Menu

Hokej

Mistrovství světa do 18 let

Finsko – Rusko

2:1

po prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

22.04.2017, 15:35 • Aréna Poprad, Poprad • Semifinále • Martin Stříbrný

67:01

67:01 Toni UTUNEN - 2:1

67:01

Finsko právě vstřelilo branku!
Neskutečná radost na straně Finska, které zvládá i druhé prodloužení ve dvou dnech a postupuje do finále, ve kterém bude obhajovat loňské zlaté medaile z amerického Grand Forks! Aleksi Anttalainen poslal kotouč po modré čáře, zde ho z voleje do protipohybu Žukova neskutečně trefil TONI UTUNEN, který se tak stává hrdinou svého týmu! Asistence: Aleksi Anttalainen, Rasmus Kupari.

62:54

Jesse Koskenkorva se mohl stát hrdinou celého utkání, když se k němu odrazil kotouč od Žukova a dorážel do poloprázdnébrány. Finský útočník ale kotouč dostatečně nezvedl a vyprášil pouze betony ruského brankáře!

58:42

Ivan Čechovič hledal přihrávkou přes brankovišti najetého Lipanova, k tomu kotouč také došel, ruský kapitán jej ale do brány nenasměroval!

58:07

No vida, Aleksi Anttalainen to nyní přehnal s důrazem a Rusko si po zbytek základní hrací doby zahraje přesilovou hru. Dvě minuty pro finského zadáka za krosček.

55:48

Santeri Virtanen předvedl krásnou stahovačkou, čímž se uvolnil před Žukovem a zakončoval z velmi výhodné pozice. Jeho rána mířila pod lapačku, Žukova ale vytáhl skvělý zákrok, kterým drží svůj tým nad vodou!

52:20

Kirill Slepec se dostal k vyraženému kotouči před finskou bránou, už už se ho posílal do prázdné, v závěrečné fázi byl ale poslán k zemi důraznými obránci Finska. To byla obrovská šance!

44:44

Alexej Toropčenko hraje skvěle! Ruský útočník ze z vlastního pásma dostal až před finskou bránu a pálil z velmi dobré pozice. Ukko-Pekka Luukkonen byl ale velmi rychle na ledě a kotouč schoval mezi svými betony.

43:20

Přesilová hra pro Finsko, které si může své vedení vzít rychle zpět! Jaroslav Alexejev podrazil zbytečně Ikonena a bez debat míří na trestnou lavici.

41:37

41:37 Kirill SLEPEC - 1:1

41:37

Rusko právě vstřelilo branku!
Rusku se to podařilo velmi rychle a začínáme od nuly! Alexej Toropčenko to udělal skvěle, když zavezl puk do útočného pásma, bekhendem našel na delší tyči najetého KIRILLA SLEPCE, který to už neměl těžké a pouze nasměroval puk do prázdné brány! Asistence: Alexej Toropčenko.

39:59

Neskutečný tlak Finska nekončí brankou ani v tomto případě. Žukov si připsal snad čtyři těžké zákroky po sobě a vteřinu před sirénou se bude vhazovat po jeho pravici.

39:20

Po tvrdém golfáku z kruhů se k dorážce do prázdné dostal Nyman. Finský útočník doklepával puk bekhendem, trefil ovšem ležícího Žukova, který předvedl neskutečný zákrok.

39:12

Finové jsou v obrovském tlaku a Žukov má plné ruce práce!

38:39

Obrovská šance pro Finsko! Suomi mělo ponechanou výhodu, v ní se Rusové dopustili dalšího faulu a Finsko tak bude hrát dvě minuty přesilovou hru pět na tři. Michail Bicadze dvě minuty za hákování, Jaroslav Alexejev za stejný prohřešek.

33:53

Samorukov laxním přístupem přišel o kotouč ve velmi nebezpečném prostoru před Žukovem. Aktivní Teemu Engberg hned z otočky vypálil a Žukov měl co dělat, aby kotouč vytlačil na horní tyč své brány!

29:29

29:29

29:29

Krásná akce Andreje Svečnikova! Mrštný útočník sborné se na vrcholku kruhu krásně zbavil stahovačkou Eemeli Räsänena a tahákem vypálil. Ukko-Pekka Luukkonen zmenšil střelci úhel a kotouč nakonec ukryl lapačkou na své hrudi!

27:14

Kristian Vesalainen sice přišel jako poslední hráč o puk na útočné modré a Semen Pereljajev mohl jet sám na bránu. Než ale nabral dostatečnou rychlost, na záda mu opět dýchal Vesalainen a o puk ho nakonec i okradl.

25:14

25:14 Jesse YLÖNEN - 1:0

25:14

Finsko právě vstřelilo branku!
Teď už to ale Finsku klaplo a máme tu první branku dnešního utkání! JESSE YLÖNEN si našel volný kotouč na brankovišti, krásnou kličkou se zbavil hole Žukova a bekhendem poslal puk do prázdné brány! Asistence: Santeri Virtanen, Jesperi Kotkaniemi.

23:38

Kapitán Finska Aarne Talvitie si navezl kotouč na střelu a z pravého kruhu vypálil na delší tyč. Žukov jeho ránu vyrazil před sebe, dokázal ale pokrýt i následné dorážky.

23:16

Nejproduktivnější hráč základních skupin Kristian Vesalainen byl ve středním pásmu podražen Koltyginem a přesilová hra pro Suomi!

15:59

15:59

15:59

Alexandr Klisunov dostal nabito mezi kruhy a z první vypálil. Jeho dělová rána mířila mezi betony Luukkonena, ten ale zmenšil střelecký úhel a ukryl puk do své výstroje!

10:28

Aleksi Anttalainen poslal k zemi Lipanova a míří na dvě minuty na trestnou lavici. Další šance pro sbornou otevřít brankový účet dnešního utkání!

08:17

08:17

08:17

Michail Bicadze zakončoval rychlý protiútok svého týmu střelou z prostoru mezi kruhy. Jeho rána ovšem nebyla příliš zdařilá, když o velký kus minula bránu Luukkonena.

05:22

05:22

05:22

Rychlá kombinace Ruska končí velkou šancí, gólem ale ne. Jaroslav Alexejev nahazoval kotouč z otočky bekhendem na bránu, tam si ho málem srazil za záda vlastního brankáře finský obránce. Ukko-Pekka Luukkonen předvedl ale skvělý zákrok betonem!

04:30

Dmitrij Samorukov byl na útočném výletu podražen Engbergem, který jako druhý putuje na trestnou lavici. První přesilovka také pro Rusko!

02:04

Sborná špatně střídala a bude pykat. Na trestnou míří Svečnikov, který odsedí dvouminutový trest za svou střídačku.

Finsko – Rusko

2:1

po prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 26. Ylönen (Virtanen, Kotkaniemi), 68. Utunen (Anttalainen, Kupari) – 42. Slepec (Toropčenko)

Finsko: Luukkonen (Lehtinen) – Heiskanen, Vaakanainen, E. Teräväinen, Räsänen, Utunen, Anttalainen, Isiguzo, Latvala – Vesalainen, Ikonen (A), Nyman – Ylönen, Virtanen, Talvitie (C) – Kotkaniemi, Koskenkorva (A), Kupari – Aalto, Engberg, Maansaari.

Rusko: Žukov (Ustimenko) – Dědov, Samorukov (A), Galeňuk, Rubinčik (A), Kalabuškin, Baranov, Pereljajev – Čechovič, Svečnikov, Lipanov (C) – Toropčenko, Bicadze, Alexejev – Slepec, Maximov, Klisunov – Muranov, Marušev, Koltygin – Šaškov.

Rozhodčí: Dipietro, Nikolic – Hancock, Vyleta.

Průběh zápasu
1. třetina
02:04 RUS 2 Svečnikov, příliš mnoho hráčů
04:30 FIN 2 Engberg, podražení
10:28 FIN 2 Anttalainen, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
23:16 RUS 2 Koltygin, podražení
25:14 FIN 1:0 Ylönen (Virtanen, Kotkaniemi)
38:39 RUS 2 Alexejev, hákování
RUS 2 Bicadze, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
41:37 RUS 1:1 Slepec (Toropčenko)
43:20 RUS 2 Alexejev, podražení
58:07 FIN 2 Anttalainen, krosček
Po 3. třetině
Prodloužení
67:01 FIN 2:1 Utunen (Anttalainen, Kupari)
po prodl.