Menu

Další

Tour de France

18. etapa: Briançon - Col d'Izoard

W. Barguil (SUN)

konec

20.07.2017, 12:55 • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny)

K dnešnímu on-line přenosu je to ode mě vše. Na shledanou! (17:53:53)
Pomalu do cíle dojíždí další a další cyklisté. Mezi nimi i Roman Kreuziger, který se jakožto nejlepší český závodník etapy umístil na 28. pozici.
TOP 10 CELKOVÉ KLASIFIKACE PO 18. ETAPĚ

1. Christopher Froome (SKY) 78h 08' 19"
2. Romain Bardet (ALM) +23"
3. Rigoberto Uran (CDT) +29"
4. Mikel Landa (SKY) +1'36"
5. Fabio Aru (AST) +1'55"
6. Daniel Martin (QST) +2'56"
7. Simon Yates (OS) +4'46"
8. Louis Meintjes (UAD) +6'52"
9. Warren Barguil (SUN) +8'22"
10. Alberto Contador (TFS) +8'34"
TOP 10 DNEŠNÍ ETAPY

1. Warren Barguil (SUN) 4h 40' 33"
2. Darwin Atapuma (UAD) +20"
3. Romain Bardet (ALM) +20"
4. Christopher Froome (SKY) +20"
5. Rigoberto Uran (CDT) +22"
6. Mikel Landa (SKY) +32"
7. Louis Meintjes (UAD) +37"
8. Daniel Martin (QST) +39"
9. Simon Yates (ORS) +59"
10. Alberto Contador (TFS) +1'09"

CÍL

Tak Meintjes nakonec dojíždí za Landou a hned za jihoafričanem je Daniel Martin. Louis Meitnjse tedy něco málo stáhne na Simona Yatese.

Dojezd Atapumy a největších favoritů

CÍL

Vítězný průjezd cílem v podání Warrena Barguila (SUN)

CÍL

Barguil vyhrál, nicméně druhé místo pro sebe získal Atapuma, který o bonusové vteřiny obral třetího Bardeta. Francouz stáhne jen čtyři vteřiny.

200 m

Warren Barguil zvítězí, ale co se teď děje za ním?

400 m

Bardet útočí!

400 m

Poslední stovky metrů má před sebou Barguil, který už tento únik dotáhne do zdárného konce.
Co se týče ostatních favoritů, Yates jede s Contadorem a Aru s Quintanou. Těžko říct, kde je Martin a Meintjes.

1,0 km

Tisíc metrů před cílem se Barguil vzdaluje Atapumovi. Čtyři zmiňovaní favorité ale nejsou vůbec daleko.

1,2 km

Stále se na prvním místě drží Barguil, který za sebou táhne Darwina Atapumu. Ten má ale obrovskou motivaci, neboť v Kolumbii je státní svátek.

1,5 km

Warren Barguil se definitivně dotáhl na Atapumu. Na čele jej dělí půl minuty od čtveřice Landa, Froome, Uran, Bardet! No tak nyní to má Sky rozehráno fantasticky.

2,0 km

Jenže okamžitě přichází nástup Chrise Froomea a Bardet s Uranem mají rázem menší manko. Dotáhne teď lídr závodu Landu a pojedou spolu?

2,4 km

Romain Bardet s Froomem a Uranem již dotáhli Gallopina.

2,7 km

Bardet nastupuje, avšak Froome i Uran reagují.

3,0 km

V opravdu složité pozici je Christopher Froome. Na něj nyní zaútočil i Meintjes, který se pokusil utrhnout Simona Yatese. S ním totiž bojuj o bílý trikot.

3,2 km

Těžko říct, jestli Landa plní nějakou taktiku týmu nebo se prostě naštval a jede sám na sebe. Nevídaná situace.

3,5 km

Barguil už se přehnal i přes Lucenka s Gallopinem. Mezi favority se Landa drží před všemi a Froome musí reagovat na Daniela Martina. Aru je ze hry.

3,8 km

Zajímavá situace. Kwiatkowski si vystoupil a totálně vyčerpaný úplně zastavil. Krátce poté Landa ujel všem ostatním favoritům a jede sólo.

4,1 km

Warren Barguil jede famózně a od Atapumy už ho dělí pouze necelá minuta.

4,3 km

Po dotažení Daniela Martina se Aru vrací na chvost hlavní skupiny.

4,7 km

Problémy Fabia Arua (AST)

4,7 km

Jenže na atak Martina celkem v pohodě reaguje Kwiatkowski, který ho bleskově dotáhl. Odpadá však Fabio Aru! Italský šampión nestíhá.

5 km

Warren Barguil dokázal utrhnout Mollemu s Contadorem a jede naprosto fantasticky. Mezi hlavními favority pak útočí Dan Martin!

5,2 km

Kwiatkowski nyní tahá ze všech sil. Polský cyklista zažívá opravdu fantastickou Tour a s Landou je největším pomocníkem pro Froomea.

5,5 km

Na samotném čele je stále skvěle jedoucí Darwin Atapuma, jenž se aktuálně stává favoritem na etapový triumf. Dobře ale nyní jede i Barguil a Mollema s Contadorem.

5,7 km

Nieve se dotáhl zpátky k Froomeovi. Mírné polevení na tempu v podání Kwiatkowského teď pomohlo i Martinovi s Aruem, kteří pomalu odpadali.

6 km

Aru se zuby nehty drží. Contador s Barguilem mezitím pomalu dotahují další cyklista. Pro El Pistolera je navíc vepředu připraven Bauke Mollema.

6 km

Dopředu se vydal Contador s Barguilem. Tempo nyní udává Kwiatkowski, jenž jede naprosto fantasticky. Kromě něj má Froome vepředu ještě Landu.

6 km

Zatímco Atapuma nastupuje Lucenkovi, ve skupině hlavních favoritů to nevypadá dobře s Aruem.

6 km

Jan Bakelants jede opravdu drsné tempo a skupina favoritů se hodně smrskla.

7 km

Výborně si vede Atapuma, který každým šlápnutím dotahuje Alexeje Lucenka. Mezitím už byl hlavními favority dotažen Bakelants, který je táhne a Sergio Henao ze Sky naopak odpadává.

7 km

Dostižen je Gianluca Brambilla či Pierre Rolland. Důležitá pomoc pro Martina s Uranem. Někde před skupinou hlavních favoritů však ještě bude Bakelants, jenž by mohl pomoct Bardetovi.

8 km

No tak stáj AG2R pomalu odpadají tahouni pro Bardeta a všichni horští domestici Froomea se stále drží. Uvidíme, jaké tempo francouzská stáj připraví pro další kilometry.

9 km

Přibližně devět kilometrů před cílem útočí Darwin Atapuma, který se vydává za Lucenkem. Všemi silami se snaží držet Gallopin, naopak Navarro již nestačí.

10 km

Za Lucenkem se nyní drží Darwin Atapuma, Tony Gallopin a Daniel Navarro. Právě tito borci se pokusí dotáhnout Kazacha, nicméně jejich manko je více než 40 vteřin.

11 km

Stáj AG2R pochopitelně nadále udává tempo pro svého lídra Romaina Bardeta. Náskok Lucenka se mezitím smrskl na 3 minuty a 35 sekund.

12 km

Odpracováno má na začátku stoupání Cyril Gautier, který pomohl stáhnout náskok Alexeje Lucenka. Ten navíc čelí nepříjemnému protivětru.

13 km

Lucenko má před skupinou pronásledovatelů zhruba 40 vteřin náskoku. Od pelotonu ho pak dělí přibližně čtyři minuty.

14 km

Právě teď Alexej Lucenko zahájil stoupání na Col d'Izoard. Finální vrchol dnešní etapy a poslední pořádný kopec letošní Tour nabídne v průměru 7,3% stoupání, přičemž výrazně těžší je druhá polovina kopce.

15 km

Patnáct kilometrů do cíle a Nicolas Edet začíná ztrácet kontakt s Lucenkem. Náskok kazašského cyklisty je už jen kolem čtyř minut a dvaceti vteřin.

19 km

Pět kilometrů před začátkem stoupání se vepředu osamostatnila dvojice Alexej Lucenko (AST) – Nicolas Edet (COF). Kazach si dneska říká o cenu pro nejagresivnějšího cyklistu.

20 km

Pomalu se přibližuje začátek stoupání na finální Col d'Izoard. Uprchlíci už mají náskok jen pod pět minut a to nemusí stačit. Navíc AG2R tempo pelotonu rozhodně nebude zpomalovat.

24 km

Naštvaná reakce Tonyho Gallopina (LTS)

24 km

Hodně se nyní rozčílil Tony Gallopin, který není spokojen se spolupráci v čelní skupině. Z té se teď odtrhla trojice Lucenko – Hardy – Edet.

25 km

Pětadvacet kilometrů před cílem se do první skupiny dostala i dvojice Diego Ulissi (UAD) – Rudy Mollard (FDJ). Dopředu se pokouší dostat i Lammertink,

Hned desetkrát na Col d'izoard vyhrál cyklista, který nakonec ovládl i celkové pořadí Tour de France. Mezi ně patří Henri Pélissier (1923), Nicolas Frantz (1927), Sylvère Maes (1937, 1939), Gino Bartali (1938, 1948), Jean Robic (1947), Fausto Coppi (1949), Louison Bobet (1953, 1954), Eddy Merckx (1972), Bernard Thévenet (1975) a Lucien Van Impe (1976).

28 km

Čelo závodu se rozšířilo, neboť ke čtveřici Lucenko, Atapuma, Gallopin, Sicard se dotáhla další čtyřka. Ta pojímá Edeta s Navarrem, Hardyho a Grmaye.

30 km

Třicet kilometrů před cílem si ze skupiny pronásledovatelů vystoupil Cyril Gautier, který bude čekat na peloton. Ten stále táhne právě jeho stáj.

34 km

Peloton vedený stájí AG2R jede velmi kvalitní tempo a drží uprchlíky na šesti minutách. Dobrá práce francouzského uskupení.
AKTUÁLNÍ SITUACE

Alexej Lucenko (AST), Darwin Atapuma (UAD), Tony Gallopin (LTS), Romain Sicard (DEN)

--- +0' 45"---

Dani Navarro (COF), Romain Hardy (TFO), Nicolas Edet (COF)

--- +0' 13" (+0' 58")---

Skupina 22 cyklistů včetně Zdeňka Štybara

--- +6' 00" (+6' 13") ---

Peloton

Warren Barguil (SUN) už má jistotu, že ho v soutěži o puntíkovaný trikot nikdo nepřekoná. Jestli se Barguil ve zbytku Tour nezraní, stane se Králem hor.

42 km

V klesání z předchozího stoupání se osamostatnil Tony Gallopin. Zdá se, že bývalý držitel žlutého trikotu se dnes pokusí o vítězství v této těžké alpské zkoušce.

43 km

Se šesti a půl minutami ztráty se na vrchol Col de Vars dostal i peloton. Klesání minimálně na začátku nadále povede stáj AG2R La Mondiale.

45 km

Zatímco první cyklisté už klesají, AG2R při stoupání na Col de Vars zahájilo drsné tempo. Peloton se tedy výrazně očesal.

VRCHAŘSKÁ PRÉMIE – Col de Vars

1. Alexej Lucenko (AST) 10 b.
2. Tony Gallopin (LTS) 8 b.
3. Darwin Atapuma (UAD) 6 b.
4. Romain Sicard (DEN) 4 b.
5. Daryl Impey (ORS) 2 b.
6. Andrew Talansky (CDT) 1 b.

50 km

Těsně pod vrcholem mezi uprchlíky zaútočil Alexej Lucenko, který nakonec získává deset bodů. Za ním dojíždí Atapuma, Gallopin a Sicard.

51 km

V pelotonu má odpracována dvojice Rowe – Knees. Christopher Froome má však k dispozici ještě pět velmi kvalitních borců do hor.

51 km

Za Sicardem s Lucenkem se vydává cyklista Lotto Soudal a Spojených Arabských Emirátů. Na čele pelotonu pak převzalo iniciativu uskupení AG2R La Mondiale!

52 km

Na čele se odtrhl Romain Sicard, za kterým se okamžitě vydal jeden z jezdců Astany. Připomeňme si, že kazašská stáj má na čele početné zastoupení a může tak na konci výrazně pomoct Aruovi.

52 km

Dani Navarro za to podruhé v krátkém úseku vzal a odpáral Štybara. Mimochodem náskok uprchlíků se ustálil na nějakých sedmi minutách.

53 km

Čelní skupina se neodhodlala k nějakému velkému nástupu a je dotažena skupinou, která pojímá i Zdeňka Štybara. Uvidíme, kdo připraví další atak.

54 km

A nyní už bohužel odpadá i Zdeněk Štybar. Nicméně to se dalo rozhodně očekávat. Tak dobrým vrchařem jako ostatní uprchlíci Zdeněk rozhodně není.

54 km

Náznaky u osamocení se v podání Kožatajeva a Duraška jsou minulostí. Přední skupina už se výrazně trhá. Clarke či Roelandts již nestíhají.

54 km

Nyní pro změnu nastupuje Kožatajev a toho už se chytil jen Durašek. Nicméně početná skupina uprchlíků není příliš vzdálená.

55 km

Na samotném čele začíná útočit Nicolas Edet. Kristijan Durašek se ho ale chytil a za Chorvatem je i Kožatajev z Astany a Simon Clarke z Cannondale.

Romain Bardet (ALM): Jsem připraven na velký boj. Nemám, co ztratit. Druhý už jsem byl loni a pro toto umístění jsem tady nepřijel.

57 km

Bora se stále snaží minimalizovat manko na uprchlíky. Motivací je rozhodně dostihnutí Tiejse Benoota, který ve virtuálním pořadí mladých jezdců předstihuje Emanuela Buchmanna.

58 km

Rozhodně pozitivní zprávou je ta, že Zdeněk Štybar se drží v té úplně první skupině uprchlíků. Ta čítá 22 borců včetně například Bakelantse, Rochea, Atapumy, Duraška, Talanského či Voecklera.

59 km

První závodníci nastupují do stoupání na Col de Vars! Na čele je zhruba 25 cyklistů a nejpočetněji je zastoupena stáj Spojených Arabských Emirátů.

63 km

Zatímco cyklisté stáje Bora – Hansgrohe nadále mírně stahují náskok uprchlíků, ti se opět rozdělili na dvě početné skupiny o zhruba pětadvaceti závodnících.

68 km

Bora už na čelo pelotonu posunula i Poljanského a ten ve spolupráci s Burghardtem umazal již minutu náskoku uprchlíků.

70 km

Jen deset kilometrů zbývá do začátku zhruba desetikilometrového stoupání na Col de Vars. Vrchařská prémie první kategorie nabídne v průměru 7,5% stoupání.

75 km

Na čele pelotonu se nyní drží Markus Burghardt. Cyklista stáje Bora – Hansgrohe nechce pustit uprchlíky na výraznější než osmiminutový odstup. Německá stáj si možná dělá zálusk na etapu, neboť letos jen jednu vyhrál Peter Sagan a Bodnarovi to uteklo o nějakých 250 metrů. Nejvýraznějším jménem v týmu je nyní Emanuel Buchmann.

80 km

Náskok uprchlíků je už na více než osmi minutách. Pro přední skupinu to vypadá opravdu nadějně, neboť takový náskok by měl kvalitním vrchařům jako Rolland, Durašek, Mollema, Kiserlovski apod. bohatě stačit.

SPRINTERSKÁ PRÉMIE – Les Thules

1. Sonny Colbrelli (TBM) 20 b.
2. Thomas De Gendt (LTS) 17 b.
3. Dion Smith (WGG) 15 b.
4. Sylvain Chavanel (DEN) 13 b.
5. Lilian Calmejane (DEN) 11 b.
6. Elie Gesbert (TFO) 10 b.
7. Jurgen Roelandts (LTS) 9 b.
8. Nicolas Edet (COF) 8 b.
9. Zdeněk Štybar (QST) 7 b.
10. Jesús Herrada (MOV) 6 b.
11. Marco Marcato (UAD) 5 b.
12. Sylvain Chavanel (DEN) 4 b.
13. Romain Sicard (DEN) 3 b.
14. Ben Swift (UAD) 2 b.
15. Jan Bakelants (ALM) 1 b.

88 km

Sprinterskou prémii Les Thules vyhrál Sonny Colbrelli (TBM)

88 km

Na sprinterské prémii byl k vidění docela zajímavý souboj. Jako favorit si však první místo pohlídal Sonny Colbrelli, který se tak dostal na třetí místo bodovací soutěže. Za ním dojel Tomas De Gendt.

91 km

Tak nakonec se o sprinterskou prémii může poprat všech 54 závodníků. Sedmička uprchlíků totiž byla pohlcena a svůj pokus o osamocení se může považovat za neúspěšný.

93 km

Už pouze pět kilometrů zbývá na sprinterskou prémii. Tu určitě ovládne někdo ze sedmice Pauwels, Chavanel, Tulik, Brambilla, Clarke, Swift, Vachon. Těžko říct, kdo si dělá největší zálusk na zisk dvaceti bodů.

100 km

Na zemi se už dnes zjevil Markel Irizar, který je momentálně v péči doktorky Tour de France. Každopádně, kde k pádu došlo, aktuálně nevím.

105 km

Již téměř šest a půl minuty má náskok zmiňovaná sedmička, která se drží na zhruba půlminutě od zbývajících 47 uprchlíků. Mezitím se pomalu přibližuje sprinterská prémie, jež je vypsána na 88 kilometrech od cíle.

110 km

No tak nyní už se od přibližně padesátičlenné skupiny definitivně odtrhla sedmička hladových závodníků. Složení této grupy je následující:

Serge Pauwels (DDD)
Sylvain Chavanel (DEN)
Angélo Tulik (DEN)
Gianluca Brambilla (QST)
Simon Clarke (CDT)
Ben Swift (UAD)
Florian Vachon (TFO)

115 km

Především díky souboji na vrchařské prémii se náskok uprchlíků zvýšil na necelých šest minut. Vepředu to navíc začíná trhat čtveřice De Marchi – Edet – Calmejane – Rolland.

VRCHAŘSKÁ PRÉMIE – Côte des Demoiselles Coiffées

1. Thomas De Gendt (LTS) 2 b.
2. Nicolas Edet (COF) 1 b.

119 km

Téměř čtyř kilometrové stoupání vyvrcholilo poměrně pohodovým průjezdem v podání Thomase De Gendta, který na Côte des Demoiselles Coiffées zvítězil. Za ním byl Nicolas Edet a bez bodu zůstal Lilian Calmejane.

120 km

Půl kilometru před vrcholem Côte des Demoiselles Coiffées to nejlépe vypadá s Calmejanem, De Gendtem a nyní už je s nimi i jeden cyklista Cofidisu.

121 km

První cyklisté již stoupají na první vrchařskou prémii. Na Côte des Demoiselles Coiffées se budou rozdávat celkem tři body. Dva budou připraveny pro vítěze, jeden pro druhého cyklistu.

125 km

Uprchlíci se stále drží na necelých pěti minutách náskoku. Do zajímavé pozice se vytvořením takového úniku dostala Astana, která má vepředu hned čtyři borce, jež by měli posléze pomáhat Aruovi. Zároveň Canonndale má pro Urana na čele připraveného Talanského, Rollanda i Clarkea.

133 km

Náskok uprchlíků už neroste tak závratně jako před nějakými patnácti dvaceti kilometry. Momentálně se ustálil mezi čtyřmi a půl a pěti minutami.

Christopher Froome (SKY): Izoard je ikonická hora. Je to takový Mont Ventoux letošního ročníku. Jestli k tomu bude příležitost, pokusím se etapu vyhrát. Myslím, že s Mikelem Landou na to máme dobrou šanci.

145 km

Náskok více než padesátičlenné skupiny ohromně narůstá. V současnosti mají uprchlíci již více než čtyři a půl minuty k dobru. Nutno ale říci, že mezi nimi není nikdo, kdo by ohrožoval Chrise Froomea.
SLOŽENÍ SKUPINY UPRCHLÍKŮ

Fortuneo – Oscaro

Brice Feillu, Romain Hardy, Eduardo Sepulveda, Elie Gesbert. Florian Vachon

UAE Team Emirates

Diego Ulissi, John Darwin Atapuma, Kristijan Durašek, Ben Swift, Marco Marcato

Team Dimension Data

Serge Pauwels, Stephen Cummings, Jacobus Venter

Movistar Team

Carlos Alberto Betancur, Jesú Herrada

Team Lotto Soudal

TIesj Benoot, Tony Gallopin, Thomas De Gendt, Jurgen Roelandts

Wanty – Groupe Gobert

Guillaume Martin, Marco Minnaard, Dion Smith

Trek – Segafredo

Bauke Mollema

AG2R La Mondiale

Jan Bakelants, Cyril Gautier

Direct Energie

Sylvain Chavanel, Lilian Calmejane, Angélo Tulik, Romain Sicard, Thomas Voeckler

Cofidis

Daniel Navarro, Nicolas Edet, Dimitri Claeys

BMC

Amaël Moinard, Nicolas Roche, Alessandro De Marchi

Kaťuša

Robert Kiserlovski, Tiago Machado, Maurits Lammertink, Nils Politt

FDJ

Rudy Molard

Orica Scott

Daryl Impey

Cannondale Drapac

Andrew Talansky, Pierre Rolland, Simon Clarke

Quick-Step Floors

Gianluca Brambilla, Zdeněk Štybar

Astana

Michael Valgren, Alexej Lucenko, Bachtijar Kožatajev, Andrij Grivko

Sunweb

Simon Geschke

Bahrain – Merida

Tsgabu Grmay, Sonny Colbrelli

156 km

Stáj Bora Hansgrohe pro tento moment ostrouhala. Dopředu se nedokázala dostat dvojice Buchmann – Burghardt a oba se poslušně nechali pohltit pelotonem.

160 km

Opravdu se tedy na čele vytvořila ohromná skupina 51 cyklistů. Mezi nimi je například i Zdeněk Štybar a je v ní například hned čtveřice týmu Lotto Soudal či pětice týmu Fortuneo Oscaro. Mezi touto skupinou a pelotonem je ještě duo z Bory, Buchmann – Burghardt.

165 km

Únik De Gendta, De Marchiho, Calmejanea a Gesberta je u konce. Tak uvidíme, kdy se konečně vytvoří nějaká užší skupina. Zatím je před pelotonem hned 51 cyklistů!

168 km

Již 45 vteřin náskoku mu skupinka uprchlíků, ale za nimi je stále velmi početná skupina. K vidění byla také snaha týmu Bora Hansgrohe.

171 km

Thomas De Gendt (LTS), Alessandro De Marchi (BMC), Lilian Calmejane (DEN) a Elie Gesbert (TFO) se nyní dokázali odtrhnout. Nelíbí se to ale stáji Kaťuša, která se dopředu pokouší dostat některého ze svých borců.

173 km

Jenže nyní už je zmíněné trio zase zpátky v hlavním poli a na čele se pokouší udržet Thomas De Gendt či Alessandro De Marchi.

175 km

Stále se na čele drží trojice Voeckler, Grivko, Bak a zdá se, že nikdo další už za nimi moc nespěchá. Pro větší úspěch úniku by to však chtělo početnější skupinu.

177 km

Stále sledujeme boj o vytvoření skupiny uprchlíků. Nyní už je vepředu jeden z jezdců Astany, za kterým se nachází Thomas Voeckler.

179 km

Cyklisté již pochopitelně dorazili na nultý kilometr a okamžitě se někteří snaží dostat o úniku. Mezi nimi je například současný německý mistr Marcus Burghardt.
CELKOVÉ POŘADÍ PO 17. ETAPĚ

1. Christopher Froome (SKY) 73h 27' 26"
2. Rigoberto Uran (CDT) +00' 27"
3. Romain Bardet (ALM) +00' 27"
4. Fabio Aru (AST) +00' 53"
5. Mikel Landa (SKY) +01' 24"
6. Daniel Martin (QST) +02' 37"
7. Simon Yates (ORS) +04' 07"
8. Louis Meintjes (UAD) +06' 35"
9. Alberto Contador (TFS) +07' 45"
10. Warren Barguil (SUN) +08' 52"
---
24. Roman Kreuziger (ORS) +53' 57"
61. Ondřej Cink (TBM) +2h 06' 24"
111. Zdeněk Štybar (QST) +2h 54' 46"


TOP 3 BODOVACÍ SOUTĚŽE

1. Michael Matthews (SUN) 364 b.
2. André Greipel (LTS) 204 b.
3. Alexander Kristoff (KAT) 158 b.

TOP 3 VRCHAŘSKÉ SOUTĚŽE

1. Warren Barguil (SUN) 129 b.
2. Primož Roglič (TLJ) 80 b.
3. Thomas De Gendt (LTS) 61 b.

TOP 3 CYKLISTÉ DO 25 LET

1. Simon Yates (ORS) 73h 31' 33"
2. Louis Meintjes (UAD) +02' 28"
3. Emanuel Buchmann (BOA) +22' 59"

TOP 3 NEJLEPŠÍ TÝMY

1. Team SKY 220h 37' 52"
2. AG2 La Mondiale +10' 35"
3. BMC Racing Team +1h 37' 30"
DNEŠNÍ ETAPA

Tour de France 2017 pomalu míří ke svému konci a dnes je na programu již 18. etapa. Jedná se o poslední vrchařskou zkoušku letošního ročníku, která nám výrazně napoví o tom, kdo pro sebe nakonec uzme celkové vítězství. Legenda navíc praví, že muž vezoucí žlutý trikot by měl být na Col d'Izoard první!

Na cyklisty čeká celkem 179,5 kilometrů a v druhé polovině etapy to bude opravdu velká alpská zkouška. Naplánovány jsou celkem tři vrchařské prémie, přičemž jedna je prémie třetí kategorie, jedna první kategorie a na závěr čeká Hors Catégorie. Celkem si tedy některý z cyklistů může přijít až na 42 bodů, neboť v cíli se body na Izoardu zdvojnásobují. Sprinterská prémie je pak nachystána na 91,5 kilometru.

VRCHAŘSKÉ PRÉMIE

60 km – Côte des Demoiselles Coiffées (3. kat)
129,5 km – Col de Vars (1. kat)
179,5 km – Col d'Izoard (HC)

SPRINTERSKÁ PRÉMIE

91,5 km – Les Thules
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:55.

18. etapa: Briançon - Col d'Izoard

W. Barguil (SUN)

konec

Zpět na online


Statistiky:
TOP 10 DNEŠNÍ ETAPY
1. Warren Barguil (SUN) 4h 40' 33"
2. Darwin Atapuma (UAD) +20"
3. Romain Bardet (ALM) +20"
4. Christopher Froome (SKY) +20"
5. Rigoberto Uran (CDT) +22"
6. Mikel Landa (SKY) +32"
7. Louis Meintjes (UAD) +37"
8. Daniel Martin (QST) +39"
9. Simon Yates (ORS) +59"
10. Alberto Contador (TFS) +1'09"
VRCHAŘSKÉ PRÉMIE
60 km - Côte des Demoiselles Coiffées (3. kat)

1. Thomas De Gendt (LTS) 2 b.
2. Nicolas Edet (COF) 1 b.

129,5 km - Col de Vars (1. kat)

1. Alexej Lucenko (AST) 10 b.
2. Tony Gallopin (LTS) 8 b.
3. Darwin Atapuma (UAD) 6 b.
4. Romain Sicard (DEN) 4 b.
5. Daryl Impey (ORS) 2 b.
6. Andrew Talansky (CDT) 1 b.

179,5 km - Col d'Izoard (HC)

1. Warren Barguil (SUN) 40 b.
2. Darwin Atapuma (UAD) 30 b.
3. Romain Bardet (ALM) 24 b.
4. Christopher Froome (SKY) 20 b.
5. Rigoberto Uran (CDT) 16 b.
6. Mikel Landa (SKY) 12 b.
7. Louis Meintjes (UAD) 8 b.
8. Daniel Martin (QST) 4 b.
SPRINTERSKÁ PRÉMIE
91,5 km - Les Thules

1. Sonny Colbrelli (TBM) 20 b.
2. Thomas De Gendt (LTS) 17 b.
3. Dion Smith (WGG) 15 b.
4. Sylvain Chavanel (DEN) 13 b.
5. Lilian Calmejane (DEN) 11 b.
6. Elie Gesbert (TFO) 10 b.
7. Jurgen Roelandts (LTS) 9 b.
8. Nicolas Edet (COF) 8 b.
9. Zdeněk Štybar (QST) 7 b.
10. Jesús Herrada (MOV) 6 b.
11. Marco Marcato (UAD) 5 b.
12. Sylvain Chavanel (DEN) 4 b.
13. Romain Sicard (DEN) 3 b.
14. Ben Swift (UAD) 2 b.
15. Jan Bakelants (ALM) 1 b.

CELKOVÉ POŘADÍ PO 17. ETAPĚ
1. Christopher Froome (SKY) 73h 27' 26"
2. Rigoberto Uran (CDT) +00' 27"
3. Romain Bardet (ALM) +00' 27"
4. Fabio Aru (AST) +00' 53"
5. Mikel Landa (SKY) +01' 24"
6. Daniel Martin (QST) +02' 37"
7. Simon Yates (ORS) +04' 07"
8. Louis Meintjes (UAD) +06' 35"
9. Alberto Contador (TFS) +07' 45"
10. Warren Barguil (SUN) +08' 52"
---
24. Roman Kreuziger (ORS) +53' 57"
61. Ondřej Cink (TBM) +2h 06' 24"
111. Zdeněk Štybar (QST) +2h 54' 46"


TOP 3 BODOVACÍ SOUTĚŽE

1. Michael Matthews (SUN) 364 b.
2. André Greipel (LTS) 204 b.
3. Alexander Kristoff (KAT) 158 b.

TOP 3 VRCHAŘSKÉ SOUTĚŽE

1. Warren Barguil (SUN) 129 b.
2. Primož Roglič (TLJ) 80 b.
3. Thomas De Gendt (LTS) 61 b.

TOP 3 CYKLISTÉ DO 25 LET

1. Simon Yates (ORS) 73h 31' 33"
2. Louis Meintjes (UAD) +02' 28"
3. Emanuel Buchmann (BOA) +22' 59"

TOP 3 NEJLEPŠÍ TÝMY

1. Team SKY 220h 37' 52"
2. AG2 La Mondiale +10' 35"
3. BMC Racing Team +1h 37' 30"