Menu

Hokej

Play-off NHL

Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators

7:0

konec (4:0, 1:0, 2:0) Stav série: 3:2

21.05.2017, 21:15 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Finále V. konference • Vojtěch Balon (@VojtaBalon)

S tímto se s vámi již loučím a u dalších nejen hokejových onlajnů se s vámi těším zase na počtenou! (23:54:10)
TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

1. Carter Rowney (PIT) 0+3
2. Bryan Rust (PIT) 1+1
3. Matt Murray (PIT) 25 zák., 0 gólů, úsp. 100%
V pátém utkání série se za stavu 2:2 na zápasy bojovalo o postupový mečbol do finále, průběh tohoto zápasu tomu ale neodpovídal. Pittsburgh měl vše ve svých rukou hned od začátku, po první třetině vedl už 4:0 a nakonec dokráčel k drtivému vítězství 7:0. Trenér Sens Guy Boucher hned dvakrát stáhl ze hry svou jedničku Craiga Andersona, ani náhradník Mike Condon ale přílivu inkasovaných branek nezabránil.

Konec zápasu.

59:24

Diváci v PPG Paints Areně jsou na nohou a mávají nad hlavou žlutými ručníky, už jen sekundy dělí Pens od toho, aby si vynutili postupový mečbol!

58:47

Sens opět pouze odevzdali kotouč obráncům domácího týmu, zkušený Ron Hainsey ale s rozehrávkou ani trochu nespěchá.

58:02

Dvě minuty před koncem třetí třetiny už se na ledě nic zajímavého neděje. Zatímco v Kolíně nad Rýnem právě probíhají samostatné nájezdy, tady je rozhodnuto.

57:12

Josh Archibald přišel o puk za Condonovou svatyní a na druhou stranu vyváží černou pryž Tom Pyatt, hosté tak mohou v klidu vystřídat.

56:26

Bryan Rust to zkusil z otočky, ale Mike Condon byl pozorný a bez sebemenších problémů přerušil hru.

55:52

Kotouč skončil v ochranné síti a před námi je poslední komerční přestávka tohoto utkání.

54:59

Phaneuf s Cecim rozehráli jen na hůl Archibalda, který posléze nabil na střelu Mattu Cullenovi, ten si ale z pravého kruhu na Condona nepřišel.

54:10

Veterán Cullen zavezl puk do útočného pásma, tam o něj ale přišel a na druhou stranu už může vyrazit Mike Hoffman.

53:26

Už dobré tři minuty se hraje zcela bez přerušení a kotouč se přelévá ze strany na stranu, ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát.

52:49

Rowney přišel o puk v rohu kluziště, Senators ale poté nerozehráli podle svých představ. Sedm minut před sirénou se zápas už jen dohrává.

52:11

Už v plném počtu hrající Penguins zakládají další akci, Josh Archibald podél levého mantinelu zaváží puk do útočného pásma.

51:22

Kyle Turris parádně přenesl hru na úplně volného Bobbyho Ryana, ten ale prováhal ideální moment ke střele a Murray nakonec zasahovat nemusel.

50:33

Mark Stone dlouho váhal a nakonec přeci jen vystřelil, jeho nepovedený pokus ale nakonec zaduněl jen o zadní hrazení.

49:48

Po komerční přestávce si Ottawa zahraje přesilovku, dvě minuty za držení vyfasoval Ian Cole (PIT).

48:49

48:49 Trevor DALEY - 7:0

48:49

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Demolice Ottawy pokračuje. Pens přidávají svůj třetí přesilovkový gól v tomto zápase, o který se po výměně puku s Kesselem postaral dělovkou od modré TREVOR DALEY! Kotouč byl ještě omylem tečován Wingelsem a Condon nestihl zareagovat. Asistence: Phil Kessel, Jevgenij Malkin.

48:03

Kunitz (PIT) a Phaneuf (OTT) se po přerušení hry pustili do výměny názorů a oba dostali dvouminutové tresty za nesportovní chování.

47:53

Daleyho rána od modré byla zblokována obětavým Viktorem Stålbergem, tlak Pens ale i nadále přetrvává.

47:21

Clarke MacArthur (OTT) se podobně jako před chvilkou Rust naprosto zbytečně mstil soupeři a rozhodčí mu vyměřili dvouminutový trest za hrubost.

46:57

Matt Murray v tomto oslabení ještě nemusel zasahovat a puk nyní opět letí až k jeho protějšku Condonovi.

46:19

Svěřenci Mikea Sullivana se osvobozují, Senátorům se zatím ani v této přesilovce vůbec nedaří.

45:25

Bryan Rust (PIT) se naprosto zbytečně ohnal po Harpurovi a vyfasoval dvouminutový trest za sekání.

44:45

Veteráni Methot a Hainsey se po přerušení hry dostali do strkanice, ta ale nakonec nic neřeší, následovat bude buly po Murrayho pravici.

44:02

Nepovedená Hainseyho rozehrávka skončila jen u Diona Phaneufa, aktivně napadající forvardi Pens ale nedávají bývalému kapitánovi Toronta ani metr prostoru.

43:16

Trevor Daley si tak dlouho dělal prostor na modré, až se dostal až k levému mantinelu, odkud vystřelil, Condon však tentokrát bez potíží zakončil.

42:27

Pyatt a Stålberg zpomalili rozehrávku Pens, Phil Kessel ale nakonec může v klidu vybruslit s pukem do středního pásma.

41:43

Svěřenci Guye Bouchera teď jen vyhodili puk do útočného pásma, hosté jsou v celém průběhu tohoto utkání směrem dopředu zcela letargičtí.

40:50

40:50 Phil KESSEL - 6:0

40:50

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Penguins využívají další přesilovku a vedou už o šest gólů. Sidney Crosby si v předbrankovém prostoru zpracoval prudký Malkinův pas a poté poslepu oslovil PHILA KESSELA, jenž přesnou střelu z první nedal přesouvajícímu se Condonovi šanci! Asistence: Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.

40:01

Začala třetí třetina.
Třetí třetina začne ve 23:13, tak si to nenechte ujít!
Skutečně tomu tak je. Druhá třetina přinesla jedinou branku, o kterou se hned na jejím začátku postaral Matt Cullen. Za stavu 5:0 už je prakticky rozhodnuto a domácí dění na ledě zcela kontrolují, oba brankáři byli v posledních minutách prakticky bez práce.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:44

Sens dostali kotouč do středního pásma, ale Malkin s Kesselem nikam nespěchají a zdá se, že před druhou sirénou už se nic zajímavého nestane.

39:00

Tommy Wingels (OTT) vyfasoval dvouminutový trest za hrubost, domácí si tak v závěru první třetiny zahrají svou druhou přesilovku.

37:52

V závěru druhé třetiny se na ledě nic zajímavého neděje, zdá se, že hosté už svou snahu vzdali a oba týmy už spíše šetří síly.

36:56

Svěřenci kouče Sullivana nic nevymýšleli a Archibald teď pouze vyhodil puk do útočného pásma, to už se druhá třetina pomalu chýlí ke svému konci.

36:04

Ceci s Claessonem rozjeli ojedinělou akci Senators, na jejímž konci stál Mark Stone, ten ale v souboji u hrazení přišel o kotouč.

35:16

Bryan Rust málem využil další škvíry v defenzívě Senators, nakonec jej ale zradilo zpracování, a Condon tak mohl tentokrát zůstat v klidu.

34:32

Tommy Wingels nic nevymýšlel a jen nahodil puk do útočného pásma, už drahnou chvíli se hraje bez přerušení a čas rychle plyne.

33:44

Další komplikace pro Ottawu. Otřesený Derick Brassard zmizel v útrobách arény a těžko říct, zdali se do zápasu ještě vrátí.

33:05

Do zakončení se nakonec přeci jen dostal Tom Pyatt, jeho zblokovaný pokus ale k Murraymu ani nedoletěl.

32:21

Harpur našel na levém křídle rozjetého Hoffmana, toho ovšem vracející se Olli Määttä vůbec nepustil ke střele.

31:34

Pens se bez potíží ubránili ojedinělé akci Senators a vyhodili puk až do útočného pásma, kam se musí vrátit Fredrik Claesson.

30:51

Do PPG Paints Areny se společně vrátíme po další komerční přestávce.

30:08

Pens už hrají v plném počtu a Viktor Stålberg teď navíc bolestivě vjel do zadního hrazení, zdá se však, že bude v pořádku.

29:20

Nick Bonino vyhodil puk opět až ke Condonovi, to už se přesilovka Sens pomalu chýlí ke svému konci.

28:33

Svěřenci Mikea Sullivana se zatím brání bez sebemenších potíží a podruhé v krátkém časovém sledu vyhodili kotouč do bezpečí.

28:00

Nick Bonino (PIT) se v předbrankovém prostoru dostal do strkanice s Benem Harpurem a omylem se vysokou holí ohnal po Condonovi, za což si vykoledoval dvouminutový trest.

27:07

Hra byla po delší době přerušena, načež hlasatel v PPG Paints Areně ohlásil komerční přestávku.

26:10

Z druhé vlny si najíždějící Olli Määttä dostal nabito na vrchol kruhů od Kunitze, následná střela finského beka ale byla zblokována.

25:23

Dumoulin otestoval Condonovu pozornost nahozením od levého mantinelu, strážce ottawské svatyně si tentokrát připsal snadný zákrok.

24:32

Aktivně napadající Josh Archibald donutil Claessona k dalšímu zaváhání v rozehrávce, načež Senators jen vyhodili puk do útočného pásma.

23:45

Nick Bonino nabil na modrou Coleovi, s jehož nahozením si ovšem Condon poradil a kotouč skončil v rohu kluziště.

22:50

Pátá inkasovaná branka hosty srazila ještě hlouběji do kolen, hráči v černožlutých dresech mají dění na hřišti zcela pod kontrolou.

21:54

21:54 Matt CULLEN - 5:0

21:54

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Ani Mike Condon čisté konto dlouho neudržel. Carter Rowney posunul kotouč do rohu kluziště na Marka Streita a švýcarský veterán poté pohotově našel volného MATTA CULLENA, jenž z voleje zakončil přesně! Asistence: Mark Streit a Carter Rowney.

21:08

Jean-Gabriel Pageau vystřelil z ostrého úhlu a k dorážce jeho nahození se ještě dostal Derick Brassard, Murray ale v obou případech jistě zasáhl!

20:50

Phil Kessel to zkusil krátce po vhazování, jeho pokus byl ale nepřesný a Sens už zakládají protiútok.

20:01

Craig Anderson zůstal po první třetině sedět na střídačce, už podruhé se tak mezi tři tyče podívá Mike Condon!

20:01

Začala druhá třetina.
V první třetině se děly věci. Prvních pět minut zápasu nabídlo opatrnou a taktikou svázanou bitvu bez jakýchkoliv šancí, pak se ale Pens rozstříleli a prosadili se hned čtyřikrát v rozmezí deseti minut! Zdá se, že o vítězi je už po dvaceti minutách rozhodnuto, zmátoří se Senators ve druhé třetině? To začneme zjišťovat ve 22:19.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

18:53

Kyle Turris měl na hokejce snížení, jeho střela z levého kruhu se ale otřela o břevno Murrayho svatyně!

18:17

18:17 Scott WILSON - 4:0

18:17

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Tah Guye Bouchera s navrácením Craiga Andersona do branky se zatím příliš nevyplácí, ve skrumáži na brankovišti se totiž nejrychleji zorientoval SCOTT WILSON a postaral se o čtvrtou trefu Pens! Asistence: Carter Rowney a Nick Bonino.

17:32

No a Craig Anderson se po komerční přestávce vrací do akce!

17:22

Matt Murray po delší době přerušil hru, do Pittsburghu se společně vrátíme po další komerční přestávce.

16:04

Craig Anderson po třech inkasovaných gólech přepouští místo mezi třemi tyčemi Mikeu Condonovi!

16:04

16:04 Nick BONINO - 3:0

16:04

Pittsburgh právě vstřelil branku!
V PPG Paints Areně se dějí věci, Penguins vedou už o tři góly! Souvislý tlak Pens nakonec končí další brankou, o kterou se pohotovou dorážkou postaral NICK BONINO! Asistence: Carter Rowney.

15:43

Svěřenci Mikea Sullivana se opět usadili v útočném pásmu, hostům se stále nedaří vystřídat a dostat puk do bezpečí.

14:59

Phil Kessel nabil na levý kruh napřaženému Malkinovi, ten ale neměl seřízená mířidla a vysoko přestřelil.

14:20

Sidney Crosby zavezl puk do útočného pásma a nahodil ho do předbrankového prostoru, tam ale nebyl nikdo v černožlutém dresu.

13:32

Příznivci Pens se dožadují odpískání zákroku Diona Phaneufa na unikajícího Archibalda, hra však plyne vesele dál.

12:49

Po Methotově pasu to Kyle Turris zkusil z ostrého úhlu, jeho pokus ale Matt Murray bez potíží vyrazil.

12:03

12:03 Sidney CROSBY - 2:0

12:03

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Zatímco Ottawě to v přesilovkách v této sérii vůbec nejde, Pens se dokázali v početní výhodě opět prosadit. Skvěle to udělal Malkin, který si udělal prostor na útočné modré, nabil na střelu Daleymu a jeho pokus šikovně ztečoval do sítě SIDNEY CROSBY! Asistence: Trevor Daley a Jevgenij Malkin.

11:10

Cullen už je zpět na ledě, svěřenci Mikea Sullivana si teď zahrají krátkou početní výhodu.

10:31

Erik Karlsson tvrdě vypálil od modré a Murray tento pokus vyrazil jen před sebe, Zack Smith už se však k dorážce nedostal.

10:08

Frustrovaný Mark Stone (OTT) se provinil naprosto zbytečným sekáním, poměr sil na ledě se tak vyrovná.

09:33

Hosté teď sami málem inkasovali. Rychlonohý Carl Hagelin ujel po levém křídle, ale svůj únik zakončil střelou, se kterou si Anderson poradil!

09:10

Matt Cullen (PIT) vyfasoval dvouminutový trest za podražení, využije Ottawa svou dvanáctou přesilovku v této sérii?

08:24

08:24 Olli MÄÄTTÄ - 1:0

08:24

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Domácí se ujímají vedení! Po Kesseově nepřesné střele Sens vyhodili puk na zakázané uvolnění, načež se pittsburští hokejisté usadili v útočném pásmu a Rust nabil na modrou napřaženému OLLIMU MÄÄTTOVI, který z první propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Bryan Rust.

07:56

Jevgenij Malkin nabil úplně volnému Kesselovi, zkušený snajpr Penguins ale z vrcholu kruhů přestřelil Andersonovu svatyni.

07:10

Archibald nabral rychlost na pravém křídle a prokousal se do útočného pásma, jeho následná střela ale postrádala přesnost.

06:13

Craig Anderson pro jistotu ukryl nahození Wilsona ve své lapačce, před námi je první komerční přestávka.

05:46

Napadající Zack Smith dostal Dumoulina pod tlak, ale nikdo v bílém dresu se nakonec nedostal k odraženému kotouči.

04:58

Tribunami se ozvalo nespokojené bučení, Pittsburští totiž opět vyhodili puk do bezpečí jen za cenu zakázaného uvolnění.

04:42

MacArthurův pokus od modré byl nakonec ztečován mimo a na druhé straně se dostal ke střele Chris Kunitz, Anderson si ovšem připsal snadný zákrok.

04:23

Ron Hainsey po vyhraném buly vyhodil puk na zakázané uvolnění, hra je velmi rozkouskovaná a plná nepřesností.

04:14

Nahození MacArthura z pravé strany bylo přizvednuto do ochranné sítě, následovat tak bude buly před Mattem Murraym. Sens teď měli štěstí, sudí si totiž nevšimli toho, že chvilku hráli v šesti.

03:40

Archibaldovi ani Dumoulinovi se v krátkém časovém sledu nepodařilo vyhodit puk z pásma, čtvrtá lajna Pens si ale nakonec s tlakem Sens poradila.

03:02

Ojedinělou akci Sens rozjel Mike Hoffman, svěřenci Guye Bouchera se ale daleko nedostali. Murray je v úvodu zcela bez práce.

02:24

Pens jsou v úvodu jasně aktivnější. V dobré střelecké pozici se teď ocitl Bryan Rust, Anderson ale jeho pokus vyrazil a poradil si i s dorážkou z hole Cartera Rowneyho!

01:35

Zkušený Chris Kunitz se po Crosbyho pasu dostal ke kotouči za Andersonovou svatyní, poté ale o puk rychle přišel a hosté se osvobodili.

00:43

Erik Karlsson pod tlakem vyhodil puk na zakázané uvolnění, následovat tak bude buly před Craigem Andersonem.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Dumoulin, Hainsey, Määttä, Daley, Cole, Streit – Kunitz, Crosby, Guentzel – S. Wilson, Malkin, Kessel – Rust, Bonino, Rowney – Hagelin, Cullen, Archibald.

Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Methot, E. Karlsson, Phaneuf, Ceci, Claesson, Ch. Wideman, Harpur – Z. Smith, Pageau, Mark Stone – Stålberg, Turris, Hoffman – MacArthur, Brassard, B. Ryan – Pyatt, Wingels, White.

Rozhodčí: McCauley, Meier – Cherrey, Murphy.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Zápas v PPG Paints Areně začne ve 21 hodin, takže si na večer nic neplánujte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
Čtvrtý zápas

Duel číslo čtyři byl velmi napínavý a Ottawa mohla jít do dvouzápasového trháku. Jenže hosté předvedli výborný výkon a když se postupně trefili Määttä, Crosby a Dumoulin, bylo to ve 32. minutě 0:3. Do přestávky snížil MacArthur a v 55. minutě dal kontaktní branku Pyatt, víc už ale kanadský tým nezvládl a musel se smířit s vyrovnáním série na 2:2.
Dnešní zápas je o tom, který z týmů získá mečbol. Po čtyřech zápasech je série vyrovnaná 2:2 a nyní se přesouvá do Pensylvánie, Pittsburgh má tak o něco lepší výchozí pozici.
Dobrý večer u pátého utkání finále Východní konference mezi týmy Pittsburgh Penguins a Ottawa Senators.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators

7:0

konec (4:0, 1:0, 2:0) Stav série: 3:2

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Määttä (Rust), 13. Crosby (Daley, Malkin), 17. Bonino (Rowney), 19. S. Wilson (Rowney, Bonino), 22. Cullen (Streit, Rowney), 41. Kessel (Crosby, Malkin), 49. Daley (Kessel, Malkin)

Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Dumoulin, Hainsey, Määttä, Daley, Cole, Streit – Kunitz, Crosby, Guentzel – S. Wilson, Malkin, Kessel – Rust, Bonino, Rowney – Hagelin, Cullen, Archibald.

Ottawa Senators: C. Anderson (21. Condon) – Methot, E. Karlsson, Phaneuf, Ceci, Claesson, Ch. Wideman, Harpur – Z. Smith, Pageau, Mark Stone – Stålberg, Turris, Hoffman – MacArthur, Brassard, B. Ryan – Pyatt, Wingels, White.

Rozhodčí: McCauley, Meier – Cherrey, Murphy

Průběh zápasu
1. třetina
08:24 PIT 1:0 Määttä (Rust)
09:10 PIT 2 Cullen, podražení
10:08 OTT 2 Mark Stone, sekání
12:03 PIT 2:0 Crosby (Daley, Malkin)
16:04 PIT 3:0 Bonino (Rowney)
16:04
17:32
18:17 PIT 4:0 S. Wilson (Rowney, Bonino)
Po 1. třetině
2. třetina
20:01
21:54 PIT 5:0 Cullen (Streit, Rowney)
28:00 PIT 2 Bonino, vysoká hůl
39:00 OTT 2 Wingels, hrubost
Po 2. třetině
3. třetina
40:50 PIT 6:0 Kessel (Crosby, Malkin)
45:25 PIT 2 Rust, sekání
47:21 OTT 2 MacArthur, hrubost
48:03 PIT 2 Kunitz, nesportovní chování
OTT 2 Phaneuf, nesportovní chování
48:49 PIT 7:0 Daley (Kessel, Malkin)
49:48 PIT 2 Cole, držení protihráče
Konec