Menu

Hokej

Play-off NHL

Ottawa Senators – Pittsburgh Penguins

2:1

konec (0:0, 1:1, 1:0) Stav série: 3:3

24.05.2017, 02:12 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Finále V. konference • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny)

58:16

Matt Murray spěchá na střídačku a do útočného pásma Pittsburghu spěchá šestý hráč.

55:55

Nepříjemnost pro hostující celek. Na ledě bylo šest hokejistů s Tučňákem na hrudi a to znamená dvouminutové vyloučení. Trest odpyká Scott Wilson.

53:27

Stále se hrálo v útočném pásmu Pittsburghu a Anderson musel řešit nepříjemně tečované nahození od modré čáry! Vyrovnání ale nedopustil.

51:15

Vše končí vyloučením Erika Karlssona (OTT) a Bryana Rusta (PIT). Oba byli potrestáni za hrubost.

49:49

Ve velké šanci byl před chvílí Crosby, který si sjel před Andersona, nicméně zblízka jej nepřekonal. Následně puk až k Murraymu dostal Pyatt.

46:32

Jedovatou střelu v podání Kylea Turrise teď Murray neudržel. Naštěstí pro hostujícího brankáře šel touš několik centimetrů vedle vzdálenější tyče.

41:34

41:34 Mike HOFFMAN - 2:1

41:34

Ottawa právě vstřelila branku!
Nyní ale domácí otáčejí nepříznivý vývoj utkání. Po rychlém přechodu do útočného pásma byl kotouč posunut na levou stranu k MIKEU HOFFMANOVI. Domácí kanonýr natáhl k tvrdé střele a poslal puk přesně do horního rohu Murrayho brány. Asistence: Fredrik Claesson, Clarke MacArthur.

39:19

Velký závar před Andersonem! Domácí brankář byl zcela mimo správné postavení, ale Ian Cole z pravého kruhu neprostřelil hradbu blokujících soupeřů.

36:08

Jeden z domácích podnikl rychlý výpad v oslabení. Murray nedosáhl na sražené zakončení do protipohybu, ale puk projel těsně vedle brány.

35:19

Jevgenij Malkin se krásně protáhl do útočného pásma a jedovatým bekhendem vystrašil domácího gólmana. Ten dokázal zasáhnout.

35:04

Jenže aktivní Crosby si vynutil nedovolený zákrok soupeře. Za držení protihráče je vyloučen Marc Methot (OTT).

34:23

Obrovská šance! Kyle Turris to nalevo od gólmana udělal skvěle, po stahovačce se pokusil zasunout puk do brány, ale Murray vytáhl parádní zákrok.

33:15

33:15 Bobby RYAN - 1:1

33:15

Ottawa právě vstřelila branku!
Dvojnásobná početní výhoda Senátorů je využita! Poněkud uspávací kombinace domácích vyústila v Turrisovu přihrávku k levému kruhu, kde stál osamocený BOBBY RYAN. Jeho střela z prvního doteku šla přesně k tyči a prošla mezerou mezi konstrukcí brány a Murrayho betonem. Asistence: Kyle Turis, Erik Karlsson.

32:21

Do dobré pozice si sjel Hoffman. Murray zasáhl ramenem, ale pak Ian Cole (PIT) trefil tvář Turrise. Dvě trestné minuty za vysokou hůl.

31:45

Pronikajícímu Pageauovi se do cesty postavil Ron Hainsey (PIT) a to znamená dvouminutový trest za nedovolené bránění. Využitá přesilová hra by se domácím jistě hodila!

27:36

Strhující momenty na obou stranách! Nejprve měli hosté dobrý tlak do brankoviště, po ztrátě jednoho z beků následovalo přečíslení dvou na nikoho, avšak domácí Brassard kotouč netrefil. Poté se v šanci ocitl ještě Crosby, ale ten pro změnu nechal vyniknout Andersona.

24:51

24:51 Jevgenij MALKIN - 0:1

24:51

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Teď již se hosté mohou radovat z úvodní branky zápasu. JEVGENIJ MALKIN se přes velmi nedůrazného Smithe dostal od zadního mantinelu až před Andersona. Prvním zakončením sice neuspěl, ale následně dostal šanci na dorážku a ta už doputovala za záda domácího brankáře. Asistence: Ian Cole, Scott Wilson.

23:04

23:04 Neuznaná branka Trevora Daleyho (PIT)

23:04

Trevor Daley dostal kotouč do brány, ale domácí trenér zkusil Coach's Challenge a ta se mu vyplatila. Hostující obránce totiž před gólem tlačil hokejkou do Craiga Andersona, kvůli čemuž branka není uznána.

21:47

Mike Hoffman (OTT) se dostal do výměny názorů s Jevgenijem Malkinem (PIT). Oba kohouti dostávají dvě trestné minuta za hrubost.

18:40

Po ztrátě útočného pásma domácí předvedli rychlé přečíslení tří proti dvěma. Celou akci zakončoval Turris, avšak proti střele z mezikruží Murray dokázal zasáhnout pravým betonem.

17:49

Zničehonic se v gólové šanci zjevil Brassard. Puk se totiž od mantinelu dostal přesně do jízdy kanadského útočníka Ottawy a výborný zákrok musel předvést Matt Murray.

17:00

Wilson dostal výbornou přihrávku na hranici brankoviště, ale zblízka už podruhé v utkání neodkázal překonat dobře chytajícího Craiga Andersona.

15:33

Bobby Ryan (OTT) byl příliš aktivní při snaze získat kotouč. Při projetí brankovištěm totiž atakoval i gólmana Murrayho, což znamená dvě trestné minuty za nedovolené bránění brankáři.

14:35

Karlssonovu dělovku od modré čáry teď Murray pouze vyrazil a dorážející Mark Stone měl před sebou odkrytou část brány. Zprava však trefil tyč.

12:07

Dva domácí hráči se rychle vydali dopředu, ale poté naopak přišlo přečíslení čtyř proti dvěma. Celou akci zakončoval Malkin, jehož střelu z mezikruží zneškodnil Anderson!

11:28

První přesilová hra zápasu. Na lavici hanby usedá Mark Stone (OTT), který krosčekem atakoval Guentzela.

09:43

Znovu povedená kombinace hostujícího celku. Malkin nejprve hledal Kessela, ale ten byl obsazen a nakonec jen přihrál Wilsonovi. Také jeho zakončení zblízka Anderson pokryl.

06:44

Další dobrá příležitost Pittsburghu. Kessel střílel od modré čáry a Wilson puk šikovně tečoval do protipohybu gólmana. Ten však stačil zareagovat.

06:34

Na druhé straně se dobře prezentoval Daley, který nahodil puk do brankoviště a dovolil tak Boninovi hned dvě dorážky z bezprostřední blízkosti! Anderson zasáhl.

Ottawa Senators – Pittsburgh Penguins

2:1

konec (0:0, 1:1, 1:0) Stav série: 3:3

Zpět na online

Branky a nahrávky: 34. B. Ryan (Turris, E. Karlsson), 42. Hoffman (Claesson, MacArthur) – 25. Malkin (Cole, S. Wilson)

Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Claesson, Ch. Wideman – MacArthur, Turris (A), B. Ryan – Hoffman, Pageau, Pyatt – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – Stålberg, Dzingel, White.

Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Dumoulin, Hainsey, Määttä, Daley, Cole, Streit – Guentzel, Crosby (C), Kunitz (A) – S. Wilson, Malkin (A), Kessel – Rust, Bonino, Rowney – Hagelin, Cullen, Archibald.

Rozhodčí: Chris Rooney, Kelly Sutherland – Pierre Racicot, Matt MacPherson

Diváci: 18 111

Průběh zápasu
1. třetina
11:28 OTT 2 Mark Stone, krosček
15:33 OTT 2 B. Ryan, nedovolené bránění brankáři
Po 1. třetině
2. třetina
21:47 OTT 2 Hoffman, hrubost
PIT 2 Malkin, hrubost
24:51 PIT 0:1 Malkin (Cole, S. Wilson)
31:45 PIT 2 Hainsey, nedovolené bránění
32:21 PIT 2 Cole, vysoká hůl
33:15 OTT 1:1 B. Ryan (Turris, E. Karlsson)
35:04 OTT 2 Methot, držení protihráče
Po 2. třetině
3. třetina
41:34 OTT 2:1 Hoffman (Claesson, MacArthur)
51:15 OTT 2 E. Karlsson, hrubost
PIT 2 Rust, hrubost
55:55 PIT 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká S. Wilson
Konec