Menu

Další

Curling - MS žen

Česko - Německo

5:3

konec (0:0; 1:0; 1:0; 0:1; 0:0; 0:0; 3:0; 0:1; 0:1; X:X)

23.03.2017, 07:05 • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny)

Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (09:47:52)
První dnešní zápas českých hráček v rámci posledního dne základní skupiny na ženském MS v curlingu je u konce. Češky si dnes odpustily jakékoliv velké nepřesnosti a dá se říct, že od začátku měly zápas pod kontrolou. Rozhodující pak byl sedmý gem, ve kterém naše hráčky zazářily třemi body! Aktuálně se tedy Česko posouvá na dělenou pátou pozici a o postup do play-off bude od 12:00 bojovat se Skotskem. Německo je naopak ze hry, neboť po jedenácti utkáních mají záporné skóre 5/6.

10.end

Němky ještě před posledními kameny vzdaly dnešní utkání a česká reprezentace si tedy připisuje velmi důležité vítězství!

10.end

Dva německé kameny byly postaveny na okraji modrého kruhu, ale Alžběty Baudyšová je oba vyřadila povedeným take-outem.

10.end

Prakticky každým kamenem Češky volí clearing. Němky se pokoušejí o lepší postavení svých kamenů, ale naše reprezentantky se zatím dobře brání bodovému zisku soupeřek.

10.end

Skvělý clearing v podání Terezy Plíškové. Zdá se, že veškeré pokusy německých reprezentantek budou zhaceny defenzivním pojetím české hry.

10.end

Němky před kruhy postavily dva fronty, zatímco české hráčky úvodními kameny pouze prohodily.

Začal 10. end zápasu.

9. end

Double take-out se povedl, ale nejlépe postavený je o pár centimetrů jeden německý kámen. Němky tedy snižují, ale výhodu posledního kamene v desátém gemu budou mít naše hráčky.

9. end

No tak posledním kamenem Češky potřebují double take-out. V jiném případě by německé hráčky mohly slavit až dvoubodový zisk.

9. end

Pokus o double take-out českého týmu nebyl úspěšný. Nejblíže ke středu je tedy německý kámen a reprezentantky našich západních sousedů mohou útočit na body.

9. end

Předposlední end zápasu zatím nepřináší nic moc zajímavého. Němky před kruhy postavily dva fronty, ale na kruzích není žádný pořádně postavený kámen.

Začal 9. end zápasu.

8. end

Daniela Jentschová se pokusila o dvoubodový zisk, ale nakonec pro Němky vybojovala pouhou jedničku. Sníženo na rozdíl tří bodů.

8. end

Před posledním kamenem je nejblíže ke středu český kámen. V jeho blízkosti je ale jeden německý, jenž je pro změnu cloněn posledním drawem Anny Kubeškové.

8. end

Velmi dobrý hit and roll Anny Kubeškové. Vyražen byl německý kámen, od kterého se předposlední český kámen tohoto gemu odrazil do středu.

8. end

V osám gemu zatím nesledujeme zrovna strhující podívanou. Nejblíže ke středu je český kámen, nicméně ten není prakticky vůbec zacloněn. Němky mají jeden kámen na samotném okraji kruhů.

Začal 8. end zápasu.

7. end

Tak to byla fantazie! Anna Kubešková zahrála spektakulární draw, kterým poslední kámen dostala na bodovanou pozici. Češky tedy získávají hned tři body!

7. end

Daniela Jentschová se pokusila o promotion take-out, nicméně ten vůbec nezvládla. Jestli si Kubešková nevyrazí vlastní kámen, získají Češky minimálně dva body.

7. end

Naprosto fantastický hit and roll Anny Kubeškové! Česká skipka trefila vlevo postavený německý kámen a svůj nechala zarolovat přesně do středu!

7. end

Němky před kruhy postavily dva guardy. Rozhodnout musí tři poslední kameny, přičemž výhodu toho posledního bude mít Anna Kubešková.

7. end

Situace je opravdu velmi zapeklitá. Nejblíže ke středu je sice český kámen, ale ten by šel díky odrazům poměrně jednoduše vyrazit.

7. end

Hned od začátku sedmého endu je velmi husto poblíž středu kruhů. V rámci menších červených kruhů jsou hned dva české i dva německé kameny.

Začal 7. end zápasu.

6. end

Ani jeden z týmů v tomto endu neboduje. Stav zápasu tedy zůstává 2:1 a Česko bude mít výhodu posledního kamene i v sedmém endu.

6. end

Daniela Jentschová posledním německým kamenem provedla double take-out. Uvidíme, zda Kubešková zvládne hit and roll, čímž by na body mohla posunout dva české kameny nebo si ponechá výhodu posledního kamene do dalšího endu.

6. end

Češkám se v tomto endu daří. Také Baudyšová si poradila s take-outem a navíc svůj kámen posunula do dobré pozice. Jeden český kruh je v horní polovině kruhů, druhý ve spodní.

6. end

Perfektní double take-out Terezy Plíškové sice vyřadil ze hry oba německé kameny, ale ani Analena Jentschová se posléze nenechala zahanbit.

6. end

Po šesti kamenech jsou nejlepší dva německé. Před kruhy však není žádný guard, který by bránil v jejich vyražení.

Začal 6. end zápasu.

5. end

Bleskový pátý end končí nulou na obou stranách. Česko bude mít nadále výhodu posledního kamene.

5. end

Tak pátý end je zatím hodně rychlý a nepřináší nic zajímavého. Po dvanácti odehraných kakenech jsou kruhy úplně čisté.

Začal 5. end zápasu.

4. end

Naštěstí pro český tým Daniela Jentschová nezahrála ideálně a Němky nakonec získávají pouze jeden bod. Výhoda posledního kamene se přesouvá na stranu našich reprezentantek.

4. end

Anna Kubešková draw vůbec nezvládla. Němky tak mohou útočit na tři či až čtyři body! Potřebují ale dokonalý take-out.

4. end

Němkám se povedlo posunout nejlepší český kámen do trochu nevýhodnější pozice. V případě take-outu posledním kamenem by Němky braly tři body, ale nyní ještě hraje Kubešková.

4. end

Před koncovkou čtvrtého endu se německý kámen posunul na nejlepší pozici. Před kruhy je navíc nadále hned pět kamenů a nebude jednoduché se dostat blíže ke středu.

4. end

V polovině 4. endu je před kruhy opravdu hromada kamenů. Nejblíže ke středu je pak kámen český, ale také německý je v solidní pozici.

Začal 4. end zápasu.

3. end

Chyba německé skipky! Daniela Jentschová zahrála příliš dlouhý draw a bod je tak přičten znovu na stranu českého týmu. Tak začátek se našim hráčkám vydařil.

3. end

Daniela Jentschová zahrála výborný freeze, ale Kubešková se poté prezentovala důležitým take-outem. Co přinese poslední kámen endu?

3. end

Díky výhodě posledního kamene jsou Němky v lepší pozici, ale momentálně na kruzích nemají vůbec nic a to by případně znamenalo zisk maximálně jednoho bodu.

3. end

Třetí end se vyvíjí docela zajímavě. Nejlepším kamenem na kruzích je jeden český, ale dva německé jsou v těsné blízkosti a mohou znamenat jednoduchý take-out českého.

Začal 3. end zápasu.

2. end

Kubešková to zvládla, naopak Daniela Jentschová svůj draw znovu nedokázala umístit do bodované pozice. Češky jdou do vedení 1:0.

2. end

Daniela Jentschová teď nezahrála vůbec dobře. Její pokus o draw doputoval až za kruhy a Anna Kubešková svůj poslední kámen může postavit do zajímavé pozice.

2. end

Před chvílí zahrané kameny se českým hráčkám nepodařily úplně podle představ. Nadále je nejlepším kamenem ten český, ale Němky ho mohou v pohodě vyrazit.

2. end

V druhém endu již se konečně něco začíná dít Češky mají na kruzích postaveny hned tři kameny, nicméně všechny jdou vyrazit. Němky v kruzích nejsou.

Začal 2. end zápasu.

1. end

No a první, poměrně nudný, end končí nulou na obou stranách. Německo si ponechává výhodu posledního kamene.

1. end

Do konce endu zbývá odehrát pět kamenů. Tak trochu podle očekávání se jedná o end plný take-outů. V úvodu zápasu nikdo nevymýšlí nic zajímavého.

Začal 1. end zápasu.
Přeji příjemné čtvrteční ráno! Ženské MS v curlingu dnes pokračuje závěrečnými zápasy základní skupiny a my se spolu zaměříme na souboj Česka s Německem.

Po nepovedeném včerejšku dnes Češky musí zabrat a ideálně urvat dvě výhry, neboť jinak je vyřazovací souboje minou. Aktuálně jsou české hráčky na děleném sedmém místě, přičemž mají čtyři výhry a pět proher.

Dnešními soupeřkami Češek budou reprezentantky Německa, které rovněž čeká tuhý boj o postup do vyřazovací části. Na čtvrtém místě ale Němky mají lepší pozici, kterou si zajistily pěti výhrami a čtyřmi porážkami.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 07:00.

Česko - Německo

5:3

konec (0:0; 1:0; 1:0; 0:1; 0:0; 0:0; 3:0; 0:1; 0:1; X:X)

Zpět na online


Statistiky:
ČESKO
Skip: Anna Kubešková
Viceskip: Alžběta Baudyšová
2: Tereza Plíšková
Lead: Klára Svatoňová
Náhradnice: Ežen Kolčevská

Trenér: Karel Kubeška
NĚMECKO
Skip: Daniela Jentschová
Viceskip: Pia-Lisa Schöllová
2: Josephine Obermannová
Lead: Analena Jentschová

Trenér: Thomas Lips