Menu

Hokej

Mistrovství světa v inline hokeji IIHF

Finsko – Švédsko

6:5

konec (1:2, 2:0, 2:0, 1:3)

27.06.2017, 20:00 • Zimní stadion Ondreje Nepely • Skupina B • RR

47:59

Švédsko právě vstřelilo branku!
Branka byla po prohlédnutí videozáznamu uznána. Kokkonen ukončil pohlednou kombinaci svého celku přesným pasem skrz brankoviště na MARKUSE KINISJÄRVIHO. Ten nebojoval ani tak s překonáním Airasvaary jako spíš s časem. Nakonec vyhrál ranou z první oba souboje. Asistence: Jesper Kokkonen.

42:46

Švédsko právě vstřelilo branku!
Tak přeci jen je to znovu o dvě branky. Švédové bleskurychle odpovídají, když Finové nerozebrali dobře útočné duo Tre Kronor. Od výstroje Airasvaary odraženou bombu Dahlberga Karlssona dorazil baseballovým úderem za brankovou čáru ALEXANDER OLSSON. Asistence: Rasmus Dahlberg Karlsson, Martin Eklund.

42:28

Finsko právě vstřelilo branku!
A ta přichází, i když pouze v postavení Kinisjärviho. Toho nachytal nečekanou ranou k bližší tyči od mantinelu PETRI PARTANEN. Finové vedou 6:3 a zdá se, že narazí na Chorvaty. Švédové na Slováky, Češi na Kanaďany a Američané na Němce. Asistence: Tomi Penttinen, Simo Mertanen.

37:26

Švédsko právě vstřelilo branku!
Při signalizované výhodě se výběr Tre Kronor prosazuje a dramatizuje utkání. Po mantinelu se kotouč dostal na LINUSE SVEDLUNDA, který se ocitl v pozici klasické pro beky. Vystřelil a Airasvaarovi prošel kotouč mezi nohama. Asistence: Marcus Viitanen, Markus Kinisjärvi.

33:25

Finsko právě vstřelilo branku!
Po nepříliš pohledných okamžicích hry se popáté prosazují Finové. Švédům kotouče odskakují od hokejek, viditelně se prozatím zcela nedostali do tempa. LASSE LAPPALAINEN je autorem po nahrávce Aalta. Zdá se, že si Finové dokráčí za prvním místem ve skupině. Asistence: Jouni Aalto, Teemu Lepaus.

24:43

Finsko právě vstřelilo branku!
Výběr Suomi vede 4:2 a to pouhých třiačtyřicet vteřin po zahájení třetího dějství. Autorem je TEEMU LEPAUS, který se prosadil již podruhé v utkání, tentokrát dorážkou z levé strany. Asistence: Eemeli Suomi, Jouni Aalto.

21:13

Finsko právě vstřelilo branku!
Hokejisté v modrých dresech za minutu otáčejí skóre a ujímají se vedení. Kinisjärvi nemá asi úplně čisté svědomí, když mu odrazem o beton propadl pokus TEEMU LEPAUSE z levé strany. Asistence: Ossi Pellinen, Petri Partanen.

20:13

Finsko právě vstřelilo branku!
O pár chvil později výběr Suomi přeci jen slaví. Zadovka zpoza branky sice nebyla určena pro beky, ale odrazila se přesně na hůl MIKKA PUKKY, který bombou nápřahem propálil vše, co mu stálo v cestě. Je vyrovnáno! Asistence: Jimi Palanto, Sami Markkanen.

11:49

Švédsko právě vstřelilo branku!
Bleskurychle využitá početní výhoda znamená vedení výběru Tre Kronor. Pouhých jedenáct vteřin stačilo LINUSOVI SVEDLUNDOVI k tomu, aby překonal Airasvaaru. Asistence: Jesper Kokkonen, Markus Kinisjärvi. Zdá se, že Finové podcenili situaci vzniklou po vhazování, do druhé části tak budou vstupovat s nepříznivým skóre v zádech. Asistence: Jesper Kokkonen, Markus Kinisjärvi.

06:07

Finsko právě vstřelilo branku!
Jenže vzápětí je vyrovnáno. PETRI PARTANEN se natlačil před Kinisjärviho, podíval se, poslal kotouč pod horní tyč a mohl začít oslavovat. Je vyrovnáno. Asistence: Tomi Penttinen.

05:40

Švédsko právě vstřelilo branku!
Nakonec je jejich první střela gólová! Postupem času uzavřeli finskou trojici velmi blízko Airasvaarovi, a když se do přihrávky Viitanena zpoza branky opřel MARCUS LISSANG, maskovaný muž nestihl reagovat. Asistence: Marcus Viitanen, Alexander Olsson.

Finsko – Švédsko

6:5

konec (1:2, 2:0, 2:0, 1:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Partanen (Penttinen), 21. Pukka (Palanto, Markkanen), 22. Lepaus (Pellinen, Partanen), 25. Lepaus (Suomi, Aalto), 34. Lappalainen (Aalto, Lepaus), 43. Partanen (Penttinen, Mertanen) – 6. Lissang (Viitanen, Olsson), 12. Svedlund (Kokkonen, Kinisjärvi M.), 38. Svedlund (Viitanen, M.), 43. Olsson (Dahlberg Karlsson, Eklund), 48. Kinisjärvi M. (Kokkonen)

Finsko: Airasvaara (Taponen) – Aalto, Lappalainen, Lepaus, Suomi – Pukka, Markkanen, Palanto, Joki-Erkkilä – Partanen, Penttinen, Laakkonen, Mertanen, Pellinen, Kiiskinen

Švédsko: Kinisjärvi R. (Eriksson) – Larsson, Svedlung, Kinisjärvi M., Viitanen – Eklund, Lissang, Olsson, Dalhberg Karlsson – Pettersson, Kesti, Rachidi, Kokkonen

Rozhodčí: Prchal Radim (CZE), Singer Alexander (GER)

Průběh zápasu
1. čtvrtina
04:29 FIN 1,5MIN Aalto, držení protihráče
05:40 SWE 0:1 Lissang (Viitanen, Olsson)
06:07 FIN 1:1 Partanen (Penttinen)
11:38 FIN 1,5MIN Lepaus, hákování
11:49 SWE 1:2 Svedlund (Kokkonen, Kinisjärvi M.)
Po 1. čtvrtině
2. čtvrtina
16:57 FIN 1,5MIN Lappalainen, nedovolené bránění
20:13 FIN 2:2 Pukka (Palanto, Markkanen)
21:13 FIN 3:2 Lepaus (Pellinen, Partanen)
Po 2.čtvrtině
3.čtvrtina
24:43 FIN 4:2 Lepaus (Suomi, Aalto)
33:25 FIN 5:2 Lappalainen (Aalto, Lepaus)
Po 3.čtvrtině
4. čtvrtina
37:26 SWE 5:3 Svedlund (Viitanen, M.)
42:28 FIN 6:3 Partanen (Penttinen, Mertanen)
42:46 SWE 6:4 Olsson (Dahlberg Karlsson, Eklund)
46:40 FIN 1,5MIN Penttinen, hákování
47:59 SWE 6:5 Kinisjärvi M. (Kokkonen)
Konec