Menu

Hokej

Play-off NHL

Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators

3:2

po prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0) Stav série: 4:3

26.05.2017, 02:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Finále V. konference • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

85:09

85:09 Chris KUNITZ - 3:2

85:09

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Sidney Crosby naskočil na led a v levém kruhu udělal zpětný oblouk, po kterém přišla zpětné přihrávka. Dokonale ji využil CHRIS KUNITZ, když na vrcholu mezikruží napřáhl bez přípravy k nádherné střele a nad vyrážečkou Craiga Andersona zamířil do bližšího horního rohu brány! Sen o obhajobě trofeje pokračuje, Pittsburgh je ve finále Stanley Cupu podruhé v řadě! Asistence: Sidney Crosby a Justin Schultz.

76:28

76:28 Phil Kessel v prvním prodloužení orazítkoval horní tyč!

76:28

Phil Kessel mohl nenápadnou střelou rozhodnout, když puk poskakoval v prostoru před horní tyči, nakonec se ale do brány nesnesl! Teď příliš mnoho nechybělo!

70:44

Trevor Daley napřáhl na pravém křídle od modré čáry v blízkosti střídaček k prudké střele s příklepem, která mířila pod horní tyč a zřejmě ještě byla tečována, jenže Craig Anderson puk hrudí vyrazil před sebe! Dorážka už poté nepřišla.

67:29

Fantastický Craig Anderson drží Ottawu nad vodou, když během pár sekund dvakrát zasáhl skvěle pravým betonem a mezitím levým! Penguins mají obrovský tlak!

64:48

Phil Kessel si z levého křídla sjel před bránu a ocitl se v samostatném úniku, jenže po rychlém zamíchaní s pukem zamířila po ledě vedle vzdálenější pravé tyče!

62:44

Jevgenij Malkin krásnou střelou z vrcholu pravého kruhu pro vhazování mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, jenže Craig Anderson ho vyrážečkou vyrazil!

58:35

Scott Wilson nejprve na levém křídle pálil z úhlu od hrazení mimo a poté zkusil zaskočit Craiga Andersona střelou z pravého rohu útočného pásma, brankář Ottawy se ovšem překonat nenechal a rozhodující sedmý zápas míří do prodloužení!

56:01

56:01 Jevgenij Malkin trefil ve stoprocentní šanci pouze tyč!

56:01

Jevgenij Malkin se ocitl před bránou v obrovské šanci, když po přihrávce svého spoluhráče z ostrého úhlu mohl posílat puk po ledě do prázdné brány, jenže orazítkoval levou tyč! Craig Anderson poté puk holí vleže odpálil na chvíli do bezpečí a poté ho po obrovském závěru ukryl pod sebou! Krátká reklamní přestávka.

54:41

54:41 Ryan DZINGEL - 2:2

54:41

Ottawa právě vstřelila branku!
Kyle Turris udělal v blízkosti levého rohu útočného pásma krásný zpětný oblouk, kterým se zbavil dvojice strážců, a Erik Karlsson poté na modré čáře napřáhl po jeho zpětné přihrávce ke krásné střele s příklepem, která se od levé tyče odrazila do brankoviště, kde ho v blízkosti pravé tyče dorazil do brány RYAN DZINGEL! Znovu srovnáno! Asistence: Erik Karlsson a Kyle Turris.

51:44

51:44 Justin SCHULTZ - 2:1

51:44

Pittsburgh právě vstřelil branku!
JUSTIN SCHULTZ po zpětné přihrávce Phila Kessela, který na chvíli podržel puk v levém kruhu pro vhazování, napřáhl v blízkosti vrcholu mezikruží ke krásné táhlé střele zápěstím, která nad levým betonem Craiga Andersona zamířila ke vzdálenější pravé tyči a nakonec se od ní odrazila do brány! Penguins využili hned první přesilovou hru a vedou 2:1. Finále je znovu na dosah! Asistence: Phil Kessel a Chris Kunitz.

51:19

Phil Kessel se na pravé straně podél hrazení vrhl do útočného pásma a Dion Phaneuf ho fauloval. Obránce Ottawy dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Pittsburgh si s blížícím se koncem utkání po reklamní přestávce zahraje první přesilovou hru.

49:56

Jake Guentzel krásnou přihrávkou téměř zpoza brány našel mezi kruhy pro vhazování Matta Cullena, který bez přípravy vypálil, jenže pouze doprostřed brány, kde jeho tvrdou ránu Craig Anderson hrudí vyrazil mimo!

49:40

Chris Kunitz cítil, jak mu na záda dýchá jeden z protihráčů, a tak na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, kterou na přední tyči klečící Craig Anderson nadvakrát zastavil!

47:17

Craig Anderson nedokázal udržet střelu z pravého křídla a vleže měl co dělat, aby puk za svá záda nepustil. V blízkosti pravé tyče se snažil dostat k dorážce Conor Sheary, ale marně!

45:20

45:20 Bryan Rust málem protlačil puk za brankovou čáru.

45:20

Střela Erika Karlssona od modré čáry byla na pravé straně zablokována a Bryan Rust si z levé strany po rychlém protiútoku sjel krásně před bránu, proti pravému betonu Craiga Andersona ale puk za brankovou čáru neprotlačil!

40:51

Před bránou Pittsburghu vznikl menší závar a po nepřehledné situaci se dostal do zakončení v mezikruží pod tlakem Trevora Daleyho hostující Tom Pyatt, Matthew Murray ale pravým betonem puk vkleče vyrazil!

39:38

Tom Pyatt se krásně protáhl mezi kruhy pro vhazování mezi dvojicí protihráčů do samostatného úniku, jenže podle rozhodčích faulovaný nebyl a z šance nebylo nic!

36:26

Olli Määttä fauloval za vlastní bránou Dericka Brassarda a vyfasoval dvě minuty za vysokou hůl. Senators mají k dispozici druhou přesilovou hru a šanci otočit stav utkání.

32:58

32:58 Anderson se vytáhl po souhře Crosbyho a Shearyho!

32:58

Sidney Crosby na levé straně zvedl hlavu a z ostrého úhlu přihrál mezi kruhy pro vhazování Conorovi Shearymu, který bez přípravy pálil nad ledem k pravé tyči, jenže Craig Anderson fantastickým zákrokem jeho pokus vyrazil před sebe a útočník Penguins už se poté k dorážce pod tlakem nedostal!

30:15

30:15 Mark STONE - 1:1

30:15

Ottawa právě vstřelila branku!
MARK STONE si v pravém kruhu najel na krátkou přihrávku Erika Karlssona, který do poslední chvíle držel puk na holi, a poté krásnou střelou zápěstím vymetl bližší pravý horní roh brány! Ottawa po pouhých dvaceti sekundách vyrovnala na 1:1! Fantastická odpověď! Asistence: Erik Karlsson a Jean-Gabriel Pageau.

29:55

29:55 Chris KUNITZ - 1:0

29:55

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Conor Sheary a CHRIS KUNITZ po skvělém prodloužení puku na útočné modré čáře od Matta Cullena ujeli do přečíslení dva na nikoho a krásnou kombinaci druhý jmenovaný hráč v rychlosti zakončil z blízkosti střelou mezi betony přesouvajícího se Craiga Andersona! Penguins vedou v rozhodujícím zápase finále východní konference 1:0, stejně jako v šestém utkání! Asistence: Conor Sheary a Matt Cullen.

29:10

Trevor Daley nabral na pravém křídle rychlost a zpoza brány krásnou zadávkou předložil puk ze druhé vlny najíždějícímu Carlovi Hagelinovi, který v pravém kruhu bez přípravy vypálil, našel ale pouze náruč klečícího Craiga Andersona.

24:49

24:49 Chris Kunitz se ocitl v první obrovské příležitosti duelu!

24:49

Chris Kunitz se ocitl po zpětné přihrávce Conora Shearyho před bránou v obrovské šanci a snažil se mířit těsně nad ledem zápěstím k levé tyči, jenže Craig Anderson pravým betonem nebo vyrážečkou puk vytěsnil nad horní tyč!

23:47

Zack Smith se dostal v levém kruhu pro vhazování ke střele zápěstím, která z blízkosti po ledě mířila ke vzdálenější tyči, Matthew Murray ji ale levým betonem skvěle vykopl!

20:48

Bryan Rust si najel před bránu na nahození z levého křídla a nebezpečně ho tečoval. Puk mířil ke vzdálenější pravé tyči, Craig Anderson k ní ale dokázal dostat levý beton!

17:57

17:57 Craig Anderson skvěle zasáhl proti teči Jakea Guentzela.

17:57

Jake Guentzel před bránou nebezpečně tečoval střelu od modré čáry a puk mířil přesně k pravé tyči, Craig Anderson ale předvedl senzační reflex, když puk levým betonem vyrazil! Olli Määttä byl hráčem, který napálil puk směrem na bránu Senators.

14:58

Scott Wilson byl nakonec hráčem, který se provinil proti pravidlům a dostal dvě minuty za sekání. První přesilovou hru si tedy zahrají hosté z Ottawy.

05:48

Sidney Crosby pálil v blízkosti pravé i levé tyče mimo a na opačné straně mohli z krátké vzdálenosti udeřit Senators, jenže Jean-Gabriel Pageau ani Bobby Ryan z dorážky fantastického Matthewa Murrayho mezi betony nepřekonali!

Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators

3:2

po prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0) Stav série: 4:3

Zpět na online

Branky a nahrávky: 30. Kunitz (Sheary, Cullen), 52. J. Schultz (Kessel, Kunitz), 86. Kunitz (Crosby, J. Schultz) – 31. Mark Stone (E. Karlsson, Pageau), 55. Dzingel (E. Karlsson, Turris)

Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Dumoulin, Hainsey, Määttä, Daley, Cole, J. Schultz – Guentzel, Crosby (C), Rust – S. Wilson, Malkin (A), Kessel – Hagelin, Bonino, Rowney – Kunitz (A), Cullen, Sheary. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Claesson, Ch. Wideman – Z. Smith, Pageau, Mark Stone – Hoffman, Turris (A), Pyatt – MacArthur, Brassard, B. Ryan – Dzingel, Kelly, Stålberg. Hlavní trenér: Guy Boucher.

Rozhodčí: Wes McCauley, Dan O'Halloran. Čároví: Brad Kovachik, Brian Murphy

Diváci: 18604

Průběh zápasu
1. třetina
14:58 PIT 2 S. Wilson, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
29:55 PIT 1:0 Kunitz (Sheary, Cullen)
30:15 OTT 1:1 Mark Stone (E. Karlsson, Pageau)
36:26 PIT 2 Määttä, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
51:19 OTT 2 Phaneuf, nedovolené bránění
51:44 PIT 2:1 J. Schultz (Kessel, Kunitz)
54:41 OTT 2:2 Dzingel (E. Karlsson, Turris)
Po 3. třetině
Prodloužení
Po 1. prodl.
2. prodl.
85:09 PIT 3:2 Kunitz (Crosby, J. Schultz)
po prodl.