Menu

Tenis

ATP Miami (tvrdý povrch)

Darian King – Lukáš Lacko

2:0 7:6 (2), 6:4

konec

23.03.2017, 20:39 • 1. kolo • Miroslav Kováčik sk

Tipsport: 1.92 1.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Lukáš Lacko sa do druhého kola turnaja v Miami nepozrie. V dnešnom zápase s Darianom Kingom mal veľa možností najmä v prvom sete, no nedokázal ich využiť. Prvé dejstvo nedopodával, následne neuspel v skrátenej hre a to zrejme rozhodlo o osude zápasu. Nasadenú osmičku turnaja Davida Goffina tak v druhom kole vyzve mladík z exotického Barbadosu. Naopak, slovenské farby spomedzi mužov už v hlavnej fáze nebude hájiť nikto. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:26:38)

Koniec zápasu

6:4

V predošlom geme sa Lukáš Lacko vrátil do boja o víťazstvo, ale do druhého kola turnaja v Miami postupuje jeho súper. Darian King si v poslednej výmene zápasu prešiel na sieť a ukončil ju presným volejom.

40-15

Darian King má k dispozícii dve šance na ukončenie celého zápasu. Lukáš Lacko mal síce veľkú prevahu vo výmene, no pokazil ju úderom za základnú čiaru.

30-15

Darian King je dve loptičky od postupu do druhého kola. Lukáš Lacko mu situáciu výrazne zjednodušil, keď poslal loptičku za základnú čiaru.

15-15

Lukáš Lacko reaguje na predošlú stratu loptičky. Z ľavej strany si pomohol dobrým servisom, na ktorý súper nedokázal nájsť protizbraň.

15-0

Lukáš Lacko nezačína svoj gem na podaní práve najlepšie. Loptička z jeho rakety totiž skončila len v polovici siete.

5:4

Podarilo sa! Lukáš Lacko poslal loptičku presne na bočnú čiaru, hoci sa to jeho súperovi nepáči. Na tomto kurte nie je k dispozícii jastrabie oko, a tak platí verdikt rozhodcov.

30-40

Lukáš Lacko má veľkú šancu vrátiť sa do dnešného zápasu. Po dobrom forhendovom údere si prešiel na sieť a výmenu ukončil presným volejom.

30-30

Mečbaly z toho zatiaľ nebudú. Darian King teraz nepredviedol práve najlepší úder, a tak loptička končí ďaleko v aute.

30-15

Darian King získava bod na svoju stranu. Lukáš Lacko nasmeroval loptičku tesne za základnú čiaru, čím daruje bod súperovi.

15-15

Darian King mal teraz veľkú šancu na zisk loptičky, no pri sieti zahral veľmi nedôrazne. Lukáš Lacko toho využil a dokázal ho obhodiť.

15-0

Darian King začína veľmi dobre. Po kvalitnom servise prešiel do útoku a výmenu zakončil víťazným úderom po čiare.

5:3

Lukáš Lacko ľahšiu situáciu zvládol. Podanie si síce udržal, no ak sa chce udržať aj v dnešnom zápase, v nasledujúcom geme musí zlomiť podanie Dariana Kinga.

0-40

Lukáš Lacko má k dispozícii tri šance na ukončenie tohto gemu. Darian King totiž svojim úderom nenašiel priestor dvorca.

0-30

V prípade slovenského tenistu registruje ďalší víťazný úder z forhendovej strany. Darian King sa už akoby sústreďoval na nasledujúci hru.

0-15

Lukáš Lacko podáva na udržanie v zápase a začína dobre. Forhendovým úderom zakončil výmenu vo svoj prospech.

5:2

Darian King mal v závere siedmeho gemu šťastie. Páska tečovala úder Lukáša Lacka a loptičke pomohla k ceste za základnú čiaru.

40-30

Obaja tenisti boli v tejto výmene mimoriadne pasívni a snažili sa hlavne nechybovať. Bohužiaľ, hru nervov nezvládol Lukáš Lacko, ktorý poslal loptičku do siete.

30-30

Lukáš Lacko sa dostáva na dosah brejkbalovej šanci. Darian King poslal loptičku len do siete, čo teší rodáka z Piešťan.

30-15

Darian King sa opäť dostáva do tesného náskoku. Lukáš Lacko sa nevyvaroval zbytočnej chyby, čím uľahčuje súperovi situáciu.

15-15

Lukáš Lacko dokázal odpovedať na predošlú stratu bodu. Jeho údery mali dobrú dĺžku, čo sa už nedá povedať v prípade Dariana Kinga.

15-0

Darian King začína veľmi dobre. Podaní na T-čko nedal súperovi šancu a priamym bodom začína siedmy gem druhého setu.

4:2

Lukáš Lacko napokon drží svoje podania a znižuje náskok svojho súpera. Ten je ale stále vo výhode brejku a teraz pôjde na servis.

30-40

Slovenský tenista si ešte trošku komplikuje cestu za udržaním vlastného servisu. Loptičku totiž posiela za základnú čiaru.

15-40

Lukáš Lacko bol vo výmene jasne aktívnejší. Búšil do svojho súpera a ten sa napokon nedokázal ubrániť jeho aktivite.

15-30

Lukáš Lacko sa opäť dostáva do vedenia pri svojom podaní. Kvalitným servisom si pomohol a výmenu zakončil víťazným úderom.

15-15

Lukáš Lacko nedokázal nadviazať na predošlý zisk bodu. Zaznamenáva totiž svoju štvrtú dvojchybu v dnešnom dueli.

0-15

Lukáša Lacko začína svoj gem na podaní veľmi dobre. Priamym bodom z podania nedal svojmu súperovi veľa šancí.

4:1

Darian King napokon zvládol piaty gem, hoci si ho zbytočne skomplikoval. Potvrdzuje brejk z predošlej hry a o malú chvíľu pôjde podávať Lukáša Lacko.

A-40

Predošlé tri výmeny síce Darian King stratil, no k brejkbalu svojho súpera nepúšťa. V tomto geme má štvrtú šancu na potvrdenie brejku.

40-40

Darian King posiela loptičku len do siete, a tak sa nám ešte začína dramatizovať piaty gem. Barbadosan nevyužil gembaly a je v problémoch.

40-30

Teraz treba pochváliť slovenského tenistu. Ten si počkal na slabší druhý servis súpera a zaznamenal víťazný úder z returnu.

40-15

Čistá hra z toho napokon nebude. Darian King si po podaní prešiel hneď na sieť, no svoj volej nasmeroval do siete.

40-0

Forhendový úder Lukáša Lacka zastavila páska. Darian King má tak šancu ukončiť piaty gem vďaka čistej hre.

30-0

Darian King zariskoval svojim druhým podaním a urobil dobre. Nečakané podanie na T-čko znamená eso pre tenistu z exotického Barbadosu.

15-0

Lukáš Lacko sa po servise svojho súpera dostal do výmeny, no napriek tomu neboduje. Loptičku poslal tesne za základnú čiaru.

3:1

Bohužiaľ, brejk je na svete. Lukáš Lacko nezvládol svoj forhendový úder, poslal ho mimo priestoru dvorca a tak prichádza o celý gem.

A-40

Lukáš Lacko chybuje, a tak má Darian King k dispozícii jednu možnosť na prelomenie servisu. Ak by sa tak stalo, Lukáš Lacko by bol v náročnej pozícii.

40-40

Štvrtý gem druhého setu ešte nekončí. Lukáš Lacko mal síce výhodu gembalu, ale o tú prišiel zbytočnou forhendovou chybou.

30-40

Lukáš Lacko si pomáha v dôležitý moment svojim servisom. Súperovi nedal šancu svojim tretím esom v dnešnom zápase.

30-30

Lukáš Lacko sa snažil zahrať víťazný úder po čiare. Loptička však nenašla bočnú čiaru, a tak tu máme opäť vyrovnaný stav.

15-30

Lukáš Lacko aj teraz získava priamy bod z podania. Otáča tak priebeh štvrtého gemu a smeruje za vyrovnaným skóre.

15-15

Následne Lukáš Lacko predviedol výborné podanie z ľavej strany. Darian King nasmeroval loptičku do siete, a tak prichádza o svoj náskok.

15-0

Lukáš Lacko nezačína štvrtý gem druhého setu práve najlepšie. Na svoje konto si pripisuje svoju druhú dvojchybu v zápase.

2:1

Darian King opäť dokázal prelobovať svojho súpera. Lukáš Lacko to ešte skúsil úderom medzi nohami, no tesne minul priestor dvorca. Tretí gem tak stráca a bude podávať na vyrovnanie stavu.

A-40

Darian King predviedol výborné podanie z pravej strany. Lukáš Lacko síce vrátil loptičku na druhú stranu, no hráč z Barbadosu nemal problém zakončiť výmenu.

40-40

Tak toto je obrovská škoda. Darian King bol rozladený po tom, ako mu rozhodca udelil napomínanie za prestávkou medzi výmenami. Lukáš Lacko toho ale nevyužil a loptičku poslal do autu.

40-A

Lukáš Lacko dokázal dobehnúť skrátenie svojho súpera a následne pohotovo zakončil výmenu pri sieti. Na svoje konto získava cenný brejkbal.

40-40

Lukáš Lacko strieda výborné momenty s tými slabšími. Teraz predviedol skvelý forhendový víťazný úder, a tak sme svedkami zhody.

A-40

Teraz pre zmenu musíme nášho hráča pokarhať. Vo výmene nebol pod žiadnym tlakom, no loptičku napriek tomu posiela do autu.

40-40

Teraz musíme pochváliť aj slovenského tenistu. Lukáš Lacko forhendovým úderom po čiare zatlačil súpera a donútil ho chybovať.

A-40

Darian King napravuje zaváhanie z predošlej výmeny. Svojim tretím esom v zápase získava výhodu na svoju stranu.

40-40

Darian King ani na tretíkrát nedokázal ukončil tento gem. Teraz má problémy najmä s výškou svojich úderov, ktoré často končia v sieti.

A-40

Ani teraz sa slovenský tenista k výhode nedostal. Loptičku z jeho rakety mierila niekoľko decimetrov za bočnú čiaru. Darian King má gembal.

40-40

Situácia z predošlej výmeny sa zopakovala. Darian King opäť zbytočne chybuje, a tak si komplikuje cestu sa ziskom tretej hry.

40-30

Lukáš Lacko ešte dostáva šancu. Darian King totiž na konci pomerne dlhej výmeny nasmeroval loptičku len do siete.

40-15

Lukáš Lacko mal výmenu veľmi dobre rozbehnutú. Vytvoril si pozíciu na útok, no pri snahe o víťazný úder poslal loptičku do siete.

30-15

Lukáš Lacko teraz predviedol dobrú hru, na ktorú jeho súper nenašiel účinný recept. Loptičku pod tlakom poslal len za základnú čiaru.

30-0

Ani teraz nedostal Lukáš Lacko svoj return na druhú stranu dvorca. Darian King si tak vytvára pomerne výrazný náskok.

15-0

Darian King začal tretí gem veľmi dobre. Z pravej strany predviedol výborný servis, z ktorého pramení priamy bod.

1:1

Lukáš Lacko nezačal tento gem práve najlepšie, no rýchlo sa dokázal spamätať a otočil jeho priebeh. Napokon ho získal vďaka forhendovému winneru.

30-40

Z pravej strany si slovenský hráč pomohol ďalším dobrým podaním. Darian King poslal loptičku do siete, a tak si na brejkbal musí počkať.

30-30

Lukáš Lacko vyrovnáva skóre druhého gemu. Na konci výmeny si prešiel na siete a loptičku prilepil o bočnú čiaru.

30-15

Tentokrát si slovenský tenista pomohol dobrým servisom. Darian King nedokázal dobre reagovať a loptičku poslal do siete.

30-0

Lukáš Lacko nie je v dobrom psychickom rozpoložení. Ani teraz netrafil loptičku ideálne a poslal ju ďaleko za základnú čiaru.

15-0

Lukáš Lacko začína tým najhorším možným spôsobom. Ani na dvakrát nedostal loptičku do vymedzeného priestoru, a tak registrujeme dvojchybu.

1:0

Darian King bez väčších problémov získava úvodný gem druhého setu. V poslednej výmene zatlačil svojho súpera, ktorý pod tlakom poslal loptičku do siete.

40-15

Lukáš Lacko mal túto výmenu pomerne dobre rozbehnutú. Vytvoril si možnosť na zahranie winneru, no namiesto toho prišla len nevynútená chyba.

30-15

Prvýkrát v druhom sete boduje aj slovenský tenista. Darian King mu ale výrazne pomohol, keď loptičku poslal len do siete.

30-0

Darian King si pomohol kvalitným podaním. Lukáš Lacko sa síce snažil, no svoj return sa mu nepodarilo nasmeroval do dvorca.

15-0

Druhý set začal na podaní Darian King. Na svoje konto získava aj prvý bod, pretože Lukáš Lacko poslal loptičku do tesného autu.

7:6

Lukáš Lacko neuspel na sieti, a tak prvý set končí. Darian King v skrátenej hre jasne dominoval, a tak naša tenisová dvojka bude musieť otáčať nepriaznivý stav.

6-2

Lukáš Lacko ešte oddaľuje koniec prvého setu. Pomohol si dobrým podaním, z ktorého pramenila chyba jeho mladšieho súpera.

6-1

Po zmene strán Darian King napravil svoje predošlé zaváhanie. Momentálne má k dispozícii päť šancí na ukončenie tohto setu.

5-1

Prvý bod v tiebreaku získava aj slovenský tenista. Darian King mal výmenu dobre rozbehnutú, no forhendový úder poslal do autu.

5-0

Darian King ešte zvyšuje svoje komfortné vedenie. V skrátenej hre má jasne navrch a zrejme sa prvý set stane jeho korisťou.

4-0

Tak toto už nevyzerá vôbec dobre. Lukáš Lacko posiela loptičku opäť len do siete, a tak v skrátenej hre prehráva už rozdielom štyroch bodov.

3-0

Darian King tentokrát ani nemusel zahrať na sieti, pretože úder nášho hráča smeroval za základnú čiaru. Úvod tiebreaku je jasne v jeho réžii.

2-0

A ďalší bod putuje na konto súpera nášho tenistu. Darian King dominoval v tejto výmene a ukončil ju pohodlným spôsobom na sieti.

1-0

Darian King sa dostáva v úvode skrátenej hry do mierneho trháku. Lukáš Lacko loptičku ideálne netrafil a nasmeroval ju len do siete.

6:6

Veľmi rýchlo Darian King ukončil dvanásty gem prvého setu. Ďalším priamym bodom nedal šancu Lukášovi Lackovi, ktorý tiebreak začne na servise.

40-0

Tiebreak je opäť bližšie, pretože Darian King si pomohol kvalitným servisom. Hráč z Barbadosu má k dispozícii tri gembaly.

30-0

Následne posiela Lukáš Lacko loptičku len do polovice siete. Zdá sa, že nezadržateľne smerujeme do skrátenej hry.

15-0

Darian King dominoval výmene od prvého úderu. Na sieti síce nezahral najlepšie, ale náš tenista ho obhodiť nedokázal.

5:6

Svojím druhým esom v zápase ukončuje Lukáš Lacko tento gem. Pod tlak sa opäť dostáva Darian King, ktorý druhý raz pôjde podávať na udržanie v sete.

15-40

Lukáš Lacko si pomohol ďalším kvalitným podaním. Darian King síce loptičku zachytil, no z jeho rakety skončila v tesnom aute.

15-30

Veľmi dobrá kombinácia úderov v podaní slovenského tenistu. Ten po kvalitnom servise ukončil výmenu forhendovým úderom po čiare.

15-15

Následne predviedol slovesný tenista oveľa lepšiu hru. Svojho súpera dostal pod veľký tlak a napokon ho donútil chybovať.

15-0

Lukáš Lacko nezačína jedenásty gem ideálne. Loptička z jeho rakety totiž skončila v niekoľkocentimetrovom aute.

5:5

Teraz sme videli snáď najjednoznačnejší gem pri podaní Dariana Kinga. Ten čistou hrou vyrovnáva skóre prvého setu, ktorý práve smeruje do svojej koncovky.

40-0

Darian King šikovným spôsobom skrátil hru. Lukáš Lacko síce loptičku dobehol, ale už ju nedostal na druhú stranu dvorca.

30-0

Darian King si na svoje konto pripisuje aj ďalší bod. Do výmeny išiel len cez druhé podanie, no opäť si počkal na chybu súpera.

15-0

Lukáš Lacko sa snažil zahrať agresívny return po čiare. Bohužiaľ, o pár centimetrov minul priestor kurtu.

4:5

Prvý set bude pokračovať aj po servise Lukáša Lacka. Ten záver deviateho gemu absolútne nezvládol. Najskôr zahral dvojchybu a následne poslal loptičku ďaleko za základnú čiaru.

40-30

Prvá dvojchyba slovenského tenistu prichádza vo veľmi nevhodný moment. Darian King má veľkú šancu prelomiť podanie Lukáša Lacka.

30-30

Lukáš Lacko v ten správny moment vyťahuje kvalitný prvý servis. Darian King nedokázal dobre reagovať a loptičku nasmeroval do autu.

30-15

Darian King sa teraz doslova pohral s našim tenistom. Efektne ho preloboval na sieti a dostáva sa späť do hry o prvé dejstvo.

15-15

Hlavný rozhodca teraz zahlásil aut, a tak loptička putuje na konto súpera nášho tenistu. Darian King vyrovnáva skóre deviateho gemu.

0-15

Lukáš Lacko začína tým najlepším možným spôsobom. Na svoje konto si pripisuje vôbec prvého eso v dnešnom dueli.

3:5

Lukáš Lacko získava podanie svojho súpera. Ten poslal loptičku len za základnú čiaru, a tak sa dostáva do náročnej pozície. Slovák pôjde podávať na víťazstvo v sete.

40-A

Lukáš Lacko má výhodu ďalšieho brejkbalu. Darian King poslal loptičku len do autu, a tak bude podávať pod hrozbou straty servisu.

40-40

Lukáš Lacko mal teraz aj trochu šťastia. Jeho return spadol presne do rohu ihriska, a tak budeme svedkami ďalšieho vyrovnaného stavu.

A-40

Ešte pred necelou pol minútou mal výhodu Lukáš Lacko, no dvoma rýchlymi bodmi strháva vedenie na svoju stranu Darian King.

40-40

Darian King zvládol náročnú situáciu na jednotku. Priamym bodom z podania nedal nášmu tenistovi žiadnu šancu na prípadný brejk.

40-A

Darian King posiela loptičku len za základnú čiaru nášho tenistu. Lukáš Lacko má tak veľkú šancu získať možno rozhodujúci brejk.

40-40

Tak ešte sa bude bojovať v ôsmom geme tohto setu. Darian King poslal loptičku mimo hracieho priestoru, a tak upravuje skóre na zhodu.

A-40

Lukáš Lacko to opäť nezvládol. V tejto výmene nebol pod žiadnym tlakom súperových úderov, no napriek tomu poslal loptičku do autu.

40-40

Darian King svoju výhodu nevyužil a zbytočnou dvojchybou dostáva nášho tenistu späť do hry. Na tabuli skóre opäť svieti zhoda.

40-30

Lukáš Lacko sa dostal do výmeny, no bohužiaľ sám ju ukončil nevynútenou chybou. Darian King má šancu vyrovnať skóre prvého setu.

30-30

Darian King teraz nemal toľko šťastia ako pred pár minútami. Páska zastavila loptičku na jeho strane, a tak sa gem výrazne dramatizuje.

30-15

Darian King musel ísť do výmeny len cez druhé podanie. Lukáš Lacko sa hneď po returne dostal do prevahy a napokon sa dočkal aj chyby súpera.

30-0

Slovenský tenista opäť chybuje. Tentokrát nezvládol bekhendový úder, ktorý skončil niekoľko centimetrov vedľa bočnej čiary.

15-0

Darian King sa počal celej výmeny bránil a napokon je za svoju pevnú defenzívu odmenený. Lukáš Lacko totiž ukončil výmenu chybou z forhendu.

3:4

Slovenský tenista napokon náročnú situáciu zvládol a opäť sa dostáva do vedenia. V predošlej výmene nebol Darian King, keďže loptičku poslal len do siete.

30-40

Darian King našťastie tretiu loptičku za sebou získať nedokázal. Lukáš Lacko si pomohol priamym bodom z podania a má gembal.

30-30

Darian King sa zaskvel krásnym víťazným úderom z bekhendovej strany. Vďaka tomu výrazne dramatizuje situáciu v siedmom geme.

15-30

Darian King ešte bojuje. Pekným úderom po čiare zrýchlil tempo výmeny a donútil nášho tenistu poslať loptičku len do siete.

0-30

Následne si slovenský tenista pomohol kvalitným servisom. Zaznamenáva priamy bod a približuje sa k zisku svojho štvrtého gemu.

0-15

Lukáš Lacko teraz dostal svojho súpera pod veľký tlak. Darian King behal z jednej strany na druhú, no napriek tomu sa nedokázal ubrániť.

3:3

Darian King ukončuje šiesty gem prvého setu precízne zahraným víťazným úderom po čiare. Stav je teda vyrovnaný a na podanie sa už chystá Lukáš Lacko.

40-30

Bohužiaľ, Lukáš Lacko sa o spomínanú možnosť pripravil sám. Loptičku z bekhendovej strany poslal len do siete, čím daroval bod súperovi.

30-30

Lukáš Lacko sa teraz zaskvel víťazným úderom priamo z returnu. Môže sa tak dostať k ďalšej brejkbalovej možnosti.

30-15

Darian King kvalitným úderom po čiare zrýchlil tempo výmeny. Lukáš Lacko nedokázal dostatočne reagovať a v plnom behu poslal loptičku do siete.

15-15

Následne ale boduje aj slovenský tenista. Trpezlivo si počkal na chybu súpera, ktorý poslal loptičku do polovice siete.

15-0

Darian King musel ísť do výmeny len cez svoje druhé podanie. Napokon mal veľké šťastie, keďže páska jeho úder tečovala na stranu súpera.

2:3

Lukáš Lacko sa po odohraní 25 minút dostáva do vedenia. Darian King nasmeroval loptičku len do siete, a tak v ďalšom geme bude musieť doháňať manko.

15-40

Čistá hra z toho napokon nebude. Lukáš Lacko si prešiel na sieť, no jeho súper ho krásnym spôsobom dokázal obhodiť.

0-40

Hráč z Barbadosu opäť posiela loptičku mimo vymedzeného priestoru. Zo znamená, že Lukáš Lacko môže gem ukončiť bez straty bodu.

0-30

Slovenský tenista teraz predviedol veľmi dobré podanie. Darian King sa oprel do returnu, no ten končí za základnou čiarou.

0-15

Lukáš Lacko začína svoje gem na podaní lepšie ako jeho súpera. Dostal ho pod tlak a následne sa dočkal jeho chyby.

2:2

Darian King si druhýkrát v dnešnom zápase drží svoje podanie. Opäť mu výborne zafungovalo prvé podanie, a tak sa mohol tešiť z priameho bodu.

A-40

Lukáš Lacko sa k ďalšiemu brejkbalu zatiaľ nedostane. Bohužiaľ, loptička z jeho rakety nenašla hrací priestor a putovala do autu.

40-40

Darian King upravuje skóre na zhodu najmä vďaka vynikajúcemu podaniu. Lukáš Lacko svoj return posiela mimo hracej plochy.

30-40

Brejk z toho zatiaľ nebude. Darian King prevzal iniciatívu do svojich rúk a po dobrom útoku ukončil výmenu volejom pri sieti.

15-40

Lukáš Lacko má k dispozícii dve šance na prelomenie podania súpera. Ten sa nevyvaroval ďalšej chyby a loptičku poslal za základnú čiaru.

15-30

Lukáš Lacko sa dostáva do miernej výhody. Jeho súper nezvládol bekhendový úder a loptičku nasmeroval za základnú čiaru.

15-15

Následne boduje aj Lukáš Lacko. Pre zmenu sme teraz boli svedkami zbytočnej chyby mladého tenistu z Barbadosu.

15-0

Štvrtý gem prvého setu lepšie začína pre Dariana Kinga. Náš tenista bol síce v dobrej pozícii, no loptičku poslal z bekhendu len do siete.

1:2

Tak napokon sa to podarilo. Lukáš Lacko sa dostáva do opätovného vedenia v prvom sete. Darian King mu v predošlej výmene pomohol úderom do siete.

40-A

Lukáš Lacko hrozbu straty podania zatiaľ odmieta. Bod získava na svoju stanu a má k dispozícii ďalší gembal.

40-40

Slovenský hráč opäť chybuje. Rodák z Piesťan sa síce snažil zahrať víťazný úder, no loptička skončila za základnou čiarou.

40-A

Slovenský tenista si pomohol kvalitným prvým podaním a získava výhodu na svoju stranu. Verme, že sa mu podarí ukončiť tento dlhý gem.

40-40

A máme tu ďalšiu zhodu. Začiatok zápasu je najmä v znamení nevynútených chýb a teraz sa jednej z nich dopustil Lukáš Lacko.

40-A

Darian King teraz šikovne skrátil hru, no slovensky tenista ukázal rýchle nohy. Napriek tom mal King šancu ukončiť výmenu, no loptičku poslal do autu.

40-40

Žeby sme boli svedkami ďalšieho maratónskeho gemu? Lukáš Lacko ani túto výhodu nevyužil, pretože sa dopustil nevynútenej chyby.

40-A

Lukáš Lacko má opäť šancu ukončiť gem pri svojom podaní. Darian King totiž netrafil loptičku ideálne a nasmeroval ju len do siete.

40-40

Ani tento gem sa neskončí len po jednej zhode. Lukáš Lacko bol síce aktívnejší, no po jeho údere rázne zahlásil čiarový rozhodca aut.

40-A

Lukáš Lacko dokonale otáča priebeh tretieho gemu. Teraz mu pomohol aj jeho mladší súper, ktorý poslal loptičku len do siete.

40-40

Lukáš Lacko sa vracia do hry o tretí gem. Napriek hrozbe straty podania sa po druhom servise nebál útočiť a výmenu ukončil víťazným úderom.

40-30

Prvú šancu na prelomenie servisu hráč z exotického Barbadosu nevyužíva. Loptičku totiž poslal ďaleko za základnú čiaru súpera.

40-15

Darian King teraz veľmi dobre ukončil výmenu na sieti. Precízne zahraným volejom nedal súperovi šancu a má dva brejkbaly.

30-15

Lukáš Lacko sa teraz síce čuduje, no podľa názoru rozhodcov skončila loptička z jeho rakety v tesnom aute. Do vedenia sa tak dostáva Darian King.

15-15

Lukáš Lacko teraz daruje bod svojmu súperovi. Ani na dvakrát totiž po podaní nedostal loptičku na druhú stranu dvorca.

0-15

Slovenský tenista začína na svojom podaní lepšie. Darian King síce vyrazil na sieť, no náš reprezentant ho dokázal obhodiť.

1:1

Tak až teraz dokázal Darian King ukončiť druhý gem dnešného zápasu. Po niekoľkých zhodách potvrdil svoju výhodu, keď sa zaskvel úderom po čiare.

A-40

Lukáš Lacko sa ani teraz nedostáva k brejkbalu. Nevyšiel mu totiž bekhendový úder, po ktorom skončila loptička v tesnom aute.

40-40

Maratónsky gem pokračuje ďalej. Darian King má veľké problémy s ukončením druhého gemu zápasu. Aj teraz nasmeroval loptičku len do siete.

A-40

Darian King získava opäť výhodu na svoju stranu. Tentokrát si pomohol skvelým servisom, z ktorého pramení prvé eso zápasu.

40-40

Slovenský tenista v druhom geme zápasu bojuje ako lev. Aj teraz si dokázal vytvoriť prevahu a donútil súpera chybovať.

A-40

Nevynútenou chybou sa teraz prezentoval aj Lukáš Lacko. Aj on nasmeroval loptičku niekoľko decimetrov za základnú čiaru.

40-40

Darian King ani túto šancu nedokázal využiť. Maratónsky gem pokračuje ďalej po tom, ako loptička skončila za základnou čiarou nášho hráča.

A-40

Lukáš Lacko teraz daruje bod svojmu súperovi. Loptičku netrafil práve najlepšie, a tak ju nechtiac nasmeroval len do polovice siete.

40-40

Slovenský tenista naďalej bojuje. Tentokrát bol on trpezlivejším hráčom a počkal si na zbytočnú chybu svojho súpera.

A-40

Darian King získava výhodu na svoju stranu. Return Lukáša Lacka nebol najlepší, a tak má jeho súper komfortnú pozíciu pre útok.

40-40

Lukáš Lacko opäť bude bojovať o výhodu brejkbalu. Výmenu ukončil víťazným úderom a zatiaľ je podstatne lepším hráčom na dvorci.

A-40

Darian King získava výhodu na svoju stranu. Z pravej strany predviedol veľmi dobrý servis, na ktorý Lukáš Lacko dobre nereagoval.

40-40

Druhý gem zápasu zatiaľ nekončí. Darian King nevyužil svoju výhodu, keďže loptička z jeho rakety skončila len v polovici siete.

40-30

Brejkbal z toho zatiaľ nebude. Darian King musel ísť do výmeny len cez druhé podanie, no trpezlivo si počkal na chybu skúsenejšieho súpera.

30-30

Lukáš Lacko vyrovnáva skóre druhého gemu. Boli sme svedkami dlhej výmeny, ktorú Slovák ukončil víťazným úderom po čiare.

30-15

Darian King predviedol svoje tenisové kvality. Po servise prešiel do útoku a výmenu ukončil forhendovým víťazným úderom po čiare.

15-15

Prvýkrát v zápase boduje aj Darian King. Výrazne mu ale pomohol Lukáš Lacko, ktorý nezvládol return po druhom podaní súpera.

0-15

Barbadoský hráč sa ešte nezapísal na tabuľu skóre. Úvod zápasu mu vôbec nevychádza a má veľké problémy trafiť priestor kurtu.

0:1

Slovenský tenista nemal na servise žiadne problémy a za necelé dve minúty sa dostáva do vedenia. Prvú hru zápasu ukončil forhendovým víťazným úderom.

0-40

Slovenský tenista má šancu získať úvodný gem zápasu čistou hrou. Darian King robí tretiu nevynútenú chybu, keď posiela loptičku za základnú čiaru.

0-30

Lukáš Lacko musel ísť do výmeny opäť len cez svoje druhé podanie. Na konci výmeny sa ale teší zo zisku bodu, pretože Darian King poslal loptičku do siete.

0-15

Dnešné stretnutie začína na podaní slovenský tenista Lukáš Lacko. Prvú loptičku získava na svoju stranu, keďže jeho súper nezvládol return.

0:0

Stretnutie sa práve začalo.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z tenisového Miami. Poslednou slovenskou nádejou v mužskej časti turnaja je Lukáš Lacko, ktorého dnes podvečer čaká zápas s Darianom Kingom. Ten sa bude hrať na kurte číslo 7, hneď po skončení duelu medzi Sarou Erraniovou a Shuai Zhang.

DARIAN KING

Darian King je aj pre tenisových priaznivcov pomerne neznámym menom. Tento 24-ročný reprezentant Barbadosu je v rebríčku ATP na 121. mieste a na turnaji v Miami štartuje vôbec po prvýkrát. Vlani ovládol tri challengerové turnaje a svoje kvality potvrdzuje aj v tejto sezóne. Zo súčasného kariérneho maxima sa teší najmä vďaka minulotýždňovému vystúpeniu v kalifornskom Indian Wells. Na prestížnom turnaji prešiel dvojkolovou kvalifikáciou a dokonca uspel aj v prvom kole v zápase s Nikolozom Basilashvili. Následne mu stopku vystavil Francúz Gael Monfils, ktorý však musel zápas otáčať z nepriaznivého stavu 0:1 na sety. Darian King sa kvôli svojmu rebríčkovému postaveniu musel predierať kvalifikáciou aj v Miami. Cestu mal však uľahčenú, pretože po výhre nad Ivanom Dodigom do finále kvalifikácie nenastúpil jeho americký súper Reilly Opelka.

LUKÁŠ LACKO

Lukáš Lacko môže prvé tri mesiace novej sezóny hodnotiť pozitívne. Je to najmä vďaka úspešnému ťaženiu na Australian Open. V Melbourne Parku vyhral vrátane kvalifikácie päť duelov a až v treťom kole ho zastavil Kei Nišikori. Slovenský tenista následne prešiel na troch za sebou idúcich challengeroch do osemfinále, no medzi najlepšiu osmičku turnaja sa neprebojoval. V americkom Miami minulý rok absentoval a hlavnú fázu turnaja si zahrá po troch rokoch. V prvom kole kvalifikácie sa poriadne natrápil, keď mladého Vasila Kirkova, 1050. hráča sveta, zdolal až v troch setoch. V ďalšom dueli podal lepší výkon a 17-ročného Srba Miomira Kecmanovića odprevadil z kurtu po víťazstve 6:2, 6:3. Lukáš Lacko je v dnešnom zápase papierovým favoritom, no ľahké to mať určite nebude. V prípade postupu do druhého kola ho čaká veľká výzva v podobne nasadenej osmičky turnaja Davida Goffina.
Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

D. King – L. Lacko

2:0 7:6 (2), 6:4

konec

Zpět na online

Statistiky:
Čas utkání: 1:41
2. set: 0:41
King - Lacko
2. set Utkání 2. set
Čas
0:41 1:41 0:41
Získané body celkem
37 92 83 33
Nejdelší série získaných bodů
6 9 5 4
Setboly
1 3 0 0
Mečboly
1 1 0 0
Vítězné údery *
0 0
Nevynucené chyby *
0 0
Úspěšnost na síti *
0 %
0 %
Statistiky na podání
Čas her při vlastním podání
0:21 0:48 0:35 0:14
Esa **
2 4 4 2
Dvojchyby **
0 1 5 3
Udržená podání
4 / 5
80 %
9 / 11
82 %
8 / 11
73 %
3 / 5
60 %
Odvrácené brejkboly
1 / 2
50 %
4 / 6
67 %
2 / 5
40 %
0 / 2
0 %
Body při vlastním podání
24 / 41
59 %
60 / 99
61 %
44 / 76
58 %
16 / 29
55 %
Body po 1. podání *
39 / 63
62 %
29 / 41
71 %
Body po 2. podání *
21 / 36
58 %
15 / 35
43 %
Úspěšnost 1. podání *
63 / 99
64 %
41 / 76
54 %
Úspěšnost 2. podání *
0 %
0 %
Průměrná rychlost 1. podání *
Průměrná rychlost 2. podání *
Nejrychlejší podání *
Statistiky na příjmu
Proměněné brejkboly
2 / 2
100 %
3 / 5
60 %
2 / 6
33 %
1 / 2
50 %
Body při soupeřově podání
13 / 29
45 %
32 / 76
42 %
39 / 99
39 %
17 / 41
41 %
Body po příjmu 1. podání *
12 / 41
29 %
24 / 63
38 %
Body po příjmu 2. podání *
20 / 35
57 %
15 / 36
42 %
Informace ke statistikám

Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.