Menu

Fotbal

Skotský FA Cup

Celtic Glasgow – Glasgow Rangers

2:0

konec (1:0)

23.04.2017, 13:00 • Hampden Park, Glasgow • Semifinále • Jaroslav Svoboda (@JarSvoboda)

90+1

Ale fotbal zažil již mnohé a Dodoo teď napodobil Rogiče, také výborně pálil nártem, Gordon vyráží na roh!

90

Armstrong se uvolnil a předal před vápno Rogičovi, ten utěšenou ránou nártem napálil tyč branky Foderinghama!

88

Tom Rogič ještě dostává žlutou kartu, nic to neznamená pro jeho účast ve finále, není v karetním trestu. Pokud samozřejmě ještě jednu dnes nepřidá.

87

Přišel ale centr z druhé strany a Waghorn se dostal k hlavičce, jenže přestřelil!

83

Poslední střídání v podání Brendana Rodgerse, trávník opustil výborně hrající Patrick Roberts, nahrazuje jej James Forrest.

79

Obrovská šance Millera, který se uvolnil ve vápně a vypálil, výborně Gordon házenkářsky vykopl míč! Miller se k němu ještě snažil dostat, ale přes duo bránících hráčů neuspěl, těžko ale říci, jestli na zemi nezahrál některý hráč Celticu rukou, protože Miller vyskočil jak čertík z krabičky!

78

Tvrdý zákrok na McKaye od Šimunoviče, tady voněla, slovy klasika, sádra ve vzduchu! A Šimunovič může být rád, že viděl za tento čistý skluz na nárt jen žlutou kartu.

75

Autor úvodní branky zápasu Callum McGregor míří ze hřiště, nahrazuje jej avizovaný Tom Rogič.

70

Rangers potřetí v zápase střídají, Josh Windass nahrazuje Emersona Hyndmana.

62

Největší šance Rangers v dosavadním průběhu zápasu! Tavernier poslal z pravé strany centr do vápna, kde si naskočil Kenny Miller, ale jeho hlavičku z málého vápna výborně vychytal připravený Gordon!

57

Roberts se po narážečce s Griffithsem dostal do zakončení a Foderingham měl plné ruce práce s jeho přízemní ránou! Nakonec ale brankář Rangers vyrazil míč a jeho tým ještě žije!

54

A rohové kopy Celticu dnes dělají soupeři obrovské problémy, míč doskákal od zadní tyče na přední k Sinclairovi, jeho hlavička ale míří nad!

53

Nádherná akce Celticu a dlouhý pas na Griffithse, opět fantastické zpracování a následnou tvrdou bombu pod břevno vytáhl skvělým zákrokem Foderingham!

51

51. Scott SINCLAIR - 2:0

51

Celtic právě vstřelil branku!
S obrovským štěstím, ale přesto dává SCOTT SINCLAIR gól! Rána trefila tyč a poté se svezla do branky! Foderingham navíc vystihl směr a kdo ví, zda špičkami prstů si na míč nesáhl!

50

Penalta pro Celtic! Tavernier zajel do unikajícího Griffithse, z prvního pohledu se mi zdálo, že obránce Rangers zahrál čistě, ale bližší záběr dal spíše za pravdu rozhodčímu!

46

Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Garner, přichází Dodoo.
Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Halliday, přichází McKay.

38

Ujal se toho Griffiths a jeho bomba na přední tyč protáhla Foderinghama!

37

Beerman má odvahu, znovu faul na hranici karetního prohřešku, opět na Robertse. Sudí nechává bez žlutého (a následně červeného) potrestání, Celtic ale bude z rohu vápna zahrávat solidní standardní situaci.

36

Roberts dnes otloukánkem, naprosto zbytečným skluzem teď do něj zajel Beerman a zadák Rangers vidí po zásluze žlutou kartu.

34

Teď již ale Celtic střídá, Dembelé dnes gólový účet nerozšíří, pro zranění opouští hru, nahrazuje jej jiný kanonýr, Leigh Griffiths.

29

A znovu Celtic hrozí z rohu, Šimunovič naskočil, hlavičku ale nad.

11

11. Callum MCGREGOR - 1:0

11

Celtic právě vstřelil branku!
Nádherná akce domácích, milimetrový pas dlouhý nějakých čtyřicet metrů zpracoval za obranou Dembelé, dal pod sebe a CALLUM MCGREGOR tvrdou bombou k tyči nedal Foderinghamovi žádnou šanci! A Celtic vede 1:0! Asistence: Moussa Dembelé.

9

Velmi dobrá rána Armstronga z nějakých dvaceti metrů, záložník Celticu schoval pokus za vystupujícího Hallidaye, Foderingham na balón sice nedosáhl, ale míč končí těsně vedle tyče branky Rangers.

4

A Halliday vidí za svůj skluz po zásluze žlutou kartu.

3

Ve čtyřech proti třem chvíli postupovali hráči v zelenobílém, poté, co byl Roberts skluzem sundán od Hallidaye, pak se uvolnil McGregor a pálil z hranice vápna, Foderingham jeho bombu pokryl.

2

K hlavičce se dostal neobsazený Dembelé, ale jeho pokus míří mimo tyče, Foderingham si pohlídal situaci. Rangers budou vykopávat od své branky.

Celtic Glasgow – Glasgow Rangers

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 11. McGregor, 51. Sinclair (pen.)

Karty:   78. Šimunovič (CEL), 88. Rogič (CEL) – 4. Halliday (RFC), 36. Beerman (RFC)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:3. Fauly: 11:11.

Celtic Glasgow: Gordon – Tierney, Šimunovič, Boyata, Lustig – McGregor (75. Rogič), Brown (C) – Sinclair, Armstrong, Roberts (83. Forrest) – Dembelé (34. Griffiths)
Náhradníci: Bailly – Eboue, Forrest, Gamboa, Griffiths, Rogič, Sviatchenko

Glasgow Rangers: Foderingham – Beerman, Bates, Wilson, Tavernier – Halliday (46. McKay), Holt, Hyndman (70. Windass) – Waghorn, Miller (C), Garner (46. Dodoo)
Náhradníci: Alnwick – Dodoo, Hill, Hodson, McKay, Toral, Windass

Rozhodčí: Collum – Connor, Ross