Menu

Fotbal

Niké liga

FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Ružomberok

2:1

konec (1:1)

23.07.2017, 19:00 • 1. kolo • Tomáš Lengyel (@TomiLengy) sk

Tipsport: 2.34 3.24 3.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Zlaté Moravce absolvovali úspešný vstup do nového ročníka Fortuna ligy. V zápase proti Ružomberku boli aktívnejšie a zaslúžene si pripísali tri body. Skóre otvoril v 21. minúte Róbert Gešnábel, na jeho presný zásah odpovedal už o päť minút neskôr Peter Gál-Andrezly, no v druhom dejstve rozhodol o triumfe domáceho tímu hlavičkou Ľubomír Urgela. (20:53:16)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Zlatomoravčania držia loptu ďaleko od vlastnej brány a kráčajú za prvými troma bodmi v novej sezóne.

90+1

Juraj Jarábek si odložil tretie striedanie na posledné sekundy zápasu. Petra Orávika vymenil de Oliveira Renan.

90

Hlavný rozhodca pridal nad rámec riadneho hracieho času iba dve minúty. Ružomberok sa pokúša o záverečný nápor.

88

Dalibor Takáč chcel prihrávať pred bránu, ale jeho pokus zablokoval Timotej Záhumenský. Hostia si zbytočne pýtali ruku a penaltu.

87

Kristi Qose bol na dostrel hosťujúcej brány, no neodhodlal sa k strele. Napokon len nepresne centroval do ľavého krídelného priestoru.

86

Zlaté Moravce sú stiahnuté na vlastnej polovici so všetkými hráčmi. V závere už vsádzajú len na defenzívu.

84

Ružomberčania už nemôžu vyčkávať, a tak sa tlačia dopredu s veľkým množstvom hráčov. Strela Kupca z diaľky nebola presná.

83

Miloš Lačný sa dostal do koncovky v pokutovom území, ale bol príliš blízko a trafil iba pripraveného brankára Pavla Kováča, ktorý loptu vyrazil na roh.

82

Ewerton Paixao da Silva si našiel miesto na hrote útoku, no loptu spracovával tesne za defenzívnou líniou súpera, takže bol z toho iba ofsajd.

81

Ružomberok má čoraz menej času na korekciu skóre. Hostia si v druhom polčase nevytvorili ani jednu gólovú šancu.

80

Vidíme druhé striedanie v domácom tíme. Jeden z najlepších hráčov dnešného duelu Cleber Silva Nascimento odchádza na lavičku, na jeho miesto prichádza Ewerton Paixao da Silva.

78

Včera zaváhala majstrovská Žilina na ihrisku nováčika z Nitry a teraz sa črtá ďalšie prekvapenie. Tretí tím minulej sezóny prehráva v Zlatých Moravciach.

76

Hosťom nevychádza kombinácia na súperovej polovici. Rýchlo strácajú loptu a nedokážu si vytvoriť dlhodobý tlak.

75

Ružomberok preskupil svoje rady. Po striedaniach hrá už iba na troch obrancov a snaží sa o vyrovnanie.

74

Hlavný rozhodca vytiahol prvú žltú kartu v dnešnom zápase. Po faule v strede ihriska ju uvidel Dominik Kružliak (Ružomberok).

74

Peter Sládek mohol ihneď po príchode na ihrisko skórovať. Ostrieľaný ligový útočník si urobil priestor v pokutovom území a gólu zabránil iba výborný zákrok Macíka.

72

Tréner Hrnčár reaguje hneď dvoma striedaniami. V zápase skončili Peter Gál-Andrezly a Matej Čurma, na ich miesta prišli Kristi Qose a Štefan Gerec.

71

Juraj Jarábek vykonal prvé striedanie v zápase. Na ihrisku už neuvidíme Róberta Gešnábela, ktorého nahradil Peter Sládek.

71

Hlavný rozhodca prerušil hru a privolal na trávnik lekárov, pretože zdravotné problémy signalizoval strelec prvého dnešného gólu Róbert Gešnábel.

70

Druhý polčas je opatrnejší ako prvý. Videli sme síce jeden gól, ale aj ten padol zo štandardky. Inak čakáme na výraznejšie šance.

69

Róbert Gešnábel sa dostal k hlavičke v pokutovom území, ale loptu nezasiahol najlepšie a Macík nemusel zasahovať.

67

Norbert Hrnčár nemôže byť spokojný s výsledkom ani hrou svojho tímu. Preto chystá ďalšie striedanie.

66

Orávik našiel Gešnábela, ktorý zostal úplne zabudnutý za defenzívnou líniou súpera. Zdalo sa, že domáci futbalista pôjde do brejku, ale rozhodca videl tesný ofsajd.

65

Všetky včerajšie zápasy sa skončili rovnakým výsledkom a dokopy v nich padli len tri góly. Dnešné tri duely sú zaujímavejšie, pretože v nich diváci videli až desať presných zásahov.

64

Peter Orávik vyskúšal individuálnu akciu na pravej strane, ale v koncovke trochu váhal a jeho pokus bol zblokovaný mimo ihriska.

63

Domáci zahrali po rohu nacvičený signál, ale Cleberova snaha bola zastavená. Nasleduje ďalší rohový kop.

62

Róbert Gešnábel odviedol skvelú prácu v strede ihriska, vysunul do šestnástky Damiána Bariša, ale jeho strela bola zblokovaná na roh.

60

Jozef Menich tvrdo atakoval Mateusa De Oliveiru. Hlavný rozhodca prerušil hru, ale udelil hosťujúcemu futbalistovi iba slovné napomenutie.

59

Domácim futbalistom sa otváral priestor na rýchly brejk. Cleber Silva Nascimento vysunul rozbehnutého Timoteja Záhumenského, no ten zaváhal v koncovke.

58

Zlatomoravčania zase vedú a dá sa povedať, že zaslúžene, pretože majú dnes väčšiu chuť na víťazstvo. Hostia po náročnej štvrtkovej odvete Európskej ligy len hľadajú optimálny rytmus.

56

Zlaté Moravce dali gól! Peter Orávik získal rohový kop a sám ho aj rozohral. Loptu posadil presne na hlavu ĽUBOMÍRA URGELU, ktorý dokázal napnúť sieť.

55

Gešnábel našiel na ľavej strane rozbehnutého Chrena, ktorého center nesmeroval na pripraveného Clebera v pokutovom území.

54

Ružomberčanom sa nedarí kombinačná hra v strede poľa. Po niekoľkých prihrávkach zbytočne strácajú loptu.

53

Ľubomír Urgela stratil loptu v blízkosti súperovej šestnástky a potom zozadu skosil Jozefa Menicha. Hlavný rozhodca nevytiahol žltú kartu.

52

Kupec vybojoval loptu na ľavej strane, Peter Gál-Andrezly dobre odcentroval do šestnástky, ale našiel iba Nikoličovu hlavu.

50

Ružomberok je naďalej opatrnejším tímom. Hostia zbytočne neotvárajú svoju defenzívu a čakajú na šance.

49

Cleber je najvýraznejším mužom v bielom drese. Skúsený Brazílčan dáva hre myšlienku a spoluhráčov zásobuje výbornými prihrávkami.

47

Nikolič posielal hlavou malú domov brankárovi Kováčovi, ale loptu slabo zasiahol a domáci gólman mal šťastie, že rozhodca napokon odpískal Lačného faul.

46

Norbert Hrnčár urobil cez prestávku jedno striedanie. Z ihriska odišiel nevýrazný Dominik Kunca, nahradil ho Erik Daniel.

46

Začal sa druhý polčas.
Úvodná polovica zápasu ponúkla solídny futbal. Oba tímy hrali aktívne, ale o niečo lepšie boli Zlaté Moravce. Domáci tím otvoril skóre v 21. minúte, keď zblízka namieril presne Gešnábel. Odpoveď hostí bola blesková a Gál-Andrezly už o päť minút neskôr vyrovnal. Potom boli zase futbalovejší zverenci trénera Jarábka, ale napriek niekoľkým príležitostiam nedokázali zmeniť stav.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Jeden z ružomberských futbalistov veľmi ochotne spadol v pokutovom území a pozeral sa na rozhodcu. Hlavný arbiter mu však neodpískal penaltu.

44

Cleber ukázal svoje individuálne majstrovstvo. Nasadil jasličky obrancovi Čurmovi, ale potom nemieril presne z ľavej strany.

43

Šimon Kupec mal voľný priestor na ľavom krídle, ale z výhodnej pozície nič nevyťažil, pretože sa pošmykol a lopta mu ušla za čiaru.

42

Center z rohového kopu našiel pripraveného Damiána Bariša, ktorého hlavička smerovala mimo troch žrdí.

41

Sľubná príležitosť domáceho tímu. Záhumenský s Urgelom pretlačili všetkými možnými prostriedkami loptu do šestnástky, následná strela Clebera bola zblokovaná na roh.

40

Peter Orávik bol zase aktívny. Tentoraz strieľal z hranice šestnástky, no trafil len hráča pred sebou.

39

Orávik dvakrát po sebe centroval z pravej strany do pokutového územia. V oboch prípadoch však našiel iba obrancov Ružomberka.

38

Je sympatické, že ani jeden z tímov nechce hrať vyložene defenzívne. Domáci aj hostia tvoria hru a diváci vidia množstvo zaujímavých momentov.

37

Ružomberčania mali takisto výhodu rohového kopu. Center Dalibora Takáča našiel iba pripraveného stopéra Nikoliča.

35

Nasledoval rohový kop domáceho celku. K hlavičke sa dostal Nikolič, ale v tomto prípade bol Matúš Macík bez práce.

34

Chren dostal na kopačku odrazenú loptu, oprel sa do nej spoza šestnástky a jeho pokus smeroval priamo do horného rohu brány. Macík vytiahol vynikajúci zákrok.

32

Prvé ligové kolá prinášajú tradične prekvapenia. Zlaté Moravce dnes chcú využiť, že ich súper má náročnejší program a musí improvizovať v zostave.

31

Timotej Záhumenský fauloval na ľavom krídle jedného z Ružomberčanov a ponúkol hosťom štandardku. Takáčov center však smeroval iba do náručia Kováča.

30

Polhodina hry priniesla už dva góly. Zlaté Moravce najskôr zaslúžene otvorili skóre, ale tešili sa iba pár minút a inkasovali z kopačky Gála-Andrezlyho.

28

Pavel Kováč musel riešiť ďalšiu nebezpečnú situáciu. Peter Gál-Andrezly napriahol z diaľky a preveril skúsenému gólmana.

27

Hostia využili priestor na rýchly protiútok. Dalibor Takáč potiahol loptu cez veľkú časť ihriska, ale nedostalo mu dostatok síl na presnejšie zakončenie.

26

Ružomberok dal gól! Hostia rýchlo vyrovnali stav. PETER GÁL-ANDREZLY získal loptu v šestnástke Zlatých Moraviec, urobil si priestor na zakončenie a poľahky prekonal Kováča.

25

Matúš Macík si pripísal druhý úspešný zákrok v dnešnom zápase. Ružomberský brankár spacifikoval strelu Damiána Bariša spoza šestnástky.

24

Domáci hrajú jednoduchý priamočiary futbal. Využívajú najmä krídelné priestory, prostredníctvom ktorých sa presadzujú.

23

Zlaté Moravce odolali aktivite súpera v úvodných minútach a teraz sú lepším tímom. Hostia hrajú v pozmenenej zostave, čo je zatiaľ viditeľné.

21

Zlaté Moravce dali gól! Domáci futbalisti otvorili skóre zápasu. Chren poslal loptu do šestnástky, kde sa odrazila priamo na nohu RÓBERTA GEŠNÁBELA a ten ju napálil do siete.

20

Ružomberok sa trápi vo finálnej fáze svojich akcií. Hosťom chýba moment prekvapenia, takže domáca defenzíva nemá náročnú prácu.

18

Stále evidujeme len jedinú strelu do priestoru brány, ktorú vyslal Cleber zo štandardky. Gólové šance zatiaľ neprichádzajú.

17

Zlatomoravčania sa vydali do rýchleho protiútoku po štandardke hostí. Cleber hľadal v šestnástke voľných spoluhráčov, ale nebol presný.

16

Ľubomír Urgela skúsil šťastie takmer zo stredu ihriska. Po zisku lopty videl, že Macík nestojí v bráne, ale mieril mimo priestoru medzi troma žrďami.

14

Domáci futbalisti sa z ničoho nič dostali do nádejnej šance. Ľubomír Urgela však nastrelil iba Kružliaka a následne neuspel ani Cleber.

13

Oravík zakrútil loptu od rohovej zástavky na bližšiu žrď, kde bolo pripravených viacero mužov v oranžovo-čiernom.

12

Ružomberčania si nerozumeli v defenzíve. Mysleli si, že bude nasledovať odkop od brány, ale je z toho iba roh pre domácich.

11

Dominik Kunca vystihol rozohrávku súpera, ale pri spracovaní lopty si pomohol nechtiac pravou rukou.

10

Zatiaľ je to vyrovnaný duel. O niečo futbalovejšie vyzerajú hráči spod Čebraťa, ale jedinú strelu na bránu vyslali Zlatomoravčania.

9

Domáci sa snažia upokojiť hru dlhou rozohrávkou na vlastnej polovici. Ružomberok trochu zvoľnil v napádaní.

7

Domáci futbalisti prvýkrát ohrozili Macíkovu bránu. Zo štandardky kvalitne vypálil Cleber, ktorý našiel iba pripraveného gólmana hostí.

6

Miloš Lačný tvrdo zozadu atakoval prenikajúceho Clebera. Hosťujúci útočník môže byť rád, že nedostal žltú kartu.

5

Tihomir Kostadinov potiahol loptu stredom ihriska. Videl, že pred ním nikto nestojí, a tak skúsil ďalekonosnú strelu, ktorá skončila tesne vedľa brány.

4

Dalibor Takáč kvalitne odcentroval z ľavého krídla do pokutového územia, ale Miloš Lačný sa nedostal do zakončenia.

3

Ružomberčania začali aktívne s loptou na kopačkách. Teraz ju síce stratili, ale nepríjemne napádajú rozohrávku súpera.

2

Norbert Hrnčár musel dnešnú zostavu prispôsobiť náročnému programu svojho tímu. Preto dal do základnej jedenástky aj hráčov, ktorí v nej pravidelne nie sú.

1

Úvodný výkop mali na starosti hostia. Ružomberok nastúpil v tradičnej oranžovo-čiernej kombinácii, Zlaté Moravce hrajú kompletne v bielom.

1

Stretnutie sa práve začalo.
V Zlatých Moravciach vládne príjemné slnečné počasie, takže aktéri zápasu budú mať ideálne podmienky. Čoskoro hráči oboch tímov vybehnú na trávnik.
Úvodné zostavy:

FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Horník, Nikolić, Chren (C), Záhumenský – De Oliveira Silva, Bariš, Gešnábel, Nascimento, Orávik – Urgela.
Náhradníci: Novota – Sládek, Ujlaky, Baggio da Costa, Paixao da Silva, Renan Renan.

MFK Ružomberok: Macík – Kupec, Kružliak (C), Menich, Čurma – Kostadinov, Gál-Andrezly, Kochan, Takáč, Kunca – Lačný.
Náhradníci: Hajdúch – Gerec, Haskič, Maslo, Maslo, Qose, Daniel.
FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble prešiel v lete viacerými zmenami a rád by vylepšil svoju desiatu pozíciu z minulého ročníka. Tréner Juraj Jarábek angažoval v priebehu posledných týždňov niekoľko zaujímavým mien ako sú Peter Sládek, Martin Dobrotka či Cleber. Skúsených hráčov by mali doplniť mladí perspektívni futbalisti z domácich zdrojov či menej známi legionári. Zlatomoravčania hrali v príprave proti súperom zo Slovenska či okolitých krajín. Dokázali zdolať víťaza Českého pohára Zlín 2:1 a takisto si poradili s Karvinou 1:0. Remizovali s Brnom, Trnavou aj poľským tímom Bielsko-Biala a prehry zaknihovali proti Skalici a Slovácku.

MFK Ružomberok obsadil v minulej sezóne konečné tretie miesto a vybojoval si účasť v Európskej lige. Zverenci trénera Norberta Hrnčára absolvovali v rámci prípravy na štart nového ročníka dovedna osem zápasov. Ešte v júni remizovali s kosovským majstrom KF Trepca 1:1, následne prehrali s maďarským tímom Videoton FC 0:3 a porazili český druholigový Třinec 1:0. Potom prišli na rad vystúpenia v Európskej lige, kde Ružomberok prešiel prvými dvoma predkolami. So srbskou Vojvodinou Novi Sad prehral vonku 1:2, no doma triumfoval 2:0. Podobný obrat sa Ružomberčanom podarilo aj proti nórskemu Brannu Bergen, ktorému doma podľahli 0:1, ale následne vyhrali vonku 2:0. Medzi prvým a druhým duelom s Bergenom stihli futbalisti z Liptova odohrať jeden prípravný zápas proti Karvinej, s ktorou prehrali 2:3.

Vzájomné zápasy z minulej sezóny favorizujú Ružomberok, ktorý vyhral dva z troch duelov. Doma porazil Zlaté Moravce 6:1 a 2:1, vonku však len remizoval 1:1. Zlatomoravčania však v prvom kole môžu využiť nahustený program svojho súpera, ktorý len vo štvrtok odohral duel Európskej ligy v Bergene a už o týždeň vo štvrtok ho čaká prvé stretnutie tretieho predkola proti anglickému Evertonu.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Ružomberok

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 21. Gešnábel (Chren), 56. Urgela (Orávik) – 26. Gál-Andrezly (Lačný)

Karty:   74. Kružliak (RUZ)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 17:18.

FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Horník, Nikolić, Chren (C), Záhumenský – De Oliveira Silva, Bariš, Gešnábel (71. Sládek), Nascimento (80. Paixao da Silva), Orávik (90+1. Renan Renan) – Urgela.
Náhradníci: Novota – Sládek, Ujlaky, Baggio da Costa, Paixao da Silva, Renan Renan.

MFK Ružomberok: Macík – Kupec, Kružliak (C), Menich, Čurma (72. Gerec) – Kostadinov, Gál-Andrezly (72. Qose), Kochan, Takáč, Kunca (46. Daniel) – Lačný.
Náhradníci: Hajdúch – Gerec, Haskič, Maslo, Maslo, Qose, Daniel.

Rozhodčí: Pavlík – Mókoš, Ferenc.