Menu

Další

Hokejbal

Tisková konference k MS v hokejbale v Pardubicích 2017

konec

24.05.2017, 09:30 • Martin Voltr

Nominace mužské reprezentace na MS:

Brankáři: Lukáš Heczko (Imperial Vitamins Martin, SVK), Jan Jirotka (HBC ALPIQ Kladno), Jan Šimara (SK Hokejbal Letohrad).

Obránci: Ondřej Benedikt (HBC Plzeň), Michal Dědič, Tomáš Kudela, Jan Pospíšil, Tomáš Rejthar (všichni HBC ALPIQ Kladno), Michal Slanec (SHC Grenchen-Limpachtal, SUI), Petr Švanda (Elba DDM Ústí nad Labem), Lukáš Vlasák (HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice).

Útočníci: Jan Bacovský (HBC Hradec Králové 1988), Dominik Barnošák, Daniel Hnízdil, Martin Špaček, Radim Štěpáník (všichni HBC ALPIQ Kladno), Jan Bílý, Ondřej Březina, Pavel Kubeš (všichni HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Tomáš Fejfar, Martin Kruček, Tomáš Wróbel (všichni HC Kert Park Praha), Ondřej Lux (SK Hokejbal Letohrad), Richard Peschout, Lukáš Soukup (oba Elba DDM Ústí nad Labem).

Realizační tým:
Hlavní trenér: Drahomír Kadlec.
Asistenti trenéra: Tomáš Friml a Jaroslav Pavlík.
Vedoucí mužstva: Adam Karnet.
Kustod: Tomáš Diblík.
Maséři: Evžen Buščík a Michal Válek. (10:10:06)
Nominace ženské reprezentace na MS:

Brankářky: Aneta Tupá (HC ŠD Písek), Kateřina Teplá (HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice), Kateřina Zechovská (HC Slavia Praha – ženy).

Obránkyně: Lucie Rejlová (HBC Hradec Králové 1988), Kateřina Držmíšková (TJ Lokomotiva Česká Třebová), Kateřina Němcová (HBC Karviná), Jana Fričová (HBC CSKA Karlovy Vary), Petra Herzigová, Veronika Volková, Karolína Kosinová (všechny HC Slavia Praha – ženy).

Útočnice: Petra Kvasničková, Linda Hyksová (obě TJ Lokomotiva Česká Třebová), Michaela Rullová, Pavlína Horálková, Barbora Patočková, Lucie Manhartová, Denisa Křížová, Vendula Přibylová, Aneta Lédlová (všechny HC Slavia Praha – ženy), Lucie Kubínová (TJ Sokol Poruba), Tereza Palová (HBC Karviná), Aneta Kábrtová (HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Martina Topičová (HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice).

Náhradnice: Petra Outratová (HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice), Barbora Martínková (TJ Lokomotiva Česká Třebová), Michaela Radová (HBC Plzeň-Litice), Adéla Pížová (TJ Sokol Poruba), Kristýna Kaltounková (HC Slavia Praha – ženy).

Realizační tým:
Hlavní trenér: Karel Manhart.
Asistenti trenéra: Michal Broulík, Ondřej Almaši.
Vedoucí družstva: Lukáš Grebeníček.
Fyzioterapeut: Jiří Tvrdík.

Oficiální část tiskové konference skončila.
Jan Bílý říká, že je ještě čas na tu nervozitu. I on se na derby ale těší, slovenská soutěž se hodně zlepšuje. Věří, že i mužská reprezentace to zvládne.
Jak se hokejbalistky těší na derby se Slovenskem? Určitě to bude hodně atraktivní, říká Aneta Kábrtová. Jak říkal trenér, Slovenky tady v přípravě nebyly v plné palbě. Doufám, že vyhrajeme.
Mužský tým nejdřív čeká Švýcarsko, které má mladé hráče, dá se čekat tahání až do konce. Potom Itálie, ti mají zámořské hráče. Amerika udělala obrovský progres už v Zugu, Portugalci nejsou žádný outsider. Poslední čtyři roky se s nimi hodně trápíme. Taky to jsou hráči žijící v Kanadě. Těžká skupina.
Co se týče soupeřů, ženskou reprezentaci nejprve čekají dva zápasy "na rozehrání". Ani jeden ze zápasů ale nebude jednoduchý – Velká Británie i Itálie. Pak Slovensko, tam čekáme vyrovnanost, říká Manhart. Američanky přijedou dobře připravené, potom se musíme poprat s Kanadou, ta má špičkové hráčky. Musíme jim ukázat, že hrajeme doma. Musíme zvládnout začátek a pak půjdeme zápas od zápasu.
Trenéři mužské reprezentace už také oznámili svým gólmanům, kdo nastoupí do branky. Udělali to úmyslně, aby se kluci mohli uklidnit. První utkání odchytá Heczko, krýt záda mu bude Šimara.
Otázka na rozdělení rolí gólmanů a gólmanek. Ženská reprezentace bude chtít zátěž rozdělit, chce mít síly do závěrečných dvou dnů. Holky vědí, kdo je jednička a kdo jí bude krýt záda. Karel Manhart věří, že to zvládnou. Víme, kdo začne, ale necháme si to pro sebe, říká.
Nyní je čas na dotazy novinářů.
A rovněž z Pardubic je útočník Jan Bílý: Je to pro mě velká čest, hrát právě tady. Věřím, že to bude svátek hokejbalu, že přijde spousta fanoušků jak na našich zápasech, tak na zápasech ženské reprezentace.
Nyní dostala slovo Aneta Kábrtová: Těším se jako každá další hráčka, navíc je pro mě čest hrát šampionát přímo doma v Pardubicích. A to je asi celé.
Televize, diváci, to bude hrát nějakou roli. Ale myslím, že to zvládneme, a už se moc těšíme.
V Příbrami jsme uzavřeli nominaci. Co se týče domácího MS, je to pro nás vynikající v tom, že tady máme úžasné zázemí, ubytování v klidném prostředí. Stejně jako u mužů tam asi nervozita trochu bude, přece jenom máme sedm nováčků.
Trenér ženské reprezentace Karel Manhart: Závěrečnou přípravu jsme naplánovali na květen, zahráli jsme si tady v Tipsport areně dvě přípravná utkání se Slovenskem. Následovalo MČR, finálový turnaj, kde jsme měli také možnost děvčata sledovat.
Trenér mužské reprezentace Drahomír Kadlec: Mužstvo se formovalo dva roky, pod rukama nám prošlo 40-50 hráčů. Nyní jsme mužstvo zúžili na 25 hráčů. Poslední soustředění proběhlo ve Světlé nad Sázavou, mužstvo tím teď žije. Věřím, že budeme na turnaj připraveni na sto procent.
Pojďme nyní ke sportovní stránce.
Město Pardubice kromě základních 1,6 milionu přispělo i dalšími dotacemi. Těším se, doufám, že na mužské i ženské finále si budeme moci hrdě obléknout české dresy. V Zugu jsme viděli, že to nebude snadné, ale věřím, že fanoušci naše týmy poženou dopředu.
Ve čtvrtek zasedne mimořádná rada města, aby posvětila vůči Rozvojovému fondu odklad plateb za pronájem haly. Ta situace je opravdu komplikovaná. Doufám, že přísliby následně pomůžou k tomu, aby byly všechny závazky doplaceny.
I tím, že v Pardubicích jsou dva hokejbalové kluby. Hokejbal je pro mě sport, který dnes jde nahoru. Pardubice jsou hokejové město, takže i hokejbal k tomu patří. Těším se, doufám, že to bude oslava sportu, i po společenské stránce.

Tisková konference k MS v hokejbale v Pardubicích 2017

konec

Zpět na online


Statistiky:
Hosté tiskové konference:
Martin Netolický – hejtman Pardubického kraje
Martin Charvát – primátor statutárního města Pardubice
Drahomír Kadlec – trenér české reprezentace mužů
Karel Manhart – trenér české reprezentace žen
Jan Bílý – útočník českého týmu
Aneta Kábrtová – útočnice českého týmu
Martin Komárek – předseda představenstva ČMSHb
David Kantor – člen předsednictva ČMSHb
Radek Mašík – člen Organizačního výboru MS