Menu

Fotbal

Belgická liga

Sporting Charleroi – SV Zulte-Waregem

2:1

konec (1:0)

27.01.2017, 20:30 • Stade du Pays de Charleroi • 24. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 2.4 3.16 3.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (22:23:00)
Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:14.
Domácí se nakonec mohou radovat ze zisku všech bodů. Ve druhém poločase byli jasně lepším týmem, ale nejdříve se podařilo Waregemu vyrovnat, když se do vápna dostal po prodlouženém míči střídající Babacar Gueye. Na první pokus se ještě v běhu netrefil do míče, ale na druhý už stačil tečovat míč do sítě. Už to vypadalo, že si oba týmy podělí body z dnešního zápasu, ale v tom přišel faul třicet metrů do hostující branky a geniálně zahraný volný přímý kop dalším střídajícím hráčem. Jordan Remacle zakroutil míč na přední tyč a rozveselil domácí příznivce. V úplném závěru už se nic závažného nestalo a Charleroi bere všechny tři body.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.

90+1

Domácí s přehledem hlídají konec zápasu. Nepouštějí soupeře k míč a jsou daleko od své branky.

90

Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Bedia, přichází Diandy.

89

Hosté se ještě snaží o druhé vyrovnání, ale nyní centr z pravé strany bez problémů skryl v náručí domácí brankář.

87

87. REMACLE- 2:1

87

Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
Tak to je něco. K volnému přímému kopu z téměř třiceti metrů se postavil JORDAN REMACLE, který před malou chvíli přišel na hřiště. Překvapil brankáře střelou na přední tyč kolem zdi a o tyč posouvá svůj tým opět do vedení.

86

Hra se začíná kouskovat fauly. Nyní se poroučel k zemi domácí Hendrickx a vybojoval tak pro svůj tým volný přímý kop z nadějné pozice.

85

Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Kaya, přichází Madu.

84

Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Baby, přichází Tainmont.

83

Baby si ve středu pole pomohl rukou při zpracování, ale rozhodčí zásah míče neviděl a tak se pokračuje ve hře.

82

Posledních zhruba deset minut pro oba týmy na vstřelení branky a zisk všech třech bodů z dnešního zápasu.

81

Domácí vybojovali míč ve středovém kruhu. Následně se vydal střelec jediné branky Charleroi do útoku. Hamdi Harbaoui ale nyní zklamal. Jeho střela z velké dálky je zblokovaná.

80

Amara Baby je ještě plný sil. Nyní si povodil soupeře u pravé postranní lajny, ale poté přidal jen nepřesný centr do pokutového území.

79

Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Benavente, přichází Remacle.

78

Bedia podržel míč ve středu pole. Následně předal balon na pravou stranu, kde už byl připravený Marcq. Ten ale nezpracoval a míč končí mimo hrací plochu.

76

Hosté se musí po vstřelené brance stále bránit. Domácí nepouští soupeře k míči, ale stále chybí přechodová fáze.

75

Po druhém rohovém kopu v krátkém čase mohl zakončovat ze vzduchu Marcq, ale ani jeho pokus se nevešel mezi tři tyče.

74

Po přetaženém centru hlavičkoval na zadní tyči Baby. Jeho hlavička se otřela o hráče před ním a domácí se opět dožadovali pokutového kopu, nyní za hru rukou, ale rozhodčí opět nechává hru pokračovat.

73

Domácí se snaží o rychlou odpověď, ale to se jim zatím nedaří. Nyní ale vybojoval rohový kop na levé straně Benavente.

71

71. GUEYE - 1:1

71

Waregem právě vstřelil branku!
Neuvěřitelné. Hosté z ničeho nic srovnávají. Po prodlouženém míči z vlastní poloviny se dostal k balonu BABACAR GUEYE, který ale na první pokus ve vápně míč netrefil, ale stačil se ještě jednou napřáhnout a tečovat míč. Zmatený brankář již s lehkým pokusem nic nezmohl.

70

Po přetaženém rohovém kopu se dostal k míči domácí Baby. Následně ještě posílal balon do ohně před hostujícího brankáře, ale neuspěl.

69

Christ Bedia se poroučel k zemi v pokutovém území, ale rozhodčí penaltu nepíská. To se pochopitelně nelíbí domácím fanouškům.

68

Domácí kontrolují hru. Nyní si s přehledem poradil s obráncem Marcq. Následně ale přišel jen zblokovaný centr do vápna.

67

Po faulu mohl rozehrát volná přímý kop hostující Hamalainen. Jeho centr však končí bez kontaktu jakéhokoliv hráče za brankovou lajnou.

66

Po další nabídce do hostujícího vápna se k míči mohl dostat Benavente, ale těsně před ním zastavil míč Baudry.

64

Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Cordaro, přichází Gueye.

63

Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Marrone, přichází Lepoint.

62

Marinos si udělal prostor pro centr z pravé strany, ale jeho pokus končí jen na brance.

61

I po více než hodině hry stále vede domácí Charleroi o jednu branku z konce prvního poločasu.

59

59. Nevyužitá šance na vstřelení branky

59

Tak tohle už domácí překombinovali. Bedia dostal skvělou nahrávku téměř na bod pro pokutový kop. Ještě chtěl ve vyložené šanci vyšperkovat akci přihrávkou patou, ale s tou si již hostující obrana věděla rady.

58

U půlící lajny zařval bolestí Benavente, ale rozhodčí nechal hru pokračovat. Domácí se pokusili o rychlý protiútok, který se téměř dovedl do zdárného konce. Penneteau se vydal pro míč až k vápnu, ale nezasáhl ho. Lerager však poté netrefil z velkého úhlu opuštěnou branku.

57

Na levé straně se otevřelo trochu místa Kayovi. Jeho průnik končí však už před vápnem po vynikajícím skluzu Martose.

56

Míč však zůstal na hostující polovině. Po střetu se poroučel k zemi Cordaro a hlavní sudí píská nedovolený zákrok.

55

Bedia s Harbaouinem zatápějí hostující obraně s rozehrávkou. Nyní vybojoval míč první jmenovaný, ale už ho nepředal dál.

54

Na druhé straně se pokusil netradičně zakončit Lerager. Jeho pokus přes hlavu končí vysoko nad brankou.

53

Charleroi se dostalo do útoku. Před Bossuta letěl centr z pravého kraji. S balonem si však poradila hostující obrana.

52

Také na druhé straně se míč dostal za brankovou lajnu. Po Marroneho centru se nikdo ze spoluhráčů nedostal a míč bez doteku končí za brankou.

50

Ani druhá polovinu zápasu nezažala divokým útočením. Nyní se ale ke střele dostal zpoza vápna Harbaoui, ale ani střelec první branky nevystrašil hostujícího brankáře.

49

Bedia se nestihl tak obratně dostat k míči, který na něj letěl. Baudry ho stačil předskočit a balon odklidit do zámezí.

48

Dlouhý centr do vápna musel Penneteau boxovat do bezpečí. Zboural při tom hlavičkujícího útočníka hostů. Leye bude v pořádku a bude pokračovat ve hře.

47

Domácí měli k dispozici ve druhém poločase rozehrávku. Ihned po ní se pokoušel poslat spoluhráče po levém kraji do útoku Bedia, ale jeho pas končí jen v zámezí.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:32.
Po vlažném začátku zápasu, kdy oba týmy v prvním třiceti minutách ani jednou neohrozily branku přišla první branka zápasu. Velmi užitečný byl Christ Bedia, který udržel balon proti dvěma hráčům a poté ho skvěle naservíroval na kopačku Hamdi Harbaouiho, který přešel do vápna a pohotově poslal míč do sítě. Hosté se již v první polovině nezmohli na vyrovnání a tak domácí vedou po první pětačtyřicetiminutovce o jednu branku.

45+1

První poločas skončil.

45

Penneteau musel ještě vyběhnout pro centr do vápna. Míč drží pevně na hrudi.

44

Minutu před pauzou už chtějí oba týmy jen dohrát poločas. Hosté kombinují na vlastní polovině a nepouštějí soupeře k míči.

43

Domácí první branka zápasu nažhavila, ale nyní Bedia neudržel míč proti dvěma soupeřům.

41

41. HARBAOUI - 1:0

41

Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
Po zásahu Babyho v pokutovém území se rozehrával rohový kop. Ten domácí s přehledem ubránili a ještě se mohli vydat do útoku. Bedia se na polovině poradil hned s dvojicí soupeřů, našel rozběhnutého HAMDI HARBAOUIHO, který si pohrál s obráncem a poté poslal míč do sítě.

40

Postupem času se dostává více do hry také Waregem. Jeho hráči jsou více u míče, ale domácí celek vyráží na nebezpečné brejky.

39

Bedia dostal míč ze obranu, byl však mimo střeleckou pozici a musel ještě hledat spoluhráče v pokutovém území. Jeho přízemní přihrávku si Bossut pohlídal.

37

První poločas pomalu ale jistě míří ke svému konci. Domácí si drží aktivitu na kopačkách, ale schází jim přesnost ve finální fázi.

36

Sammy Bossut musel poprvé zasahovat. Po přízemním centru se dostal do zakončení ve skluzu Hendricx. Míč však letěl jen do středu branky, kde byl hostující brankář připraven.

35

Hosté se usadili na několik desítek sekund na útočné polovině. Míč však získal Benavente, který upaloval kupředu. Nedošel však daleko. Míč mu hned na polovině trávníku nedovoleně sebral Marrone.

34

Domácí brankář chtěl rychle nastartovat Bediu, který čekal na polovině trávníku. Výkop gólmana však končí až u jeho kolegy na druhé straně.

33

V domácím vápně byla velká převaha obránců a ti si s centrem poradili. Následně si ještě stále centr z levého kraje Penneteau.

32

Marrone byl ve středu pole faulován a hosté tak mohou dostat míč až do pokutového území.

30

Stále čekáme na první střelu mezi tři tyče. Po dlouhé přihrávce přes celou šířku byl v dobrém postavení Kaya, ale zklamalo ho zpracování.

29

Dlouhý pas do domácího vápna poslal Baudry. Jeho pokus najít Layeho nevyšel. Míč končí daleko za brankovou lajnou a Penneteau může rozehrávat.

28

Cordaro se ve středu pole nezorientoval a přihrál přesně na kopačku domácího Marcqa. Ten ale situaci vůbec nevyužil. Jeho přihrávka jen také nepřesná.

27

Po dlouhé době se také hosté dostali až k pokutovému území. Vše ale nekompromisně vyřešil odkopem Dessoleil.

26

Vypadá to, že se domácí útočník rychle zapojí do hry. Ihned po příchodu lékařů se zvedá a bude s největší pravděpodobností v pořádku.

25

Christ Bedia zůstal ležet na trávníku a bude potřebovat ošetření.

24

Marcq skvěle uvolnil na pravé straně Bediu, ale ani on nedokázal projít do vápna. Míč se k němu ale ještě vrátil a tak domácí mohli pokračovat v akci. Nakonec střílel z nedobré pozici za vápnem Harbaoui vedle pravé tyče.

23

Domácí jsou zatím rozhodně aktivnějším týmem, ale nedaří se jim přejít až do finální fáze. Všechny akce zatím končí před vápnem.

22

Nadějné akce domácího týmu po levém kraji končí jak jinak než nepřesností. Benavente hledal rozběhnutého Bediu, ale míč mu poslal daleko od nohy.

21

Když už se Christ Bedia prodral až do šestnáctky, tak mu míč v nejnevhodnější moment uskočil od kopačky a poté střela domácího útočníka končí vysoko nad brankou.

20

Ani dvacet minut nestačilo týmům k jediné střele na branku. Boj se odehrává především ve středu pole s velkým množstvím nepřesností.

19

Benavente zkoušel vysunout spoluhráče na pravé straně, ale nebyl dostatečně přesný. Jeho pas si v klidu zpracoval Severin.

18

Harbaoui tlačil na soupeře u rohového praporku až ho donutil k přihrávce naslepo. K balonu se dostal volný Bedia, ale jeho postup do pokutového území je zastaven čistým zákrokem.

17

Nyní se do hry připletl také hlavní rozhodčí, který zastavil prudkou přihrávku domácí Babyho. Následně se k míči dostávají hosté.

16

Po nepřesné přihrávce Leragera se mohli domácí vydat do rychlého protiútoku, ale vše zazdil na polovině trávníku Harbaoui, který nechal míč za sebou.

15

Martos musel odehrát míč jen do zámezí před dotírajícím Layem. Hosté tak mohou pokračovat v tlaku na polovinu soupeře.

14

Bedia dostal dobrou přihrávku za obranu, ale Baudry se stačil otočit a přesný pas zpacifikoval.

13

Stergos Marinos se ocitl po tvrdém souboji na zemi, ale ani nyní hlavní rozhodčí nepíská faul.

11

Christ Bedia je zatím nejaktivnějším hráčem domácího celku. Opět si výborně zpracoval míč, ale následně ho už nepředal spoluhráči v pokutovém území.

10

První desetiminutovka nenabídla žádnou šanci. Žádnou šanci, ale také ani jednu střelu na branku. Nyní mohli hosté rozehrát volný přímý kop, ale Marrone z třiceti metrů vystrašil jen diváky za brankou.

9

Dlouhý balon na rozběhnutého Meiteho sbírá domácí obránce. Rychle ale ztrácí míč a hosté měli ještě jednu šanci dostat míč do vápna. Ta však končí znovu nepřesnou kombinací.

8

Při hlavičkovém souboji dostal Marinos kolenem do zad a to už hlavní rozhodčí píská. Domácí mají k dispozici rozehrávku z klidové pozice.

7

Znovu Bedia skončil na trávníku. A ani nyní se nepíská. Domácí útočník se musí rychle zvednou ze země a vrátit se do obrany.

6

Cordaro vybojoval míč u středové lajny. Následně poslal míč na pravou stranu, kde měl trochu prostoru Meite. Jeho snažení ale končí velmi nepřesnou narážečkou s Leragerem.

5

Bedia se už už chystal projít kolem dvou obránců do pokutového území, ale po lehkém kontaktu padá k zemi. Rozhodčí pouští zákrok.

4

Také Waregem se poprvé vydal na útočnou polovinu. Na levé straně měl místo k centru Laye, ale byl velmi nepřesný a u míče jsou znovu domácí.

3

Po několika nepřesných přihrávkách ve středu pole se dostal k míči domácí Baby. Jeho průniková přihrávka na unikajícího Bediu končí jen u obránců.

2

Hosté rozehráli první polovinu zápasu ze středového kruhu. Domácí se ale vydali rychle k napadání a skvělou prací vybojovali míč.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí již přivádí na hrací plochu obě úvodní jedenáctky. Zápas čtyřiadvacátého kola může za několik málo okamžiků začít.
Úvodní sestavy:

Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos, Martos, Dessoleil, Willems – Marcq, Baby, Benavente – Hendrickx, Harbaoui, Bedia
Náhradníci: Mandanda – Boulenger, Tainmont, Diandy, Mata, Remacle, Fall

SV Zulte-Waregem: Bossut – De Fauw, Hamalainen, Baudry, Severin – Kaya, Cordaro, Marrone – Meite, Lerager, Laye
Náhradníci: Steppe – Bala, Dalsgaard, Madu, Gueye, Lepoint, Coopman

Rozhodčí: Smet – Gilon, Vandecauter (všichni Belgie).
Posledních pět vzájemných zápasů

01.10. 2016 Waregem – Charleroi 1:1
06.02. 2016 Waregem – Charleroi 2:3
03.10. 2015 Charleroi – Waregem 3:0
26.12. 2014 Waregem – Charleroi 1:3
19.09. 2014 Charleroi – Waregem 2:1
SV Zulte-Waregem

Waregem je na tom v tabulce ještě lépe než dnešní soupeř. Jen tři body dělí Waregem od úplného čela. Charleroi se v prosinci bodově nedařilo, to Waregem je úplný opak. Tým trenéra Duryho prohrál naposledy na konci listopadu na půdě Standardu Lutych. V novém roce se hned dvakrát podařilo vybojovat tři body. V Kortrijku rozhodla penalta, která deset minut před koncem strhla vedení na stranu Waregemu. Domácí zápas proti Mouscronu rozhodl jedinou brankou hned po poločase Leye.
Sporting Charleroi

Charleroi se po dvaadvaceti odehraných zápasech drží na pátém místě. Místě, které zaručuje postup do skupiny o belgický titul. V prosinci loňského roku se ale Charleroi příliš nevedlo. Ze šesti zápasů vybojovali hráči jen pět bodů. Do nového roku se zapsali poprvé další prohrou a to na půdě Gentu. V posledním kole se ale už podařilo pátému týmu získat tři body. Proti týmu Davida Rozehnala, Oostende, se prosadil Harbaoui a Benavente již v prvním poločase a poté již Charleroi udrželo vítězství.
Krásný páteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Belgická nejvyšší soutěž pokračuje čtyřiadvacátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Charleroi, které přivádí před domácím publikem Waregem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Sporting Charleroi – SV Zulte-Waregem

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 41. Harbaoui, 87. Remacle – 71. Gueye

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:14.

Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos, Martos, Dessoleil, Willems – Marcq, Baby (84. Lepoint), Benavente (79. Bemacle) – Hendrickx, Harbaoui, Bedia (90. Diandy)
Náhradníci: Mandanda – Boulenger, Tainmont, Diandy, Mata, Remacle, Fall

SV Zulte-Waregem: Bossut – De Fauw, Hamalainen, Baudry, Severin – Kaya (85. Madu), Cordaro (64. Gueye), Marrone (63. Lepoint) – Meite, Lerager, Laye
Náhradníci: Steppe – Bala, Dalsgaard, Madu, Gueye, Lepoint, Coopman

Rozhodčí: Smet – Gilon, Vandecauter (všichni Belgie)