Menu

Hokej

NHL

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes

4:1

konec (2:1, 2:0, 0:0)

18.01.2017, 01:05 • Nationwide Arena, Columbus • Vojtěch Balon (@VojtaBalon)

Tipsport: 2.1 3.83 3.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z mé strany vše, příště na počtenou! (03:38:18)
ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

Lukáš Sedlák (CBJ) 1+0, +0, 2 střely, čas na ledě 10:56
TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

1. Brandon Dubinsky (CBJ) 2+0
2. Boone Jenner (CBJ) 1+0
3. Ryan Murray (CBJ) 0+2
Je hotovo! Čtyřzápasová vítězná šňůra Caroliny je u konce, o její ukončení se postarali hokejisté Columbusu, kteří se díky dalšímu dvoubodovému zisku vracejí do čela NHL! Skóre sice otevřel v 19. minutě Sebastian Aho, domácí ale dokázali v rozmezí několika sekund otočit stav zápasu ve svůj prospěch a Dubinsky se Sedlákem poté ve druhé třetině pojistili vedení Jackets. Závěrečná dvacetiminutovka už se především dohrávala. Příznivce Canes může těšit alespoň fakt, že po čtvrtém inkasovaném gólu nahradil Cama Warda debutující Alex Nedejlkovic, který ve zbytku utkání neinkasoval.

Konec zápasu.

59:33

Čtrnáct tisíc diváků na tribunách je na nohou, Columbuští už se nikam neženou a zápas dohrávají s pukem na hokejkách ve vlastním pásmu.

58:29

Aho v dobré pozici ještě vracel puk na Stempniaka, jehož pokus byl sražen do ochranné sítě, a tak se bude vhazovat před Bobrovským.

57:58

Joakim Nordström si proklestil cestu do útočného pásma, pak mu ale kotouč ujel z hokejky a Bobrovskij ho srazil do rohu kluziště, odkud Jackets rozehrávají další protiakci.

57:19

Kotouč opět letí směrem k Bobrovskému. Když už nic, Canes si dnes alespoň zvýší úspěšnost ubráněných oslabení.

56:32

Hosté se dvakrát po sobě dokázali osvobodit, Jackets jako by už nehráli naplno a brali závěr tohoto utkání v tréninkovém tempu.

55:45

Viktor Stålberg (CAR) vyfasoval dvě minuty za podražení, Jackets si zahrají ještě jednu přesilovou hru.

55:08

Na ledě se nic zajímavého neděje, a tak se pojďme ještě vrátit k debutu Alexe Nedeljkovice v NHL. Americký gólman si k němu nemohl "vybrat" lepší místo, právě ve státě Ohio, kde leží také Columbus, se totiž narodil.

Dnešní utkání sleduje 14724 diváků.

54:10

Columbuští hokejisté jsou jasně aktivnější navzdory třígólovému náskoku, nic nenasvědčuje tomu, že bychom se ještě měli dočkat nějakého dramatu. Závěr zápasu ale přijde na řadu až po další komerční přestávce.

53:24

Sedlák se dostal v předbrankovém prostoru k odraženému kotouči, který ale netrefil podle představ, a Raleighští se tak i tentokrát dokázali ubránit.

52:32

Po skvělém pasu Wennberga se ocitl ve stoprocentní šanci Nick Foligno, domácí kapitán ale z bezprostřední blízkosti nedokázal dostat puk do sítě a Saad poté napálil tyč!

51:58

Blue Jackets se usadili v rohu kluziště, kde se jim daří sbírat cenné vteřinky a unavovat soupeře. Jackets se pochopitelně nikam neženou.

51:11

Po dlouhé době sudí přerušili hru, následovat tak bude další komerční přestávka, po níž se bude vhazovat v útočném pásmu raleighského celku.

50:16

Staňte se fanoušky NHL.cz!

50:16

Nyní byl Alexander Wennberg o poznání blíže vstřelení dalšího gólu Jackets, švédský špílmachr Jackets ale z bezprostřední blízkosti nedokázal Nedejlkovice překonat!

49:38

Po nepovedené rozehrávce Caroliny se Brandon Saad ocitl v dobré palebné pozici, avšak promáchl a ani Wennberg se o chviličku později do zakončení nedostal.

48:55

Jaccob Slavin se pokusil trefit mezírku mezi Bobrovského betony, ruský reprezentant a jeden z nejlepších brankářů této sezóny NHL si ale dokázal poradit.

48:07

Lukáš Sedlák nedokázal udržet puk v rohu kluziště, následná rozehrávka Canes ale nebyla přesná a zamýšlený adresát Skinner se ke kotouči nedostal.

47:19

Canes se při přechodu přes útočnou modrou provinili postavením mimo hru, do Nationwide Areny se vrátíme po další komerční přestávce.

46:48

O chviličku později už se to Jackets podařilo a po nezištné a zcela nečekané přihrávce Wennberga se ke střele z levého kruhu dostal nehlídaný Sam Gagner, Nedejlkovic ale dokázal zasáhnout.

46:27

Alex Nedeljkovic zatím chytá leda lelky, domácím se nedaří kloudně rozehrát, natožpak se usadit v útočném pásmu.

45:40

Sedlák už je zpět na ledové ploše, nyní tak budeme svědky zhruba 100 sekund trvající přesilovky svěřenců Johna Tortorelly.

45:02

Canes v přesilovce chvilku hráli v šesti, a tak je jejich početní výhoda u konce, trest odpyká Jeff Skinner (CAR).

44:26

Svěřenci Johna Tortorelly se osvobodili a Atkinson navíc poté nasbíral další cenné vteřinky, Bobrovskij je v tomto oslabení zatím bez práce.

43:40

Lukáš Sedlák (CBJ) zatáhl za záchrannou brzdu a zahákoval za volným kotoučem se natahujícího Skinnera, Carolina si tak zahraje další přesilovku.

42:58

To se nyní nepodařilo ani Dereku Ryanovi, který si ve své bohaté kariéře zahrál i v Maďarsku i Švýcarsku, aby nakonec v necelých třiceti letech poprvé v kariéře okusil NHL.

42:12

Zkušený Jordan Staal se natlačil před Harringtona a dostal se ke střele z bezprostřední blízkosti, na Bobrovského ale nedokázal vyzrát!

41:35

Pobyt domácích hokejistů v útočném pásmu ještě pokračoval, k další střele už se ale Jackets nedostali a Hurricanes mohou uklidnit hru.

40:41

Alex Nedeljkovic se dostal do problémů, Boone Jenner ale nakonec nedokázal zakončit podle svých představ, a tak si hostující brankářm může oddechnout.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina nabídla poměrně vyrovnaný hokej, Jackets ale Carolině udělili lekci z produktivity a dostali se do tříbrankového trháku. Nejprve Brandon Dubinsky svým druhým gólem v zápase dokonale nachytal Warda, načež se trefil i český útočník Lukáš Sedlák, po jehož brance Cam Ward přepustil místo mezi třemi tyčemi debutantovi Alexovi Nedeljkovicovi. Ten zatím neinkasoval, změní se to ve třetí třetině? To začneme odhalovat ve 3:00.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:14

Tribunami to jen zahučelo, poněvadž Folignova střela proletěla těsně vedle a William Karlsson už se následně k dorážce nedostal.

38:45

Viktor Stålberg za soupeřovou svatyní přišel o kotouč, načež Jack Johnson okamžitě založil rychlou protiakci columbuské party.

37:58

Po trmě-vrmě před Nedejlkovicem se volného puku zmocnil Jenner a vypálil z otočky, jeho projektil ale nakonec těsně minul levou tyč!

37:17

Hartnellova prudká rozehrávka byla ztečována mimo hrací plochu, následovat tak bude vhazování ve středovém kruhu.

36:36

Okamžitě po svém návratu na led mohl Noah Hanifin snížit, tváří v tvář Bobrovskému se mu ale nepodařilo zakončit a Skinner poté orazítkoval tyč!

35:37

Wennberg vyhnal nepřesnou zadovkou Werenskiho z útočného pásma, oba týmy střídají a domácí zakládají další akci z vlastní třetiny.

34:57

Cam Atkinson z levého kruhu zamířil těsně vedle a Joakim Nordström poté vyhodil kotouč přes všechny čáry, Nedejlkovic si může na chvilku oddechnout.

34:34

Alex Nedeljkovic (CAR) si při svém debutu v NHL připíše do statistik menší trest za držení Foligna, který odpyká Noah Hanifin.

33:56

Po Wennbergově návratu na led se hra uklidnila, ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát a oba brankáři jsou prakticky bez práce.

33:05

Alex Nedejlkovic ještě stále čeká na pořádný zákrok, Columbus už ale hraje v plném počtu, a tak se americký mladík nejspíš brzy dočká.

32:18

Jack Johnson vyhodil kotouč až k Nedejlkovicovi, to už se Wennbergův trest začíná pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci.

31:34

Pesceho nebezpečné nahození od modré ještě tečoval Jeff Skinner, puk ale nakonec nedoletěl do prostoru mezi třemi tyčemi a Atkinson ho dostal do bezpečí.

30:59

Alexander Wennberg (CBJ) v rohu kluziště podržel Stempniaka a za svůj zákrok vyfasoval dvouminutový trest, Canes si poprvé zahrají v početní výhodě.

30:07

Victor Rask vybojoval buly v útočném pásmu, ke kterému ale dojde až po další komerční přestávce.

29:44

Nedejlkovic má dostatek času na protažení se, hra je nyní totiž velmi rozkouskovaná a plná nepřesností a nedorazů na obou stranách.

29:16

Svůj debut v NHL prožije Alex Nedeljkovic, který v carolinské svatyni po čtvrtém obdrženém gólu vystřídal Cama Warda!

29:16

29:16 Lukáš SEDLÁK - 4:1

29:16

Columbus právě vstřelil branku!
Domácí v polovině zápasu ještě zvýraznili svůj náskok! Čtvrtá lajna Jackets dobře zapracovala v útočném pásmu a Scott Hartnell parádním obloučkem uvolnil Gagnera, jehož střelu Ward vyrazil jen před sebe a pohotový LUKÁŠ SEDLÁK touš dorazil do sítě! Asistence: Sam Gagner a Scott Hartnell.

28:56

Werenskiho nahození od modré se pokusil před Wardem tečovat Lukáš Sedlák, což se ale českému útočníkovi nakonec nepodařilo a tribunami to jen zahučelo.

28:17

David Savard u hrazení čistým hitem srovnal se zemí Nordströma, nicméně domácím to k zisku kotouče stejně nepomohlo a Canes mají spoustu času na rozehrávku.

27:38

Brett Pesce se šikovně dostal až do zakončení, jeho střelu ale Bobrovskij dokázal polapit, a tak se bude vhazovat po jeho levé ruce.

26:54

Atkinson se uvolnil u pravého mantinelu a poté se pokusil najít za brankou volného Jennera, který ale v klíčový moment ztratil rovnováhu.

26:01

Hra byla nyní znovu přerušena a hlasatel v Nationwide Areně ohlásil další komerční přestávku.

25:34

Svěřenci Billa Peterse mohli snížit. Lee Stempniak zůstal trestuhodně neobsazen na pravém kruhu, Bobrovskij se ale skvěle přesunul a jeho ránu vyrazil!

24:41

Canes se nedokázali usadit v útočném pásmu a Matt Tennyson posléze jen tak tak udržel ve vlastní třetině puk na hokejce před dotírajícím Calvertem.

23:53

23:53 Brandon DUBINSKY - 3:1

23:53

Columbus právě vstřelil branku!
Tak jsem to zakřikl, Jackets vzápětí přidali další trefu! BRANDON DUBINSKY podobně jako před svým prvním dnešním gólem vjel do útočného pásma, tentokrát ale ještě udělal otočku, aby se zbavil svého strážce a poslal kotouč přesně pod břevno! Asistence: Boone Jenner.

23:37

Ve druhé třetině se zatím ani jeden tým nemůže dostat do tempa, ve kterém končila ta druhá.

22:50

Icing i na druhé straně, Nordströmova rozehrávka totiž byla značně nepřesná a hra se přesune před Cama Warda.

22:29

Bobrovskij neriskoval a Faulkův pokus od modré pro jistotu ukryl ve své výstroji, vhazovat se tak bude po jeho levici.

22:10

Rozehrávka Jackets skončila na zakázaném uvolnění, vhazovat se tak bude v útočném pásmu Hurricanes.

21:33

Anderson se k dorážce Calvertova nahození od mantinelu nedostal a ani z následného tlaku Jackets už další nebezpečí pro Warda nepramenilo.

20:47

Jeff Skinner unikl po levém křídle a dostal se až ke střele z ostrého úhlu, se kterou si však Sergej Bobrovskij dokázal poradit.

20:01

Začala druhá třetina.
Po dvaceti minutách hry jdou aktéři tohoto zápasu do šaten za stavu 2:1 pro Columbus. Všechny góly padly v divoké 19. minutě: Hurricanes se dostali do vedení zásluhou Aha, o 11 sekund později však vyrovnal Boone Jenner a Brandon Dubinsky o střídání později dokonal obrat. Co nabídne druhá třetina? To začneme zjišťovat ve 2:03.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:17

Poslední minuta první třetiny se už hlavně dohrává, ani jeden tým se nikam nežene – a není se čemu divit.

18:52

18:52 Brandon DUBINSKY - 2:1

18:52

Columbus právě vstřelil branku!
Tak to je neuvěřitelné, defenzíva Hurricanes znovu zaspala a domácí přidali další gól! BRANDON DUBINSKY zůstal na pravém křídle zcela neobsazený a jeho přesná střela z kruhu si našla cestu až do sítě! Asistence: Ryan Murray.

18:17

18:17 Boone JENNER - 1:1

18:17

Columbus právě vstřelil branku!
Jenže vedení Caroliny trvalo pouhých 11 sekund! BOONE JENNER se zmocnil volného kotouče u pravého hrazení, prokousal se až před Warda a svou forhendovou kličku dotáhl do úspěšného konce! Asistence: Cam Atkinson a Ryan Murray.

18:06

18:06 Sebastian AHO - 0:1

18:06

Carolina právě vstřelila branku!
Canes se v závěru první třetiny ujímají díky ryze finské kombinaci vedení! Po Stempniakově přihrávce zpoza branky našel Teuvo Teräväinen parádním křižným pasem volného SEBASTIANA AHA, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil! Asistence: Teuvo Teräväinen a Lee Stempniak.

17:40

Ze Slavinova průniku do útočného pásma nakonec žádné nebezpečí pro Columbus nepramenilo, to už do první sirény zbývá jen něco málo přes dvě minuty.

17:01

Lukáš Sedlák se po levé straně prokousal do útočného pásma a nakonec se mu podařilo vypálit, Ward ale jeho projektil srazil maskou do ochranné sítě.

16:33

Savardovo nahození od modré se neujalo, svěřenci Johna Tortorelly ale i nadále drží puk jistě na svých hokejkách.

15:57

Ward před napadajícími hráči Columbusu pro jistotu přerušil hru, do Nationwide Areny se vrátíme po komerční přestávce.

15:43

Calvertův pokus z otočky postrádal přesnost, načež se hosté na chviličku usadili v útočném pásmu, ale záhy o kotouč přišli.

15:15

Modrokabátníkům byla odpískána dvě zakázaná uvolnění v rozmezí několika sekund, Bobrovskij musí být permanentně na pozoru.

14:38

Teď se ovšem do solidní šance dostal Scott Hartnell, jehož střelu z pravého kruhu Ward jen tak tak vytěsnil!

13:57

Hra pokračuje téměř bez přerušení, oba týmy si především hlídají zadní vrátka a dávají si pozor na útočné výpady soupeře.

13:01

Savardovi se nepodařilo najít rozjetého Foligna, oba týmy nyní střídají a Noah Hanifin ve vlastním pásmu čeká na dostřídávající spoluhráče.

12:07

Nutno říct, že raleighský celek se brání opravdu znamenitě. Hosté znovu vyhodili puk do bezpečí, to už je navíc Nordströmův trest téměř u konce.

11:15

Canes se zatím skvěle brání a nyní se jim podařilo osvobodit se, domácí budou zakládat další akci až z vlastního pásma.

10:32

Columbuští si po komerční přestávce zahrají přesilovku, Joakim Nordström (CAR) vyfasoval dvě minuty za hákování.

09:18

Další icing v podání Blue Jackets znamená, že Sergej Bobrovskij bude muset být opět v pozoru.

08:26

Saad si bruslí zpracoval odraženou Folignovu přihrávku v ofsajdové pozici, a tak je hra znovu přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu.

07:44

Napadající Anderson vytlačil hosty až k Wardovi a následná rozehrávka svěřenců Billa Peterse k ničemu zajímavému nevedla, Canes byl odpískán ofsajd.

06:56

Canes se trpělivě prokousali do útočného pásma a vybojovali vhazování v soupeřově pásmu, Bobrovskij totiž pro jistotu přerušil hru.

06:07

Od modré to teď zkusil David Savard a Ward vůbec nic neviděl, nakonec si ale dokázal poradit s jeho střelou i následnou dorážkou Atkinsona. Následovat bude komerční přestávka.

05:19

Talentovaný Zach Werenski to zkusil z ostrého úhlu, ale nedokázal seřídit svá mířidla. O chvilku později ještě vypálil Hartnell, ale Ward si dokázal poradit.

04:36

Hra se po svižném začátku trochu uklidnila, ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát a hraje se prakticky bez přerušení.

03:41

Bobrovskij vypomohl s rozehrávkou Harringtonovi, nicméně tomu se nepodařilo dostat puk z vlastního pásma a ke střele se poté dostal Noah Hanifin, který ale na domácího gólmana nevyzrál.

02:53

Zach Werenski zkusil štěstí od modré, Ward byl ale připraven a bez sebemenších problémů přerušil hru.

02:20

Veterán Hartnell se ke střele nedostal a hosté poté dostali puk do bezpečí, oba týmy nyní mohou v klidu vystřídat.

01:49

Ryan Murray mohl otevřít skóre! Domácí zadák se vydal na útočný výlet a dostal se ke dvěma střelám z dobré pozice, Ward se ale nenechal napálit.

01:02

Ryan využil Jonesova nešťastného podklouznutí a z vrcholu kruhů vypálil, Sergej Bobrovskij ale bez potíží vytasil svůj beton.

00:27

Zakázané uvolnění i na druhé straně. U vyhozeného puku byl jako první Werenski, hra se tak přesune před Cama Warda.

00:07

Hra byla krátce po úvodním buly přerušena, Jackets se provinili zakázaným uvolněním a vhazovat se bude před Bobrovským.

00:01

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Harrington – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.

Carolina Hurricanes: C. Ward (Nedeljkovic) – Hainsey, Faulk (A), Slavin, Pesce, Hanifin, Tennyson – Skinner, V. Rask (A), D. Ryan – B. McGinn, J. Staal (A), E. Lindholm – Aho, Teräväinen, Stempniak – Nordström, McClement, Stålberg.

Rozhodčí: McCauley, Kozari – Mills, Barton.
CAROLINA HURRICANES

Také Canes oproti loňské sezóně udělali velký výkonnostní vzestup. Třetí nejmladší tým ligy (po Winnipegu a Buffalu) hlasitě klepe na brány play-off, na vyřazovací boje nyní ztrácí jediný bod a na Philadelphii má navíc tři zápasy k dobru. Svěřenci Billa Peterse předvádějí skvělé výkony především doma, dnes se ale na ledě columbuské Nationwide Areny pokusí urvat páté vítězství v řadě. Jak se Hurricanes už bez na farmu odveleného Andreje Nestrašila povede?

Nejproduktivnější hráči:
Jeff Skinner, 35 bodů (17+18)
Victor Rask, 32 bodů (13+19)
Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho, 23 bodů (10+13)

Československá stopa:
-
COLUMBUS BLUE JACKETS

Ještě loni by se jednalo o nepříliš atraktivní zápas do počtu, dnes ovšem měření sil mezi Columbusem a Carolinou slibuje skvělou podívanou. Šestnáctizápasová vítězná šňůra Jackets je sice u konce a od té doby svěřenci Johna Tortorelly poněkud těžko chytají dech, dnes by se ale do sestavy druhého celku Metropolitní divize měl vrátit hvězdný gólman Sergej Bobrovskij. Z víkendového floridského tripu si Columbus odvezl dva body z možných čtyř – Tampu porazil 3:1, na Floridu nestačil poměrem 3:4.

Nejproduktivnější hráči:
Cam Atkinson, 41 bodů (21+20)
Alexander Wennberg, 37 bodů (8+29)
Nick Foligno, 35 bodů (15+20)

Československá stopa:
Lukáš Sedlák, 10 bodů (4+6)
Hezké brzké ráno všem příznivcům dobrého hokeje. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z atraktivního duelu NHL, v němž Columbus Blue Jackets přivítají Carolinu Hurricanes. Začínáme v 1:00, tak si to nenechte ujít!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes

4:1

konec (2:1, 2:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 19. Jenner (Atkinson, R. Murray), 19. Dubinsky (R. Murray), 24. Dubinsky (Jenner), 30. Sedlák (Gagner, Hartnell) – 19. Aho (Teräväinen, Stempniak)

Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Harrington – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.

Carolina Hurricanes: C. Ward (30. Nedeljkovic) – Hainsey, Faulk (A), Slavin, Pesce, Hanifin, Tennyson – Skinner, V. Rask (A), D. Ryan – B. McGinn, J. Staal (A), E. Lindholm – Aho, Teräväinen, Stempniak – Nordström, McClement, Stålberg.

Rozhodčí: McCauley, Kozari – Mills, Barton

Diváci: 14724

Průběh zápasu
1. třetina
10:32 CAR 2 Nordström, hákování
18:06 CAR 0:1 Aho (Teräväinen, Stempniak)
18:17 CBJ 1:1 Jenner (Atkinson, R. Murray)
18:52 CBJ 2:1 Dubinsky (R. Murray)
Po 1. třetině
2. třetina
23:53 CBJ 3:1 Dubinsky (Jenner)
29:16 CBJ 4:1 Sedlák (Gagner, Hartnell)
29:16
30:59 CBJ 2 Wennberg, držení protihráče
34:34 CAR 2 Nedeljkovic, držení protihráče, odpyká Hanifin
Po 2. třetině
3. třetina
43:40 CBJ 2 Sedlák, hákování
45:02 CAR 2 Skinner, příliš mnoho hráčů
55:45 CAR 2 Stålberg, podražení
Konec