Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Liverpool FC – Swansea City

2:3

konec (0:0)

21.01.2017, 13:30 • Anfield Road, Liverpool • 22. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.26 6.4 11.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Pro tentokrát se s vámi loučím, ale ještě před tím si vás dovolím pozvat k dalším zápasům anglické Premier League, které na onlajnech startují už v šestnáct hodin. Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne, napočtenou. (15:42:14)
Sledovali jsme utkání dvou rozdílných poločasů. V tom první jsme se branky nedočkali, ale druhý byl už strhující a nabídl nám pět gólů. Liverpool byl častěji u balonu a vytvořil si hned několik šancí. Jenže dokázal proměnit jen dvě, což pro dnešek na body nestačilo. Naopak Swansea směřovala tři pokusy mezi tyče a všechny skončily gólem. To je úctyhodná statistika pro The Jacks. Hostující tým alespoň do podvečerních hodin opustil sestupové pozice a patří mu sedmnáctá příčka. Tento výsledek je pro všechny obrovským překvapením a ukazuje na to, jak je fotbal nevyzpytatelnou hrou.

90+6

Konec zápasu.

90+6

The Reds už na nic nečeká a posílá další dlouhý míč do šestnáctky soupeře. Jenže v té kraluje Łukasz Fabiański, jenž si pro balon vyběhl a zdá se, že se již nic nestane a Swansea si z Liverpoolu odveze cenné tři body.

90+5

Domácí tým kombinoval na vlastní polovině a z tribun se ozýval pískot. Dlouhý pas mířil na Daniela Sturridgee, jenž prodlužoval hru do vápna. Jenže obrana Swansea míč získala a odkopává jej.

90+4

Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Leroy Fer, přichází Jay Fulton.
Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Georginio Wijnaldum, přichází Joël Matip.

90+3

Jeden z hostujících hráčů zůstal sedět na zeleném pažitu a ukazuje, že potřebuje vystřídat. Leroy Fer je zraněným hráčem, jenž již kulhá za postranní čáru.

90+2

Swansea se snažila uhrát pár minut na polovině soupeře. Jenže Borja Bastón trefil Ragnara Klavana do obličeje. k míči se vrací The Reds, které chce získat bod.

90

K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát pět minut nad rámec normální hrací doby. To je pro domácí tým stále dost času na to, aby alespoň dokázal vyrovnat.

89

Žlutou kartu dostává Leroy Fer (Swansea City), jenž nafilmoval pád a je dalším potrestaným hráčem. Hlavní sudí celou situaci dobře viděl a nenechal se opít rohlíkem.

88

K přímému kopu se postavil Gylfi Sigurdsson, jehož rána měla mířit k pravé tyči, ale branku minula asi o dva metry. Do dalšího útoku se žene Liverpool, jemuž už moc času nezbývá.

87

Swansea odjede z Liverpoolu s bodovým ziskem, ale musí bojovat ještě o plný počet bodů. Hostující tým se dostal na polovinu soupeře, kde vybojoval standardní situaci.

86

86. Adam Lallana se mohl stát hrdinou a vyrovnat stav utkání

86

Swansea stále vede, což je po další akci domácího celku neskutečné! Adam Lallana se s míčem dostal do vápna, kde obloučkem trefil břevno. Balon se odrazil k Divocku Origimu, jenž našel opět Lallanu, jehož další zakončení hlavou zamířilo nad horní tyč. The Reds utahuje smyčku a snaží se alespoň o vyrovnání.

85

Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Fernando Llorente, přichází Borja Bastón.

84

Hostující trenér chystá další střídání, ale vraťme se na zelený pažit, kde kombinuje Liverpool. The Reds ice vystřelilo, ale pokus zamířil do bránícího hráče a následně si faul vynutil Gylfi Sigurdsson.

83

Tlak Liverpoolu trochu opadá, jelikož u balonu jsou hostující hráči. The Jacks kombinují na polovině soupeře, ale nepřesná přihrávka jim celé snažení zastavila.

81

Dejan Lovren neměl komu přihrát, a tak se držel pravidla, když nevíš, co s míčem, tak vystřel. Zakončení mířilo pod horní tyč, ale Łukasz Fabiański si do statistik připisuje další výborný zákrok.

80

Blížíme se do poslední desetiminutovky normální hrací doby. U balonu jsou hostující hráči, kteří kombinují před pokutovým územím favorita tohoto zápasu.

79

Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Martin Olsson, přichází Ángel Rangel.

78

Martin Olsson hraje skvělé utkání a plní si k defenzivním povinnostem také ty ofenzivní. Hostující krajní záložník hledal v pokutovém území Fernanda Llorenteho, jenž míč tentokrát nezpracoval.

77

Už to vypadalo, že z rohového kopu Liverpoolu nic nebude. Ovšem míč se odrazil k Divocku Origimu, jenž z otočky trefil prostor, v němž operoval Łukasz Fabiański. Polský brankář drží po skvělém zákroku nohou svůj tým ve vedení.

74

74. Gylfi SIGURDSSON - 2:3

74

Swansea právě vstřelila branku!
To snad ani není možný! Vypadá to, jakoby se hrálo bez obran a Swansea se opět ujíma vedení. Thomas Carroll se hnal do pokutového území, kde se míč odrazil od bránícího hráče před GYLFIA SIGURDSSONA. Islandský ofenzivní hráč zachoval pevné nervy a poslal balon do zadní části branky.

74

Další rohový kop se snažil prodloužit James Milner, ale míč trefil soupeře. Domácí tým pokračoval v útoku, ale celou akci dokázal zlikvidovat polský brankář.

72

Liverpool hraje od své první branky fantasticky a ještě klidně může vyhrát. Tlak The Reds je opravdu ohromný a Swansea bude ještě rádo, pokud si odveze alespoň bod.

71

Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Emre Can, přichází Divock Origi.

69

69. Roberto FIRMINO - 2:2

69

Liverpool právě vstřelil branku!
Strhující podívaná pokračuje a je opět vyrovnáno! Dlouhý pas si zpracoval Georginio Wijnaldum, jehož centr zamířil na ROBERTA FIRMINA. Ten předvedl fantastické zpracování na prsa a střelou z voleje nedal Łukaszi Fabiańskému nejmenší šanci.

68

Adam Lallana si převzal na levé straně šestnáctky balon a pokusil se odcentroval. Míč trefil před ním bránícího hráče a uvidíme další rohový kop. Během jeho zahrávaní se do hry připravuje Divock Origi.

67

O další nůžky se chtěl v domácím dresu pokusit Emre Can. Jenže jeho noha trefila pouze soupeře místo míče, a tak je odpískán útočný faul. Swansea brání hubené vedení zuby nehty.

66

V posledních minutách hra nabrala strhující tempo a přelévá se ze strany na stranu. Hostující tým vybojoval rohový kop a opět mohl zahrozit. Na centr od praporku si na přední tyči naskočil Alfie Mawson, ale jeho hlavička minula zadní tyč asi o metr.

65

Individuální akcí se středem hřiště do vápna pokusil dostal Adam Lallana. Ovšem na hranici pokutového území ho zastavila hned trojice bránících hráčů.

64

Útok Swansea překazil skluzem až James Milner, jenž přihrál na svého brankáře. Liverpool se žene do dalšího útoku, ale hned za půlící čárou hru zpomaluje přihrávkou na stopery.

63

Další kombinace The Reds skončila centrem z pravé strany hrací plochy. Odkud odcentroval Nathaniel Clyne někam k penaltovému puntíku, kde do hry zasáhl bránící hráč.

62

Po třech brankách nás čeká napínavá půl hodinka hry. Liverpool je stále u balonu a hledá recept na obranu soupeře. Ovšem The Jacks se opět nastěhovalo před vlastní šestnáctku.

61

Na hrací ploše se strhla debata a zatím se stále nepokračuje. Domácí hráči nesouhlasí s rozhodnutím sudího, jenž s nimi odmítá diskutovat. Fernando Llorente byl již ošetřen a po svých míří za postranní čáru.

60

Swansea se zmocnila míče, ale opět se daleko nedostala. Liverpool rychle vybojoval míč a kombinuje u půlící čáry. Do kombinace zasáhl autor obou branek hostujícího celku, jenž si vynutil faul.

58

Liverpool je kontaktní brankou nabuzený a je ho najednou plné hřiště. Fanoušci se dostali do varu a ženou svůj tým za vyrovnáním. Zpoza vápna se napřáhl Jordan Henderson, jehož pokus zkrotil Łukasz Fabiański.

57

Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Daniel Sturridge.

55

55. Roberto FIRMINO - 1:2

55

Liverpool právě vstřelil branku!
Anfield Road se mění ve střelnici a fanoušci domácího celku se dostávají do varu. Liverpool přenesl hru na levou stranu, kde se míče zmocnil James Milner. Jeho centr byl přesný a našel hlavu ROBERTA FIRMINA. Vedení Swansea je v krátkém sledu opět jednobrankové.

52

52. Fernando LLORENTE - 0:2

52

Swansea právě vstřelila branku!
The Jacks využívají i další šanci a dostávají se do dvoubrankového vedení. Welšský tým táhl útok po levé straně a na centr si v šestnáctce naskočil FERNANDO LLORENTE. Hostující útočník hlavou poslal míč přesně k levé tyči a běží se podruhé radovat s vlastními fanoušky v rohu stadionu.

52

Rychlý protiútok domácího celku roztáhl na levou stranu šestnáctky Georginio Wijnaldum. Do tohoto prostoru si nabíhal Philippe Coutinho, jehož přihrávka do druhé vlny našla jen bránícího hráče.

50

Liverpool se přestěhoval na polovinu soupeře, kde kombinuje. Ovšem obrana hostujícího celku je pevná a s přihrávkami se zatím skvěle přesouvá. The Reds zatím schází moment překvapení.

48

48. Fernando LLORENTE - 0:1

48

Swansea právě vstřelila branku!
Tak to je pro favorita utkání obrovský šok a Liverpool bude mít plné nohy práce s otočením zápasu. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Federico Fernández, jehož zakončení zastavil Wayne Routledge. Balon jako první našel FERNANDO LLORENTE, jehož pokus skončil zblízka za brankovou čárou. Swansea dlouho čekala na svou šanci, ale nakonec se dočkala a překvapivě vede.

47

Swansea poslala centr do vápna z pravé strany, míč se dostal až k Dejanu Lovrenovi, jenž jej poslal na rohový kop. Uvidíme, jak s celou akcí naloží hosté.

47

Při pohledu na zelený pažit zjistíme, že oba celky pokračují v základních sestavách. Ovšem na střídačce domácího celku se pomalu dal do pohybu Daniel Sturridge, tak uvidíme, kdy tato raketa přijde do hry.

46

Hlavní rozhodčí dnešního utkání pan Friend dal pokyn k zahájení druhého poločasu. Friend zatím prožívá klidné utkání, do kterého nemusel moc zasahovat. K výkopu se postavili hosté, ale o balon velmi rychle přišli.

46

Začal druhý poločas.
V první pětačtyřicetiminutovce jsme se vytoužené branky nedočkali. Liverpool byl aktivnějším týmem, jenž měl míč častěji na kopačkách. Ovšem střed hrací plochy hostující tým výborně zahušťuje, a tak The Reds musí vymýšlet pasy do vápna. Asi největší šanci favorita utkání spálil Adam Lallana, jehož nůžky šly pouze nad branku. Na Swansea je vidět, že i přijela pro bod a pozorně brání v deseti lidech. Ovšem také hostující celek si vytvořil jednu obrovskou šanci. Do vápna se dostal Thomas Carroll, ale jeho zakončení na tyč vytěsnil Simon Mignolet. Uvidíme, co nám hráči předvedou v další části hry.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát pouhá minutka nad rámec normální hrací doby. Konec prvního poločasu zakončí s míčem na kopačkách Liverpool, ale žádná velká šance nás asi už nečeká.

45

Liverpool hledá cestu ke vstřelení branky dlouhými pasy, jelikož střed hrací plochy je zahuštěn. Do pokutového území si naběhl Philippe Coutinho, ale také jemu k zasažení balonu chybělo několik centimetrů.

44

Další akce hostujícího celku vypadala celkem zajímavě, ale přihrávku za obránce dostal Wayne Routledge. Pomezní rozhodčí správně viděl ofsajd, a tak mu praporek vlál ve větru.

42

Hostující hráči brání v deseti lidech a střed hrací plochy je pořádně zahuštěný. K dalšímu centru z pravé strany se dostal Nathaniel Clyne, ale i tentokrát si Swansea poradila.

41

Z levé strany se k centru dostal aktivní Adam Lallana, jenž hledal na zadní tyči Roberta Firmina. Domácí hráč si na balon vyskočil, ale stále mu scházelo ještě pár centimetrů k jeho zasažení.

41

Łukasz Fabiański již poslal míč do hry, ale hráči v bílém jej dlouho neudrželi a museli se opět vrátit za míč. Liverpool opět kombinuje a hledá další cestičku do šestnáctky.

39

Na pravé straně se soupeře snažil "utančit" Roberto Firmino, jemuž se podařilo odcentrovat. Jenže Swansea další akci domácího celku zvládla. Liverpool se sice dostalo k zakončení, ale to za moc nestálo.

38

Hráči v červených dresech se velmi rychle dostali na polovinu soupeře, kde předvádějí další trpělivou kombinační hru. Té zatím schází moment překvapení a uvidíme, zda se v prvním poločase dočkáme nějaké branky.

37

Swansea rozehrála standardní situaci centrem na zadní tyč, kde byli hned dva hostující hráči. Ovšem balon byl o trochu delší než by si The Jacks přálo.

36

Žlutou kartu dostává Ragnar Klavan (Liverpool FC), jenž postavil soupeři do cesty hokejový strom. Martin Olsson se prezentoval individuální akcí a z minima vytěžil pro tento okamžik maximum.

35

Domácí celek hraje opravdu trpělivě a o pas do vápna si pohybem řekl Adam Lallana. Jenže ještě před ním zasáhl Łukasz Fabiański, který výborně vyběhl.

33

Hostující obrana předvedla chybnou rozehrávku a míč rychle zamířil dopředu. Na hranici vápna se pokoušel uvolnit Roberto Firmino, ovšem do jeho pokusu skočil bránící hráč, jenž zastavil nebezpečnou situaci.

32

Swansea odevzdala míč soupeři, který jej rychle vrátil na kopačky soupeře. Do rozehrávky se musel zapojit také Łukasz Fabiański, ale hosté si v posledních minutách koledují.

31

Těžký balon dostal za půlící čáru Wayne Routledge, jenž nezvládl zpracování a míč mu uskočil k soupeři. Sledujeme tedy další postupný útok Liverpoolu , jenž využívá celou šířku zeleného pažitu.

30

V pokutovém území upadl Philippe Coutinho, jenž se snažil zapřít se o soupeře, který mu utekl. Fanoušci se snažili vynutit svému celku penaltu, ale tlak na hlavního sudího nezapůsobil. Pan Friend si počínal v tomto okamžiku zkušeně a správně rozhodl.

29

Swansea nám předvedla parádní kombinaci, ovšem pouze na vlastní polovině hrací plochy. James Milner a Jordan Henderson se snažili vybojovat míč, ale tentokrát se jim to nepovedlo.

28

Další centr letěl do pokutového území hostujícího celku z levé strany. Ovšem tentokrát neměl správné parametry a skončil až v zámezí. Od branky bude rozehrávat Łukasz Fabiański a jeho tým se bude moci znovu uklidnit a zformovat.

27

V souboji jeden na jednoho si drze počínal Georginio Wijnaldum. Ovšem domácí hráč si na hranici vápna neporadil se soupeřem. Jenže The Jacks opět balon odevzdalo Liverpoolu.

25

Do další akce se hnal Philippe Coutinho, jenž si celé naběhnutí špatně načasovat a byl mu odpískán ofsajd. Swansea bude moci uklidnit hru a kombinovat před brankou soupeře.

24

O balon si výborným pohybem na levé straně řekl James Milner, jenž na nic nečekal a vyslal do šestnáctky přízemní centr. Přihrávka domácího krajního obránce byla zastavena hned na první tyči.

23

Swansea neudrží balon na kopačkách příliš dlouhou, a tak se bude muset opět bránit tlaku The Reds. Liverpool hraje trpělivě a čeká na další velkou šanci.

22

Kombinační hra Liverpoolu trvala něco málo přes minutu až přišel pas na hranici pokutového území. Philippe Coutinho si nepokryl balon a nechal se ve vzduchu předskočit bránícím hráčem.

20

Hostující tým kopal rohový kop, jenže z něho nedokázal nic vytěžit. Ba naopak se hráči v bílých dresech musejí přesunout před vlastní branku, kde kombinuje The Reds.

19

19. Akce Thomase Carrolla skončila na tyči

19

Po delší době se připomíná hostující tým, ale individuální akce Martina Olssona byla zastavená. Ovšem Swansea zůstala u míče a připisuje si první obrovskou šanci. Z levé strany se do vápna dostal Thomas Carroll, jehož pokus vyrazil na vnější stranu tyče Simon Mignolet.

17

17. Nůžky Adama Lallany skončily jen nad brankou

17

Další rychlý útok táhl Liverpool po pravé straně, odkud Roberto Firmino centroval před branku. V tomto prostoru se ocitl osamocený Adam Lallana, jenž vystřihl parádní nůžky. Ovšem jeho zakončení mířilo asi metr nad horní tyč. To byla opravdu pohledná akce, která fanoušky zvedla ze sedadel.

16

Pěkná akce domácího celku skončila nepřesným centrem. Philippe Coutinho posunul hru do strany, kde byl rozběhnutý Adam Lallana. Jenže z jeho kopačky mířil balon pouze nad branku Łukasze Fabiańskiho.

15

Hráči v červených dresech se po standardní situaci k zakončení nedostali. Centr od rohového praporku mířil na malé vápno, ale v tomto prostoru kralují hráči welšského celku.

14

Akce domácího celku jsou taženy po pravé straně a k centru se odhodlal Roberto Firmino. Míč z jeho kopačky mířil na přední tyč, kde soupeře předskočil Federico Fernández. Uvidíme první rohový kop v podání The Reds.

13

Na hostujícím celku je vidět, že si na Anfield Road přijel pro bod. Ono se není ani, co divit, protože Swansea je poslední a bod by byl pro ní zlatý.

12

The Jacks toho moc nevymysleli a vysoký balon našel ve vzduchu Simon Mignolet. Hra se otáčí před druhou z branek, kde akce Liverpoolu byla přerušená na pravé straně.

11

Po kombinační hře mířil balon na útočníka Swansea. Ovšem Fernando Llorente se nechal předskočit, a tak bude muset hostující tým přijít s další akcí.

10

Snad poprvé se vydal welšský tým před branku soupeře, kde vybojoval pouze autové vhazování. Míč do hry pošle Kyle Naughton, ale hostům schází moment překvapení.

9

Jordan Henderson předvádí, že je mozkem hry domácího celku. Kapitán Liverpoolu poslal další nadýchaný centr do vápna, kde si na něj naskočil Emre Can. Ovšem domácí hráč byl v záklonu, a tak jeho hlavička šla vysoko nad bránu.

7

Liverpool opět kombinuje na polovině soupeře, ale centr z pravé strany odvrátila obrana. Jenže k míči se The Reds rychle vrátilo a hledá další cestičku do šestnáctky hostujícího celku.

5

Welšský tým balon dlouho neudržel a vrátil jej na kopačky domácího celku. Jenže ani domácí tentokrát nebyli přesní, a tak se do hry zapojí i Łukasz Fabiański.

4

Sledujeme další kombinaci domácího celku, ale tentokrát celou akci obraným zákrokem zastavil Leroy Fer. Hostující záložník si následně dal před balon tělo a vynutil si faul.

3

Od úvodních vteřin hraje Liverpool na polovině soupeře a je blízko pokutového území. Nadýchaný centr na zadní tyč zkoušel Jordan Henderson, ale jeho pas byl o pár centimetrů další než by The Reds potřebovalo.

2

Liverpool k dnešnímu duelu nastoupil v tradičních červených dresech, naopak The Jacks nastupuji v bílé sadě. Po kombinaci ve středu hrací plochy byla k vidění nepřesná přihrávka domácího hráče, ale ani Swansea neudržela balon dlouho.

1

Hlavní rozhodčí dnešního utkání pan Friend poprvé foukl do píšťalky, čímž zahájil první poločas. K úvodnímu výkopu se postavil domácí hráč, a tak sledujeme kombinaci The Reds.

1

Utkání právě začalo.
Jaku už tradičně před výkopem vytáhli fanoušci domácího celku šály a stadionem se nesou tóny hymny klubu. You'll never walk alone je totiž nedílnou součástí slavného klubu.
Oba celky přicházejí na zelený pažit, kde proběhne tradiční podání rukou a následně všechno bude směřovat k úvodnímu výkopu dnešního popoledního duelu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Wijnaldum, Henderson (C), Can – Firmino, Coutinho, Lallana.
Náhradníci: Karius – Sturridge, A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Matip, Woodburn.

Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, M. Olsson – Fer, T. Carroll, Cork (C) – Routledge, F. Llorente, G. Sigurdsson.
Náhradníci: Nordfeldt – Amat, Bastón, Dyer, Rangel, Fulton, McBurnie.

Rozhodčí: Friend – Cann, Scholes.
Ještě jednou vás vítám u dvaadvacátého kola anglické nejvyšší soutěže. Duel nám začne zhruba za hodinku a čtvrt. Za několik desítek minut budou známy sestavy obou soupeřů, které si následně představíme.
Dle úvodního představení je jasné, že obrovským favoritem je Liverpool, jenž bojuje o titul. Ovšem ani Swansea nedá svoji kůži lacino, protože k záchraně v Premier League potřebuje nutně bodovat. Úvodní hvizd je naplánován již na 13 hodin 30 minut. K našemu podrobnému přenosu vás srdečně zve Michal Luxa a doufáme, že se budete dobře bavit.
Vzájemná utkání

1.10.2016 Swansea – Liverpool 1:2
1.5.2016 Swansea – Liverpool 3:1
29.11.2015 Liverpool – Swansea 1:0
16.3.2015 Swansea – Liverpool 0:1
29.12.2014 Liverpool – Swansea 4:1
Swansea City

Swansea se v letošním ročníku zatím vůbec nedaří. Vždyť hostující tým se po utkáním s Arsenalem propadl na poslední příčku, když získal patnáct bodů. V posledních pěti zápasech odcházelo City čtyřikrát poražené a do tabulky si připsalo pouhé tři body. Hostujícímu celku vůbec nevychází hra do obrany, jelikož inkasoval devětačtyřicet branek. Žádný z týmů z Premier League neinkasoval více nežli Swansea. Nejlépe střílejícími hráči jsou Leroy Fer a Fernando Llorente. Oba borci dostali míč za brankovou čáru šestkrát.

Na listině zraněných jsou zapsáni dva borci. Jeffersona Montera trápí poraněné stehno a Neil Taylor laboruje s poraněním hlavy. Do duelu by se po zranění mohl vrátit Modou Barrow, ale vše závisí na rozhodnutí lékařů.

Poslední tři zápasy Swansea v Premier League

Swansea – Arsenal 0:4
Crystal Palace – Swansea 1:2
Swansea – Bournemouth 0:3
Liverpool FC

Domácí tým se vyhřívá na třetím místě Premier League, když získal pětačtyřicet bodů. Tým z Anfield Road ztrácí na první Chelsea sedm bodů. V posledních pěti zápasech Liverpool vždy bodoval, když třikrát vyhrál a dvakrát remizoval. Domácí celek hraje ofenzivní fotbal, což potvrzuje pohled na skóre. Liverpool nasázel soupeřům devětačtyřicet branek, což je nejvíce v celé soutěži. Nejlepším střelcem týmu je Sadio Mane, jenž vstřelil devět gólů. Ovšem ten do utkání nezasáhne, jelikož je na srazu s reprezentací Senegalu.

Mimo afrického hráče se do utkání zcela jistě nepodívá Danny Ings, který bojuje s poraněným kolenem. Otázník visí nad trojicí Nathaniel Clyne – Marko Grujič – Joel Matip. Ti by se do duelu mohli podívat po zranění.

Poslední tři zápasy Liverpoolu v Premier League

Man. United – Liverpool 1:1
Sunderland – Liverpool 2:2
Liverpool – Man. City 1:0
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

Liverpool FC – Swansea City

2:3

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 55. Firmino (Milner), 69. Firmino (Wijnaldum) – 48. F. Llorente (Routledge), 52. F. Llorente (T. Carroll), 74. G. Sigurdsson

Karty:   36. Klavan (LIV) – 89. Fer (SWN)

Držení míče: 74 % : 26 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:7.

Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Wijnaldum (90+4. Matip), Henderson (C), Can (71. Origi) – Firmino, Coutinho (57. Sturridge), Lallana.
Náhradníci: Karius – Sturridge, A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Matip, Woodburn.

Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, M. Olsson (79. Rangel) – Fer (90+4. Fulton), T. Carroll, Cork (C) – Routledge, F. Llorente (85. Bastón), G. Sigurdsson.
Náhradníci: Nordfeldt – Amat, Bastón, Dyer, Rangel, Fulton, McBurnie.

Rozhodčí: Friend – Cann, Scholes