Menu

Fotbal

Evropská liga

KRC Genk – KAA Gent

1:1

konec (1:0)

16.03.2017, 19:00 • KRC Genk Arena, Genk (BEL) • Osmifinále • Tomáš Reiner

Tipsport: 2.04 3.7 3.56 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Fotbalisté Genku si v odvetném utkání s jistotou pohlídali postup do čtvrtfinále UEFA Europa League, když je v polovině prvního poločasu poslal do vedení Timothy Castagne. Gent sice dokázal v závěru utkání vyrovnat Louis Verstraete, hosté ale doplatili na vysokou domácí porážku 2:5, po které si dále postoupit nezasloužili a také nepostoupili. Konečný výsledek: KRC Genk 1 KAA Gent 1 (agregát 6:3). (20:51:09)

90+1

Konec zápasu.

90+1

Siebe Schrijvers se dostal na hranici šestnáctky k míči a pravačkou napřáhl k prudké střele, která byla zablokována.

90+1

Nad rámec zápasu byla nastaveny 1 minuta.

90

Běží poslední minuta utkání a troufám si tvrdit, že nad rámec utkání budou nastaveny tradiční tři minuty. Uvidíme.

89

Samuel Kalu, Kalifa Coulibaly a Moses Simon dnes odehráli v dresu Gentu fantastický zápas, jenže vzhledem k postupovým nadějím svého týmu jim to není nic platné.

88

Gent je v závěru hodně aktivní a Genk se především brání, jenže úspěšně. Hosté se marně snaží vstřelit druhý gól.

87

Utkání se chýlí ke svému konci a Genk vede na agregát jednoznačně 6:3. Hosté potřebují zázrak.

86

Kalifa Coulibaly byl zřejmě hráčem, který vypálil na levé straně zpoza šestnáctky, jeho pokus nad zemí ale minul levou tyč.

85

Když už nic, tak se fotbalistům Gentu dnes alespoň podaří z hřiště Genku odvést remízu a odčinit úvodní prohru.

84

84. Louis VERSTRAETE - 1:1

84

Gent právě vstřelil branku!
Hostující záložník Samuel Kalu předvedl na pravé straně šestnáctky po pěkném průniku sérii přešlapovaček a poté na značku pokutového kopu poslal pěknou zpětnou přihrávku, po které LOUIS VERSTRAETE levačkou bez přípravy přízemní střelou zamířil ke vzdálenější pravé tyči chytře do protipohybu Matthewa Ryana! Stav utkání je vyrovnaný 1:1. Asistence: Samuel Kalu.

84

Blíží se závěr utkání a nikdo v Genku určitě nepochybuje o tom, že domácí fotbalisté postoupí do čtvrtfinále.

83

Samuel Kalu z pravé strany poslal na přední tyč ostrý střílený centr, který Matthew Ryan s problémy vyboxoval.

82

Genk si v rychlém sledu vytvořil dvě skvělé brankové příležitosti a vzápětí ze hřiště odešel obránce Jere Uronen.

81

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Jere Uronen, přichází Christophe Janssens.

80

80. Jean-Paul Boëtius z téměř nulového úhlu orazítkoval tyč!

80

Siebe Schrijvers krásnou kolmou přihrávkou vysunul svého spoluhráče a Jean-Paul Boëtius přízemní střelou z pravé strany šestnáctky a ostrého úhlu orazítkoval přední tyč! Na vzdálenější tyči se ještě snažil dostat ke střele Mbwana Samatta, jeho pokus byl ale sražen na rohový kop, který hosté vzápětí odvrátili.

79

79. Kombinace střídajících hráčů Genku málem přinesla druhý gól! Leandro Trossard centroval a hlavičkoval Usiebe Schrijvers.

79

Jere Uronen v blízkosti šestnáctky předvedl fantastický a čistý skluz, po kterém založil rychlý protiútok a dvojice střídajících hráčů málem přinesla gól! Leandro Trossard nádherně odcentroval z levého křídla od postranní čáry a uprostřed šestnáctky hlavičkoval úplně sám Siebe Schrijvers, Lovre Kalinić byl ale u své levé tyče včas na zemi a předvedl fantastický zákrok!

78

Jere Uronen to udělal na vlastní polovině hřiště v blízkosti půlící čáry skvěle, když si čelem ke své bráně pokryl míč tělem a napadjící Samuel Kalu ho zezadu přistrčil k zemi.

77

Kalifa Coulibaly a Moses Simon patří dnes jednoznačně mezi nejlepší hráče na hřišti, jenže jejich spolupráce zatím žádný gól nepřinesla. První jmenovaný hlavičkoval ve velké šanci mimo, nebezpečná akce se ale odehrála již v poločase.

76

Thomas Buffel před pár okamžiky opustil hřiště a vysloužil si obrovský potlesk domácích fanoušků Genku.

75

Jakub Brabec postoupil s Genkem do osmifinále UEFA Europa League a po úvodní výhře 5:2 v Gentu je prakticky hotovo.

74

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Thomas Buffel, přichází Leandro Trossard.

74

Jakub Brabec je bývalým obráncem pražské Sparty, která vypadla s Rostovem a přišla o velice atraktivní osmifinále proti Manchesteru United. Na rozdíl od Sparty se ale český obránce může radovat z postupu! Genk je hodně blízko.

73

Genk už delší dobu připravuje střídání, jeden z domácích hráčů se ale musí nejdříve pořádně rozběhat a zahřát.

72

Kalifa Coulibaly si v blízkosti značky pokutového kopu naběhl na krásný centr z pravého křídla, pod tlakem vybíhajícího brankáře Matthewa Ryana ale hlavičkoval vysoko nad.

71

Moses Simon rozehrál na levé straně v blízkosti postranní čáry standardní situaci, jeho následný centr do šestnáctky ale přelétl všechny a zamířil do území nikoho.

70

Louis Verstraete se snažil prosadit podél levé postranní čáry a tvrdě do něj zajel Jakub Brabec, který fauloval.

69

Moses Simon rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a do šestnáctky poslala nebezpečný střílený centr, po kterém se na vzdálenější levé tyči dostal ke střele Brecht Dejaegere, jeho pokus byl ale příliš slabý a před Kalifou Coulibalym odkopl míč jeden z domácích stoperů. Ze závaru nic.

68

Thomas Foket si na pravém křídle nabíhal v blízkosti šestnáctky na prudký diagonální pas z levého křídla, jenže k němu měl daleko a míč skončil za postranní čárou.

67

Hra byla přerušena kvůli ošetření jednoho z hostujících hráčů a na domácí straně se mezitím připravuje první střídání.

66

Louis Verstraete byl zřejmě hráčem, který se v blízkosti šestnáctky krásně uvolnila levačkou napřáhl k přízemní střele, která zamířila o pořádný kus vedle levé tyče.

65

Jean-Paul Boëtius z pravého křídla posílal do šestnáctky od postranní čáry velmi nebezpečný přízemní centr, na který si na vzdálenější levé tyči nabíhala dvojice jeho spoluhráčů, jeden z hostujících obránců ale dokázal míč odkopnout.

65

Samuel Kalu hraje velice dobré utkání a snaží se o vstřelení vyrovnávací branky, během druhého poločasu ale pálil z pravé strany šestnáctky dvakrát vedle přední tyče.

64

Samuel Kalu se dostal na pravé straně šestnáctky ke střele, jenže jeho pokus pravačkou byl hodně nepřesný a po zemi o pořádný kus minul přední pravou tyč. Následovala omluva.

63

Jérémy Perbet toho v dnešním zápase směrem vpřed příliš nepředvedl a místo něj vyběhl na hřišti Louis Vestraete, tak uvidíme, zda hostujícímu celku změna prospěje.

62

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Jérémy Perbet, přichází Louis Verstraete.

61

Jean-Paul Boëtius se prosadil na pravé straně šestnáctky a poté před bránu posílal prudký přízemní centr, jenže všem jeho spoluhráčům mířil na paty a skončil v území nikoho.

60

Ze zápasu uplynula téměř hodina hry a Genk drží stále své jednobrankové vedení. Gent za současného rozpoložení nemá na to, aby smazal tříbrankové manko z prvního zápasu. Musel by se stát fotbalový zázrak.

59

Rabiu Ibrahim se sice snažil ve středovém kruhu na útočné polovině zasáhnout míč, jenže přišlápl nohu jednomu z vracejících se fotbalistů domácího Genku. Jasný šlapák.

58

Gent se snažil na hranici šestnáctky prodrat ke střele, jeden z jeho fotbalistů se ale okamžitě ocitl pod tlakem a míč ztratil. Na obou stranách je k vidění hodně nepřesností.

57

Mbwana Samatta se v pravém rohu šestnáctky blíže ke středu hřiště dostal k přízemní střele, která zamířila vedle přední tyče a odrazila se od reklamního banneru za bránou.

56

Thomas Buffel se snažil zrychlit hru kolmým pasem za obranu, na levé straně šestnáctky ale našel pouze hostujícího brankáře Gentu Lovreho Kaliniće.

55

Samuel Kalu se dostal na pravé straně šestnáctky k přízemní střele, která byla jemně tečována, a skončila na boční síti! Následoval rohový kop, po kterém se hosté k ničemu nedostali, jejich pokus byl ale sympatický.

54

Samuel Gigot poslal do šestnáctky od pravé postranní čáry velmi zajímavý a nebezpečný přízemní centr, po kterém se snažil dostat ke střele Kalifa Coulibaly, na značce pokutového kopu ovšem neuspěl a Genk se ubránil.

54

Samuel Kalu se v prvním poločase prezentoval nádherným přetaženým centrem, po kterém Kalifa Coulibaly v slibné brankové příležitosti hlavičkoval těsně mimo.

53

Jere Uronen se před zraky střídaček na půlící čáry obrátil s míčem čelem k vlastní bráně, aby v klidu mohl rozehrát, ještě než tak ale učinil, tak ho fauloval Samuel Kalu.

52

Mbwana Samatta se jako tank řítil v blízkosti levého rohového praporku za prudkým míčem a zboural k Samuela Gigota, který si dobře pokryl míč tělem a vybojoval faul.

51

Podruhé v zápase se odehrál zajímavý osobní souboj mezi hráči s číslem 19, jmenovitě mezi Thomasem Buffelem a Brechtem Dejaegerem. Domácí kapitán si zprvu v blízkosti své šestnáctky pomáhal rukama, nakonec byl ale faul odpískán hostům, tedy druhému jmenovanému hráči.

50

Genk rozjel nádherný protiútok a na pravé straně šestnáctky už se domácí chystali vypálit, hosté ale dokázali míč odvrátit na rohový kop, který vzápětí bez větších potíží odvrátili.

49

Moses Simon na levé straně šestnáctky vybojoval před zraky cenné návštěvy rohový kop, který sám vzápětí rozehrál, jeho centr byl ale na přední tyči odvrácen.

48

Bývalá tenistka Kim Clijstersová právě usedla na své místo, aby sledovala zbytek dnešního duelu.

47

Výkop druhého poločasu obstarali fotbalisté Gentu, kteří prohrávají těsně 1:0, na agregát ovšem 6:2 a musí vstřelit minimálně čtyři branky, aby mohli pomýšlet na postup.

46

Fotbalisté Genku sáhli během přestávky ke střídání, ze hřiště odešel Alejandro Pozuelo. Zřejmě vinou zranění.

46

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Alejandro Pozuelo, přichází Siebe Schrijvers.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 20:01.

FOTO: Oficiální návštěva belgické odvety na stadionu Genku.

Jean-Paul Boëtius se prezentoval na pravém křídle nebezpečnými průniky a po jeho krásné kolmé přihrávce z ostrého úhlu poslal domácí Genk v polovině prvního poločasu do vedení Timothy Castagne. Gent mohl odpovědět, jenže záložník Kalifa Coulibaly hlavičkoval těsně mimo, zatímco Jérémy Perbet těsně před přestávkou do náruče Mathewa Ryana. Skóre po prvním poločase. KRC Genk 1 KKA Gent 0 (AGR. 6:2).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

Brecht Dejaegere byl zřejmě hráčem, který z levé strany hřiště hledal přetaženým diagonálním centrem na vzdálenější pravé straně šestnáctky Jérémyho Perbeta, hostující útočník ale absolvoval hlavičkový souboj po ofsajdovém postavení.

44

Rozdíl mezi oběma týmy je ovšem v tom, že Genk vede po přesné střele z ostrého úhlu zásluhou Castagni 1:0.

43

Mathew Ryan si krátce před koncem prvního poločasu připsal první zákrok, zatímco jeho protějšek ještě ani jeden.

42

Moses Simon na levé straně rozehrál standardní situaci a na přední tyči našel nabíhajícího Jérémyho Perbeta, který hlavičkoval po jeho centru pouze do náruče Mathewa Ryana!

41

Kalifa Coulibaly pálil před pár okamžiky daleko vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány a na opačné straně si v blízkosti pravé tyče nabíhal na krásný přetažený centr z levého křídla Mbwana Samatta, k hlavičce se ale nedostal.

40

Po odvráceném míči se dostal na levé straně šestnáctky ke střele Kalifa Coulibaly, rána mu ale vůbec nesedla.

39

Samuel Kalu na levém křídle v blízkosti brankové čáry krásně oběhl jednoho z protihráčů a z levé strany šestnáctky posílal před bránu nebezpečný přízemní centr, který byl odvrácen.

38

Blíží se závěr konec prvního poločasu a zápas je velice otevřený, na agregát ovšem vede Genk jednoznačně 6:2.

37

Thomas Buffel se v blízkosti levé tyče dostal ke střele a pořádně protáhl brankáře Lovreho Kaliniće, který jeho přízemní pokus skvělým zákrokem vyrazil na rohový kop. Vzrušení ale bylo zbytečně, protože Mbwana Samatta se ocitl předtím v ofsajdu.

36

Domácí fotbalisté opět rozehráli rohový kop, tentokrát na pravé straně hřiště, nakrátko, následný přetažený centr ale užitek nepřinesl a zamířil do území, kde nebyl nikdo.

35

Ruslan Malinovskyj po rozehraném rohu nakrátko napřáhl zpoza šestnáctky k přízemní střele, která byla sice hodně nepřesná, ale také tečována, takže domácí budou zahrávat rohový kop.

34

Alejandro Pozuelo předvedl ve středu hřiště nádherný sprint a na jeho krásnou kolmou přihrávku si poté na levé straně šestnáctky nabíhal Mbwana Samatta, brankář Lovre Kalinić ale včas vyběhl z brány a míč před ním vyrazil na rohový kop.

33

Ze zápasu uplynulo úvodních 32 minut a Genk vede v odvetě osmifinále UEFA Europa League nad Gentem 1:0 (Agr. 6:2).

32

Hosté mohli pokračovat v akci po autovém vhazování, jenže na pravé straně šestnáctky se ke střele neprodrali.

31

Fotbalisté Genku se nedostali v blízkosti šestnáctky ke střele a Gent přešel do rychlého protiútoku, po kterém se v blízkosti pravého rohového praporku snažil prosadit Thomas Foket, skvělým čistým skluzem ho ale zastavil Jere Uronen.

30

Jeden z hráčů Gentu upadl na levé straně šestnáctky na trávník, hra ovšem plynula dál, takže pokutový kop se nepískal. Těžko říci, zda o penaltu šlo, ale možná ano.

29

Moses Simon poslal na přední tyč z levé strany hřiště pěkný centr, Kalifa Coulibaly se ale tentokrát k hlavičce nedostal.

28

Moses Simon se na levé straně šestnáctky dostal k centru, který byl zablokován, a spěchal k rozehrávce rohového kopu.

27

Nechybělo mnoho a fotbalisté Gentu mohli vyrovnat, Mathew Ryan plachtil vzduchem zbytečně, míč ale skončil mimo.

26

26. Coulibaly hlavičkoval po krásném centru Kalua těsně mimo!

26

Samuel Kalu nádherně odcentroval z pravého křídla a na vzdálenější levé tyči našel osamoceného Kalifu Coulibalyho, který hlavičkoval těsně vedle vzdálenějšího pravého rohu brány! Hosté málem vyrovnali na 1:1.

25

Sander Berge předvedl na pravé straně šestnáctky pěknou zasekávačku do středu, poté ale ztratil kontrolu nad míčem a proti dvojnásobné přesile se nedokázal prosadit.

24

Vzrušení nakonec bylo zbytečně, protože jeden ze Simonův spoluhráčů se nacházel v momentě přihrávky v ofsajdu.

23

Moses Simon z levého křídla posílal do šestnáctky od postranní čáry velmi pěkný přízemní centr, který se jeho spoluhráč pokoušel ve skluzu tečovat, těsně před ním ale míč ukryl ve svém náručí pozorný Mathew Ryan.

22

Timothy Castagne pronikl středem hřiště k hranici šestnáctky, ke střele pravačkou se ale nakonec nedostal.

21

Jean-Paul Boëtius na pravé straně v blízkosti šestnáctky krásně pronikl mezi dvěma protihráči do volného prostoru a přízemním centrem na značce pokutového kopu našel Mbwanu Samattu, který si míč zpracoval a proti dvojnásobné přesile neuspěl. Domácí hráč promeškal ideální okamžik pro střelu.

20

20. Timothy CASTAGNE - 1:0

20

Genk právě vstřelil branku!
Jean-Paul Boëtius mohl zkusit vypálit zpoza šestnáctky, nádhernou diagonální přihrávkou ale našel na pravé straně pokutového území nabíhajícího TIMOTHYHO CASTAGNEA, který si míč zpracoval a z ostrého úhlu přízemní střelou zamířil ke vzdálenější levé tyči! Genk vede nad Gentem 1:0! Asistence: Jean-Paul Boëtius.

19

Následné autové vhazování žádné nebezpečí nepřineslo a Gent se bez větších potíží dokázal ubránit.

18

Thomas Foket nedokázal u půlící čáry dohnat prudký míč a Genk se dostal zadarmo k autovému vhazování.

17

Genk má velkou územní převahu, kterou se nyní Gent snaží aktivním přístupem rozmělnit, ještě špatně kombinuje.

16

Moses Simon a Kalifa Coulibaly na levém křídle u postranní čáry kombinovali na minimálním prostoru a už to vypadalo, že druhý jmenovaný hráč pronikne do šestnáctky, ale nepodařilo se mu to. Domácí obrana Genku byla opět nepropustná.

15

Ruslan Malinovskyj na levé straně hřiště skvěle vybojoval míč a poté do něj levačkou práskl, jeho pokus ze střední vzdálenosti ale nabral obrovskou výšku a skončil vysoko nad.

14

Genk výrazně zvýšil obrátky a za obranu Gentu na pravém křídle mířila další kolmá přihrávka, byla ovšem příliš prudká.

13

Thomas Buffel se po obléhání hostující brány dostal na levé straně šestnáctky k prudké střele, která byla zablokována.

12

Genk se na levém křídle dostal k přetaženému centru, po kterém číhal na vzdálenější pravé tyči Jean-Paul Boëtius, k míči se ale sice nedostal, domácí ale pokračovali v akci.

11

11. Ruslan Malinovskyj a jeho nebezpečně tečovaná střela.

11

Ruslan Malinovskyj si potáhl míč ze středu hřiště doleva a zpoza šestnáctky napřáhl levačkou k nebezpečné táhlé střele, která letěla těsně nad zemí a od jeho spoluhráče se odrazila vedle levé tyče! Nebezpečná teč, Lovre Kalinić bez práce.

10

Po autovém vhazování odvedl v obraně skvělou práci Thibault De Smet, který v blízkosti rohového praporku vybojoval odkop od brány Lovreho Kaliniće. Domácí jsou bez střely.

9

Thomas Buffel sice na pravém křídle nedokázal ideálně převzít kolmou přihrávku svého spoluhráče, po souboji se Stefanem Mitrovićem ale vybojoval alespoň autové vhazování.

8

Úvod zápasu je jasně v režii domácího Genku, který vede na agregát 5:2. Gent musí nutně zvýšit obrátky a s přibývajícím časem lze očekávat, že se jeho hra začne otevírat.

7

Zajímavý statistický údaj, podle něhož se domácí fotbalisté Genku ještě nedopustili faulu, zatímco Genk již pěti.

6

Sander Berge podstoupil před střídačkami u postranní čáry tvrdý souboj s Kalifou Coulibalym, který ho nepříjemně dohrál. Domácí si nekomplikovali situaci a do hry se zapojil i Mathew Ryan, který je zatím naprosto bez práce.

5

Genk je v úvodu zápasu aktivnější a hosté poměrně často faulují, jeho hráči se zatím ale k žádné střele nedostali.

4

Ve středovém kruhu došlo k souboji dvou hráčů s číslem 19, během něhož hostující Brecht Dejaegere přišlápl nohu domácímu kapitánovi Genku Thomasovi Buffelovi.

3

Útočná snaha Genku na levém křídle ztroskotala poté, co se domácí fotbalisté dopustili nepřesné kolmé přihrávky, která skončila v zámezí. Hosté mohli v klidu vhazovat.

2

Rabiu Ibrahim hrál v blízkosti půlící čáry před střídačkami na útočné polovině svého týmu na zemi a fauloval Sandera Bergeho, který je v úvodu na pravé straně hodně aktivní.

1

Hlavní rozhodčí dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali domácí fotbalisté Genku, kteří si z prvního osmifinálového utkání na hřišti Gentu přivezli výhru 5:2.

1

Utkání právě začalo.

VIDEO: Upoutávka na dnešní odvetný zápas Europa League.

Úvodní sestavy:

KRC Genk: Ryan – Castagne, Brabec, Colley, Uronen – Pozuelo, Berge – Buffel (C), Malinovskyj, Boëtius – Samatta.
Náhradníci: Jackers – Walsh, Dewaest, Kumordzi, Trossard, Schrijvers, Janssens.

KAA Gent: L. Kalinić – Gigot, S. Mitrović (C), De Smet – Foket, Dejaegere, R. Ibrahim, Simon – Kalu, Perbet, K. Coulibaly.
Náhradníci: Rinne – Kabangu, Verstraete, Walen, Abdelali, Burssens, Gershon.

Rozhodčí: Alberto Undiano Mallenco. Asistenti: Raúl Cabanero, Diego Barbero Sevilla. Čtvrtý rozhodčí: Roberto Alonso. Brankoví rozhodčí: Carlos Gómez, José María Sanchez Martinez (všichni ESP).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

KAA GENT

Gent na evropské scéně dosáhl největšího úspěchu během sezóny 1991/92, kdy v UEFA Europa League, tehdejším Poháru UEFA, vypadl ve čtvrtfinále s Ajaxem. Dnes může úspěch zopakovat, aby se mu to ale podařilo, musí vyhrát tříbrankovým rozdílem. Fotbalisté hostujícího celku naposledy vstřelili na evropské scéně během venkovního zápasu tři góly v předkole proti albánskému celku Shkëndija (4:0).
KRC GENK

Genk během letošní sezóny vyhrál na evropské scéně všech sedm domácích zápasů a jen jednou inkasoval. Domácí fotbalisté postoupili na evropské scéně poprvé v historii do osmifinále a jsou hodně blízko toho, aby své maximum vylepšili. Genk vyhrál na jaře zápas pod záštitou UEFA poprvé od dvojzápasu proti Giurgiu.

FOTO: KRC Genk Arena je připravena na velký příliv fanoušků.

Genk poprvé v historii na evropské scéně postoupil mezi nejlepších 16 týmů a po velice vydařeném prvním venkovním zápase bude do domácí odvety osmifinále UEFA Europa League proti dobře známému soupeři z Gentu vstupovat s vedením 5:2. Fotbalisté hostujícího týmu ovšem nejsou žádnými ořezávátky, když během poslední sezóny postoupili do vyřazovací části UEFA Champions League. Belgické týmy se ve vyřazovací části evropských soutěží střetávají podruhé v historii.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

KRC Genk – KAA Gent

1:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 20. Castagne (Boëtius) – 84. Verstraete (Kalu)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 13:16.

KRC Genk: Ryan – Castagne, Brabec, Colley, Uronen (81. Janssens) – Pozuelo (46. Schrijvers), Berge – Buffel (C) (74. Trossard), Malinovskyj, Boëtius – Samatta.
Náhradníci: Jackers – Walsh, Dewaest, Kumordzi, Trossard, Schrijvers, Janssens.

KAA Gent: L. Kalinić – Gigot, S. Mitrović (C), De Smet – Foket, Dejaegere, R. Ibrahim, Simon – Kalu, Perbet (62. Verstraete), K. Coulibaly.
Náhradníci: Rinne – Kabangu, Verstraete, Walen, Abdelali, Burssens, Gershon.

Rozhodčí: Alberto Undiano Mallenco. Asistenti: Raúl Cabanero, Diego Barbero Sevilla. Čtvrtý rozhodčí: Roberto Alonso. Brankoví rozhodčí: Carlos Gómez, José María Sanchez Martinez (všichni ESP)

Diváci: 16028

První zápas: Gent - Genk 2:5