Menu

Hokej

Mistrovství světa

Švédsko – Itálie

8:1

konec (2:0, 1:1, 5:0)

12.05.2017, 16:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem • Skupina A • RR

58:25

Švédsko právě vstřelilo branku!
Do stříleného nahození Philipa Holma z pravé strany vložil hokejku DENNIS EVERBERG . Puk proklouzal mezi betony italského brankáře do zařízení, i když se pohyboval velmi pomalu. Asistence: Philip Holm.

56:51

Švédsko právě vstřelilo branku!
Seveřané si v poslední třetině otevřeli ve své útočné třetině střelnici. První ránu Strålmana od modré čáry dokázal ještě Cloutier vyrazit, ale na dorážku JOELA ERIKSSONA EKA zleva už nestačil. Švédsko vede už 7:1. Asistence: Anton Strålman, William Karlsson

54:53

Švédsko právě vstřelilo branku!
Nakonec přichází gól s pořadovým číslem šest. Zpoza branky nabil do levého kruhu CARLU KLINGBERGOVI Joakin Nordström. I přestože, že italský gólman nebyl vůbec proti střele špatně postavený, inkasuje pošesté. Asistence: Joakin Nordström.

50:09

Švédsko právě vstřelilo branku!
Švédsko skóruje popáté a branka je to trochu kuriózní. Střela Söderberga se totiž odrazila od vnější strany tyče přímo na hůl LINUSE OMARKA, pro něhož již nebyl problém skórovat. Ve stejné době zůstal na ledě ležet Daniel Frank, kterému museli kustodi výrazně pomoci k ošetřovatelům. Ti ho na lehátku dopravují do útrob stadionu. Asistence: Carl Söderberg, Alexander Edler.

40:41

Švédsko právě vstřelilo branku!
Výběr Tre Kronor vede už 4:1, po nenápadné akci se prosadil ELIAS LINDHOLM. Ten střílel z pravé strany a po poté ještě odražený kotouč poslal před branku, tam ho nechtěně do vlastní branky ztečoval jeden z dojíždějících obránců. Asistence: Gabriel Landeskog, Anton Strålman.

29:52

Švédsko právě vstřelilo branku!
Vzápětí však vše vynahradil JONAS BRODIN, který dělovkou od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Švédsko znovu vede o dvě branky a je mnohem blíže bodovému zisku. Asistence: Philip Holm.

23:48

Itálie právě vstřelila branku!
Početní výhodu Italové po dvaadvaceti vteřinách využívají. Chvilku to vypadalo, jako by tomu ani nemohli uvěřit, skóre se ale opravdu mění. Po krásném Scandellově pasu na levou stranu se prosadil GIOVANNI MORINI. Asistence: Giulio Scandella, Marco Insam.

08:34

Švédsko právě vstřelilo branku!
Jenže o pár chvil později výběr Tre Kronor přeci jen skóruje. Střela Nylandera z levé strany se od Cloutiera odrazila na hokejku dojíždějícího PHILIPA HOLMA, který s přehledem trefil poloodkrytou branku. Asistence: William Nylander, Jonas Brodin.

03:24

Švédsko právě vstřelilo branku!
To VICTOR RASK o pár chvil později neomylně vymetl levý horní roh italské branky a Švédsko vede. Střela byla opravdu vyvedená a už když ji šikovný útočník vyslal ze své hole, bylo jasné, že jednoznačně má gólové parametry.

Švédsko – Itálie

8:1

konec (2:0, 1:1, 5:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. V. Rask, 9. Holm (W. Nylander, Brodin), 30. Brodin (Holm), 41. E. Lindholm (Landeskog, Strålman), 51. Omark (Söderberg, Edler), 55. C. Klingberg (Nordström), 57. Eriksson Ek (Strålman, W. Karlsson), 59. Everberg (Holm) – 24. Morini (Scandella, Insam)

Švédsko: Fasth (Läck) – Strålman, Hedman (A), J. Klingberg, Edler, Holm, Brodin – E. Lindholm, V. Rask, Landeskog (A) – Krüger, Söderberg, Omark – Eriksson Ek, W. Nylander, W. Karlsson – Everberg, J. Lundqvist (C), Nordström – C. Klingberg.

Itálie: Cloutier (And. Bernard) – T. Larkin, L. Zanatta, Hofer, Helfer (A), Egger, Miglioranzi, Glira – Scandella, Andergassen, Frigo – Morini, D. Kostner (A), S. Kostner – Ant. Bernard (C), Lambacher, Frank – Gander, Goi, Marchetti – Insam.

Rozhodčí: Fonselius (FIN), Iverson (CAN) – Jensen (DEN), Suominen (FIN)

Průběh zápasu
1. třetina
03:24 SWE 1:0 V. Rask
08:34 SWE 2:0 Holm (W. Nylander, Brodin)
Po 1. třetině
2. třetina
23:28 SWE 2 J. Lundqvist, podražení
23:48 ITA 2:1 Morini (Scandella, Insam)
29:52 SWE 3:1 Brodin (Holm)
34:36 ITA 2 Ant. Bernard, podražení
37:16 SWE 2 C. Klingberg, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
40:41 SWE 4:1 E. Lindholm (Landeskog, Strålman)
45:41 ITA 2 Lambacher, hákování
50:09 SWE 5:1 Omark (Söderberg, Edler)
54:53 SWE 6:1 C. Klingberg (Nordström)
56:51 SWE 7:1 Eriksson Ek (Strålman, W. Karlsson)
58:25 SWE 8:1 Everberg (Holm)
Konec