Menu

Motorsport

Formule 1

Kvalifikace Velké ceny Španělska

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

konec

13.05.2017, 14:00 • Trať: Barcelona, Španělsko • Michal Šandor

Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 14 hodin sledovat on-line přenos ze samotného závodu. Mějte se moc hezky a užijte si zbytek soboty. (15:18:46)
Je za námi kvalifikace na Velkou cenu Španělska, kterou opanoval Lewis Hamilton, jenž si připsal 64. vítězství v kvalifikaci v kariéře. Jedno pole position mu chybí na vyrovnání Ayrtona Senny. Druhý nakonec dojel Sebastian Vettel, jemuž vyšlo poslední kolo, díky kterému odsunul na třetí pozici Valtteriho Bottase. Finského jezdce doplní ve druhé řadě Kimi Räikkönen. Třetí řada patří Red Bullu v pořadí Max Verstappen, Daniel Ricciardo. Příjemným překvapením je sedmá pozice Fernanda Alonsa.
Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Španělska: 1. Hamilton, 2. Vettel, 3. Bottas, 4. Räikkönen, 5. Verstappen, 6. Ricciardo, 7. Alonso, 8. Pérez, 9. Massa, 10. Ocon, 11. Magnussen, 12. Sainz, 13. Hülkenberg, 14. Grosjean, 15. Wehrlein, 16. Ericsson, 17. Palmer, 18. Stroll, 19. Vandoorne, 20. Kvjat.

Konec kvalifikace.

0:00

Valtteri Bottas se v posledním kole nezlepšil a zůstal na druhém místě. Lepší čas nezajel ani Lewis Hamilton, ale Brit zůstává první! Sebastian Vettel měl rozjeté hodně dobré kolo a nakonec přeskočil Valtteriho Bottase na druhém místě! Kimi Räikkönen se dopředu neposunul a zůstal čtvrtý.

0:00

Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola!

1:17

Jezdci mají před sebou poslední pokusy, boj o pole position vrcholí!

2:14

Lewis Hamilton si zatím drží první místo před Valtterim Bottasem a Kimim Räikkönenem. Čtvrý je Sebastian Vettel.

3:26

K radosti španělských fanoušků opustil boxy Fernando Alonso, který se pokusí o zázrak v podobě boje o pole position. Pokud z auta vymáčkne maximum, mohl by teoreticky zasáhnout do hegemonie Ferrari a Mercedesu.

4:30

Jezdcům se prozatím na trať nechce, ale za malý moment se všichni vrátí do jámy lvové.

5:07

Španělské publikum teď musí být trochu zklamané, protože Fernando Alonso jim v poslední části zatím nic nepředvedl. Domácí pilot tak nechá vše na poslední chvíli.

6:57

Vedoucí čtveřice zamířila do boxů, ale ve zbytku kvalifikace se určitě ještě na trati objeví. Na dráze momentálně není vůbec nikdo, protože kvartet ve složení Ocon, Massa, Pérez, Alonso dosud neopustil garáž.

7:34

Valtteri Bottas se sice na chvíli usadil na čele, ale z něj jej vzápětí sesadil Lewis Hamilton, který byl rychlejší o 241 tisícin. Třetí je zatím Kimi Räikkönen a čtvrtý Sebastian Vettel.

8:44

Valtteri Bottas má rozjeté slibné kolo, za ním ale krouží Lewis Hamilton a oba piloti Ferrari. Bottas ale bude prvním, kdo projede cílem.

9:25

V garážích zatím zůstávají Ocon, Massa, Pérez a Alonso. Uvidíme, co v závěrečném dějství předvede Fernando Alonso, protože vzhledem k současné situaci stáje McLaren je už samotný postup mezi desítku nejrychlejších velký úspěch.

10:14

Na dráze je také Kimi Räikkönen a Valtteri Bottas. Právě mezi tímto kvartetem se pravděpodobně rozhodne o držiteli pole position.

11:00

Minutu se nikomu na trať nechtělo, až k odjezdu zaveleli Lewis Hamilton a Sebastian Vettel. Tyto dva světové šampiony budou záhy následovat i další borci.

12:00

Třetí část kvalifikace právě začala.

Kvalifikace Velké ceny Španělska

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

konec

Zpět na online