Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

CS Marítimo – CD Nacional

0:0

konec (0:0)

20.02.2017, 21:00 • Estádio dos Barreiros, Funchal (kapacita: 8.992 diváků) • 22. kolo • Pavel Černý

Tipsport: 1.76 3.45 4.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:23. (22:59:55)
Máme za sebou poměrně zajímavou druhou půli, ve které jsme se sice regulérní branky nedočkali, nicméně o interesantní situace nouze nebyla. Velkou roli si ve druhém poločasu zahrál hlavní rozhodčí João Pedro Pinheiro, který nejprve neuznal branku Dyega Sousy pro údajné opuštění míče hrací plochy, což se zřejmě nestalo. Poté udělal další chybu, kterou však napravil, když málem vyloučil Fransérgia, nicméně červenou kartu okamžitě sklidil a vytáhl správnou kartu barvy žluté. V závěru pak ještě odpískal spornou penaltu pro domácí, kterou po konzultaci odvolal. Marítimo se dnes cítí poškozeno a bylo to patřičně poznat i na pískotu diváků z ochozů. Ostatně i hráči si rozhodčímu stěžovali přímo na hrací ploše, leč jim to již nebylo nic platné. Hosté se ve druhé půli zaměřili hlavně na obranu a podařilo se jim získat cenný bod ze hřiště Marítima. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Domácí sice vybojovali rohový kop, ale po něm poslali příliš vysoký centr, který končí na brance Facchiniho. Brazilský gólman opět s výkopem nepospíchá.

90+2

Djoussé si tělem odstavoval protihráče, avšak rozhodčí v jeho počínání viděl nedovolený zákrok, takže se píská proti Marítimu.

90+1

Nepřesnost domácího celku darovala míč hostům, kteří se s uvedením balónu zpět do hry rozhodně neženou.

90

Ještě se bude hrát čtyři minuty nad rámec klasických devadesáti minut.

90

Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází António Xavier, přichází Brito.

89

Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Francisco Aristeguieta, přichází Jhonder Cádiz.

88

88. Rozhodčí odvolal nařízenou penaltu

88

Tak nakonec je všechno jinak a sudí po konzultaci s asistentem svoje rozhodnutí odvolal! Nutno dodat, že by šlo o velmi přísnou penaltu.

87

Po nedovoleném zákroku na aktivního Djoussého rozhodčí Pinheiro odpískal pokutový kop!

86

86. Djoussé gólmana neprostřelil

86

Do zajímavé pozice se dostal střídající Kamerunec Djoussé, jenže ranou z těžkého úhlu trefil pouze dobře vyběhnutého Facchiniho.

85

Po rohovém kopu se však obrana Nacionalu dokázala dostat k míči a odpravit ho do relativního bezpečí.

84

Povedená rána z volného přímého kopu zaměstnala pozornost Facchiniho, i když mířila těsně vedle, tak ji raději brazilský gólman vytáhl na roh, protože si nebyl jistý dráhou letu míče.

83

Rui Correia hasil nebezpečný protiútok Marítima jen za cenu nedovoleného zákroku a zasloužené žluté karty, která je pro něj v letošním ročníku již devátá.

82

Rozehrávka standardní situace se nám opět vydatně protáhla a následnou střelu musel raději Charles vytáhnout mimo tři tyče, protože mířila poměrně přesně.

80

Edgar Costa si počínal nedovoleně, když vysokou nohou poslal k zemi protihráče a vidí svou sedmou žlutou kartu v sezóně.

80

Pokus o dalekonosnou střelu v podání Nacionalu zblokovala pozorná obrana Marítima.

79

Edgar Costa končí na hrací ploše s hlasitým výkřikem po zákroku Sequeiry, nicméně domácí hráč jistě bude schopen pokračovat ve hře.

78

Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Éber, přichází Donald Djoussé.

77

Další dalekonosný centr však končí v rukavicích připraveného Adriana Facchiniho.

76

Edgar Costa se ocitl na trávníku po přistrčení Ricarda Gomese, takže domácí mají standardní situaci na útočné polovině hřiště.

75

Jenže Dyego Sousa se podle rozhodnutí sudího Pinheira dopustil útočného faulu, takže se píská proti Marítimu.

74

Domácím se podařilo vybojovat autové vhazování na útočné polovině, takže uvidíme další snahu o zteč soupeřovy branky.

73

Delší dobu jsme nemohli sledovat žádné vzrušivější okamžiky, tak snad se ještě dočkáme zvýšení útočného úsilí.

72

Francisco Aristeguieta se snažil uniknout protihráči, ale míč mu mizí v zámezí, takže bude vykopávat Charles.

71

Další kvalitně odvedená defenzivní práce v podání Erdema Şena znamená odpravení míče ve skluzu zpod nohou soupeře do autu.

69

Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Zequinha, přichází Salvador Agra.

68

Po rohovém kopu se však domácí hráči k žádnému zajímavému ohrožení soupeřovy branky nepropracovali.

67

Centrovaný míč ze standardní situace na poslední chvíli ukopával jeden z bránících fotbalistů Nacionalu na rohový kop.

66

Willyan je dalším žlutým hříšníkem, když nepěkným skluzem zezadu poslal na trávník rozběhnutého Patricka.

66

Éber se přes dobře bránícího protivníka nedokázal dostat k míči a ten doputoval mimo hrací plochu. Soupeřem mu byl hostující kapitán Rui Correia.

65

Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Gevorg Ghazarjan, přichází Edgar Costa.

63

63. Rozhodčí si uvědomil chybu a červenou kartu neudělil

63

Rozhodčí Pinheiro z kapsičky vytáhl červenou kartu, nicméně okamžitě ji vzal zpátky, aby vytáhl kartu barvy žluté pro Fransérgia a Washingtona Santanu. Červená karta byl pouze komický omyl sudího.

62

Další dalekonosný centr pacifikoval Facchini, avšak znovu nebyl příliš jistý a míč mu vypadl, načež musel zachraňovat rychlým odkopem před Şenem.

61

Éber se opět ocitl na zeleném pažitu, i když tentokrát pádu něco přidal, nicméně přesto se o nedovolený zákrok jednalo.

60

Na vysoký centr si vyrazil Adriano Facchini, ale přes spoluhráče se jen těžko dostal k míči, takže raději jenom vyboxoval.

59

Další sporné rozhodnutí přichází při útočném snažení Nacionalu, když podle sudích stál nabíhající hráč v ofsajdu, což zřejmě nebyla pravda.

58

Ovšem domácí vybojovali míč a vpřed se hnal Éber, kterého stíhl na trávník Filipe Gonçalves. K údivu většiny přítomných se však neuděluje žlutá karta.

57

Další vynikající defenzivní zákrok předvedl Turek Şen, avšak jeho spoluhráč po přihrávce míč ztratil, takže hosté zůstanou na útočné polovině.

55

Éber dostal míč na levou stranu pokutového území, ale poslal příliš prudký míč, který končí v autu.

54

Přihrávka na Gevorga Ghazarjana na pravou stranu byla jenom o kousek delší, než jak by ji arménský záložník potřeboval, aby ji stihl na hrací ploše.

53

Napotřetí už se obraně Marítima podařilo dostat míč pryč z pokutového území.

52

První centr od rohového praporku domácí obrana odvrátila jen na další roh. Po něm následovala totožná situace, takže uvidíme třetí rohový kop v krátkém časovém sledu.

51

Nepovedené vyvezení míče domácím hráčem znamenalo útok hostů po pravé straně a získání výhody rohového kopu po obranném zákroku Şena.

50

Na druhé straně se po centru z volného přímého kopu dostal k hlavičce z nepřipravené pozice jeden z hráčů Nacionalu, ale branku vůbec netrefil.

48

48. Neuznaná branka Dyega Sousy

48

Dyego Sousa se již radoval ze vstřeleného gólu, avšak sudí Pinheiro domácím veškeré nadšení kazí, protože podle jeho rozhodnutí došlo k překročení míče autovou čáru v době centru. Jedná se o velice sporné rozhodnutí!

47

Po několika hlavičkových soubojích míč doputoval až do rukavic brazilského legionáře Charlese, který chytá a bude rozehrávat.

46

Dlouhý nákop hostujícího celku na úvod druhé půle si pohlídala obrana Marítima a hlavou míč odvrátila.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou nepříliš záživnou první polovinu utkání, ve které jsme bohužel žádnou branku sledovat nemohli. Zajímavějších situací také mnoho nepřišlo, i když po jedné na každé straně bychom najít mohli. Domácí však volný přímý kop poslali těsně nad a hostující hlavičku zase vychytal pozorný Charles. K vidění byl nejprve tlak Marítima, který ale vystřídala aktivní hra Nacionalu, která soupeře do žádných větších šancí nepouštěla. Uvidíme, jak se situace vyvine ve druhé půli, která začne přibližně ve 22:04.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Hosté se na levé útočné straně nedokázali prosadit, ale ještě vybojovali alespoň autové vhazování na polovině soupeře.

45

Nastavovat se budou nakonec pouze 2 minuty nad rámec základní hrací doby první půle.

45

Francisco Aristeguieta dobrým napadáním vybojoval balón a už se řítil pokutovým územím směrem k brance, jenže mu cestu zkřížil obránce, který míč vybojoval.

44

Domácí se opět vypravili na útočnou polovinu, kde se však vlastní nekvalitou připravili o výhodu držení míče. Jenže to samé lze říci i o následné akci soupeře.

43

Po rohovém kopu však žádné další ohrožení brazilského gólmana nepřichází, jelikož se hosté dopustili útočného faulu.

42

Willyan vyslal na branku tvrdou ránu a Charles si rozhodně nekomplikoval život, když míč vytáhl na rohový kop.

41

Ostrý centr Luíse Martinse z levé strany vypadal hodně zajímavě, avšak ani Dyego Souda ani António Xavier na míč nedosáhli.

40

Ošetření opět sebralo celkem dost času, takže jistě uvidíme poměrně nestandardní nastavení prvního poločasu. Oba hráči jsou naštěstí schopni pokračovat v utkání.

38

Po střetu Ébera s Filipem Gonçalves se přerušuje hra, protože oba hráči zůstávají ležet na hrací ploše a potřebují lékařské ošetření.

37

Nepovedený první dotek s míčem připravil domácí celek o vynikající příležitost, protože balón utekl do strany a tam se již hosté o celou situaci postarali.

36

Hodně tvrdý střet se odehrál u postranní čáry uprostřed hrací plochy, avšak sudí Pinheiro situaci vyhodnotil jako čistou a nechává pokračovat ve hře.

35

Charles vytáhl naprosto běžný zákrok proti střele ze střední vzdálenosti, která nebyla dostatečně razantní a ani příliš přesná, jelikož mířila do středu branky.

35

Nepřesnou přihrávku na levé křídlo zachytila pozorná obrana Nacionalu. Následná rozehrávka však také nebyla dostatečně kvalitní, takže vhazují domácí.

34

Jenže nepříjemný šlapák při snaze získat míč vytáhl Luís Martins, takže se balón opět vrací do držení hostujícího mužstva.

33

Faul na Patricka v podání Sequeiry znamená, že se domácí konečně dostanou na útočnou polovinu.

32

Charles se již postavil na vlastní nohy, takže můžeme pokračovat v utkání. Brazilec zatím zřejmě bude schopen hrát dále, protože se střídání nechystá.

31

Ošetřování pokračuje a jelikož se jedná o brankáře, není možné ho poslat za postranní čáru, takže musíme vyčkat.

30

Na hrací ploše zůstal v nefotbalové pozici Charles a brazilský brankář potřebuje ošetření, takže se chvilku nebude pokračovat.

29

Útočný faul hatí snahu hostujícího celku o další postup vpřed. V posledních minutách je však Nacional lepším družstvem.

28

Ovšem rána Zequinhovi příliš nesedla a letěla poměrně vysoko, takže Charles tentokrát mohl zůstat v naprostém klidu.

27

Po zákroku Raúla Silvy se na trávníku ocitl Ricardo Gomes a uvidíme další nepříjemnou standardní situaci poblíž domácí branky.

25

Dyego Sousa ve snaze získat míč na útočné polovině přišlápl soupeře, který situace těžko rozdýchával, avšak zdá se, že přeci jen bude moci pokračovat.

24

24. Charles chytil nebezpečnou hlavičku

24

Pěkný centr do vápna trefil hlavou jeden z hostujících hráčů, nicméně Charles byl ve správný čas na správném místě a míč chytá do rukavic.

23

Hostující hráč napálil z volného kopu ruku bránícího soupeře, takže se standardní situace posune blíže brance, kterou hájí Charles.

22

Jenže Zequinha se vydal do rychlého útoku, který raději hasil Şen nedovoleným zákrokem, takže se hosté opět dostávají na útočnou polovinu.

21

Těžiště hry se přesouvá opět na polovinu hostujícího celku, kde se domácí pokouší vymyslet nějakou zajímavou situaci.

20

Vynikající skluz na poslední chvíli předvedl ve vápně Erdem Şen. Sice šlo o poměrně riskantní zákrok, ale podařil se precizně, takže míč odletěl na roh. Z rohového kopu již Nacional nezahrozil.

19

Po centru od rohového praporku se však neortodoxním zákrokem podařilo Charlesovi dostat míč pryč z pokutového území.

18

Patrickovi se nepodařilo odehrát míč do zámezí o soupeře, takže uvidíme výhodu rohového kopu pro hostující CD Nacional.

17

S centrem z levé strany si domácí obrana dokázala poradit, i když soupeř nabíhal do pokutového území poměrně dobře.

16

16. Éber přestřelil branku

16

Rozehrávka volného přímého kopu poměrně trvala, načež vyslal Éber střelu, která však skončila kousek nad břevnem Facchiniho branky.

14

Nuno Campos si dle rozhodnutí Pinheira počínal nedovoleně v souboji s Éberem těsně před vápnem, takže uvidíme zajímavou standardní situaci.

13

Za bolestného výkřiku se na zelený pažit složil António Xavier, avšak když sudí Pinheiro nepřerušil hru, zvedl se domácí středopolař a jal se pokračovat ve hře.

12

S centrem z levé strany si Adriano Facchini poradil naprosto bez problémů, protože šlo o rutinní zákrok, jelikož Brazilce nikdo neatakoval.

11

António Xavier byl slušně rozběhnutý a rozhodl se vyslat z běhu míč na branku, jenže jeho střelecký pokus zamířil poměrně nepřesně, takže Facchini byl bez práce.

10

Domácí odehráli míč na rohový kop. Na vysoký centr si sice naběhl Correia, nicméně nedokázal vybojovat ani rohový kop, i když šlo o sporné rozhodnutí, jelikož se zdálo, že se jako poslední míče dotkl hráč Marítima.

9

Výkop Adriana Facchiniho nebyl z nejpovedenějších, takže míč hlavou zahrál soupeř, ale hráči Nacionalu se posléze přeci jen k balónu dostali.

8

Patrick měl hodně starostí s tím, aby mu míč neutekl na roh a aby stačil odehrát míč před protivníkem, což se mu nakonec podařilo.

7

I nadále jsou aktivnějším celkem domácí, nicméně zatím jim chybí moment překvapení, kterým by zaskočili pozornou obranu Nacionalu.

5

Dyego Sousa si ve vzdušném souboji s protivníkem pomohl nedovoleným způsobem, čehož si sudí Pinheiro všiml a přerušuje hru.

4

Domácí fotbalisté drží míč na svých kopačkách, nicméně zatím se s ním pohybují v poměrně uctivé vzdálenosti od soupeřovy branky.

3

Gevorg Ghazarjan poslal protihráče na trávník při snaze získat balón pro svoje barvy, takže sudí píská útočný faul arménského internacionála.

2

Na druhé straně se do dobré příležitosti propracovali domácí po centru z levé strany, ale zakončení tečoval hostující hráč na roh, z něhož již nic zajímavého nevzešlo.

1

Do první akce se dostali hosté, ale přihrávka směrem do útoku byla příliš nepřesná, takže míč musí do hry uvést brazilský brankář Charles.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

CS Marítimo: Charles – Patrick, Maurício, Silva, Martins – Şen, Éber – Xavier, Fransérgio (C), Ghazarjan – Sousa
Náhradníci: Deyvison, Junior, Soares, Costa, Djoussé, Brito, Wellington

CD Nacional: Facchini – Campos, Figueiredo, Correia (C), Sequeira – Zequinha, Gonçalves, Santana, Willyan – Gomes, Aristeguieta
Náhradníci: Agra, Hamzaoui, São Bento, Cádiz, Jota, Zizo, Mezga

Rozhodčí: Pinheiro – Moniz, Eiras.
CD Nacional

Hostující družstvo se ještě před začátkem kola nachází na průběžné sedmnácté pozici, což je příčka sestupová. Nacional získal 14 bodů za 3 výhry, 5 remíz a 13 porážek se skóre 16:33. Na nesestupovou pozici Nacional ztrácí čtyři body, jelikož Moreirense získalo bodů 18. Na venkovních hřištích získal Nacional čtyři body za jednu výhru a jednu remízu. Nejvíce gólů nasázel Alžířan Hamzaoui – 4.
CS Marítimo

Domácí celek se před startem kola nachází na průběžné šesté příčce se ziskem 32 bodů za 9 výher, 5 remíz a 7 porážek při skóre 18:16. V domácím prostředí si Marítimo vede poměrně slušně a v deseti zápasech si připsalo dvacet bodů. Nejlepším kanonýrem týmu je pětibrankový Brazilec Dyego Sousa. V posledních třech zápasech Marítimo neinkasovalo.
V rámci 22. kola nejvyšší portugalské soutěže se spolu utkají celky CS Marítimo a CD Nacional. Papírovým favoritem je domácí družstvo.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

CS Marítimo – CD Nacional

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   63. Fransérgio (MAO), 80. Costa (MAO) – 63. Santana (NAC), 66. Willyan (NAC), 83. Correia (NAC)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:23.

CS Marítimo: Charles – Patrick, Maurício, Silva, Martins – Şen, Éber (78. Djoussé) – Xavier (90. Brito), Fransérgio (C), Ghazarjan (65. Costa) – Sousa
Náhradníci: Deyvison, Junior, Soares, Costa, Djoussé, Brito, Wellington

CD Nacional: Facchini – Campos, Figueiredo, Correia (C), Sequeira – Zequinha (69. Agra), Gonçalves, Santana, Willyan – Gomes, Aristeguieta (89. Cádiz)
Náhradníci: Agra, Hamzaoui, São Bento, Cádiz, Jota, Zizo, Mezga

Rozhodčí: Pinheiro – Moniz, Eiras