Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Arsenal FC – Leicester City

1:0

konec (0:0)

26.04.2017, 20:45 • Emirates Stadium, London • 28. kolo • Michal Kovalčík (@KovalcikMichal)

Tipsport: 1.5 4.85 6.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Já se vámi pro dnešek loučím a budu se těšit u dalších přenosů nejen z anglické Premier League. Dobrou noc. (22:44:37)
Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 8:6. Fauly: 9:13.
Arsenal nakonec dokázal z dnešního duelu vyválčit tři body, které si zajistil až pár minut před koncem, když si ránu Nacha Monreala srazil do vlastní sítě jinak výborně hrající Robert Huth. Nutno dodat, že Gunners dnes měli více ze hry a za svůj výkon si tři body zřejmě zasloužili. Nicméně ani dnes rozhodně přesvědčivý výkon nepředvedli a ke kýženému umístění v TOP 4 zbývá ještě hodně podobně náročných klání. Naopak Leicester ani dnes nebodoval a o záchranu v nejvyšší soutěži bude muset rovněž velmi tvrdě bojovat. Závěr Premier League nám slibuje opět dechberoucí podívanou a to na obou pólech tabulky.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Kasper Schmeichel pošle dopředu ještě jeden, zřejmě poslední dalekonosný nákop.

90+5

Robert Huth navíc obdržel žlutou kartu.

90+5

Robert Huth fauloval Sáncheze a ten si opět nějakou dobu poleží na trávníku.

90+4

V šestnáctce se před autem Fuchse objevil i Kasper Schmeichel, před Čechem vznikl velký závar, z něhož ale nakonec neudeřilo. Leicesteru už příliš času nezbývá.

90+3

Alexis Sánchez za nedodržení předepsané vzdálenosti od vhazujícího hráče vidí žlutou kartu.

90+3

Alexis Sánchez si stoupl přímo před Fuchse a nenechal ho v klidu aut vhodit, což rakouský obránce vyřešil tak, že mu míč hodil zblízka do ramena. Chilský záložník se po chvilce teatrálně chytil za tvář.

90+2

Christian Fuchs už nyní hází auty z obou stran. Přichází další "mini" standardní situace pro Leicester.

90+1

Hlavní rozhodčí Mike Jones nastavuje ještě čtyři minuty.

90

Leicester se ještě pokusí o vyrovnání a posiluje ofenzivu. Stoper Yohan Benalouane přepouští místo Damarai Grayovi.

90

Jenom pro upřesnění, gól Arsenalu byl nakonec připsán jako vlastní Robertu Huthovi.

89

Mesut Özil se po přihrávce Sáncheze radoval z druhého gólu, jenže stál ve zjevném ofsajdu a tudíž tato branka správně není uznána.

88

Leicester se ihned vydal ve větším počtu hráčů dopředu, na centr Mahreze sice nedosáhl Čech, naštěstí pro něj ale ani Albrighton.

86

86. Robert HUTH - 1:0

86

Arsenal právě vstřelil branku!
Hrdinou Arsenalu se stává Nacho Monreal! Jeho ránu z halfvoleje si za záda bezmocného Schmeichela srazil ROBERT HUTH a Gunners se konečně dostávají do vedení.

85

Po rohovém kopu hlavičkoval Oliviera Giroud nad branku Kaspera Schmeichela.

84

Mesut Özil se protlačil po levé straně do šestnáctky, k centru ho nepustil Wilfred Ndidi. Jednalo se o čistý zákrok, protesty Arsenalu přicházejí vniveč.

83

Centr Riyada Mahreze z přímého kopu ze strany přeletěl všechny nabíhající hráče a skončil v rukavicích připraveného Petra Čecha.

82

Zjevně frustrovaný Granit Xhaka navíc vidí žlutou kartu.

81

Velké penzum práce dnes vepředu odvádí Riyad Mahrez. Dokáže udržet spoustu míču a nyní vybojoval také standardní situaci ze zajímavé pozice.

80

Yohan Benalouane nyní zřejmě zapomněl, že není brankář, když šel v hlavičkovém souboji s Giroudem kolenem dopředu. Za žlutou kartu může být ještě rád.

79

Laurent Koscielny zřejmě špatně došlápl a nějak si pochroumal koleno. Po chvilce ošetřování nicméně pokračuje ve hře, ačkoliv jeho pohyb nevypadá úplně svěže.

78

Šindži Okazaki se díky šťastnému odrazu a zranění Koscielneho dostal do velké šance, na poslední chvíli mu ale skočil pod nohy stoper Gabriel.

77

S příchodem vysokého Girouda by mohl Arsenal hru trochu více zjednodušit, zdlouhavé kombinaci totiž zatím ovoce nepřinášejí.

76

Po akci po pravé straně se k balónu uvnitř šestnáctky dostal Jamie Vardy a těžké pozici z otočky vypálil – Čech neměl problém jeho pokus lapit.

75

...a následně přichází také síla do útoku. Walcotta střídá Olivier Giroud.

74

Arsene Wenger vyčerpává všechna svá střídání. Nejprve Coquelina nahrazuje ofenzivnější Ramsey...

73

Leicester už útočí jen ve třech, čtyřech lidech a soustředí se především na obranu. Na jeho brejky si nicméně Arsenal bude muset stále dávat pozor.

72

Özilův centr od rohového praporku propadl do malého vápna, kde jej ale nakonec odkopl Huth. Následná rána Xhaky se nyní blíží někam k Marsu.

71

Danny Welbeck se poprvé přihlásil o slovo. Po přihrávce Sáncheze jeho prudký přízemní centr odvrací na rohový kop Fuchs.

70

Rychlý brejk Leicesteru táhl Jamie Vardy, který s balónem uběhl přes 50 metrů, jenže poté jeho centr zablokoval Bellerín tak šikovně, že to bude pouze odkop od brány.

69

A krátce nato střídá také Craig Shakespeare. Zde je to jednoznačně post za post, Leonarda Ullou nahrazuje Šindži Okazaki.

68

První Wengerovo střídání je tady. Nevýrazného Kierana Gibbse nahrazuje ofenzivněji laděný Danny Welbeck.

67

Defenziva Arsenalu poměrně riskantně vystavila Vardyho do ofsajdu a past nakonec sklapla. Nechybělo ovšem mnoho, aby anglický útočník uháněl sám na Petra Čecha zcela regulérně.

66

Rovněž další střela Alexise Sáncheze zpoza vápna končí v náruči dánského brankáře.

65

Po rohovém kopu rozehraném na krátko posadil svůj centr Bellerín na hlavu Laurenta Koscielneho, jehož hlavička bohužel pro Arsenal mířila přímo do koše připraveného Schmeichela.

64

Mesut Özil se pěkně uvolnil, jenomže přes dvojblok Benalouane – Fuchs neměl šanci míč projít.

62

Z mého pohledu by domácím pomohlo nějaké oživení v podobě čerstvé krve z lavičky náhradníků. Možností má Arsene Wenger poměrně mnoho.

61

Nechybělo mnoho, aby Walcottův tečovaný centr zapadl na zadní tyč Schmeichelovy svatyně. Následoval rohový kop, s nímž si defenziva Foxes poradila.

60

Do konce utkání zbývá ještě půlhodiny a obrázek hry se nemění. Arsenal kombinuje na polovině soupeře a hledá skulinku, kudy se dostat do šance. Zatím příliš skulinek nenalézá.

59

Po rohu ani následujícím centru Bellerína nemusí dánský brankář zasahovat, Sánchez stál totiž už po několikáté dnes v ofsajdu.

58

58.

58

Héctro Bellerín nabil proti noze Xhakovi, jehož tečovanou ránu velmi dobře vyráží Kasper Schmeichel na rohový kop.

57

Jenže u míče jsou znovu domácí a znovu klasickým házenkářským způsobem obehrávají dokola šestnáctku Foxes.

56

Z následného rohového kopu žádné nebezpečí pro Schmeichela aspol. nevzešlo, a Leicester tak může podniknout další útok.

55

55.

55

Bellerín se na pravé straně dokázal pěkně uvolnit, přihrál Sánchezovi, jenž se zjevil ve velmi dobré střelecké pozici kolem penaltového puntíku, na poslední chvíli mu však balón od kopaček upálil vynikající Robert Huth.

54

Fuchsovy auty jsou opravdu prakticky rovny standardním situacím, po jeho dalším hodu hlavičkoval Wilfred Ndidi slabě do rukavic připraveného Čecha.

53

Leicester nikam nespěchá, postupnými krůčky se posouvá dopředu a nyní přichází dlouhý aut v podání Christian Fuchse.

52

Na polovině hřiště se dalšího faulu dopustil Christian Fuchs a obdržel žlutou kartu.

51

Po zhruba dvouminutové kombinaci stylem zprava-doleva, zleva-doprava se hru pokusil zrychlit Sánchez, na nějž ale vyzrál Benalouane a vše elegantně vyřešil.

49

Coquelin výborně odstavil do balón Albrightona a k míči se tak po krátké chvíli znovu dostávají Gunners.

48

Arsenal znovu okupoval pokutové území soupeře, nakonec vše končí dobrým obranným zákrokem Dannyho Drinkwatera proti váhajícímu Özilovi.

47

A hned v úvodu poločasu domácí zahrávali rohový kop, přičemž Özilův centr bezpečně ukryl do rukavic Kasper Schmeichel.

46

Druhé dějství začali oba týmy ve stejném složení jako do utkání vstoupili.

46

Začal druhý poločas.
Druhá půle započne přibližně ve 21:47.
První poločas nenabídl fotbal v nějakém závratném tempu, nicméně na obou stranách bylo k vidění několik zajímavých šancí. Tu největší Leicesteru měl Riyad Mahrez, dnes zatím nejaktivnějším fotbalista v modrém dresu, jehož povedený volej z vně šestnáctky bravurně vytáhl nad břevno Petr Čech. Arsenal měl více ze hry, nicméně velkých šancí bylo pomálu. Tu asi největší Walcottovi zlikvidoval Schmeichel a ránu Sáncheze ze závěru úvodního dějství zastavilo břevno.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.

45

Konečně se k individuální akci odhodlal Alexis Sánchez, jenž si navedl míč do středu a prudce vypálil – Schmeichela zachránilo břevno.

44

Jenže domácí jsou zatím v blízkosti šestnáctky soupeře zoufale neefektivní, obehrávají šestnáctkou podle jakési šablony a chybí moment překvapení.

43

Protiútok se Leicesteru nepovedl dle představ a už se znovu musí bránit náporu Gunners.

42

Arsenalu se povedlo rozpohybovat defenzivu soupeře a vypracovat si zajímavé střelecké pozice. Jenomže k zakončení se nikdo neodvážil, celá akce byla překombinovaná a končí ofsajdem Gibbse.

41

Kieran Gibbs místo centru, volil překvapivou přihrávku pod sebe na číhajícího Francise Coquelina a jeho ránu z první zblokoval vystoupivší Yohan Benalouane.

40

Riyad Mahrez se pěkně po levé straně prosmýkl do šestnáctky a z úhlu vypálil, bohužel pro něj pouze do boční sítě, a Čech proto ani nemusel zasahovat.

39

Pas Mesuta Özila na Sáncheze měl skvělou myšlenku, jenže rtuťovitému Chilanovi chyběl krok, aby na balón dosáhl.

38

Héctora Bellerína na polovině hřiště fauloval Danny Simpson a za zmaření slibně se rozvíjející akce vidí po zásluze žlutou kartu.

37

Fuchs vysunul Vardyho, ten přihrál zpět Albrightonovi, jehož pas na Drinkwatera ovšem vystihl Xhaka a zahajuje brejk Gunners.

36

Bellerín čechral do šestnáctky velmi zajímavý centr, na nějž si nabíhal Sánchez a po drobném kontaktu s Benalouanem upadl. Hlavní rozhodčí píská, avšak ne penaltu, nýbrž další postavení mimo hru od chilského forwarda.

35

Centr z přímého kopu se Mesutu Özilovi příliš nepovedl a bezpečně ho do svých rukavic sbírá brankář Kasper Schmeichel.

34

Danny Drinkwater si v souboji s Mesutem Özilem pomohl rukama, což znamená, že sudí Jones píská faul a přichází přímý kop pro domácí.

33

Christian Fuchs si narazil s Albrightonem, jeho únik po levé straně byl však příliš ambiciózní a stopku mu vystavil Héctor Bellerín.

32

Po delší době se k balónu dostává také Leicester a trochu kostrbatě kombinuje poblíž středového kruhu.

31

Další zajímavou akci domácích zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Střela Sáncheze do boční sítě se již kvůli ofsajdu nepočítá.

29

Gunners převzali iniciativu a vytvořili si několik minut trvající tlak. Uvidíme, zda z něj vytěží třeba i úvodní gól tohoto zápasu.

28

Roh Walcotta vypadal hodně nebezpečně. Na přední tyči hlavičkoval Gabriel a nechybělo mnoho, aby míč poté do sítě doklepl nabíhající Monreal.

27

27.

27

Po ose Özil – Bellerín se míč odrazil k nohám Thea Walcotta, jenž si pěkně obhodi Fuchse a z úhlu střílel na přední tyč, kde byl připravený Kasper Schmeichel.

26

Gabriel i Ulloa už jsou na nohou a po chvíli budou znovu pokračovat ve hře. Mezitím Arsenal kombinuje v blízkosti středového kruhu.

25

Gabriel si hodně nešetrně naskočil na Leonarda Ullou a oba skončili s bolestivými grimasami na trávníku.

24

Petrovi Čechovi se nyní vůbec nepovedl výkop a přihrál přímo na kopačku Albrightonovi. Ten ovšem příležitosti nedokázal využít a jeho centr odkopl Monreal.

23

Následný roh Mahreze defenziva Arsenalu s menšími problémy odvrací.

22

22.

22

Christian Fuchs vhodil do šestnáctky dalekonosný aut, který propadl až k volnému Mahrezovi, jehož ránu z voleje bravurně vyškrábl nad břevno Petr Čech!

21

Dopředu si to namířil Danny Drinkwater, s ním se ale dobře vrátil Xhaka a dokázal rozběhnutého záložníka Leicesteru zastavit. Foxes budou vhazovat.

20

Wilfred Ndidi sice výborně přečetl úmysl Walcotta a vystihl jeho přihrávku, jenomže následně poslal míč znovu do zámezí a Gunners tak mohou pokračovat.

19

Další pomalá kombinace Gunners končí kličkovanou Sáncheze a odkopem stopera Benalouaneho. Arsenal musí začít opět od stoperů.

18

Další pokus ze střední vzdálenosti předvedl švýcarský reprezentant Xhaka. Jeho střela z voleje skončila někde vysoko na tribuně.

17

Centr Walcotta od rohového praporku prodloužil na zadní tyč Nacho Monreal a těsně před dobíhajícími útočníky míč odpravil do bezpečí Danny Simpson.

16

Nebezpečnou ranou ze střední vzdálenosti se prezentoval Francis Coquelin a skákavý balón nadělal Schmeichelovi potíže. Bude to rohový kop.

15

Granit Xhaka vymyslel parádní průnikovou přihrávku na rozběhnutého Gibbse, jehož centr odvrátil Robert Huth.

14

Mesut Özil vyslal dlouhým pasem do sprintu Sáncheze, jenomže ten stál v ofsajdu, což pomezní postřehl.

13

Arsenal nyní dlouho držel míč na polovině soupeře, k žádné příležitosti se ale nepropracoval. Alexis Sánchez se pokusil hru zrychlit puštěním míče mezi nohama, což ovšem vůbec nečekal Granit Xhaka.

11

Svěřenci Arsena Wengera se snaží hodně útočit po pravé straně, kde operuje duo Bellerín – Walcott. Levé křídlo, kde dnes překvapivě nastoupil jinak obránce Kiera Gibbs, se do hry zatím nedostává.

10

Další ofsajd Vardyho znamená poklidnou rozehrávku pro Gunners.

9

Oba týmy zatím hodně kazí jednoduché přihrávky, což znamená, že hra vypadá poměrně neučesaně a těžištěm je střed pole.

8

Hécto Bellerín zatáhl míč po pravé straně, předal Sánchezovi, jehož přihrávka na Walcotta mířila do ofsajdu a celá akce tak končí neúspěšně.

7

To vypadalo hodně nebezpečně! Marc Albrighton se po levém křídle prosmýkl do šestnáctky, přihrál pod sebe Vardymu, jehož střela naštěstí pro Arsenal skončila jen na boční síti.

6

Také Leicester rozehrál přímý kop na krátko a žádné nebezpečí z toho nevzešlo. O malou chvíli později však přichází další standardní situace a z ní již bude Albrighton centrovat.

5

Koscielny si v souboji s Leonardem Ulloou pomohl rukami a hlavní rozhodčí píská faul a bude to přímý kop pro Leicester.

4

Alexis Sánchez byl zezadu faulován Benalouanem a přichází přímý kop pro Arsenal. Domácí ho rozehrávají rychle, na krátko.

3

Na druhé straně přízemní centr Marca Albrightona odvrací do bezpečí dnešní kapitán Gunners Laurent Koscielny.

2

Christian Fuchs dobře zapracoval dozadu, svůj odkop opřel do napadajícího Walcotta a vybojoval autové vhazování pro svůj tým.

1

Zápas odstartoval výkopem útočník Leicesteru Jamie Vardy. Oba celky nastoupili do utkání ve svých typických dresech, tudíž domácí červenobílí, hosté celí v modrém.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Arsenal FC: Čech – Bellerín, Gabriel, Koscielny (C), Monreal – Xhaka, Coquelin – Gibbs, Özil, Walcott – Alexis Sánchez.
Náhradníci: E. Martínez – Elneny, Giroud, Iwobi, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Welbeck.

Leicester City: Schmeichel (C) – Simpson, Benalouane, Huth, Fuchs – Mahrez, Ndidi, Drinkwater, Albrighton – Ulloa, Vardy.
Náhradníci: Zieler – Chilwell, Amartey, Gray, A. King, A. Musa, Okazaki.
Arsenal FC
Také Gunners procházejí sezónou plnou zklamání. Brzké vypadnutí z Ligy mistrů a až sedmá příčka v Premier League, ačkoliv má Arsenal ještě nějaké zápasy k dobru, nejsou dobrou vizitkou trenéra Arsena Wengera, pod nímž se houpe židle. Nicméně plusové body francouzský stratég zcela jistě získal v neděli, kdy jeho chlapci vyřadili Manchester City a postoupili do finále FA Cupu, na Ostrovech velmi prestižní trofeje. Je však možné, že ani tento úspěch ho v případě neumístění se v TOP 4 v lize u kormidla neudrží. "Vypadá to, že budeme muset vyhrát všechny nadcházející zápasy, pokud se chceme umístit v nejlepší čtyřce," tuší Wenger.
Leicester City
V této době před rokem Leicester nezadržitelně mířil k senzačnímu titulu, nyní je však situace zcela jiná. Foxes nezažívají dobrou sezónu a v závěru místo o titul budou nyní bojovat o záchranu. Od sestupových příček je totiž dělí jenom šest bodů. "Nejsem si jist, kolik bodů bude stačit k udržení," řekl na tiskové konferenci Craig Shakespeare, trenér, který v průběhu sezóny nahradil Claudia Ranieriho. Leicester se po vypadnutí z Ligy mistrů může na tento cíl naplno soustředit a z Emirates Stadium bude chtít přivést minimálně bod. Na marodce je však pilíř zadních řad Wes Morgan a také záložník Nampalys Mendy.
Vzájemné zápasy:
31.08.2014 Premier League 3. kolo Leicester City – Arsenal FC 1:1
10.02.2015 Premier League 25. kolo Arsenal FC – Leicester City 2:1
26.09.2015 Premier League 7. kolo Leicester City – Arsenal FC 2:5
14.02.2016 Premier League 26. kolo Arsenal FC – Leicester City 2:1
20.08.2016 Premier League 2. kolo Leicester City – Arsenal FC 0:0
Přeji pěkný večer u dalšího přenosu z anglické Premier League. V rámci vloženého 28. kola se budeme věnovat zápasu mezi Arsenalem a Leicesterem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Arsenal FC – Leicester City

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 86. Huth (vla.)

Karty:   82. Xhaka (ARS), 90+3. Alexis Sánchez (ARS) – 38. Simpson (LEC), 52. Fuchs (LEC), 80. Benalouane (LEC), 90+5. Huth (LEC)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 8:6. Fauly: 9:13.

Arsenal FC: Čech – Bellerín, Gabriel, Koscielny (C), Monreal – Xhaka, Coquelin (74. Ramsey) – Gibbs (68. Welbeck), Özil, Walcott (75. Giroud) – Alexis Sánchez.
Náhradníci: E. Martínez – Elneny, Giroud, Iwobi, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Welbeck.

Leicester City: Schmeichel (C) – Simpson, Benalouane (90. Gray), Huth, Fuchs – Mahrez, Ndidi, Drinkwater, Albrighton – Ulloa (69. Okazaki), Vardy.
Náhradníci: Zieler – Chilwell, Amartey, Gray, A. King, A. Musa, Okazaki.

Rozhodčí: Jones