Menu

Další

Skoky na lyžích

SP - muži HS109, Pchjongčchang

Vítěz: M. Kot (POL)

konec

16.02.2017, 11:00 • Pchjongčchang (Korea) • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:52:30)

Konečné pořadí:

1. Maciej Kot (POL) – 256,2 bodů
2. Stefan Kraft (AUT) – 252,2 bodů
3. Andreas Wellinger (GER) – 240,8 bodů
4. Peter Prevc (SLO) – 240,0 bodů
5. Daniel-André Tande (NOR) – 238,8 bodů
6. Kamil Stoch (POL) – 231,7 bodů
7. Jevgenij Klimov (RUS) – 230,5 bodů
8. Dawid Kubacki (POL) – 228,3 bodů
9. Andreas Wank (GER) – 226,3 bodů
10. Robert Johansson (NOR) – 224,6 bodů
11. Roman Koudelka (CZE) – 221,9 bodů
12. Stephan Leyhe (GER) – 218,8 bodů
13. Michael Hayböck (AUT) – 217,9 bodů
14. Anže Lanišek (SLO) – 217,4 bodů
15. Clemens Aigner (AUT) – 217,0 bodů
...
29. Jakub Janda (CZE) – 194,6 bodů
...
49. Lukáš Hlava – 67.6 bodů
Pro české závodníky nedopadl závod až zas tak špatně, alespoň tedy ne pro Romana Koudelku (CZE), který skončil na konečném jedenáctém místě. Jakub Janda (CZE) ve druhém kole pokazil a propadl se na 29. pozici.
Byl to zkrátka pořádný větrný humbuk na středním můstku v Pchjongčchangu. A trošku překvapivým vítězem se stal Maciej Kot (POL), který především ve druhém kole předvedl opravdu parádní skok a vysloužil si zlato. Na druhé místo se oproti prvnímu kolu posunul Stefan Kraft (AUT) a třetí příčku vybojoval Andreas Wellinger (GER), u něhož jsme tvrdili po prvním kole, že prakticky nemůže dosáhnout na pódium. Jsme jen rádi, že jsme se mýlili a že se někdo dokáže z 16. pozice vyhopnout až na stupně vítězů.

2. kolo skončilo.

30

Peter Prevc (SLO) skočil jen 102 metrů! Kot vítězí, to je jasné. Chvilku jsme si museli počkat, jaké umístění Slovincovi bude patřit, a nakonec je z toho pouze zeleninová příčka. Tedy nepopulární brambora.

29

Daniel-André Tande (NOR) nedosáhl na první tři umístění. 104 metrů je spíše jakýmsi průměrem. Proto je Nor až na čtvrtém místě. Jen zklamaně pod můstkem mávl do kamery.

28

Stefan Kraft (AUT) zaskákal slušně v prvním kole, ale ve druhém to prostě na první místo nebylo tak dobré. 107 metrů Rakušanovi stačilo jen na druhou příčku. Kot má jistotu bronzu!

27

Maciej Kot (POL)

27

Až Maciej Kot (POL) vystřídal vedoucího Wellingera na prvním místě, který zaznamenal opravdu hodně velký posun vpřed. Skočil totiž 110,5 metrů! Rozhodně zaútočil na stupně vítězů. Trošku překvapivá zpráva.

26

Neskáče to, neskáče. Anže Lanišek (SLO) soupeřil s větrem, co to šlo, ale nakonec skočil jen 92 metrů. Slovinec se propadl na desátou příčku. Určitě v prvním kole zaznamenal o dost lepší výkon.

25

Karl Geiger (GER) musel chvíli čekat, aby se podmínky pod hranou vylepšily. A byl hodně nespokojený poté, co skočil jen 88 metrů. Především proto, že zkrátka doplatil na nepříjemný vítr.

24

Teď se neskáče nijak daleko, a to přitom podmínky na můstku nejsou nijak výrazně špatné. Clemens Aigner (AUT) je až desátý. Přístroje mu naměřily délku skoku 94,5 metrů.

23

MacKenzie Boyd-Clowes (CAN) je pravidelným účastníkem SP a už vstoupil do podvědomí fanoušků tohoto sportu. Po prvním kole bylo jeho umístění poměrně překvapením. Každopádně teď skočil jen 91 metrů. A zařadil se až na 19. pozici.

22

Domen Prevc (SLO) spadl až na osmnáctou pozici. Ono se ale není čemu divit. Skočil jen 92,5 metrů, takže logicky musel počítat s tímhle umístěním. Suma sumárum, Slovinec si hodně pohoršil.

21

Piotr Żyła (POL) doplachtil jen na značku 96,5 metrů. Slabý výkon, než jaký bychom od Poláka měli očekávat. Vypadl dokonce z první desítky, je totiž dvanáctý.

20

Dawid Kubacki (POL) skočil 105,5 metrů, ale poměrně hodně odečítal, takže se zařadil až za první trojicí. Každopádně Polák pod můstkem nesmutnil. I tak nebyly jeho výsledky špatné.

19

Kaarel Nurmsalu (EST), to bylo velké překvapení po prvním kole. A svůj druhý skok pokazil. Zkrátka na úvod hodně ulétl, teď už se dostal do svých obvyklých čísel. 85,5 metrů znamená propad až na 19. pozici.

18

Andreas Wank (GER) nepokazil, ale ani nezazářil. Zkrátka si odvedl své a nezklamal. 103 metrů stačí v tuhle chvíli na čtvrtou pozici. Druhé kolo má jinak svižné tempo, během pár minut už odskákalo celkem osmnáct závodníků.

17

Jevgenij Klimov (RUS) měl skušné povětrnostní podmínky, jenže jich nevyužil tak, jak by potřeboval. 106 metrů pro Rusa. Propadl se na třetí příčku.

16

Taku Takeuči (JPN) pokazil. 93 metrů, to je hodně pod úroveň na to, jak se skáče ve druhém kole. Jedenáctá pozice pro Japonce? Rozhodně tady nezavládne spokojenost.

15

Andreas Wellinger (GER) byl určitě zklamaný po prvním kole, ale teď už se mu nálada zlepšila. Skočil 112 metrů, vůbec nejdále ze všech! A vysloužil si po právu první místo.

14

Roman Koudelka (CZE)

14

Roman Koudelka (CZE) se propadl na třetí příčku. Zase to bylo takové neslané a nemastné od českého reprezentanta. 103,5 metrů je každopádně lepším výkonem než v kole prvním.

13

Kamil Stoch (POL), lídr světového poháru, měl co dohánět po prvním kole. A rozhodně předvedl slušný výkon. 107,5 metrů stačí na průběžné vedení. Polák by se měl posouvat stále výše.

12

Michael Hayböck (AUT) nemohl být spokojený už s prvním kolem, teď si přitom svou reputaci úplně nevylepšil. Doplachtil na značku 104,5 metrů a propadl se na třetí příčku průběžného pořadí.

11

Robert Johansson (NOR) měl problémy na doskoku, což je pro něj opravdu velká škoda. Tohle bylo daleko. 111,5 metrů! Samozřejmě to mohlo být lepší, je z toho ale nakonec první příčka.

10

Jen 97 metrů si připsal na své konto Jernej Damjan (SLO). Oproti prvnímu kolu si pohoršil. Je z toho až sedmé místo. Nebyl to zkrátka povedený skok.

9

Stephan Leyhe (GER) šel do průběžného vedení. Pořád je stometrová hranice v podstatě snadným úkolem ve druhém kole. Němec jí překonal o dva metry.

8

Markus Schiffner (AUT) se propadl na šestou příčku. 97 metrů není nic, co by ho mohlo uspokojit. By to zkrátka jen takový šedý skokanský průměr.

7

Halvor Egner Granerud (NOR) skočil 104,5 metrů. A tenhle Nor i nadále překvapuje. Je z toho první místo. I tady zavládne zcela jistě spokojenost.

6

Protože podmínky na hraně nejsou ideální, jakmile je to možné, spustí se z můstku nějaký závodník. Teď to byl Andreas Stjernen (NOR), jenž zaznamenal skok dlouhý 102,5 metrů. A to mu stačilo na průběžné vedení.

5

Manuel Fettner (AUT) doplachtil na značku 105 metrů. Skáče se dál, nájezdové okno bylo totiž pozměněno. Ale na první příčku to Rakušanovi nestačilo, je druhý.

4

Jakub Janda (CZE)

4

Jakub Janda (CZE) předvedl hodně nepovedený skok, v dosavadním průběhu druhého kola vůbec ten nejslabší. 92,5 metrů stačí pochopitelně jen na průběžnou čtvrtou, tedy poslední pozici.

3

Děnis Kornilov (RUS) skočil 106 metrů! Také tenhle Rus využil velmi příznivých podmínek. A měl by si oproti prvnímu kolu určitě polepšit. Za chvilku se nám z můstku spustí také Janda.

2

Alexej Romašov (RUS) využil velmi dobrých podmínek a skočil celkem 103 metrů. Rus může být s celkovým průběhem závodů rozhodně spokojený. Pochopitelně je teď ve vedení.

1

Ville Larinto (FIN) postoupil do druhého kola jako poslední. A doletěl na značku 99 metrů. Nebyl to od Fina vyloženě špatný výkon. Mohl by se s ním posunout výše.

2. kolo začalo.
Druhé kolo začne přibližně ve 12:15.

Konečné pořadí (po 1. kole):

1. Peter Prevc – 128.2 bodů
2. Daniel Andre Tande – 125.6 bodů
3. Stefan Kraft – 125.4 bodů
4. Maciej Kot – 125.1 bodů
5. Anze Lanisek – 121.7 bodů
6. Karl Geiger – 119.6 bodů
7. Clemens Aigner – 118.5 bodů
8. Mackenzie Boyd-Clowes – 117.5 bodů
9. Domen Prevc – 116.4 bodů
10. Piotr Żyła – 115.5 bodů
...
17. Roman Koudelka – 107.4 bodů
27. Jakub Janda – 102.0 bodů
49. Lukáš Hlava – 67.6 bodů
Leč českým fanouškům neudělal radost Lukáš Hlava (CZE), Jakub Janda (CZE) i Roman Koudelka (CZE) postoupili do druhého kola. Především druhý jmenovaný může usilovat třeba o první patnáctku.
Byly to poměrně divoké závody, v nich větrná loterie hrála velkou roli. Někdo se s podmínky popasoval lépe, jiný hůře. Každopádně vedoucí trojice zní takto: Peter Prevc (SLO), Daniel-André Tande (NOR) a Stefan Kraft (AUT). Kamil Stoch (POL) svůj skok nezvládl a zařadil se až do druhé desítky.

2. kolo skončilo.
Stefan Hula (POL) měl během prvního pokusu problémy ve stopě, které nebyla zaviněny samotným závodníkem. A proto dostal novou šanci. Nakonec skočil jen 95 metrů, a protože během dopadu upadl, zařadil se až na 46. pozici.

50

Kamil Stoch (POL)

50

Kamil Stoch (POL) měl velké problémy jak v letové fázi, tak především na dopadu. Telemark vlastně vůbec nezvládl. Ani délka skoku nebyla dobrá, jen rovnách 100 metrů pro vedoucího muže SP. A zařadil se až na 18. pozici.

49

Stefan Kraft (AUT)

49

Musela se upravit nájezdová stopa, hýbalo se i s nájezdovým oknem. Takže než se z můstku spustil Stefan Kraft (AUT), chvilku to trvalo. Rakušan nakonec doplachtil na značku 106 metrů a zařadil se na třetí příčku. Co na to Stoch?

48

Daniel-André Tande (NOR)

48

Daniel-André Tande (NOR) skočil zatím nejdále ze všech. 111,5 metrů však nakonec na první místo nestačilo, zařadil se až za vedoucího P. Prevce. Každopádně povedený let, to zcela určitě ano.

47

Domen Prevc (SLO) může být relativně spokojený. Zaznamenal totiž skok dlouhý 105 metrů. Sedmé místo je rozhodně solidním výsledkem. Má s čím pracovat v kole druhém.

46

Andreas Wellinger (GER) má spíše radši větší můstky, netrefil odraz a doletěl jen na značku 99 metrů. A to přitom neměl až zas tak špatný vítr. Postup do druhého kola z toho je, ale šanci na medaili rozhodně nemá.

45

Maciej Kot (POL) potěšil skupinku polských fanoušků pod můstkem, kteří vážili dlouhou cestu do Asie. Zařadil se na druhou pozici se 108,5 metry. Rozhodně povedený výkon.

44

Michael Hayböck (AUT) o půl metru nepřekonal stometrovou hranici. Zase jsme viděli slabší výkon. Každopádně body slušné. Takže je z toho aspoň 13. příčka.

43

Manuel Fettner (AUT) zaznamenal skok dlouhý 97 metrů. A opravdu jen o kousek postoupil do další fáze. Každopádně Rakušan stoprocentně nebude spokojený s tímhle výkonem.

42

Piotr Żyła (POL) bude mít na čem pracovat ve druhém kole, pokud se tedy nakonec uskuteční. 106,5 metrů pro Poláka. A šesté místo. Tenhle závodník byl pod můstkem evidentně spokojený.

41

Peter Prevc (SLO)

41

Peter Prevc (SLO) vyrovnal výkon vedoucího Lanišeka a doletěl na značku 109 metrů. Paráda, prostě paráda. Byl lépe hodnocený než jeho slovinský kolega, taktéž méně odečítal, takže se zaslouženě dostal do čela.

40

Ale jo, tohle by šlo. Andreas Stjernen (NOR) doletěl na značku 100,5 metrů. Byl to takový průměr, je z toho šestnáctá pozice. Alespoň nějakým způsobem se popasoval s nepříjemným větrem.

39

Skoro každý druhý závodník musí poměrně dlouho čekat, než se spustí z můstku. Vítr pod hranou stále zlobí. Vincent Descombes Sevoie (FRA) doletěl na značku 97,5 metrů. Doplatil zkrátka na nevyzpytatelné podmínky a do druhého kola nepostoupil.

38

Jevgenij Klimov (RUS) měl opravdu hodně silný protivítr a podmínek náležitě využil. 107 metrů Pro Rusa! Nicméně bodový odečet byl opravdu velký. A tak je z toho průběžné osmé místo.

37

Karl Geiger (GER) potvrdil, že střední můstkem mu poměrně dobře sedí. A bylo to daleko. Konkrétně v číslech hovoříme o 107 metrech. Zařadil se těsně za dosud vedoucího Laniška.

36

Stephan Leyhe (GER) splnil, co se od něj očekávalo, a se 101 metry se posunul na postupové pozice. Takový průměr, ale bez problémů stačil. Němec alespoň s tímto faktem může být spokojený.

35

Zase se muselo chvilku počkat, než se z můstku spustil Dawid Kubacki (POL). A zaskákal poměrně slušně i přes nepříjemnou prodlevu. Se 101,5 metry se zařadil na průběžnou čtvrtou pozici.

34

Robert Johansson (NOR) doplachtil na značku 102,5 metrů a může být spokojený. Nor sice opravdu hodně odečítal, ale jeho délka byla dostačující. Zařadil se za Koudelku na osmou příčku.

33

84,5 metrů, to byl hodně slabý výkon. A že Jurij Tepeš (SLO) rozhodně umí skákat. Jenže tohle si za rámeček určitě nedá. Porazil totiž jen dva závodníky, včetně Čecha Hlavy.

32

Vítr na můstku se pořád nepříjemné točí, což rozhodně není dobrá zpráva. Noriaki Kasai (JPN) právě absolvoval svůj skok, jenže zaznamenal jen výkon 95 metrů. A do druhého kola nepostoupí.

31

Roman Koudelka (CZE)

31

Roman Koudelka (CZE) skočil jen 98 metrů a nebyl spokojený. Chtěl zde v Pchjongčchangu opravdu uspět. Každopádně na postup mu to stačilo, málo totiž odečítal. A je na sedmém místě.

Průběžné pořadí:

1. Anže Lanišek (SLO) – 121,7 bodů
2. Clemens Aigner (AUT) – 118,5 bodů
3. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN) – 117,5 bodů
4. Kaarel Nurmsalu (EST) – 114,0 bodů
5. Andreas Wank (GER) – 113,7 bodů
...
10. Jakub Janda (CZE) – 102,0 bodů
29. Lukáš Hlava (CZE) – 67,6 bodů

30

Janda postupuje do druhého kola! Jan Ziobro (POL) se totiž nepopasoval dobře s nepříjemným větrem, skočil jen 92 metrů a zařadil se až na dělené sedmnácté místo.

29

Stefan Hula (POL) není ve formě, byl prvním závodníkem, který byl kvůli větru stažen z můstku, a celkově z toho vznikl nepovedený skok. 88 metrů pro Poláka, 74,9 bodů a až 25. pozice. Janda je první pod čárou postupujících!

28

Taku Takeuči (JPN) letěl daleko, celkem mu přístroje naměřily 104 metrů. Japonec stupňuje svou formu před mistrovstvím světa. I on postupuje, je šestý.

27

Velmi pěkně zaskákal nyní Jernej Damjan (SLO). 102 metrů pro Slovince. A v tuhle chvíli si zajistil postup, zařadil se totiž i díky dobrému bodovému hodnocení na šesté místo.

26

Simon Ammann (SUI) se musel vypořádat s nepříjemným bočním větrem, neletěl vyloženě špatně, nicméně 99 metrů je docela slabý výkon. Asi ho ve druhém kole neuvidíme.

25

Markus Schiffner (AUT) měl skoro ideální podmínky, foukalo mu pod lyže. Skočil 100,5 metrů, což v kontextu není zase tak dobré. Rakušan se umístil na šestou příčku.

24

Jakub Janda (CZE)

24

Jakub Janda (CZE) zaskákal celkem 99,5 metrů. Nebylo to špatné od českého závodníka. Je z toho sedmé místo pro Čecha. Výsledková listina FIS nyní trošku hapruje, takže věřme, že tomu tak nakonec opravdu je. Postup bude asi na hraně.

23

Anže Lanišek (SLO) měl dobré podmínky a využil jich skvěle. Doplachtil na značku 109 metrů. A i když měl velký bodový odpočet, v pohodě se zařadil na první pozici.

22

Cene Prevc (SLO) zaskákal jen 89 metrů. To rozhodně není výkon, se kterým by mohl být Slovinec spokojený. V tuhle chvíli je z toho 16. příčka a konec nadějí.

21

Děnis Kornilov (RUS) o půl metru nepřekonal hranici sta metrů. A vypadá to s jeho postupem bledě. Každopádně nemusí ještě zoufat, tak špatný výkon to od něj určitě nebyl.

20

Andreas Wank (GER) zaskákal velmi dobře a hodně se přiblížil postupu do druhého kola. 102 metrů by opravdu mělo být postupovým výkonem. Protože ani bodový odečet nebyl výrazný.

19

MacKenzie Boyd-Clowes (CAN) zaskákal rovněž daleko, ale na první místo to nestačilo. Byť jeho let vypadal opravdu moc hezky. Nakonec 107 metrů pro nejlepšího Kanaďana ve skocích na lyžích. Je z toho druhé místo.

18

Nurmsalu vydržel ve vedení poměrně dlouho, než ho předskočil Clemens Aigner (AUT). Tohle byl rozhodně povedený výkon. Zasloužené vedení Rakušana za 108 metrů.

17

Teď se neskáče nijak daleko. Kevin Bickner (USA) vlastně skočil dost podobně jako Hlava před pár okamžiky. A přístroje mu naměřily celkem 85 metrů.

16

Lukáš Hlava (CZE)

16

Zase to byl hodně nepovedený skok. Jen 83 metrů pro českého reprezentanta. Lukáš Hlava (CZE) nemůže počítat se druhým kolem. Rozhodně nebude spokojený.

15

Jarkko Määttä (FIN) zaskákal hodně slabě. Byl špatný na odrazu, doletěl pak jen na značku 78 metrů. měl trošku smůlu na vítr, každopádně i tak mohl rozhodně předvést lepší výkon.

14

Musel si počkat na příznivé podmínky. Nakonec ale prodleva nebyla velká. Junširo Kobajaši (JPN) však předvedl nepovedený pokus, jen 86 metrů pro Japonce.

13

Anže Semenič (SLO) doletěl jen na značku 92 metrů. Tohle nebyl zkrátka povedený skok. Je z toho až deváté místo pro Slovince a loučení s pchjongčchangskými závody.

12

Halvor Egner Granerud (NOR) zaskákal 102,5 metrů. Rozhodně slušný výsledek pro Nora, kterého bychom měli vidět ve druhém kole. V tuhle chvíli je třetí.

11

Ville Larinto (FIN) zaskákal 99 metrů. A zaslouženě se posunul na třetí příčku. Fin může být spokojený, protože tohle by na postup stačit mohlo.

10

Na můstku se vítr sice točí, ale skákat se dá. A závod má svižné tempo. Stefan Huber (AUT) doplachtil na značku 94 metrů a zařadil se na třetí místo. Takový šedý průměr, byl ovšem celkem slušně ohodnocený.

9

Kento Sakujama (JPN) skočil průměrně, jen 93 metrů pro Japonce. Rozhodně nemůže usilovat o příčky nejvyšší. A asi ani o postup.

8

Gregor Deschwanden (SUI) zaznamenal skok dlouhý pouhých 91,5 metru. A zařadil se až na čtvrtou příčku. U Švýcara určitě zavládne zklamání.

7

Alexej Romašov (RUS) také zaskákal slušně, o dva metry překonal stometrovou hranici. A zařadil se na druhou příčku. Také on by mohl proklouznout dále.

6

Kaarel Nurmsalu (EST) rozhodně překvapil. 107 metrů pro Estonce! Takový výkon se od něj určitě nečekal. A zadělal si na jeden ze svých největších úspěchu kariéry. Usiluje totiž o postup do druhého kola.

5

Philipp Aschenwald (AUT) si rozhodně představoval lepší výkon. S 89 metry nemůže pomýšlet na postup. Nepředbíhejme, ale tohle asi vážně stačit nebude.

4

So-u Čchö (KOR) a jen 74 metrů. Tenhle výkon ani nestojí moc za zmínku. Bylo na něm prakticky všechno špatně, od odrazu, po letovou fázi až po telemark.

3

Rjoju Kobajaši (JPN) skočil jen 84,5 metrů. Ani on nemůže pomýšlet na postup do druhého kola. Nebyl to vůbec ideální skok.

2

Hjon-ki Kim (KOR) byl rozhodně rád, že postoupil už z kvalifikace. Tentokráte ale skočil jen slabých 87,5 metrů. Domácí fanoušci spokojení být nemůžou.

1

Alexandr Baženov (RUS) nepatří k vyloženě pravidelným účastníkům světového poháru. Doletěl na značku 97,5 metrů, což není úplně špatný výkon. Uvidíme, jestli bude stačit na postup.

1. kolo začalo.
Startovní listina:

1. Alexandr Baženov (RUS)
2. Hjon-ki Kim (KOR)
3. Rjoju Kobajaši (JPN)
4. So-u Čchö (KOR)
5. Philipp Aschenwald (AUT)
6. Kaarel Nurmsalu (EST)
7. Alexej Romašov (RUS)
8. Gregor Deschwanden (SUI)
9. Kento Sakujama (JPN)
10. Stefan Huber (AUT)
11. Ville Larinto (FIN)
12. Halvor Egner Granerud (NOR)
13. Anže Semenič (SLO)
14. Junširo Kobajaši (JPN)
15. Jarkko Määttä (FIN)
16. Lukáš Hlava (CZE)
17. Kevin Bickner (USA)
18. Clemens Aigner (AUT)
19. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
20. Andreas Wank (GER)
21. Děnis Kornilov (RUS)
22. Cene Prevc (SLO)
23. Anže Lanišek (SLO)
24. Jakub Janda (CZE)
25. Markus Schiffner (AUT)
26. Simon Ammann (SUI)
27. Jernej Damjan (SLO)
28. Taku Takeuči (JPN)
29. Stefan Hula (POL)
30. Jan Ziobro (POL)
31. Roman Koudelka (CZE)
32. Noriaki Kasai (JPN)
33. Jurij Tepeš (SLO)
34. Robert Johansson (NOR)
35. Dawid Kubacki (POL)
36. Stephan Leyhe (GER)
37. Karl Geiger (GER)
38. Jevgenij Klimov (RUS)
39. Vincent Descombes Sevoie (FRA)
40. Andreas Stjernen (NOR)
41. Peter Prevc (SLO)
42. Piotr Żyła (POL)
43. Manuel Fettner (AUT)
44. Michael Hayböck (AUT)
45. Maciej Kot (POL)
46. Andreas Wellinger (GER)
47. Domen Prevc (SLO)
48. Daniel-André Tande (NOR)
49. Stefan Kraft (AUT)
50. Kamil Stoch (POL)
Tohoto závodu se nakonec zúčastní trojice českých reprezentantů. Jako prvního uvidíme Lukáše Hlavu (CZE), pak Jakuba Jandu (CZE), po krátké technické přestávce pak rovněž Romana Koudelku (CZE).
Kvalifikační listina čítá celkem šedesát závodníků, z nich padesátka nejlepších postoupí dál. Ta je na programu ve tři čtvrtě na deset, hlavní závod začne v jedenáct dopoledne. Začne se nakonec o patnáct minut později, než se původně plánovalo.
Letos poslední závod v Asii absolvují skokané na lyžích, kteří si naposledy mohou ozkoušet svou formu před následujícím světovým šampionátem v Lahti. V korejském Pchjongčchangu, hostitelském místu Olympjských her v roce 2018, včera vládl Stefan Kraft (AUT), který do morku kosti soupeří s Kamilem Stochem (POL) o vedení ve světovém poháru. Právě jejich souboj bude nejočekávanějším a nejsledovanějším momentem tohoto dne. Skákat se tentokráte bude na středním můstku HS109.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

SP - muži HS109, Pchjongčchang

Vítěz: M. Kot (POL)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Konečné pořadí:
1. Maciej Kot (POL) - 256,2 bodů
2. Stefan Kraft (AUT) - 252,2 bodů
3. Andreas Wellinger (GER) - 240,8 bodů
4. Peter Prevc (SLO) - 240,0 bodů
5. Daniel-André Tande (NOR) - 238,8 bodů
6. Kamil Stoch (POL) - 231,7 bodů
7. Jevgenij Klimov (RUS) - 230,5 bodů
8. Dawid Kubacki (POL) - 228,3 bodů
9. Andreas Wank (GER) - 226,3 bodů
10. Robert Johansson (NOR) - 224,6 bodů
11. Roman Koudelka (CZE) - 221,9 bodů
12. Stephan Leyhe (GER) - 218,8 bodů
13. Michael Hayböck (AUT) - 217,9 bodů
14. Anže Lanišek (SLO) - 217,4 bodů
15. Clemens Aigner (AUT) - 217,0 bodů
...
29. Jakub Janda (CZE) - 194,6 bodů
Startovní listina:
1. Alexandr Baženov (RUS)
2. Hjon-ki Kim (KOR)
3. Rjoju Kobajaši (JPN)
4. So-u Čchö (KOR)
5. Philipp Aschenwald (AUT)
6. Kaarel Nurmsalu (EST)
7. Alexej Romašov (RUS)
8. Gregor Deschwanden (SUI)
9. Kento Sakujama (JPN)
10. Stefan Huber (AUT)
11. Ville Larinto (FIN)
12. Halvor Egner Granerud (NOR)
13. Anže Semenič (SLO)
14. Junširo Kobajaši (JPN)
15. Jarkko Määttä (FIN)
16. Lukáš Hlava (CZE)
17. Kevin Bickner (USA)
18. Clemens Aigner (AUT)
19. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
20. Andreas Wank (GER)
21. Děnis Kornilov (RUS)
22. Cene Prevc (SLO)
23. Anže Lanišek (SLO)
24. Jakub Janda (CZE)
25. Markus Schiffner (AUT)
26. Simon Ammann (SUI)
27. Jernej Damjan (SLO)
28. Taku Takeuči (JPN)
29. Stefan Hula (POL)
30. Jan Ziobro (POL)
31. Roman Koudelka (CZE)
32. Noriaki Kasai (JPN)
33. Jurij Tepeš (SLO)
34. Robert Johansson (NOR)
35. Dawid Kubacki (POL)
36. Stephan Leyhe (GER)
37. Karl Geiger (GER)
38. Jevgenij Klimov (RUS)
39. Vincent Descombes Sevoie (FRA)
40. Andreas Stjernen (NOR)
41. Peter Prevc (SLO)
42. Piotr Żyła (POL)
43. Manuel Fettner (AUT)
44. Michael Hayböck (AUT)
45. Maciej Kot (POL)
46. Andreas Wellinger (GER)
47. Domen Prevc (SLO)
48. Daniel-André Tande (NOR)
49. Stefan Kraft (AUT)
50. Kamil Stoch (POL)