Menu

Hokej

Mistrovství světa do 18 let

Rusko – Švédsko

3:0

konec (1:0, 1:0, 1:0)

23.04.2017, 15:40 • Aréna Poprad, Poprad • O 3. místo • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:38:36)
Nejlepší hráči utkání:

Švédsko: Adam Ahman
Rusko: Dmitrij Samorukov

VIDEO: Rusko společně s fanoušky oslavuje bronzové medaile!

Rusko podobně jako v základní skupině přetlačilo Švédsko, a to především díky své efektivitě v zakončení. Výtečný výkon předvedl také gólman Ustimenko, jenž dostal přednost překvapivě před Žukovem, a za svá záda nepustil ani jednu z třiceti švédských střel. Seveřané jsou zklamaní, určitě tady na šampionátu předváděli velmi dobré výkony.

Konec zápasu.

59:45

59:45 Kirill MAXIMOV - 3:0

59:45

Rusko právě vstřelilo branku!
Pojišťující ruský gól přišel na řadu patnáct sekund před koncem. KIRILL MAXIMOV zachytil touš u mantinelu a přes půl kluziště ho poslal do prázdné brány. Je to jasné, Sborná si odveze z tohoto šampionátu bronz. Bez asistence.

59:08

Ahman opět na střídačce. Jen nějakých padesát sekund zbývá Švédsko na to, aby vstřelilo minimálně dva góly.

59:00

Ahman je zpátky ve své brance, jelikož se vhazovat bude ve středním pásmu.

58:41

Timothy Liljegren nenašel prostě správnou mušku. Tahle střela byla zbrklá. A skončila pouze a jen na mantinelu za brankou Ustimenka. Času už zbývá opravdu hodně málo.

58:07

Ahman je na střídačce, Švédsko zkouší power-play!

58:00

Oddechový čas pro hosty.

58:00

Ofsajd Švédska. Do konce utkání zbývají přesně dvě minuty.

57:33

Timothy Liljegren nedokázal na modré čáře udržet tohle prudké nahození, které směřovalo po mantinelu. Zase seveřané přišli o pásmo. Rusko si stále hlídá dvougólové vedení.

56:40

Erik Brännström nahazoval puk nebezpečně na bránu. Jenže k dorážce se nikdo z jeho spoluhráčů nepropracoval. Švédsko je vepředu v posledních minutách logicky aktivnější. Ale nedaří se mu vsítit kontaktní branku.

56:08

Timothy Liljegren si sjel za modrou čárou a snažil se překvapit Ustimenka. Jenže jeho střele chyběla větší razance. Takhle ruský gólman hravě schoval touš do své lapačky.

55:15

Erik Brännström vypálil, jenže puk mu sjel z hokejky. A ten tak skončil neškodně na zadním mantinelu. Pořád Švédsko marně hledá recept na gólmana Ustimenka.

54:31

Fabian Zetterlund je střelecky v tomhle zápase asi nejaktivnější ze švédského výběru. Teď se ale jeho rána z levé strany neujala. Následně Švédsko přišlo o útočné pásmo.

54:08

Alexej Toropčenko nyní skvěle uhlídal podél mantinelu projíždějícího Marcuse Sylvegarda. A zamezil tak Švédsku jakékoli podnikání. Pořád Rusko pracuje vzadu výtečně.

53:28

Oliwer Fjellström tenhle puk nevypustil, ačkoli Ustimenko ho měl pod svojí kontrolou. Situaci dobruslil a čekal na chybu svého soupeře. Ta ovšem na řadu nepřišla.

53:14

Rusové mají poměrně na dosah bronzové medaile. Po reklamní přestávce si jen potřebují pohlídat pohodlný dvoubrankový náskok. Uvidíme, kdy se Švédsko odhodlá ke hře bez brankáře.

53:13

Kirill Maximov obral Fabiana Zetterlunda při rozehrávce o kotouč, střela ruského forwarda ale skončila na vyrážečce Ahmana!

52:10

Alexandr Klisunov získal puk pod svojí kontrolu. Opravdu to nevypadá, že by se Švédsko mohlo dostat soupeři na dostřel. Směrem dopředu je to z její strany hodně mizerné.

51:00

Ruský protiútok obrana Švédů zastavila včas, toto by už mohl být rozhodující gól...

49:35

Už jen nějakých deset minut zbývá Švédům na to, aby prolomila velice dobrou defenzívu svého soupeře. On i Ustimenko působí mezi třemi tyčemi zdravě sebevědomě.

48:37

Isac Lundeström pokazil tuhle přihrávku, takže se Rusové tlačili do rychlého protiútoku. A nakonec zleva vypálil Ivan Čechovič. Ovšem jeho počínání nebylo přesné.

47:49

Rusko i nadále velmi dobře brání. Opravdu si situaci nikdy zbytečně nekomplikuje. Jakmile byl Dmitrij Samorukov pod tlakem, vyhodil touš do bezpečí.

46:56

Lucas Elvenes velice dobře posunul puk do strany na Rickarda Hugga, jenže švédský kapitán pak nevystřelil zcela ideálně. A v podstatě jen trefil beton připraveného Ustimenka.

46:27

Andrej Svečnikov hledal svou přihrávkou Danilu Galeňuka, nicméně ten se dopustil v ofsajdu, protože puk nezachytil v pásmu. Pátá komerční přestávka vyplňuje program zde v popradské hale.

45:45

Zakázaného uvolnění se nyní dopustili švédští hráči. Ani tenhle moment jim pochopitelně moc nepřidává. Vhazování se provede po Ahmanově vyrážečce.

45:10

Kirill Maximov svým nahozením jen polechtal lapačku Ahmana. Ten s touhle střelou opravdu neměl výraznější potíže. Švédsku se čas krátí. Přitom musí dohánět hned dvoubrankové manko.

44:57

Jacob Peterson se jen podíval zlověstně po rozhodčích. Nezdálo se mu úplně tohle rozhodnutí o ofsajdu. Ale asi opravdu do pásma vjel dříve, než měl.

44:20

Hosté v plném počtu.

44:17

Ahman nyní podržel puk. Ne že by ruská početní výhoda byla vyloženě špatná, nicméně to asi chtělo více střílet. Švédové se oslabení ubránili velmi dobře.

43:34

Poměrně dlouho Rusové vymýšleli, jak ohrozit Ahmana. Až nakonec vypálil od modré čáry Danila Galeňuk. Nicméně beton švédského brankáře byl připravený.

42:20

Vyloučení v týmu Švédsko (Sebastian Walfridsson – 2 min., vražení na hrazení).

42:11

A Andrej Svečnikov na druhé straně rovněž předvedl parádní individuální akci! Obhodil si svého obránce a dostal se do blízkosti Ahmana. Nicméně svou střelu nasměroval jen do něj. Mohlo být už definitivně rozhodnuto.

41:13

Isac Lundeström ukázal, že šikovné ruce tedy rozhodně má! Zbavil se snad čtyř svých strážců a už si sjel mezi kruhy. Jeden z obránců ho ale na poslední chvíli odzbrojil.

40:32

Už podruhé je hra během krátké chvilky přerušená. Z tribun se ozývají ruští fanoušci. Vědí, že případný další ruský gól by možná definitivně rozhodl o třetím místě.

40:01

Začala třetí třetina.
Rusko přidalo ve druhém dějství ještě jednu branku. Švédsku se zatím nedaří najít recept na brankáře Ustimenka, to je navíc daleko více střelecky aktivnější. Zatímco Rusové vypálili na branku jen třináctkrát, Švédové dokonce třiadvacetkrát.
Další třetina začne přibližně v 17:06.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:31

Kirill Maximov chtěl tenhle puk vyhodit trošku jiným způsobem a ne jen na zakázané uvolnění. Nakonec se ještě hra bude stěhovat před Ustimenka. Mohla by to být pro Švédsko ještě šance.

39:00

Zahlášena byla poslední minuta druhé třetiny.

38:28

Domácí v plném počtu.

38:00

Sebastian Walfridsson vypálil od modré čáry, jenže trefil jen Alexeje Toropčenka před sebou. Švédsko zatím tuhle početní výhodu nerozehrává ideálně.

36:55

Ivan Čechovič chtěl hlavně ušetřit cenné vteřinky. Snadno vjel do pásma, nakonec ze středu pole vypálil, nicméně jeho slabý pokus skončil jen vedle Ahmanovy brány.

36:28

Vyloučení v týmu Rusko (Dmitrij Samorukov – 2 min., podražení).

36:15

Dmitrij Samorukov vypálil z levé strany a u tyčky se snažil dorážet Pavel Koltygin! Naštěstí pro Švédsko nedokázal do touše šťouchnout. Kotouč jen proletěl záhadně brankovištěm.

35:46

Sborná nyní hraje jednoduše. Nechce přijít o čisté konto v závěru této třetiny. A když může, odpálí puk do bezpečných vod.

35:12

Timothy Liljegren si klepal o přihrávku na modré čáře. Jenže puk prostě nedostal. Ačkoli ještě Švédsko chvilku drželo touš na svých hokejkách, soupeř se ubránit dokázal.

34:19

Jevgenij Kalabuškin si nyní nepohlídal tuhle situaci a vjel do pásma dříve, než měl. Je z toho logicky ofsajd. Vyhlášena je v tuhle chvíli další komerční přestávka.

33:25

Už už si Nikita Šaškov klepal na druhé straně o přihrávku! Jenže Dmitrij Samorukov to zkusil individuálně. A udělal špatně. Nakonec Ahman totiž nemusel zasahovat proti jediné střele svého soupeře.

32:40

Timothy Liljegren pálil ze slušné pozice. Švédové se tlačí za nějakou snižující trefou. Bohužel však zatím hodně selhávají v koncovce. On si i Ustimenko vede zatím znamenitě.

32:18

Na tribunách to jenom zahučelo. Viděli totiž další ostrý souboj dvou protihráčů. Rozhodčí ale zatím nechávají hře volný průběh.

30:55

Adam Ginning vypálil z velké dálky! Jeho slušná pumelice ale nakonec skončila jen na zadním mantinelu. Každopádně Ustimenko měl svou lapačku připravenou.

30:05

Andrej Svečnikov a Ivan Čechovič nyní operovali před brankovištěm Ahmana. Hodně se tlačili do zakončení. Nakonec ale švédský gólman dokázal odolat.

29:40

Rickard Hugg to nyní překombinoval. Na levém kruhu se ocitl ve velmi dobré pozici, jenže místo, aby zakončoval, volil ještě přihrávku. Ta se k jeho spoluhráči nedostala.

28:40

Adam Ginning a Nikita Šaškov na sebe nyní tvrdě narazili u mantinelu. Nakonec z tohoto souboje vzešel vítězně Rus. Hraje se jinak poměrně hodně do těla. Ostatně na závěr turnaje to k tomu patří.

27:55

Icingu se nyní dopustila Sborná. Hra se tak stěhuje před Ustimenka. Konkrétně se vhazovat bude po jeho lapačce.

27:05

Jacob Olofsson se ocitl ve vyložené pozici ve středu pole! Jenže ani jeho zakončení se nakonec neujalo. Chybělo prostě více přesnosti. Švédsko každopádně mačká svého soupeře ve vlastní šťávě.

26:45

Tahle střela švédského hráče nebyla vůbec špatná. Nakonec ale zamířila jen nad bránu.

25:52

Dmitrij Samorukov na modré čáře moc prostoru nedostal, a tak nahodil touš pouze dopředu. Rusko si v tuhle chvíli hlídá svůj slušný náskok.

25:17

25:17 Lucas Elvenes pálil na lapačku, nájezd ale neproměnil!

25:17

Lucas Elvenes byl faulován a měl k dispozici samostatné střílení. Ale neprovedl ho vůbec ideálně. V podstatě jen svou střelu nasměroval pouze do betonů připraveného Ustimenka.

25:17

Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Šaškov – trestné střílení, sekání).

25:00

Rusové jsou nesmírně produktivní. Z jedenácti střel na branku vytěžili hned dva góly. Ahman si zatím připsal na své konto jen devět úspěšných zákroků.

24:21

24:21 Dmitrij SAMORUKOV - 2:0

24:21

Rusko právě vstřelilo branku!
Mizerná švédská rozehrávka se šeredně, šeredně seveřanům vymstila. DMITRIJ SAMORUKOV zachytil puk na modré čáře, udělal jednoduchou kličku a dostal se na hranici levého kruhu, odkud svůj pokus nasměroval přesně do horního růžku. Bez asistence.

23:09

Alexej Lipanov přihrával u pravé strany do středu na Jevgenije Kalabuškina, jenže ten byl čistě sražený k zemi. Nakonec tedy z téhle pološance nezbylo Rusům zhola nic.

22:40

Sebastian Walfridsson nahodil tenhle puk hodně mizerně. A v podstatě ho jen odevzdal svým soupeřům. Švédsko v úvodních minutách druhé třetiny hraje v útoku dosti kostrbatě.

21:46

Ivan Muranov chvilku kroužil v útočném pásmu, už už se chystal vypálit, ovšem nakonec ho švédská defenzíva odzbrojila. Jako by Rusko vstoupilo do druhého dějství o něco aktivněji.

21:37

Jaroslav Alexejev vypálil z levé strany, ale na pozorného Ahmana si nepřišel. Ten schoval kotouč do své výstroje. Vhazovat se nyní bude po jeho vyrážečce.

21:04

Isac Lundeström se probíjel do útočného pásma, docela dlouho držel puk na hokejce, jenže nakonec ani nevystřelit. Ruská defenzíva byla zkonsolidovaná tak, jak měla být.

20:19

Druhou třetinu začínáme zakázaným uvolněním. Ivan Čechovič se snažil sice puk dobruslit, ale jeho snaha se ve finále ukázala jako marná.

20:01

Začala druhá třetina.
Rusko vede možná nezaslouženě. Švédsko se dostalo do více gólových příležitostí, jenže na Ustimenka zatím ani v jednom případě nedokázalo vyzrát. Rozhodně nás čekají ještě zajímavé dvě třetiny tohoto souboje o bronz.
Další třetina začne přibližně v 16:22.

20:00

První třetina skončila.

19:29

Oskar Bäck a Rickard Hugg spolu skvěle zapracovali! Jenže ani z téhle šance nezapršelo. Rusko bylo v závěrem této třetiny hodně pod tlakem, přesto čisté konto udrželo.

19:00

Zahlášena byla poslední minuta této třetiny.

18:29

Lucas Elvenes přihrál do vyložené pozice Davidovvi Gustafssonovi, jenže ani on na Ustimenka nevyzrál. A následně první jmenovaný zakončil ještě jednou, nicméně Rusové s vypětím všech sil odolali.

17:29

Anton Johansson se nyní snažil dorážet u Ustimenka. Ten si ale nakonec s touto situací dokázal poradit. Švédové nebudou chtít tenhle výsledek nechávat jen tak.

16:27

16:27 Danila GALEŇUK - 1:0

16:27

Rusko právě vstřelilo branku!
Svou první početní výhodu se podařilo Sborné přetavit v úvodní branku utkání. DANILA GALEŇUK dostal přihrávku z pravé strany od Svečnikova, a i když napoprvé Ahmana nepřekonal, z další dorážky už ano. Asistence: Andrej Svečnikov, Ivan Čechovič.

15:26

Filip Westerlund odpálil puk do bezpečí, jakmile to bylo možné. První ruský útok v této početní výhodě se s úspěchem nesetkal.

15:09

15:09 Mark Rubinčik důrazně pomáhá rozbíjet švédské útoky.

15:09

Vyloučení v týmu Švédsko (Marcus Sylvegard – 2 min., držení protihráče).

15:07

Kirill Maximov si sjížděl z levé strany blíže k bráně, nakonec byl ale tísněn, a tak pořádně nezakončil. Rusko si každopádně zahraje přesilovou hru.

14:12

Nikita Šaškov se hezky probíjel podél pravého mantinelu, nakonec hezkou žabičkou hledal u druhé tyčky svého spoluhráče, ten ovšem nedokázal zpracovat.

12:43

Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu. K buly se nyní sklánějí Oskar Bäck a Pavel Koltygin.

12:22

Oliwer Fjellström dostal přihrávku na levý kruh, byl zcela sám, a navíc se Ustimenko nestačil úplně včas přemístit, takže jsme klidně mohli vidět první branku tohoto utkání. Nicméně švédský forvard zamířil pouze nad bránu.

11:24

Tempo hry nám přece jenom začalo nabírat na obrátkách. Především Švédsko začíná hodně kousat. Ustimenko je určitě ve větší permanenci než na druhé straně Ahman.

10:10

10:10 Kirill Ustimenko na poslední chvíli zastavil puk na čáře!

10:10

David Gustafsson a Kalle Miketinac nyní důrazně bojovali před brankou Ustimenka! Ten si musel poradit s několika dorážkami. Rusové odolali jen s vypětím všech sil. Možná se dokonce puk objevil za brankovou čárou, ale sudí už předtím hru přerušili.

09:05

Jacob Peterson se ocitl ve velmi slušné pozici, najel si někam mezi kruhy a celkem slušně vypálil. Nicméně Ustimenko na tenhle pokus velmi dobře viděl a schoval kotouč do výstroje.

08:52

Ani tenhle švédský útok se moc neujal. Vytvořit si nějakou kloudnější akci je pro oba týmy poměrně velký problém. Poměr střel je vypovídající – dvě na straně Ruska, tři na straně Švédska.

07:53

Fabian Zetterlund je v úvodu utkání opravdu hodně aktivní. Zase si ho ruská defenzíva nepohlídala zcela ideálně, Švéd objel bránu, jenže u tyčku mu pak touš sjel z hokejky.

07:15

Adam Boqvist odvážně vjel do pásma, chvilku míchal s pukem a pak z ostrého úhlu vypálil. Svůj pokus usměrnil hodně nad bránu Ustimenka.

06:29

Kirill Slepec mizerně rozehrál. Zatím se Rusům v útoku opravdu moc nedaří. Všudy všeho prověřili schopnosti gólmana Ahmana jen jednou jedinkrát.

06:07

Poté, co David Gustafsson objel branku a u druhé tyčky zakončoval, byla hra přerušená po Ustimenkově zákroku. Ruský gólman si konečně může upravit svůj beton. Bude mít dost času, vyhlášena je první reklamní přestávka,

05:42

Jacob Peterson si na hrdinu nehrál. Věděl, že potřebuje vystřídat, a tak nahodil puk dopředu. Zatím nevidíme nijak strhující tempo plné gólových možností.

04:50

Pavel Koltygin toho vepředu opravdu moc vymyslet nemohl. Byl velice dobře bráněný hned několika protihráči. A tak se k žádnému zakončení nedostal.

04:23

Domácí v plném počtu.

03:45

Švédové stále hrají púřesilovku, pořád se hra nepřerušila, aby si Ustimenko mohl upravit svůj výstroj. Řemínek má stále povolený.

02:54

Fabian Zetterlund vypálil z levého kruhu, ale Ustimenko dobře zasáhl. A naopak o pár chvil později pálil ze slušné pozice Timothy Liljegren, ale znovu narazil na výstroj ruského gólmana. Ten má mimochodem povolený řemínek u betonů. To není příjemná záležitost.

02:23

Vyloučení v týmu Rusko (Jaroslav Alexejev – 2 min., podražení).

01:52

Marcus Sylvegard toho moc nezmohl, na modré čáře byl úplně sám, spoluhráči odešli střídat, a tak vlastně jen nahodil puk za branku. Tam si ruská defenzíva v klidu podržela puk.

01:17

Švédové jen nahodili puk na Ustimenka a ihned odešli střídat. Oba celky se zatím nepropracovaly k nějaké nebezpečnější střele.

00:29

Do první větší příležitosti se propracovával Ivan Čechovič, ale neuspěl, ostatně jako na druhé straně Fabian Zetterlund, jenž byl možná faulován, každopádně nedokázal zacílit.

00:01

Utkání právě začalo.

VIDEO: Připomenutí dramatického semifinále Rusko - Finsko.

Úvodní sestavy:

Rusko: Ustimenko (Rajko) – Dědov, Samorukov (A), Galeňuk, Rubinčik (A), Kalabuškin, Pereljajev, Baranov – Lipanov (C), Svečnikov, Čechovič – Toropčenko, Muranov, Koltygin – Slepec, Maximov, Klisunov – Bicadze, Alexejev, Marušev – Šaškov.

Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Westerlund, Walfridsson, Brännström (A), Liljegren (A), Boqvist, Ginning, Själin – Bäck, Hugg (C), Zetterlund – Bemström, Lundeström, Olofsson – Johansson, Peterson, Sylvegard – Elvenes, Gustafsson, Miketinac – Fjellström.

Rozhodčí: Hejduk (CZE), Thomson (USA) – Hagerström (FIN), Hancock (USA).
Světový šampionát hokejistů do osmnácti let má před sebou poslední den. A jako první duel uvidíme ve slovenském Popradu ten mezi Ruskem a Švédskem, kteří se spolu utkají o bronzové medaile. Oba celky velmi těsně padly v semifinále a o cennou placku se zcela jistě se vší vervou poperou.
Oba celky na sebe narazily už v základní skupině a tehdy vyhrála Sborná nad Třemi Korunkami poměrem 3:1. Nicméně sázkové kanceláře nyní více favorizují Švédy, kteří se postupem času vypracovali ve velmi silného protivníka. Třeba Američanům včera statečně odolávali, a ti jsou přitom považování za největšího favorita turnaje. Rusové rovněž padli po prodloužení, skolilo je totiž Finsko.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Rusko – Švédsko

3:0

konec (1:0, 1:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Galeňuk (Svečnikov, Čechovič), 25. Samorukov, 60. Maximov

Rusko: Ustimenko (Rajko) – Dědov, Samorukov (A), Galeňuk, Rubinčik (A), Kalabuškin, Pereljajev, Baranov – Lipanov (C), Svečnikov, Čechovič – Toropčenko, Muranov, Koltygin – Slepec, Maximov, Klisunov – Bicadze, Alexejev, Marušev – Šaškov.

Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Westerlund, Walfridsson, Brännström (A), Liljegren (A), Boqvist, Ginning, Själin – Bäck, Hugg (C), Zetterlund – Bemström, Lundeström, Olofsson – Johansson, Peterson, Sylvegard – Elvenes, Gustafsson, Miketinac – Fjellström.

Rozhodčí: Hejduk (CZE), Thomson (USA) – Hagerström (FIN), Hancock (USA)

Průběh zápasu
1. třetina
02:23 RUS 2 Alexejev, podražení
15:09 SWE 2 Sylvegard, držení protihráče
16:27 RUS 1:0 Galeňuk (Svečnikov, Čechovič)
Po 1. třetině
2. třetina
24:21 RUS 2:0 Samorukov
25:17 RUS TS Šaškov, sekání
36:28 RUS 2 Samorukov, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
42:20 SWE 2 Walfridsson, vražení na hrazení
59:45 RUS 3:0 Maximov
Konec