Menu

Hokej

Mistrovství světa

Kanada – Švédsko

1:2

po s.n. (0:2) (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

21.05.2017, 20:45 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem (kapacita: 18 537 míst) • Finále • Ondřej Zoubek (@VondraZoubek)

: 2.05 4.5 3.75 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

80:00

V samostatných nájezdech zvítězil tým Švédsko.
Švédsko získává po čtyřech letech titul mistrů světa, Kanadě útok na zlatý hattrick znovu nevyšel! V nájezdech rozhodla trefa NICKLASE BÄCKSTRÖMA, prosadil se také Ekman-Larsson. Naproti tomu ani jeden z Kanaďanů recept na Lundqvista nenašel – 1:2!

75:24

Před J. Klingbergem se na pravé straně otevřelo spoustu prostoru, a tak vyrazil do přečíslení. Přihrál mezi kruhy Krügerovi, ale ten ve skvělé pozici netrefil branku!

72:36

Kanaďané se usadili před Lundqvistem a vlastní střelu dorážel ze vzduchu MacKinnon! Jen těsně minul odkrytou branku.

69:07

Je tady první vyloučení v prodloužení. Sean Couturier (CAN) odjíždí na trestnou lavici na dvě minuty za podražení. Švédové mají jedinečnou příležitost vstřelit zlatý gól.

65:35

De Haan nahodil puk před branku a Lundqvist si poradil s tečí Duchena! Odkrytou bránu pak při pokusu o dorážku přestřelil Killorn.

58:36

Tohle může hodně mrzet. Švédové hráli v šesti a za šest sekund začne kanadská přesilovka. Menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká William Nylander (SWE).

56:42

Rozhodčí Jeřábek chvilku přemýšlel, ale nakonec zdvihl pravici. Mike Matheson (CAN) je vyloučen na dvě minuty za podražení Nordströma. Obrovská šance pro Švédsko.

54:57

Lindholm vyzrál na de Haana a natahoval ke střele. Jen naznačil, objel branku, ale nedokázal zasunout puk za čáru!

44:26

Na opačné straně musel dvakrát zasahovat Lundqvist. Nejprve proti MacKinnonovi, o chvilku později proti rozjetému O'Reillymu, který si stáhl puk před Edlerem.

41:58

Kanada právě vstřelila branku!
Kanaďané přesilovku bleskově využívají a srovnávají stav utkání! Křižná přihrávka na Marnera prošla, a tak mohl mladík z Toronta střílet. Lundqvist vyrazil střelu před sebe, RYAN O'REILLY uplatnil důraz na brankovišti a dostrkal kotouč za čáru – 1:1! Asistence: Mitch Marner, Nathan MacKinnon.

41:48

Jenže severské mužstvo musí znovu do čtyř. Elias Lindholm (SWE) si odpyká dvě minuty za vysokou hůl. Kanada dostává šanci na vyrovnání.

39:39

Švédsko právě vstřelilo branku!
Švédové trestají chybu Kanady v rozehrávce a v oslabení střílejí první finálovou branku! Parayko ztratil puk v obranné třetině a VICTOR HEDMAN jej bekhendem nahodil před branku! Tam byli připraveni Krüger s J. Lundqvistem, nicméně nikdo z nich se puku nedotkl. Kotouč i tak prošel mezi betony Pickarda – 0:1! Bez asistence.

39:18

Nicklas Bäckström (SWE) je podruhé v zápase vyloučen a Kanada si podruhé zahraje přesilovku. Menší trest za sekání pro hvězdu Washingtonu.

37:35

Landeskog trefil v útočné třetině Scheifeleho, ale oba se rychle otřepali a pokračovali ve hře. Matheson objel branku a vracel puk na brankoviště, Švédové si však poradili.

31:56

Střela Ekmana-Larssona těsně minula branku, z ještě nebezpečnější pozice ale zakončoval po přihrávce od Bäckströma J. Klingberg. Pickard ránu vyrazil.

30:55

Josh Morrissey (CAN) se provinil nedovoleným zákrokem proti Krügerovi. Obránce Winnipegu je potrestán dvěma minutami za držení protihráče.

30:10

MacKinnon nabil na levé straně Mathesonovi, jehož dělovka prolétla těsně vedle tyče! Lundqvist pak měl trochu štěstí, že si odražený puk nesrazil do branky.

27:44

Konecny získal puk na úkor Strålmana a přihrál Marnerovi. Po jeho nepřesné zakončení se ještě pokoušel o dorážku, ale puk za Strålmana s Lundqvistem neprocpal.

22:58

Švédové už jsou v plném počtu, ale přesto si Kanada stihla vypracovat gólovou šanci. Lundqvist po přihrávce od MacKinnona vychytal zblízka O'Reillyho!

20:50

Nicklas Bäckström (SWE) si přebral dlouhou přihrávku od Hedmana, ale následně se provinil faulem proti Vlasicovi. Dvě minuty za držení protihráče.

14:26

O'Reilly získal puk na levém křídle a Lundqvist jeho střelu vyrazil jen k Duchenovi! Ten však po bekhendové kličce nezakončil, objel branku, a bylo po šanci.

13:08

Švédové si zahrají také druhou přesilovku. Alex Killorn (CAN) je vyloučen na dvě minuty za sekání v souboji s Nylanderem. Hrát se začne po další úpravě ledu, předtím na ni totiž kvůli plynulosti hry nebyl prostor.

09:23

Scheifele se protáhl na pravou stranu a ostře vypálil! Lundqvist nestihl zareagovat, ale zachránila ho spojnice horní a pravé tyče.

06:57

Nylander střílel z mezikruží těsně vedle a našel si také odražený puk. Okolo Parayka se dostal až před Pickarda, ale překonat ho nedokázal!

05:56

Lindholm našlápl k úniku po pravém křídle a Pickard vyrazil jeho střelu betonem. Švéd byl ale faulován Mikem Mathesonem (CAN), který si odsedí dvě minuty za podražení. První přesilovka pro Tre Kronor.

Kanada – Švédsko

1:2

po s.n. (0:2) (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 42. R. O'Reilly (Marner, MacKinnon) – 40. Hedman, rozh. náj. Bäckström

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   William Nylander (SWE)
0:0   Nathan MacKinnon (CAN)
2. série:
0:1   Nicklas Bäckström (SWE)
0:1   Brayden Point (CAN)
3. série:
0:2   Oliver Ekman-Larsson (SWE)
0:2   Ryan O'Reilly (CAN)
4. série:
0:2   Gabriel Landeskog (SWE)
0:2   Mitchell Marner (CAN)

Kanada: Pickard (Ch. Johnson) – Parayko, Vlasic (A), Demers, de Haan, Morrissey, Matheson, Lee – MacKinnon, Skinner, Scheifele – Simmonds, Giroux (C), R. O'Reilly (A) – Duchene, Couturier, Killorn – Konecny, Marner, Point – B. Schenn.

Švédsko: Lundqvist (Fasth) – Strålman, Hedman (A), Ekman-Larsson, Brodin, J. Klingberg, Edler, Holm – E. Lindholm, V. Rask, Landeskog (A) – Lindberg, Bäckström, W. Nylander – Everberg, Nordström, W. Karlsson – J. Lundqvist (C), Eriksson Ek, Krüger – Söderberg.

Rozhodčí: Antonín Jeřábek (CZE), Daniel Stricker (SUI) – Alexander Otmachov (RUS), Sakari Suominen (FIN)

Diváci: 17 363 (94 % celkové kapacity)

Průběh zápasu
1. třetina
05:56 CAN 2 Matheson, podražení
13:08 CAN 2 Killorn, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
20:50 SWE 2 Bäckström, držení protihráče
30:55 CAN 2 Morrissey, držení protihráče
39:18 SWE 2 Bäckström, sekání
39:39 SWE 0:1 Hedman
Po 2. třetině
3. třetina
41:48 SWE 2 E. Lindholm, vysoká hůl
41:58 CAN 1:1 R. O'Reilly (Marner, MacKinnon)
56:42 CAN 2 Matheson, podražení
58:36 SWE 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká W. Nylander
Po 3. třetině
Prodloužení
69:07 CAN 2 Couturier, podražení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
80:00 SWE 1:2 Bäckström (rozh. náj.)
po s.n.