jednalo se ale o velmi lacinou branku, čisté svědomí určitě nemá hostující brankář Dovbňa.

18

18. Sergej TKAČJOV - 1:0

18

Arsenal Tula právě vstřelil branku!
Máme tu první branku dnešního střetnutí! SERGEY TKAČJOV zahrával přímý kop, balón doletěl přímo na hostujícího brankáře, který si ale balón srazil za svoje záda.

16

Berchamov dlouho zamýšlel, co s míčem, nakonec do něj plácl směr penaltový puntík. Polovysoký centr doplachtil pouze na nohu hráče v bílém kompletu.

15

Stoppila Sunzu skvěle vystoupil z obranné řady a k vysokému míči se dostal jako první. Chabarovsk okupuje útočnou zónu hrací plochy.

14

Úvodní minuty jasně ukazují, kdo je favoritem zápasu. Arsenal má míč častěji na kopačkách, zatím se ale nemůže propracovat k žádnému vážnějšímu ohrožení branky.

13

Jeden z hráčů Chabarovsku se pokoušel přenést těžiště hry na pravou stranu. Myšlenka sice dobrá, provedení pokulhávalo.

12

Další dosti teatrální pád předvedl Čerevko, píšťalka sudího zůstává opět němá. Mezitím se k míči dostali hráči Arsenalu Tula.

11

Konečně hrají s míčem i fotbalisté Chabarovsku. Nováček soutěže působí v úvodních minutách lehce pasivním dojmem.

10

Hlavní arbitr nechal plynout hru i po souboji Ševčenka s Puckem. Domácí kanonýr se svalil k zemi, pískat se ale ani tentokráte nebude.

8

K prvnímu střeleckému pokusu se prodral domácí forvard Ševčenko. Ten si naběhl na hranici šestnáctky, odkud pálil hodně slabě a i nepřesně.

7

Rasic přiběhl zpět na hrací plochu, svůj pobyt ale nezavršil přesným sklepnutím míče. Domácí zůstávají i nadále u balónu.

6

Na druhé straně převedl dosti ochotný pád Nikforov, hlavní sudí celou situaci viděl více než dobře a nechal tak pokračovat ve hře.

5

Rozehrávky se chopil Tkačev, který svůj nadýchaný centr nasměroval pouze do rukou hostujícího brankáře.

4

Federico Rasic byl po odcentrování tvrdě dohrán protihráčem, na hřiště přiběhl i lékařský tým. Arsenal bude zahrávat standardní situaci z levé strany pokutového území.

3

Berchamov se obtočil s míčem a následně hledal na levé straně naběhnuvšího Tkačeva. Domácí středopolař dal míči až moc razance, ten tak končí za brankovou čárou.

2

Hlavní sudí Turbin poprvé pískl do své píšťalky, rozehrávky se chopili domácí fotbalisté.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Arsenal Tula: V. Gabulov (C) – M. Alexandrov, Sunzu, Beljajev, Grigalava – Tkačjov, Čaušić, Bourceanu, Berchamov – I. Ševčenko, Rasic.
Náhradníci: Levašov – Adžojev, A. Denisov, Chaguš, K. Kombarov, Maximov, Sikojev, Mingazov, Djordjević.

SKA Chabarovsk: Dovbňa – Pucko, Jedijev (C), Griško – Čerevko, Baljajkin, Dedečko, Nikiforov – Kazankov, Korjan – Lescano.
Náhradníci: Krivoručko – Druzin, Fedotov, Kalinskij, Kobjalko, Savičev, Tiškin..
SKA Chabarovsk

Dnešním soupeřem je čerstvý nováček ruské nejvyšší soutěže Chabarovsk. Hostující celek dnešního utkání se umístil na čtvrté pozici, tedy poslední pozici, která zaručovala baráž o postup do Premier ligy. Soupeřem byl Orenburg, tedy celek, který doplatil na nejhorší vzájemnou bilanci s Anži a Uralem. Tyto celky měli totožný počet bodů, jenomže právě vzájemná bilance rozhodla o tom, že si Orenburg zahraje o záchranu v nejvyšší soutěži. První utkání hostil na svém stadionu Chabarovsk, diváci ale nebyli svědky žádné branky. Podobný počin se konal i v zápase druhém a o postupujícím či sestupujícím tak musely rozhodnout pokutové kopy. Ty lépe zvládl Chabarovsk, který tak mohl slavit postup do nejvyšší soutěže.
FC Arsenal Tula

Arsenal Tula je před dnešním utkáním stavěn do role mírného favorita zápasu. Tento celek si v loňské sezóně prošel opravdu těžkým obdobím. Společně se Samarou měl Arsenal totožný počet bodů, jenomže lepší vzájemné zápasy hráli do karet právě Arsenalu. Ten se tak díky tomuto faktu udržel "alespoň" na barážové pozici. O bytí či nebytí rozhodlo dvojzápas v rámci baráže, které se účastnila druholigová Yenisey. Arsenal sice prohrál na hřišti druholigového celku 1:2, domácí výhra 1:0 pak stačila na zachránění se v ruské nejvyšší soutěži.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská Premier liga má na programu zápasy druhého kola, v dnešním utkání se zaměříme na souboj mezi FC Arsenalem Tula a SKA Chabarovskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

PFK Arsenal Tula – SKA Chabarovsk

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 18. Tkačjov

Karty:   90+4. Čaušić (ATU) – 31. Kazankov (CAK), 40. Čerevko (CAK)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 19:16.

PFK Arsenal Tula: V. Gabulov (C) – M. Alexandrov, Sunzu, Beljajev, Grigalava – Bourceanu – Tkačjov (79. Gorbatěnko), Berchamov (83. Maximov), Čaušić, I. Ševčenko – Rasic (46. Djordjević).
Náhradníci: Levašov – Adžojev, A. Denisov, Chaguš, K. Kombarov, Maximov, Sikojev, Mingazov, Djordjević, Gorbatěnko.

SKA Chabarovsk: Dovbňa – Čerevko, Griško (C), Jedijev, Pucko, Nikiforov – Kazankov (55. Fedotov), Baljajkin (68. Kalinskij), Dedečko, Korjan – Lescano (61. Kobjalko).
Náhradníci: Krivoručko – Druzin, Fedotov, Kalinskij, Kobjalko, Savičev, Tiškin.

Rozhodčí: Turbin – Bogdanov, Semenov