Menu

Fotbal

Evropská liga

FC Kodaň – Ajax Amsterdam

2:1

konec (1:1)

09.03.2017, 19:00 • Telia Parken, Kodaň • Osmifinále • Vojtěch Balon (@VojtaBalon)

Tipsport: 2.3 3.1 3.44 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z mé strany vše, příště na počtenou! (20:54:03)
Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:15.
Je za námi velmi zajímavý zápas mezi Kodaní a Ajaxem. Očekávala se vyrovnaná defenzivní bitva, domácí se však ujali vedení už po necelé půlminutě hry zásluhou Falka. Další šance Kodaňští neproměnili, a tak přišel trest v podobě vyrovnání z kopačky mladíka Dolberga, čtvrt hodiny po změně stran však domácím vrátil vedení Andreas Cornelius a svěřenci kouče Solbakkena stav 2:1 udrželi až do konce.

90+2

Konec zápasu.

90+2

Kenny Tete neměl komu přihrát, a tak jen nakopl míč směrem k domácímu brankáři, Robin Olsen nyní s rozehrávkou pochopitelně nespěchá.

90+1

Hakim Ziyech nacentroval míč do pokutového území, Erik Johansson však odhlavičkoval kulatý nesmysl do autu. Hostům se čas rychle krátí.

90

Druhý poločas bude o dvě nastavené minuty delší!

88

Kasper Dolberg sice dostal míč do sítě, pomohl si ale k tomu jasným obranným faulem. Do diskuze s rozhodčím se poté pustil naštvaný Davy Klaassen, který za to vyfasoval žlutou kartu, a přijde tak o odvetu!

87

Na druhou stranu se poté vydal Rasmus Falk, jemuž však vletěl pod nohy Nick Viergever a čistým obranným zákrokem dostal balon do bezpečí.

86

86. Klaassen měl na kopačce vyrovnání.

86

Mohlo být podruhé vyrovnáno. Klaassen si navedl míč až do pokutového území a poté vypálil, ležící Robin Olsen ale reflexivně zasáhl!

85

Napadající Andreas Cornelius si v souboji s Viergeverem pomohl nedovolenými prostředky, což neuniklo pozornosti sudího Diase.

84

Kasper Dolberg si nepohlídal ofsajdovou linii a Onanův nákop si zpracoval v postavení mimo hru, domácí tak budou mít čas a klid na rozehrávku.

83

Hra je hodně rozkouskovaná, což vyhovuje spíše domácím fotbalistům, které dělí už jen necelých deset minut od vítězství.

81

Zamýšlený adresát centru z pravé strany William Kvist se k míči nedostal, střídající Hakim Ziyech už zakládá protiakci nizozemského celku.

80

Kenny Tete zvládl sprinterský souboj s Ludwigem Augustinssonem, poté ale odvrátil míč pouze do autu, domácí tak budou mít k dispozici vhazování nedaleko rohového praporku.

79

Z nařízeného rohového kopu už další nebezpečí pro Ajax nepramenilo, hráči v černých dresech dostali míč až za půlící čáru.

78

Před Onanou teď bylo velmi rušno, defenzíva Ajaxu si ale poradila a všechny pokusy domácích včetně dorážky z druhé vlny si sbíhajícího Ankersena zblokovala.

77

Lasse Schøne teď nedovoleně povalil k zemi Toutouha, za což mu portugalský arbitr ukázal žlutou kartu.

FC Kodaň – Ajax Amsterdam

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 1. Falk (Kvist), 60. Cornelius (P. Ankersen) – 32. Dolberg (Klaassen)

Karty:   21. M. Jørgensen (KOD) – 65. Viergever (AJA), 71. Tete (AJA), 77. Schøne (AJA), 88. Klaassen (AJA)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:15.

FC Kodaň: Olsen – P. Ankersen, M. Jørgensen, E. Johansson, Augustinsson – Falk, Matić, Kvist, Toutouh – Santander (63. Pavlović), Cornelius.
Náhradníci: Andersen – Høgli, Greguš, Okore, Kusk, Pavlović, Boilesen.

Ajax Amsterdam: Onana – Tete, de Ligt, Viergever, Sinkgraven – Klaassen, Schøne, van de Beek (77. Ziyech) – B. Traoré (77. Neres), Dolberg, Younes.
Náhradníci: Boer – Riedewald, Westermann, Neres, Cassierra, Ziyech, Nouri.

Rozhodčí: Dias – Tavares, Soares (všichni Portugalsko)

Odveta: Ajax - Kodaň 2:0