Menu

Fotbal

Moravskoslezská fotbalová liga

1. HFK Olomouc – FC Hlučín

0:1

konec (0:1)

22.04.2017, 15:30 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • 22. kolo • Johan Čáp (@CAPJohanCZ)

Tipsport: 2.05 3.6 2.61 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Druhý poločas sice přinesl ze začátku menší vzrušení, ale jinak se i druhá půle ukázala jako šedá průměrnost MSFL. Holice se sice mohly díky nabídnuté penaltě dostat k vyrovnání, ale Rýdlovo provedení úspěšné nebylo. I proto tak nakonec celkem důležitou výhru pro boj v horních patrech tabulky zapisuje Hlučín, naopak HFK se musí znovu dívat vydatně pod sebe. tato prohra totiž znamená v sestupových bojích hodně. Ode mě je to pro dnešek z Olomouce vše, přeji hezký zbytek soboty. (17:24:20)

90+3

Konec zápasu.

90+2

Hlučín si nakonec připravil ještě jednu změnu v základní jedenáctce, Jaroslava Málka vystřídal David Bílý.

90

Rozhodčí nastaví 2 minuty nad standardní hrací dobu!

90

Hlučín si připravil alší střídání, Milana Lukáše nahradil Martin Krejčí.

88

Buček se pokusil vypálit zpoza vápna, jenže nevýrazná střela letěla pouze do klubka hráčů na penaltovém puntíku. Hlučín se následně ubránil.

87

Domácí jsou v rozehrávce dost rozhození, Hlučín už hraje ve většině případů s naprostou jistotou, což vyhovuje pravě jen prozatím vedoucímu týmu. HFK opravdu dost tápe.

86

Bučkovi se provedení rohového kopu vůbec nepovedlo, Holice si přesto ještě vybojuje další rohový kop.

85

Hlučín dnes poprvé střídá, místo Kristiána Hudeczka jde na hřiště Jakub Massaniec.

84

Šteigl si střelou z úhlu nakonec vybojoval roh, podle všeho totiž Heiník jeho ránu ještě tečoval.

83

Hra je znovu přerušena, podle všeho se domácí hráč postaral ve vápně o hru rukou. Hlučín tak může znovu rozehrávat od branky.

82

Málek si připsal obrovskou šanci! Po samostatném průniku do vápna se odvážil ke střele, jenže Mucha si proti němu zapsal parádní zákrok. Holice akci nakonec uklidnila.

81

Štefek se při snaze o střelu provinil faulem ve vápně, Mucha tak má k dispozici rozehrávku z vápna.

80

Hlučínský rohový kop byl snadnou kořistí pro domácí stopery, kteří ukázali ve skrumáži větší snahu. HFK se na chvíli zřejmě ubránil.

79

Holice sice vstřelily braku, avšak až po zapískání ofsajdového postaven. Hlučín tak bude rozehrávat kousek od vlastní branky.

78

Kouč Valachovič musí být nyní klidněn asistentem rozhodčího, oba trenéři jsou zatím ze sudím nespokojeni, to jim však nedává možnost pro slovní útoky.

77

Domácí dnes naposledy střídají, místo Tomáše Langra nastupuje Jan Šteigl.

76

Hlučínský roh k ničemu nevedl, Mucha si totiž vysoký nákop pohlídal a uklidil do rukavic.

75

Alex Řehák dostal žlutou kartu na ostrý faul na polovině hřiště.

73

Pyclík si zapsal další faul na útočné polovině, Hlučín bude rozehrávat kousek za půlící čárou.

72

Domácím se nadále nedaří, jejich hra je nadále dost neuspořádaná, což vyhovuje Hlučínským. ti si svůj náskok udržují ve velké pohodě.
Dnešní utkání sleduje 105 diváků.

70

Hlučín se dostal k rohovému kopu, ale holičtí hráči si situaci pohlídali. Domácí si tak mohou na chvíli oddechnout.

69

Málek se dokázal dostat do breaku, jenomže v postupu vpřed ho zradil první dotyk. Míč tak bez problému sbírá na hranici vápna Mucha.

68

Málek sice padá při střele na trávník ve vápně, ale sudí k zapískání penalty nesáhl. Hlučínští jsou tímto verdiktem velmi rozezleni.

67

Tomáš Wolf obdržel žlutou kartu za tvrdý zákrok na půlící čáře.

66

Holice se dostaly možnost standardní situace metr před šestnáctkou, ale Langer ji zahodil. Napálil míč totiž pouze do zdi.

65

Foltyn se znenadání ocitl ve vápně, ale na pas ze strany nakonec nedosáhl. Mucha zasahuje jen s velkým štěstím, neboť míč před ním ještě nepříjemně poskočil.

64

Pyclík si sice dobře naběhl na výkop Muchy, ale zpracování ho zradilo. Hlučín se tak může na chvíli uklidnit.

63

Málek si zajímavě naběhl za obrannou linii Holic, avšak pas Galvase byl až příliš dlouhý. Mucha tak okamžitě mže rozehrávat směrem vpřed na naběhnuté útočníky.

62

Wolf dostal možnost k šanci, když mířil za propadlým míčem do vápna. Virec mu ale balón sebral před nosem a okamžitě rozehrál.

61

Langrovi se standardka moc nepovedla, jeho dlouhý centr totiž zamířil pouze na tribunu za bránou. Od brány tak bude vykopávat brankář Virec.

60

Rýdel padá na půlící čáře pod tlakem skluzujícího Málka, sudí po udělené výhodě nakonec zákrok zapískal, což se hlavně hostujícímu kouči nelíbí. Rýdel totiž předtím možná mimo pravidla sebral balón hlučínskému útočníkovi.

59

Tentokrát však byl Rýdlův centr moc nízký, Hlučín míč odpálil přes polovinu hřiště, neboť tlak HFK nyní sílil.

58

Lehký faul Štefka je důvodem přerušení hry, míč si znovu staví technicky vyspělý Rýdel, který si naposledy z podobné vzdálenosti vytvořil velkou šanci na skórování.

57

Domácí nadále nenacházejí cestu do soupeřova pásma, protože jejich kombinace se nadále nestřetla s přesností. Hlučín tak svůj náskok celkem v poklidu udržuje.

56

Ruka na půlící čáře je důvodem k přerušení hry, Hlučín dostává k dispozici rozehrávku, což se některým domácím hráčům nelíbí. Sudí však od svého verdiktu neustoupil.

55

Ani tentokrát se HFK díky centru do vápna nedostal do šance, přestože náběhy na šestnáctku vypadaly zajímavě. Wolf totiž střelou mířil pouze nad.

54

Domácí nadále vytrvale tlačí, naposledy si dokonce vybojovali roh. ten však měl pod kontrolou brankář Virec, jenž balón vyboxoval mimo vápno.

53

Slezský tým si však žádnou šanci z přímého kopu nepřipsal, Mucha míč chytil do rukavic a okamžitě rozehrává směrem vpřed.

52

Hlučín bude kopat po velké minele v domácí rozehrávce standardku, Holice jsou nyní pod tlakem.

51

Střela v pádu v podání Foltyna byla další velkou šanci poločasu! Mucha na míč dosáhl jen s velkým štěstím, když jej vyrazil k nohám Přikryla.

50

Domácí jsou z nastalé situace dost vyvedení z míry, jejich kombinace zatím postrádá dostatečnou kvalitu, což vyhovuje jen Hlučínu.

49

Jenže Filip Rýdel se při penaltě unáhlil, když trefil míčem pouze tyč. Holice tak promeškala velkou šanci.

48

Bude se kopat penalta! Přikryl totiž spadl ve vápně při pokusu o střelu.

47

Holice chce hned od začátku tlačit do plných. Standardka z celkem dlouhé vzdálenosti tak byla překvapivě první větší šancí, na Rýdlovu ránu musel Virec zasáhnout jen s velkou snahou konečky prstů.

46

Kouč Palička chce se zápasem ještě něco zřejmě udělat, protože si připravil dvě střídání. Místo Michaela Weinlicha jde do zápasu Filip Rýdel, na pozici Petra Nekudy pak přišel Ondřej Pyclík.

46

Začal druhý poločas.
První poločas nenabídl moc atraktivní podívanou, oba celky se na začátku musely dlouho popasovat s nepřesnostmi a špatnou kombinační hrou. Postupně jsme sice viděli pár náznaků šancí, jenže nic, co by už tak velmi prořídlé tribuny zvedlo ze sedaček. Jedinou důležitou situací tak prakticky byla jediná branka této herní části, o kterou se postaral parádní ránou z takřka 25 metrů kapitán Hlučína, Petr Žižka. Uvidíme, zda druhá půle přinese lepší představení, prozatím je v lepším postavení Hlučín. Zápas pokračuje přibližně v 16:32.

45

První poločas skončil.

44

Roh Holic přinesl sice menší vzrušení, když se k odraženému míči protlačil Buček, ale slabá střela klubkem hráčů neproletěla. Přesto se ještě jeden roh uskuteční, neboť Foltyn balón odpálil do zámezí.

43

Domácí mají viditelnou snahu o vyrovnání, ale zbrklost je prozatím jejich velkým nepřítelem. Ani tentokrát totiž jejich kombinace nevede k ničemu významnému.

42

42. Petr ŽIŽKA - 0:1

42

Hlučín právě vstřelil branku!
A máme tady překvapivě první branku zápasu! PETR ŽIŽKA se napřáhl z relativně velké vzdálenosti do míče a jeho rána zaletěla přesně do šibenice holické branky. Mucha sice dostatečně rychle reagoval, ale na vysoko letící střelu nakonec nedosáhl.

40

A šance opravdu přišla, avšak po chybě Přikryla s Bučkem nakonec branka nepadla. Foltýn totiž pohotovým centrem nikoho ze spoluhráčů ve vápně nenašel. Hosté se musí honem rychle stáhnout.

39

Rozehrávka Holic je v posledních minutách dost neurovnaná, hlavně levá strana dost hoří, což vyhovuje hlavně rychlým hrotům Hlučína, kteří cítí šanci.

38

Přikryl se pokusil nacentrovat do vápna, avšak znovu nikoho nenašel. Hlučín tak znovu velmi jednoduše získává míč na své kopačky a bude moci směřovat svou kombinaci k soupeřově brance.

37

Přikryl si v přečíslení nevedl moc dobře, jeho přihrávka totiž letěla dost nepřesně jen ke kopačkám Heiníka. Hlučín si mlže na chvíli oddechnout.

36

Hra obou celků je dost neurovnaná, což zatím primárně kazí divácký dojem ze zápasu. Hlučín se však přece jen zjevně lehce probouzí.

35

Dostál ukázal technické předpoklady, když s povodil dva obránce soupeře a ještě se dostal ke střele. Mucha však přízemní střelu bez potíží vyrazil.

34

Hosté se dostávají poprvé v zápase do tlaku, HFK musí své řady stáhnout až na vlastní vápno, kde bylo na začátku zápasu dost zranitelné. Zatím však defenzíva Holic drží.

33

Holici se ani tentokrát nepodařilo procpat míč do šestnáctky, hlučínští fotbalisté mohou rozehrávat od zadních řad.

32

Hlučín se nedokáže pořádně dostat do útoku, jeho hru zatím velmi kazí kupící se chyby v rozehrávce, nad kterými kouč Valachovič jen kroutí hlavou. Hosté hrají dost za očekávánimi

31

Hosté jsou nadále dost překvapivě pod presem HFk, avšak nic z akcí domácích zatím nepřinesl žádnou větší gólovku. Jejich hře chybí hlavně kombinační prvky fotbalu.

30

Holice si vytvořily první větší příležitost! Po střele Weinlicha vypadl míč z náruče brankáři Vircovi, jenže dorážející Nekuda už úspěšný nebyl. HFK však čeká další rohový kop.

29

Horka se dostal do vápna a pod tlakem obránce spadl na trávník, rozhodčí však zapískání pokutového kopu razantně odmítá a dává pokyn k pokračování.

28

Domácím se nedaří nadále Hlučín dostat pod větší tlak než k menšímu náporu. Hlučín však zatím dost překvapivě jako lépe postavený tým v tabulce nic kloudného nevytváří.

27

Nekuda s žákem dostali Mace pod pořádný tlak, což málem vedlo k velké gólovce. Nakonec však bude přece jen rozehrávat brankář Virec.

26

Ani tentokrát se ale holickým fotbalistům nepovedlo výhodu rohu využít, neboť jediný vyslaný centr přeletěl všechny nabíhající hráče. Hlučín se tak dostane po dlouhé době k rozehrání.

25

Vedralova hlavička po rohu Holic letěla sice na branku, ale zákrok Virce byl ještě pohotovější. Domácí tým tak čeká další rohový kop.

24

Domácí se nakonec ještě dostanou k standardní situaci, Langrova rána však doletěla jen k brankáři Vircovi, který si balón bez problému zpracoval do rukou.

23

HFK se prozatím nedaří projít polovinu hřiště, domácí tým je dnes po kombinační stránce za svým soupeřem dost pozadu, neboť kupí jednu lacinou chybu za druhou.

22

A další možnost Hlučína! Tentokrát se valil do zakončení Galvas, avšak dostatečně přesný Mucha mu uzmul míč před nosem. Holice se zřejmě pro tuto chvíli ubránila.

21

Hlučín nadále tlačí! Tři střelecké pokusy letěly nebezpečně směrem k bráně domácího celku, ale i se štěstím se všechny pokusy trefily do nohou bránících hráčů. HFK má velké problémy v defenzívě.

20

Málek hezky nacentroval na Galvase, ten se však ve vápně pod tlakem holického stopera k dobré hlavičce neprotlačil. Díky teči však čeká hosty další rohový kop.

19

Holice se připravovali k dalšímu rohovému kopu, jenže znovu další nepřesný volej do vápna je donutil stáhnout se na vlastní polovinu. Virec má totiž balón pod svou kontrolou.

18

Standardka se Hlučínu moc nepovedla, míč totiž trefil pouze dobře postavenou zeď. I druhý střelecký pokus už ze značné vzdálenosti trefil jen hráče Hlučína do zad.

17

Langrovi se povedlo zfaulovat unikajícího Galvase na hranici vápna, sudí jednoznačně ukazuje, že to byl nedovolený zákrok. Hlučín se chystá na standardní situaci.

16

Domácím se stále nedaří kombinovat a cílit na soupeřovu branku. Hlučín si ve většině případů lehce poradil a pokračuje svou rozerhrávku směrem k holické brance.

15

Langer zkusil nacentrovat Nekudovi, jenže druhý jmenovaný si v šestnáctce nedokázal na pas naběhnout. Hlučín akci bez problému ubránil.

14

Holice se nadále snaží o aktivní ofenzivní hru, jenže mnoho nepřesností je dost sráží, což vyhovuje jen Hlučínu. Hostům se zatím jejich akce v poklidu bránit.

13

Na druhé straně si musel dávat velký pozor Mucha, protože balón před ním lehce poskočil a málem jej dokonce přeskočil. Holický brankář však nakonec akci zvládl bez úhony.

12

Vysoký nákop Wolfa k nikomu ze spoluhráčů nemířil, neboť střed hřiště byl obsazen jen hlučínskými fotbalisty. Míč je tak snadnou kořistí pro brankáře Virce.

11

První vážnější akci měl na svědomí Foltyn, který přízemní střelou sice zprvu holickou bránu neohrozil, ale nedůrazný zákrok Muchy dovolil připustit menší drama. Dotírající Málek si však nakonec neporadil.

10

Ani tento rohový kop však nepřinesl ani špetku vzrušení, o což se postaral primárně pozorný brankář Virec. Ten se vysokým skokem pro míč posral zklidnění situace, když si míč stáhl ze vzduchu do rukavic.

9

Holice je zatím celkem překvapivě o chloupek lepší, zvýšenou aktivitou si navíc vybojovala další roh po lehkém zpanikaření Heiníka.

8

Weinlichovi se přihrávka směrem k soupeřově brance nepovedla, Hlučín bude vhazovat, což je pokyn pro stáhnutí holických útočníků na svou polovinu.

7

Ani další roh nic zajímavého nepřinesl, oba celky jsou v defenzívě zatím velmi pozorná, což nepřeje atraktivní hře, ani akcím.

6

Galvasův kop ze standardní situace ukázal sice zajímavé parametry, jenže letěl pouze do pásma, které má pod kontrolou Přikryl. Zkušený bek balón odklidil na roh.

5

Domácí se zatím prezentují zajímavou hrou, když svého soupeře prakticky nepouštějí přes polovinu. V této chvíli je však hra přerušena z důvodu útočného faulu na Heiníka.

4

Rohový kop domácích nic důležitého nepřinesl, pozorní obránci Hlučína míč odhlavičkovali do bezpečí. Následně se sice pokusil Řehák o střelu, ale ta letěla jen vedle brány.

3

HFK se dostane k rohu, Mac totiž raději míč uklidil hlavou za pomezní čáru. Holice byla totiž obzvlášť nebezpečná.

2

Hlučín se sice snaží vydatně kombinovat, zatím je z toho spíš pořádná okopávaná ve středu hřiště. Holice si svého soupeře zatím nepustila k brance.

1

Hlučín jako první drží míč na svých kopačkách, náběhy Lukáše s Heiníkem však k ničemu významnému nevedly. Přikryl si svůj prostor bez problému pohlídal.

1

Utkání právě začalo.
Hráči obou celků už míří na trávník, utkání za malý okamžik začne.
Úvodní sestavy:

1. HFK Olomouc: Mucha – Vedral, Nekuda, Buček, Weinlich, Horka (C), Žák, Wolf, Přikryl, Langer, Řehák
Náhradníci: Snášel – Pyclík, Šteigl, Kováč, Rýdel, Marek

FC Hlučín: Vírec – Heiník, Žížka (C), Málek, Foltyn, Dostál, Hudeczek, Lukáš, Mac, Štefek, Galvas
Náhradníci: Bartoš – Massaniec, Bartoš, Bílý, Kraut

Rozhodčí: Kolář – Kozubík, Ogrodník.
V Olomouci máme momentálně po dešti, oblačnost se však už postupně trhá. Oba manšafty se momentálně rozcvičují na hrací ploše.
Rozhodčím dnešního zápasu je Jaroslav Kolář, na čarách pak budou působit pánové Jiří Kozubík a Vlastimil Ogrodník. Jako delegát asociace bude na zápase přítomen Josef Holčák.
Poslední 3 vzájemné zápasy
17.09.2016 Hlučín x HFK 1:1 (MSFL 2016/17)
14.05.2016 Hlučín x HFK 3:0 (MSFL 2015/16)
17.10.2015 HFK x Hlučín 1:1 (MSFL 2015/16)
Poslední 3 ligové zápasy obou týmů

1. HFK Olomouc
15.04.2017 Blansko x HFK 0:1
08.04.2017 HFK x Velké Meziříčí 1:1
01.04.2017 Líšeň x HFK 2:1

FC Hlučín
15.04.2017 Hlučín x Třebíč 2:1
08.04.2017 Kroměříž x Hlučín 0:0
01.04.2017 Hlučín x Uničov 0:2
FC Hlučín
Slezský klub už se v posledních sezónách pravidelně umisťuje v lepší polovině tabulky a nejinak je tomu i letos. Hlučín sice jarní část sezóny nezačal nijak slibně, neboť z prvních tří zápasu získal jen tři body za výhru nad rezervou Zlína, ale po prohrách s tápající Mohelnicí a lídrem z Uničova se už zřejmě chytil. V předchozích dvou kolech totiž svěřenci trenéra Milana Valachoviče už bodovali, remíza s Kroměřížem a výhra nad Třebíčí je nakonec posunula znovu zpět do boje o druhou příčku. Na tu sice z páté pozice ztrácí už pět bodů, ale prozatím ještě není vůbec nic pro tento manšaft ztraceno, s HFK má navíc v posledních letech slušnou bilanci. Nejlepším střelcem Hlučínských je momentálně stále Marek Szotkowski s deseti brankami, který už však aktuálně působí v dresu účastníka Fortuna národní ligy, Vítkovic. Stejně tak je na tom i Georg Badalyan (4 branky), který hraje v Rakousku. Na jaře je však dokázal zaskočit Dominik Kraut, exligový hráč Baníku nebo Příbrami, jenž stačil ve čtyřech zápasech třikrát skórovat.
1. HFK Olomouc
Klub z olomoucké městské části Holice je znovu namočen v sestupových bojích. Tým, jenž ještě relativně nedávno bojoval o přední příčky ve FNL nyní už prakticky třetí sezónu bojuje o přežití, neboť majitel Vladimír Dostál několikrát v rozhovorech pro místní média uvedl, že v případě sestupu do Divize by z klubu odešel a s ním i jeho finanční prostředky. Jarní část, kterou už trenérsky vede po odvolaném kouči Dercovi Vlastimil Palička, se domácím relativně oproti podzimu bodově vydařila, když z pěti zápasů vydolovali Hanáci sedm bodů. Avšak týmy pod nimi také zbrojí, nedávno ještě poslední Líšeň kupříkladu na jaře čtyřikrát zvítězila. Aktuální 13. příčka, na 100% nesestupová, tak je zatím pro HFK dost nepohodlnou pozicí, čtrnáctá Mohelnice totiž ztrácí pouhý bod. Nejlepším střelcem týmu je momentálně záložník Luboš Horka s třemi zásahy.
Hezké sobotní odpoledne, Fortuna MSFL dnes pokračuje svým 22. kolem, které nabídne další várku zajímavých bitev, jednou z nich pak bude i střetnutí mezi HFK Olomouc a Hlučínem. Utkání startuje v 15:30!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

1. HFK Olomouc – FC Hlučín

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 42. Žižka

Karty:   67. Wolf (HFK), 75. Řehák (HFK)

Neproměněná penalta: 49. Rýdel (HFK), mimo

1. HFK Olomouc: Mucha – Vedral, Nekuda, Buček, Weinlich, Horka (C), Žák, Wolf, Přikryl, Langer, Řehák
Náhradníci: Snášel – Pyclík, Šteigl, Kováč, Rýdel, Marek

FC Hlučín: Vírec – Heiník, Žížka (C), Málek, Foltyn, Dostál, Hudeczek, Lukáš, Mac, Štefek, Galvas
Náhradníci: Bartoš – Massaniec, Bartoš, Bílý, Kraut

Rozhodčí: Kolář – Kozubík, Ogrodník

Diváci: 105