Menu

Další

Curling - MS žen

Česko - Skotsko

6:7

konec (0:1,1:0, 0:0, 0:2, 2:0, 0:1, 2:0, 0:1, 1:0, 0:2)

23.03.2017, 12:00 • Jaroslav Svoboda (@JarSvoboda), Filip Lefenda

Já se s vámi loučím, nejen za sebe, ale i za kolegu Filipa Lefendu, přejeme vám hezký zbytek dne a zase brzy na počtenou. (15:03:40)
O medaile si to rozdá neporažená Kanada s Ruskem, Švédském a právě se Skotskem.
Ať je to jak chce, tým Anny Kubeškové předvedl fantastický výkon a je nadějí pro olympijskou kvalifikaci, která bude na pořadu v prosinci, navíc v České republice, v plzeňské hale Košutka!
České hráčky na turnaji končí na sedmém místě. Je to obrovská škoda, protože v tie-breaku by se střetly Češky se Skotskem a s USA. Samozřejmě i tak by byl postup do semifinále proti jasným favoritkám a profesionálním curlerkám v říši fantazie, jenže nic ve zlém, Anna Kubešková a spol. dokázaly na turnaji porazit i obhájkyně zlata ze Švýcarska.

Utkání právě skončilo.

10.end

Bohužel! To je nešťastný konec zápasu pro český tým, Muirheadová zahrála take-out českého kamene a nakonec otáčí výsledek ve prospěch zkušených favoritek! Český tým končí před branami semifinále.

10.end

Bohužel český kámen není vůbec dobrý a Muirheadová bude dohrávat na vítězství v zápase!

10.end

Pokud zahraje take-out nejlepšího kamene, bude jisté, že Skotky neurvou v 10. endu výhru v zápase.

10.end

Muirheadová kontruje skvělým kamenem do středu kruhů, schovaným za guardy. A Kubešková bude odhazovat svůj v kariéře jeden z nejdůležitějších kamenů!

10.end

Sloanová svůj take-out nezvládla, za to česká skipka Anna Kubešková čistí kruhy od posledního skotského kamene v kruzích! Tohle vypadá nadějně z pohledu ubránění Skotek v tomto endu!

10.end

Zatím statisticky nejslabší článek dnešního utkání Alžběta Baudyšová teď zahrála dva stoprocentní odhozy! A v kruzích jsou nyní jen dva kameny, český a skotský. Český je zdá se lepší.

10.end

Vicki Adamsové se podařilo vyčistit trochu prostor před kruhy. Máme za sebou polovinu klíčového endu celého utkání.

10.end

Vicki Adamsová staví kámen do zadní části kruhů, to Tereza Plíšková ten svůj naopak vysoko před kruhy.

10.end

A tohle teď Tereze Plíškové bohužel nevyšlo. Chtěla také zahrát take-out, ale skotský kámen jen "lízla", český míří ze hry a co hůř, ten skotský se podařilo ještě lépe schovat za guardy. Nepříjemná chybka.

10.end

Lauren Grayová zahrává take-out českého kamene v kruzích.

10.end

I Klára Svatoňová staví guard.

10.end

Klára Svatoňová hraje hned první kámen do kruhů, to Grayová staví guard a začíná chystat hru pro skotský atak na dvojku či vyšší zisk. Samozřejmě platí free guard zone pravidlo, tedy že guardy mohou být vyraženy ze hry až po odehrání čtyřech kamenů v endu.

10.end

Začal 10. end zápasu.

9. end

Je to relativně dobrý! Kubešková zahrává draw přímo do kruhů, do středu, a je z toho tedy jednička pro český tým. Ten ale teď bude muset uřídit snahu soupeřek o zisk aspoň dvojky v 10. endu! Jakýkoliv zisk více než jednoho bodu Skotek by znamenal vítězství týmu Eve Muirheadové!

9. end

Muirheadová chtěla o český kámen zahrát tzv. hit and roll, tedy vyrazit náš kámen a svůj odrazem schovat za guard. Podařila se ji jen polovina úkolu. Anna Kubešková teď musí zahrát přesně, jinak hrozí skotská dvojka, to by byla velká komplikace před posledním endem!

9. end

Kubešková odpovídá přesným take-outem, poslední dva kameny endu, který může hodně napovědět o výsledku zápasu!

9. end

Muirheadová zahrává úspěšný take-out, v kruzích nyní jen dva skotské kameny, jinak žádný. Před kruhy jeden skotský guard.

9. end

Sloanová postavila guard, ale Baudyšová jej obhodila a zahrála take-out skotského kamene. Těžko říci, jestli nebyl záměr zahrát double take-out. To je v tuto chvíli jedno, Baudyšová ale úkol splnila, teď již je výsledek endu v rukách obou skipek.

9. end

Alžběta Baudyšová svým úvodním kamenem odpaluje guardy, přístup do hry v kruzích je čistý. Pokud tedy Sloanová nebude stavět nové guardy. V kruzích jsou totiž jen dva skotské kameny, v tuto chvíli.

9. end

Adamsová staví guard.

9. end

Drobné komplikace českého týmu. Adamsová zahrála take-out, následně bohužel Plíšková minula cílený kámen a její odhoz jen proletěl kruhy. To je šance pro Skotky.

9. end

Grayová svůj druhý odhoz posadilo takřka přesně na střed kruhů, hned vzápětí zahrává cílený take-out Klára Svatoňová.

9. end

Klára Svatoňová chtěla dohodit kámen za guard a schovat jej v kruzích, ale kámen byl krátký a končí také před kruhy, skrytý za skotským guardem.

9. end

Skotky staví hned v úvodu guard před kruhy, přímo na baseline.

9. end

Začal 9. end zápasu.

8. end

Muirheadová nakonec umístila svůj poslední kámen endu do středu kruhů a srovnává stav na 5:5. Zvládla na první pohled sice lehký odhoz, ale zároveň by chyba mohla znamenat i zisk tří bodů pro český tým a těžké komplikace. Takhle je utkání stále otevřené a teď už to bude opravdu kdo s koho!

8. end

Z tohoto endu získají Skotky maximálně bod! Výborný take-out Kubeškové! A jestli Muirheadová bude chybovat... Tak raději nedomýšlet...

8. end

Anne Sloanová zahrála dobrý take-out, ovšem Kubešková dnes hraje skvěle! Výborný double take-out, dva skotské kameny jsou ze hry venku a pro Muirheadovou se situace s ohledem na stav a možný zisk Skotek opravdu komplikuje!

8. end

Nepříliš povedený take-out Alžběty Baudyšové ale nic s ohledem na výsledek endu příliš neřeší.

8. end

Skotky ale nevzdávají boj o přímou účast v semifinále, pokud by vyhrály, tak je o kvartetu nejlepších jasno. Tohle bude dramatický boj až do konce, kde může českému týmu nahrávat to, že Anna Kubešková dnes je mírně jistější než skotská kráska Eve Muirheadová.

8. end

Výkon českého týmu se zlepšuje, za stavu 5:4 a v osmém endu to jsou dobré zprávy pro českého fanouška. Teď Tereza Plíšková vyčistila kruhy od skotských kamenů.

Začal 8. end zápasu.

7. end

Češky to ale zvládly bravurně, kámen se stočil za ty skotské a naše děvčata získávají dokonce dva body a jdou poprvé v utkání do vedení!

7. end

Možná klíčový moment utkání. Kubešková musí zahrát přesně na střed, aby získala bod. V opačném případě z toho mohou být dva skotské body a tříbodový náskok favoritek.

7. end

Skotky mají své kameny blízko středu, tohle budou mít Češky velmi těžké.

Začal 7. end zápasu.

6. end

Skotsko připisuje v šestém endu pouze jeden bod. Na tahu jsou české reprezentantky!

Začal 6. end zápasu.
Probíhá krátká přestávka.

5. end

Je to tam! Kubešková odráží poslední český kámen o ten skotský blíže středu a Češky získávají dva body!

5. end

Češky mají end rozehraný parádně. Dva kameny před jeho koncem se zdá, že by mohly ztrátu zlikvidovat!

Začal 5. end zápasu.

4. end

Je to bohužel tak. Skotky připisují dva body, což je pro naše hráčky ještě malou výhrou. Muirheadová totiž posledním kamenem útočila na zisk tří bodů, s tímto záměrem ale nakonec neuspěla.

4. end

Skotsku chybí v tomto endu zahrát ještě čtyři kameny, Česku tři. Zatím to vypadá, že by favoritky mohly přidat dva body, ale kdo ví, jak to nakonec dopadne...

Začal 4. end zápasu.

3. end

Třetí end vítěze nepoznal, skóre zůstává stejné. Výhodu posledního kamene tak budou mít ve čtvrtém endu opět reprezentantky favorizovaného Skotska.

Začal 3. end zápasu.

2. end

Muirheadová svým posledním kamenem zahrála take-out a všechny české kameny byly vně kruhu. Ten skotský byl nicméně od středu také daleko, a tak měly Češky v závěru endu snadnou úlohu, byť bylo jasné, že v případě úspěchu získají pouze bod. Stav je srovnán!

Začal 2. end zápasu.

1. end

Ačkoliv mohla Muirheadová vytěžit vzhledem k průběhu z prvního endu více, nakonec získává pro svůj tým pouze jeden bod. Výhoda se nyní přesouvá na stranu Češek.

Začal 1. end zápasu.
Sestavy obou výběrů:

ČESKO

Skip: Anna Kubešková
Viceskip: Alžběta Baudyšová
2: Tereza Plíšková
Lead: Klára Svatoňová
Náhradnice: Ežen Kolčevská

Trenér: Karel Kubeška

SKOTSKO
Skip: Eve Muirheadová
Viceskip: Anna Sloanová
2: Vicki Adamsová
Lead: Lauren Grayová
Náhradnice: Kelly Schaferová

Trenér: Glenn Howard
Příjemné poledne. České curlerky se v posledním utkání základní skupiny utkají o postup do vyřazovacích bojů se Skotskem! Může za to dnešní první výhra nad Německem v poměru 5:3. Pokud chtějí jít Češky dál, musí své soupeřky porazit. To ale nebude vůbec jednoduché, neboť reprezentace Skotska v čele se zkušenou Eve Muirheadovou je v tomto utkání velkým favoritem.

Skotsko jde do důležitého střetnutí s bilancí šesti výher a čtyř porážek. Naše děvčata vyhrála celkem pětkrát a ve stejném počtu případů odešla z ledu poražena.

Pokud by Češky postoupily, zahrály by si o semifinále MS a tím i přímý postup na zimní olympijské hry!
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.

Česko - Skotsko

6:7

konec (0:1,1:0, 0:0, 0:2, 2:0, 0:1, 2:0, 0:1, 1:0, 0:2)

Zpět na online


Statistiky:
SESTAVY
ČESKO

Skip: Anna Kubešková
Viceskip: Alžběta Baudyšová
2: Tereza Plíšková
Lead: Klára Svatoňová
Náhradnice: Ežen Kolčevská

Trenér: Karel Kubeška

SKOTSKO
Skip: Eve Muirheadová
Viceskip: Anna Sloanová
2: Vicki Adamsová
Lead: Lauren Grayová
Náhradnice: Kelly Schaferová

Trenér: Glenn Howard