Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Swansea City – Leicester City

2:0

konec (2:0)

12.02.2017, 17:00 • Liberty Stadium, Swansea • 25. kolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 2.5 3.24 3.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním toho, že na Liberty Stadium dnešní zápas sledovalo 20 391 diváků, se loučím. Děkuji Vám za pozornost a někdy příště se znovu budu těšit na počtenou. (19:04:09)
Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:14.
Je dobojováno, Swansea City ve velice důležitém souboji dvou celků ze spodních pater tabulky poráží Leicester City poměrem 2:0, a svému dnešnímu soupeři se tak vzdaluje na rozdíl tří bodů! Úvodní půlhodinka nám nabídla velice vyrovnanou partii, v níž se ani jednomu z týmů nedařilo především v závěrečné fáze útočných akcí. Poté se ale Labutě začaly osmělovat, nejprve Routledge v dobré možnosti trefil jen Schmeichela, dvě minuty nato už ale byl vedoucí gól na světě, postaral se o něj Alfie Mawson! V samotném závěru první půle se The Swans navíc podařilo prosadit podruhé, po Sigurdssonově pasu dánského gólmana nekompromisně prostřelil Martin Olsson, který tak zaznamenal premiérovou branku ve svém novém působišti.

Druhý poločas už se odehrál v přeci jen klidnějším tempu. Nelze říci, že by se domácí úplně zatáhli a věnovali se pouze defenzivním úkolem, vzhledem k důležitosti tohoto mače se jim však do žádných ukvapených útočných akcí nechtělo zbytečně vydávat. Největší šanci Lišek měl ve třiašedesáté minutě střídající Slimani, Fabiański proti němu ale včas vyběhl a vytáhl zákrok tohoto střetnutí. Jinak Ranieriho svěřenci pouze potvrdili to, že směrem dopředu jsou poslední dobou naprosto bezzubí. Toto bylo už šesté ligové utkání v řadě, v němž The Foxes nedokázali vstřelit branku! Situace v táboře loňského mistra začíná být kritická, tak se nechme překvapit, zda se Leicester ve zbývajícím průběhu sezony zvládne zmátořit.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Ani zřejmě poslední šance loňských šampionů gólem neskončí. Ndidi roztáhl hru na Demaraie Graye, jehož centr mířený na malé vápno sice nebyl vůbec špatný, ukázal se však býti až příliš vysokým, Vardy na něj nedosáhl.

90+2

Po Chilwellově dlouhatánském autu se v šestnáctce rozpoutal závar, ze kterého vzešlo několik zablokovaných střel Leicesteru, vše nakonec utnul ofenzivní faul Roberta Hutha, na němž je vidět naprosto evidentní frustrace.

90+1

Swansea je důležitému vítězství už opravdu nesmírně blízko, sudí totiž nad rámec základní hrací doby nastavují jen tři minuty.

90

Danny Drinkwater opět ukázal svou kopací techniku, když milimetrovou nahrávkou oslovil Mahreze, který z první ještě zkoušel sklepávat pro Slimaniho. Brankář Fabiański ale blížící se nebezpečí vycítil včas a k míči vyběhl rychleji než alžírský útočník.

89

Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Wayne Routledge, přichází Luciano Narsingh.

88

Po přenesení od Dannyho Drinkwatera měl na levém kraji hřiště dostatek prostoru pro založení nějaké nebezpečné akce Gray, na jehož centrovaný balon si poté sbíhal Islam Slimani, ve snaze o hlavičku jej ale zasáhl rukou.

87

Jordan Ayew si vysloužil hlasitý potlesk z ochozů Liberty Stadium poté, co na útočné polovině několik okamžiků odolával nájezdům ze strany trojice protihráčů, a pro svůj tým tak získal pár cenných vteřinek k dobru.

86

Z následujícího rohového kopu v podání The Foxes ale nic nevzešlo, standardní situace dnes hostujícím fotbalistům prostě nevychází. Míč poté doputoval do zámezí, u postranní čáry se ještě rozpoutala menší strkanice mezi Morganem a Olssonem, vše se ale obejde bez karetního trestu.

85

Riyad Mahrez dal vzpomenout na svou skvělou loňskou sezonu, když se díky parádní kličce zbavil Olssona a poslal míč do pokutového území, kde se k hlavičce dral Slimani, těsně před ním ale míč mimo hrací plochu poslal Naughton.

84

Nyní si Lišky pořádně zahrávaly. Wilfried Ndidi totiž na půlce hřiště nechal míč za sebou, Olsson na to konto vyslal vpřed Jordana Ayewa, toho ale kousek za šestnáctkou tvrdě zpracoval vracející se Morgan.

83

Svěřenci Claudia Ranieriho se znovu usazují v bezprostřední blízkosti gólmana Fabiańského. Dočkáme se z jejich strany nějakého závěrečného tlaku?

82

To, že se domácí i přes dvoubrankový náskok nezatáhli a stále se snaží o ofenzivní fotbal, je určitě sympatické. Stoper Mawson se nyní netradičně ocitl v prostoru levého křídla, odkud nacentroval přesně k nohám Gylfiho Sigurdssona, jeho rána z první ale nebyla přesná.

81

Zcela logicky tedy poté následoval druhý roh Labutí za sebou. Tentokráte to domácí zkusili na krátko, Routledgeovi se ale kulatý nesmysl zamotal mezi nohama, čehož okamžitě využil Chilwell, který jej nyní vyváží po levém křídle.

80

Na druhé straně Gylfi Sigurdsson pro své spoluhráče znovu vydřel rohový kop, jehož exekuce se posléze i sám ujal. Veškeré naděje Lišek byly málem tatam, centr islandského šikuly totiž těsně vedle vlastní branku tečoval špatně zorientovaný Huth.

79

Ne, zdá se, že branka prostě není fotbalistům z Leicesteru souzena. Dobrou práci odvedl Gray, který přetlačil Naughtona a díky spolupráci s Mahrezem balon dostal až k Vardymu. Anglický útočník se ocitl v dobré střelecké pozici, rána z hranice pokutového území mu ale absolutně nesedla.

78

Ayew si na útočné polovině několikrát vyměnil míč s Routledgem, poté se zkoušel probít na vlastní pěst, ani druhý vzájemný souboj s Robertem Huthem pro něj ale nevyšel vítězně.

77

Chilwellův odkop k těm nejpovedenějším rozhodně nepatřil, těžit z toho mohl Jack Cork, který se ihned rozhlédl okolo sebe a téměř okamžitě přihrával Ferovi, tomu ale balon přilétl na paty, zpracování tak bylo obtížnou záležitostí.

76

Tom Carroll už poněkolikáté v tomto klání předvedl parádní defenzivní práci, když se zodpovědně vrátil s Drinkwaterem a ze svého repertoáru vytáhl parádní obranný skluz. Následně si navíc došel pro faul, The Swans budou zahrávat přímý kop.

74

Ndidi teď navíc ve středu hřiště prohrál důležitý souboj s Ferem, a nabídl tak soupeři rychlou protiakci. Routledge vyslal na zteč Jordana Ayewa, který čekal na správný moment pro kličku, Huth se ale nenechal vycukat a zasáhl přesným skluzem.

73

Zdánlivě nikam nevedoucí kombinaci Lišek ukončil Wilfred Ndidi, jenž si balon obhodil okolo napadajícího Carrolla, přehodil si jej na levačku a prostě vypálil, branku ale vysoko přestřelil, za což jej jeho spoluhráči rozhodně nepochválili.

72

K prvnímu střídání sahá i Paul Clement. Ze hry je zhruba dvacet minut před koncem stažen Llorente, svou premiéru v novém působišti si naopak odbude Jordan Ayew.

71

Hostující hráči se zlobí. Příliš se jim totiž nepozdával Mawsonův zákrok na Slimaniho ve vzájemném souboji, pro Leicester z této situace mohl kápnout přímý kop z poměrně zajímavé pozice, sudí Moss ale byl jiného názoru a nechal hru plynout.

70

Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Danny Simpson, přichází Daniel Amartey.

69

Po několikaminutové odmlce o sobě směrem dopředu dali vědět i fotbalisté Swansea. Tom Carroll dobře zapracoval ve středu hřiště a přerušil kombinaci soupeře, následně svižným pasem rozběhl Llorenteho, ten byl ale pokryt Morganem.

68

Danny Simpson podržel balon i přes nepříjemný souboj s napadajícím Sigurdssonem, poté balon hodlal předat o přihrávku si říkajícímu Mahrezovi, dodal mu ale až příliš velkou razanci a poslal jej do zámezí.

67

V posledních minutách jsme se konečně dočkali aspoň nějaké ofenzivní snahy ze strany Ranieriho družiny. Další útočnou akci Lišek táhl Demarai Gray, který si všiml nehlídaného Drinkwatera, tomu ale v souboji s Corkem chyběl potřebný důraz.

65

Demarai Gray znovu ukázal, jak výbušným a rychlým hráčem je, když se díky bleskovému manévru hbitě zbavil Naughtona. Následně našel z druhé vlny si sbíhajícího Drinkwatera, jeho rána ale zamířila do hlediště.

64

Za pár okamžiků se akce dvou alžírských fotbalistů opakovala. Celé se to odehrálo trochu jiným způsobem, Mahrez vyslal do vápna nadýchaný centr a Islam Slimani hlavičkoval z hranice malého vápna, svá mířidla ale neměl seřízena přesně.

63

Fantastický zákrok Fabiańského! Už už to vypadalo, že se Liškám konečně podaří protrhnout střelecké trápení, když se po Mahrezově parádní přihrávce sám před brankou ocitl Islam Slimani, domácí gólman ale včas vyběhl a své spoluhráče ohromně podržel!

62

Exekuce rohového kopu znovu zbyla na Gylfiho Sigurdssona, který do šestnáctky poslal parádní centr, Schmeichel byl absolutně mimo hru. Rozhodčí Moss však Leicester zachránil, zapískal totiž útočný faul Leroye Fera.

61

Po nezdařilém autovém vhazování v podání domácího výběru se kupředu hodlal vydat Vardy, po jeho přihrávce ale o balon zbytečně přišel Slimani. Swansea se posléze vrhlo do protiakce, z níž vytěžilo roh.

60

Riyad Mahrez se znovu nedokázal dostat přes poctivě bránícího Olssona. Následně sice zabojoval a alespoň se pokusil kulatý nesmysl získal zpět, míč se ale právě od něho odrazil do zámezí. Aut pro Labutě.

59

Po Ndidiho bochánku si balon náramně zpracoval Islam Slimani, místo okamžitého zakončení však ještě volil jednu kličku navíc, čehož využil ve skluzu hrající Fer. Alžírský útočník sice ještě zkusil zabojovat, proti přesile toho ale příliš nezmohl.

58

Fernando Llorente si raději zavolal týmové zdravotníky, do jejichž péče se na pár okamžiků vložil za postranní lajnou, nyní už je ale znovu vpuštěn na hrací plochu. Vše by mělo být v naprostém pořádku.

57

Tohle bylo zbytečné. To samé lze říci i o předchozím zákroku Bena Chilwella, po tvrdě dohraném souboji s Llorentem ale už sudímu Mossovi došla s levým bekem Leicesteru trpělivost. Jsme svědky udělení další žluté karty.

56

Wayne Routledge vrátil balon Naughtonovi, načež si chtěl naběhnout do volného prostoru, byl ale přidržen Chilwellem. Sudí na to konto nařídil standardní situaci ve prospěch Swansea, se Sigurdssonovým centrem si ale hostující obrana poradila.

55

Nedlouho nato jsme se zajímavé možnosti dočkali i na druhém konci travnaté plochy. Leroy Fer podnikl několikametrový sprint, na jehož konci se mu sice míče lehce zamotal mezi nohama, i tak jej ale domácí záložník zvládl přesunout k Sigurdssonovi, jehož dalekonosnou střelu zastavil pozorný Schmeichel.

54

S touto situací šlo naložit ale daleko lépe. Demarai Gray si na levém křídle krásně a hlavně rychle narazil s Vardym, poté zvedl hlavu a zřejmě chtěl nacentrovat k volnému Slimanimu, místo toho ale balon poslal přesně do náruče brankáře Fabiańského.

53

Wilfred Ndidi ustál hraniční souboj s Tomem Carrollem a poté roztáhl hru na volného Mahreze, jenž se sice přes Olssona probil až na hranici šestnáctky, jeho přízemní nabídka však nikoho z kolegů neoslovila.

52

Až nyní se The Foxes opět dokázali dostat k míči, po jeho krátkém vyměňování na obranné polovině se k dlouhému pasu odhodlal Wes Morgan. Adresátem jeho nákopu byl Gray, toho ale k ničemu závažnějšímu nepustil Naughton.

51

Žádný tlak od úvodní minuty druhého poločasu v podání Lišek se zatím nekoná. Naopak jsou to domácí, kdo dále směle útočí. Tentokráte se o zaměstnání obrany soupeře postaral Routledge, jehož pas na lépe postaveného Llorenteho ale stačil přečíst Morgan.

50

Tentokráte už z toho zakončení bylo. Leroy Fer pěknou uličkou oslovil osamoceného Naughtona, na jehož kroucený centr si na hranici penaltového puntíku naskočil Llorenteho, hlavou ale balon netrefil čistě, Schmeichel zasahovat nemusel.

49

A hráči Swansea se navíc málem ocitli v zajímavé střelecké pozici. Velkou zásluhu na tom měl aktivní Olsson, po jehož přihrávce si míč už už na pravačku rovnal Sigurdsson, doslova za pět minut dvanáct jej však stačil odzbrojit Huth.

48

Právě Wilfred Ndidi poté roztáhl hru na rozběhnutého Chilwella, ten však neměl s kým kombinovat, proto balon přenesl na druhou stranu pro Mahreze, toho ale dále nepustil Martin Olsson.

47

Domácí fotbalisté se hned po zahájení druhé půle rozhodli zaútočit. Na pravé straně si balon parádně vyměnili Routledge s Naughtonem, první jmenovaný byl však o chvíli později zastaven vracejícím se Ndidim.

46

Vzhledem k průběhu prvního poločasu se změny na straně Leicesteru daly očekávat, Claudio Ranieri se rozhodl udělat hned dvě. Do hry nastupují Islam Slimani s Benem Chilwellem, utkání skončilo pro Fuchse a Albrightona.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi a po jeho skončení musíme konstatovat, že hra loňského šampiona je naprosto v troskách. Situace se pro Leicester vyvíjí ještě hůře, Swansea totiž po úvodní pětačtyřicetiminutovce vede 2:0! Přitom nelze tvrdit, že by domácí fotbalisté byli výrazně lepším celkem, třicet minut jsme sledovali více než vyrovnanou partii. Zbylý průběh první půle ale patřil Labutím. Vše započala šance, v níž se ocitl Routledge, Schmeichel ale ještě stačil zasáhnout. O dvě minuty později však Clementovu družinu do vedení poslal stoper Mawson, v nastavení pak její vedení ještě zvýšil Martin Olsson.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+4

První poločas skončil.

45+2

45+2. Martin Olsson (SWN) - 2:0

45+2

Swansea právě vstřelila branku!
Tohle už je pro Leicester pořádná rána, domácí se totiž krátce před odchodem do šaten prosazují podruhé! Celá situace se narodila po zdánlivě jednoduché kombinaci, na konci rychlé narážečky stáli Llorente a Sigurdsson, druhý jmenovaný balon poslal do běhu MARTINU OLSSONOVI, který svůj samostatný únik z levého křídla zakončil nekompromisní pumelicí za Schmeichelova záda! Pro švédského obránce se jedná o premiérovou branku v dresu The Swans.

45+1

Vzhledem k pauze způsobené střídáním Nathana Dyera se dalo očekávat delší nastavení a nakonec tomu skutečně tak je. První poločas se nám protáhne o čtyři minuty.

45

Lišky se v závěru první půle alespoň lehce osmělily. Vardyho průnik vedl k rohovému kopu, po jehož rozehrávce se Ranieriho družina ještě chvíli dokázala udržet u branky soupeře, vše ale razantně utnul mizerný centr v podání Wilfreda Ndidiho.

44

Tohle může Clementovi svěřence mrzet. Federico Fernández znovu ukázal dobrý herní přehled, když povedeným pasem nalezl na ose hřiště osamoceného Llorenteho. Přečíslení tří proti dvěma se ale nekonalo, španělskému útočníkovi nevyšlo zpracování.

43

Leicester zatím pokračuje v ofenzivní mizérii, která jej v posledních duelech Premier League provádí. Názorným příkladem budiž přihrávka z kopačky Dannyho Drinkwatera, která mířila do země nikoho. Hosté tak v podstatě pouze odevzdali balon svému oponentovi.

42

Do konce prvního poločasu už příliš času nezbývá. Hosté se konečně na delší dobu dostávají k držení míče, zatím se jim však směrem vpřed příliš nechce. Dočkáme se před odchodem do šaten ještě nějaké šance?

41

Federico Fernández se rozhlédl kolem sebe a dlouhatánským nákopem oslovil na pravém křídle nehlídaného Naughtona. Obránce ve službách The Swans centroval směrem k nabíhajícímu Llorentemu, jeho nabídka ale byla až příliš vysoká.

40

Druhý jmenovaný poté balon vracel Olssonovi, jeho pas ale postrádal potřebnou razanci. Na to konto se ho ujal Mahrez, toho ale dále nepustil faulující Cork. Následuje žlutá karta pro domácího kapitána.

39

Nyní se však Clementova družina rozhodla pro chvilkové uklidnění herního tempa. Martin Olsson místo postupu vpřed vrátil balon na vlastní polovinu, kde si míč vyměňují stopeři Mawson s Fernándezem.

38

Přesně toto domácí krátce před odchodem do šaten potřebovali. Na jejich herním projevu se to okamžitě projevuje, najednou je jich plné hřiště, naopak fotbalisté Leicesteru jsou z předchozí situace pochopitelně opařeni.

36

36. Alfie Mawson (SWN) - 1:0

36

Swansea právě vstřelila branku!
Domácí v posledních minutách znovu přebírali zápasové otěže, jejich tlak nakonec přeci jen vyústil ve vedoucí branku tohoto utkání! Po Sigurdssonově rozehrávce přímého kopu dokázala obrana soupeře balon odklidit pouze k Fernándezovi, který jej hlavou sklepl pro úplně zapomenutého ALFIEHO MAWSONA a ten parádní pumelicí z první prostřelil marně se natahujícího Schmeichela!

36

Poprvé v tomto mači je žlutou kartou potrestán hostující hráč. Konkrétně se jedná o Roberta Hutha, jehož skluz proti Carrollovi byl opravdu mizerně načasovaný. Tady vskutku není o čem diskutovat.

35

A o pár chvilek později Swansea zahrozilo znovu. Fernando Llorente tvrdě, ale čistě odstavil váhajícího Fuchse, na to konto našel Fera, který ještě přihrával lépe postavenému SIgurdssonovi, rána islandského fotbalisty se ale mezi tři tyče nevešla.

34

34.

34

První větší šance tohoto utkání! Na levé straně dobře zapracoval Tom Carroll, jenž zastihl balon před přechodem do zámezí, a poslal jej Olssonovi. Jeho centr byl prodloužen až do míst, kde číhal Wayne Routledge, jeho prudkou ránu z první ale včas reagující Schmeichel eliminoval!

32

Na druhé straně se individuálně zkoušel prosadit Demarai Gray, jeho sóloakce však nic zásadního nepřinesla. Anglický mladíček na její závěr zkoušel oslovit Vardyho, Fabiański ale jeho záměr přečetl a u míč byl jako první.

31

Na centr od Gylfiho Sigurdssona si naskočil vytáhlý zadák Mawson, jeho hlavičku však na roh ztečoval na malém brankovišti čekající Danny Simpson. Jeho exekuce se opět ujal islandský šikula, který balon nepříjemně zakroutil na zadní tyč, tam si ale nejlépe ze všech vedl Schmeichel.

30

V posledních okamžicích Labutě hrozí výhradně po pravé straně, Wayne Routledge dostal třetí přihrávku během dvou minut, ovšem ani tentokráte se nedokázal prosadit. Byl však faulován Fuchsem, uvidíme přímý kop.

29

Pravý obránce Swansea City chvíli přemýšlel, co by s balon mohl provést, nakonec se znovu rozhodl pro přihrávku na sprintujícího Routledge, toho ale dále nepustil ve skluzu hrající Robert Huth.

28

Poté, co Carroll roztáhl hru na pravou stranu, se dostatek volného prostoru otevřel před Routledgem. Střídající hráč domácího celku se však neodvážil k individuálnímu průniku, místo toho hru otočil směrem vzad k Naughtonovi.

27

Po Fuchsově pasu se Marc Albrighton rozhodl vrhnout mezi dvojici bránících protivníků, ale se zlou se potázal. Domácí však balon neodklidili, načež Vardyho hledal Wilfred Ndidi, míč však doputoval pouze k připravenému Fabiańskému.

26

Labutě by si na podobné situace měly dát pozor, už poněkolikáté v krátkém časovém sledu poskytly svému soupeři možnost vydat se do protiútoku. Rozběhnutého Vardyho byl Fer nucen zastavit za cenu faulu, následně navíc obdržel žlutou kartu.

25

Na druhé straně se parádně uvolnil Wayne Routledge, ideální moment pro přihrávku ale trochu prováhal, nakonec však pro domácí vybojoval alespoň roh. Gylfi Sigurdsson balon tentokráte poslal na přední tyč, tam si ovšem nejlépe ze všech vedl Huth.

24

Danny Drinkwater dal vzpomenout na loňskou výbornou sezonu, když parádním skluzem odzbrojil nic netušícího Fera. Lišky posléze měly k dispozici další nadějně vypadající brejk, Demarai Gray přenechal míč Mahrezovi, Fabiański ale ani tentokráte zasahovat nemusel.

23

Jamajský fotbalista navíc kulatý nesmysl zablokoval tak šikovně, že se od jeho levé nohy odrazil přesně do běhu Vardymu, který táhl bleskovou protiakci The Foxes. Gray si sice říkal o přihrávku, Vardy ale postupoval sám, což se nakonec neukázalo býti šťastnou volbou.

22

Obraně Leicesteru teď solidně zatápěl Tom Carroll, jenž se díky dobrému manévru zbavil hned dvou napadajících protivníků, jeho následná rána z hranice šestnáctky však byla zastavena obětavě blokujícím kapitánem Morganem.

21

Před Olssonem se na levém kraji hrací plochy otevřelo moře volného prostoru, švédský bek se však o balon poněkud sobecky nepodělil a zkusil se prosadit na vlastní pěst. U rohového praporku byl tvrdě dohrán Drinkwaterem, vhazovat budou hosté.

19

Znovu sledujeme klidnější pasáž utkání. Domácí se snaží soupeře uspat poklidnou kombinací na vlastní polovině, Fernández sice poté zkoušel naleznout Fernanda Llorenteho, pouze ale podtrhl to, že oběma celkům se dnes zatím směrem dopředu příliš nevede.

18

Z něj se ale Ranieriho družině nic světoborného nepodařilo vymyslet. Na Mahrezův centr k přední tyči si sice naskočil Wilfred Ndidi, jeho hlavička však postrádala přesnost, a Fabiański tak mohl zůstat zcela klidný.

17

Routledge nevěděl, kde se nachází míč, čehož bleskurychle využil Albrighton, který poté přenesl hru na Riyada Mahreze. Ten se pokusil odcentrovat přes Olssona, švédský zadák mu to ale nedovolil a balon ztečovnal na rohový kop.

16

Po několika nepřesnostech na obou stranách vyslal Jack Cork pěkný balon pro Fernanda Llorenteho, který si ve vzdušném souboji dokázal poradit s Robertem Huthem. Poté se španělský útočník pokusil roztáhnout hru na Sigurdssona, nahrávka mu ale vůbec nevyšla.

15

Podobná situace nyní byla k vidění na druhé straně. Průnikový pas Wese Morgana úspěch neslavil, dobře jej přečetl Tom Carroll, který posléze hodlal na zteč vyslat Sigurdssona, jeho přihrávka ale taktéž nepatřila mezi ty povedené. Swansea má k dispozici alespoň aut.

14

Svěřenci Paula Clementa se teď nikam příliš netlačili, několik vteřinek pouze kombinovali na vlastní polovině. Olsson se ale nevyhnul zbytečné ztrátě, načež se hosté dostali do situace dvou proti dvěma, Vardyho pas pro Graye ale dobře vystihl vracející se Fernández.

13

Po Dyerově střídání jsou to hosté, kdo určuje tempo hry. Jamie Vardy vybojoval míč v souboji s Naughtonem, poté jej šikovně předal mladičkému Grayovi, ten si ale kulatý nesmysl odkopl daleko od nohy, načež jej zpět do svého držení získal jen za cenu faulu.

12

Martin Olsson to v souboji s Drinkwaterem přehnal s agresivitou, sudí Moss nařídil standardní situaci pro The Foxes. Podle očekávání se její rozehrávky ujal Riyad Mahrez, jeho centr do malého vápna ale přistál jen na hlavě Federica Fernándeze.

11

Jamie Vardy rozkmital své rychlé nohy a doběhl téměř ztracený balon. Poté se rozhlédl kolem sebe a předložil jej pro na hranici šestnáctky číhajícího Albrightona, z jehož pasu posléze mohl ještě těžit Ndidi, rána lednové posily Lišek byla ovšem zablokována.

10

Na nervovou soustavu domácích příznivců nyní pořádně zabrnkal Alfie Mawson, jenž se v roli posledního hráče odhodlal k poměrně drzé a zbytečné kličce. Ta mu málem nevyšla, naštěstí pro Swansea ale Mahrez při jeho pronásledování podklouzl.

9

Swansea se znovu pokusilo zahrozit po pravé straně. Akci Clementovy družiny opět rozjížděl Kyle Naughton, na jehož nákop si sbíhal dlouhán Llorente, v hlavičkovém souboji byl však přetlačen zodpovědně bránícím Huthem.

8

Domácí nakonec měli k dispozici dva rohové kopy v řadě. Na první ze Sigurdssonových centrů si nabíhal Alfie Mawson, jeho hlavička ale byla Morganem tečována do zámezí. Další nabídka islandského šikuly už nikoho z kolegů neoslovila, Fuchs míč bez větších problému odklidil.

7

Je tomu skutečně tak. Nešťastný Dyer už v dnešním utkání nemůže pokračovat a po necelých sedmi minutách odstupuje ze hry. Na pravém kraji domácí záložní řady jej nahrazuje Wayne Routledge.

6

S anglickým křídelníkem v barvách The Swans to nevypadá příliš dobře. Zřejmě se jedná o nějaký problém s pravým kotníkem, Dyer je za doprovodu jednoho z týmových zdravotníků odveden za postranní čáru, s největší pravděpodobností se dočkáme brzkého střídání.

5

Labutě jsou hned od úvodní minuty při chuti. Nathan Dyer zvedl hlavu a mezi obránci našel sbíhajícího si Naughtona, jehož centrovaný balon byl ztečován na premiérový rohový kop utkání. S jeho rozehrávkou se však musí chvíli posečkat, k Dyerovi jsou totiž přivolání zdravotníci.

4

Nathan Dyer si podruhé v krátkém časovém sledu došel pro faul, tentokráte jej od balonu nedovoleným způsobem odstavil Albrighton. Swansea na to konto rozjelo obléhací akci, na jejímž konci pálil Sigurdsson, jeho ránu ale zablokoval Morgan. Domácí hráči reklamovali hru rukou, sudí Moss ale byl jiného názoru.

3

Na Naughtonův pas si nabíhal Dyer, byl ale zezadu jasně přistrčen Fuchsem, načež sudí nařídil přímý kop ve prospěch Swansea. Domácí se rozhodli nikam nespěchat, kapitán Cork jej rozehrál směrem vzad, další akci na levé straně rozjede Martin Olsson.

2

První útočný nákop Leicesteru nevyšel, Vardy si ve vzduchu nedokázal poradit s Naughtonem. Hosté se však v těsné blízkosti Fabiańského branky ještě chvíli dokázali udržet, jejich snahu však zazdil nepovedený průnik v podání Graye.

1

Jonathan Moss právě foukl do píšťalky, dnešní veledůležité utkání mezi Swansea a Leicesterem tak může začít – pojďme na to! Rozehrávka byla přisouzena hostujícím fotbalistům, kteří nastupují v modrých dresech, naopak Labutě obléknou tradiční bílé barvy.

1

Utkání právě začalo.
Jonathan Moss, hlavní sudí, který bude mít dnešní utkání na povel, už shromažďuje hráče obou celků v útrobách Liberty Stadium a za pár okamžiků je přivede na travnatou plochu. Jak pro Swansea, tak pro Leicester je tento záchranářský souboj nesmírně důležitou záležitostí. Nechme se překvapit, kdo jej zvládne lépe.
Úvodní sestavy:

Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, M. Olsson – T. Carroll, Fer, Cork (C) – Dyer, F. Llorente, G. Sigurdsson.
Náhradníci: Nordfeldt – Rangel, Amat, Kingsley, Routledge, J. Ayew, L. Narsingh.

Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton – Gray, Vardy.
Náhradníci: Zieler – Chilwell, A. Musa, A. King, Amartey, Slimani, Okazaki.

Rozhodčí: Jonathan Moss – Edward Smart, Andy Garratt.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Ještě jednou Vás všechny vítám a zdravím u sledování našeho online přenosu! Fotbalisté Swansea v poslední době disponují solidní formou a i přes to, že minulý víkend padli na Etihad Stadium, v jejich základní jedenáctce registrujeme jedinou změnu. Routledge začne jen na střídačce, místo něj dostává šanci Nathan Dyer. Ani Claudio Ranieri do podoby sestavy nijak výrazněji nezasahoval, před Okazakim dostává přednost Demarai Gray, který se blýskl parádním gólem v FA Cupu proti Derby County, Musu zase nahradí Marc Albrighton.
Poslední vzájemné utkání

27.8. 2016 – Leicester City:Swansea City 2:1

Branky: 32. Vardy (Drinkwater), 52. Morgan (Huth) – 81. Fer (Barrow)

Leicester City: Schmeichel (57. Zieler) – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez, Drinkwater, Amartey, Albrighton (75. A. Musa) – Okazaki (80. Ulloa), Vardy.

Swansea City: Fabiański (C) – Naughton, F. Fernández, Amat, Kingsley – Cork (C) (86. McBurnie), Fer – Barrow, G. Sigurdsson (59. Ki Song-jung), Routledge (59. Montero) – F. Llorente.

Na středeční výhře Leicesteru v rámci FA Cupu se díky tomuto parádnímu sólu podílel i mladičký Demarai Gray.

Leicester City

Loňský mistr je v aktuálně probíhajícím ročníku k nepoznání. Jistě, asi málokdo by si vsadil na to, že se Leicester znovu bude s anglickými velkokluby prát o titul, ale na druhou stranu pouze minimum fotbalové veřejnosti očekávalo trápení takových rozměrů. V tabulce Liškám patří až šestnáctá pozice, před svým dnešním oponentem jsou napřed jen díky lepšímu skóre, náskok na sestupové vody činí bod, respektive dva. Rozdíly oproti nezapomenutelnému tažení v minulé sezoně jsou opravdu markantní. Mahrez s Vardym už nepatří mezi tak dominantní hráče a defenziva, která loni byla díky své pevnosti hlavní zbraní Ranieriho družiny, je místy velmi propustná. V posledních týdnech však The Foxes nejvíce trápí naprostá bezzubost v útočné fázi hry a koncovce. Je to téměř k neuvěření, ale fotbalisté Leicesteru ani v jednom z pěti ligových klání v roce 2017 nedokázali skórovat, střelecká nemohoucnost se s nimi táhne už více jak 520 minut!

Italský lodivod má však i nadále plnou důvěru. „Všem je jasné, že současná forma není dobrá a je potřeba ji zlepšit, ale ohromný úspěch z minulé sezony byl založen na stabilitě, jednotě a odhodlání překonat i ty největší výzvy," stálo v klubovém prohlášení. Na začátku ledna sice Lišky alespoň remizovaly na půdě Middlesbrough, následovaly ale dvě jasné porážky poměrem 0:3 od Chelsea a Southamptonu. Alespoň po bodu parta okolo kapitána Morgana sahala proti Burnley, výhru nováčka ale v závěru zařídil vytáhlý útočník Vokes. Minulý víkend na King Power Stadum zavítal Manchester United, který si odtud taktéž odvezl vítězství, o němž rozhodl třemi góly v rozmezí sedmi minut hry. Alespoň lehce si Leicester spravil chuť při středečním odvetném utkání v rámci čtvrtého kola FA Cupu, když dokázal 3:1 po prodloužení přetlačit druholigové Derby County. Po návratu z afrického šampionátu už by dnes mohl být k dispozici útočník Islam Slimani.
Swansea City

V loňském ročníku si fotbalisté Swansea příslušnost mezi anglickou fotbalovou smetánkou udrželi v naprostém klidu, letos to, vzhledem k dosavadnímu průběhu sezony, už zřejmě tak snadné nebude. Po katastrofálním vstupu, kdy velšský celek z úvodních dvanácti kol vydoloval pouhopouhých šest bodů, se na začátku října z postu hlavního trenéra pakoval Francois Guidolin. Ani jeho nástupce Bob Bradley ale The Swans nenasměroval k lepším zítřkům, u kormidla vydržel jen tři měsíce. S příchodem Paula Clementa, který naposledy působil jako asistent Carla Ancelottiho v mnichovském Bayernu, se ale Labutě začaly zvedat. Pod taktovkou pětačtyřicetiletého lodivoda zatím nastoupily do pěti zápasů, z nichž hned ve třech případech odcházely vítězně. Na začátku roku 2017 si nejprve díky pozdní brance obránce Rangela poradily s Crystal Palace, poté ale přišlo poměrně kruté vystřízlivění v podobě vysoké domácí porážky 0:4 od Arsenalu.

Týden nato však fotbalisté Swansea získali velice cenný skalp, když v krásném utkání, kterému snad nic nescházelo, dokázali uspět na Anfield Road, kde poměrem 3:2 přetlačili tamní Liverpool, dvěma trefami se blýskl španělský útočník Llorente. Následovala výhra před vlastními fanoušky proti Southamptonu, minulou neděli navíc parta okolo kapitána Brittona sahala po bodu z Etihad Stadium, ve druhé minutě nastavení ale Manchesteru City vítězství zajistil brazilský talent Gabriel Jesus. Sečteno a podtrženo, Clementova družina se momentálně drží na sedmnácté pozici, její náskok na sestupové vody je opravdu minimální, to samé ale lze tvrdit i o ztrátě na lepší umístění. Co se lednového přestupového okna týče, tak zde bylo vedení velšského klubu velmi aktivní, když přivedlo hned čtyři nové tváře. Jmenovitě se jedná o Toma Carrolla, Martina Olssona, Luciana Narsingha a Jordana Ayewa, který by měl být po návratu z afrického šampionátu dnes k dispozici.
Příjemný nedělní podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům té nejkvalitnější fotbalové soutěže na světě! Anglická Premier League je neustále v plném proudu, během víkendu a v pondělí je na programu už pětadvacáté kolo. V tomto online přenosu se zaměříme na souboj dvou celků ze spodních pater tabulky, zvedající se Swansea City přivítá kolosálně se trápící Leicester City. Začínáme v 17:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Swansea City – Leicester City

2:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 36. Mawson (F. Fernández), 45+2. M. Olsson (G. Sigurdsson)

Karty:   26. Fer (SWN), 40. Cork (SWN) – 36. Huth (LEC), 57. Chilwell (LEC)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:14.

Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, M. Olsson – T. Carroll, Fer, Cork (C) – Dyer (7. Routledge, 89. L. Narsingh), F. Llorente (72. J. Ayew), G. Sigurdsson.
Náhradníci: Nordfeldt – Rangel, Amat, Kingsley, Routledge, J. Ayew, L. Narsingh.

Leicester City: Schmeichel – Simpson (70. Amartey), Morgan (C), Huth, Fuchs (46. Chilwell) – Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton (46. Slimani) – Gray, Vardy.
Náhradníci: Zieler – Chilwell, A. Musa, A. King, Amartey, Slimani, Okazaki.

Rozhodčí: Jonathan Moss – Edward Smart, Andy Garratt

Diváci: 20 391