Menu

Fotbal

Španělský pohár

FC Barcelona – Hércules CF

7:0

konec (2:0)

21.12.2016, 22:00 • Camp Nou (Barcelona) • 4. kolo • Vít Muzikář

Tipsport: 1.03 16.5 30.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (00:11:37)
Barcelona bez větších problémů poráží Hercules v odvětě čtvrtého kola španělského poháru 7:0. Byl to zápas, který nabídl dominanci jednoho mužstva, Cillessen v brance domácího celku nepředvedl žádný těžší zákrok.

Z domácích zaujal například Denis Suaréz, ačkoliv se dnes gólově neprosadil. Své si odvedl i Rafinha. Svěřenci Luise Enriqueho se fotbalem postupem času už pouze bavili a zahrají si osmifinále španělského poháru.

O to se dnes hattrickem zasloužil třeba i Turek Arda Turan. Barca předvedla fotbal, na který se dalo dívat. Do první branky Digneho se celkem trápila, ale poté, co se prosadil Francouz v barvách domácího týmu a následně ještě před poločasem Rakitič, tak bylo hotovo.

90+2

Konec zápasu.

89

89. Arda Turan (BAR) - 7:0

89

Barcelona právě vstřelila branku!
Tohle je debakl! Nejprve Paco Alcacér pálil k levé tyči, Iván Buigues předvedl výborný zákrok. Domácí mužstvo mělo k dispozici rohový kop, který Ivan Raktiič poslal na přední tyč, hosté se ubránili, ale ARDA TURAN obral jednoho z hráčů Hérculesu ještě ve vápně o balon a následně si navedl míč na pravou nohu, posléze poslal míč do pravé poloviny branky hostů, kdy Iván Buigues nedosáhl na pokus do horního rohu hostující svatyně! Je z toho hattrick pro domácí sedmičku! 7:0.

89

89. 7:0

86

86. Arda Turan (BAR) - 6:0

86

Barcelona právě vstřelila branku!
Game, set Barcelona! Aleix Vidal centroval z pravé strany na Paco Alcacéra, hostující brankář Iván Buigues ještě míč vyrazil, ale zkrátka, nemohl dosáhnout na dorážku na levé straně stojícího ARDY TURANA, jenž napálil míč nekompromisně pod břevno hostující branky! Je z toho kanár pro Hércules! 6:0!

85

Nejprve byl Ivan Rakitič faulovaný, posléze domácím fotbalistům nevyšel podle vlastních představ rychlý ťukec na hranici středového kruhu, a sice již na polovině Hérculesu, a tak Barcelona přišla o balon.

85

Aleix Vidal byl faulovaný, jeden z hostujících fotbalistů jej posléze zvedl, domácí mužstvo kombinuje, a sice obranná čtyřka Barcelony.

83

Javier Mascherano chce, aby Barcelona přidala třeba i šestou branku, a tak chtěl přihrávkou do ulice dostat do velké šance Denise Suaréze, druhý jmenovaný byl ale u míče pozdě, Iván Buigues ukázal dobrý start na balon.

82

Jako kočka s myší si hraje Barcelona s Herculesem, no, mám pocit, že tohle jsou zápasy, na které není hostující mužstvo vůbec zvyklé a určitě to poznává fyzická kondice fotbalistů hostujícího celku.

80

Domácí Brazilec Rafinha dělá dnes hostům velké problémy, je to jeden z těch nejlepších hráčů na hřišti, společně s Denisem Suarézem, ale nyní neodcentroval díky dobré obranné činnosti Hérculesu z pravé strany.

79

Denis Suaréz nasadil jesličky svému soupeři. Myslím si, že Barcelona je schopna přidat třeba i šestou branku, a to ani zdaleka nehraje domácí mužstvo naplno.

78

To je krása, jak lehce fotbal vypadá v podání Barcelony, Hércules to má těžké, ale nyní přišel do vápna domácího mužstva centr z pravé strany, míč ale bez větších problémů chytil Cillessen.

76

Na levé straně velice dobře pracoval Turek Arda Turan, nakonec mu přišel pomoci Chorvat Ivan Rakitič. Ten ale odcentroval pouze doprostřed hostující branky, kde stál připravený brankář Iván Buigues.

75

Hostující mužstvo sice získalo míč ale nemohlo zrealizovat akci po levé straně, protože proti byli hned tři domácí fotbalisté.

73

73. Paco Alcacer (BAR) - 5:0

73

Barcelona právě vstřelila branku!
Docela smůla pro Hércules. Arda Turan našel na pravé straně Rafinhu, ten už byl na hranici hostujícího vápna, jeden z hostů míč nešťastně tečoval do ideální výšky pro PACO ALCACÉRA, jenž hlavičkoval zcela osamocený v šestnáctce hostujícího mužstva! 5:0! Bude mít skóre tenisovou podobu?

71

Po dlouhé době si po přihrávce Javiera Mascherana zahraje domácí brankář Cillessen, a sice nohama. Jinak ale gólman Barcelony dnes zatím nepředvedl žádný těžší zákrok, ani Hércules neměl žádnou větší šanci před domácí brankou.

70

Barcelona tak dlouho kombinovala až přišla přihrávka z pravé strany za obranu Hérculesu. V ofsajdu se podle názoru pomezního rozhodčího ocitl domácí turecký útočník a střelec jedné branky Barcelony v dnešním zápase Arda Turan

69

Střídání v týmu Hércules CF: ze hřiště odchází Berrocal, přichází Salinas.

69

Po spolupráci Ardy Turana na Lucase Digneho na levé straně šel míč od hostujícího Miňana do zámezí. Následně Barcelona rozehrála rohový kop z levé strany nakrátko, ale zatím se popáté neprosadila.

67

Pro Hércules je těžké, aby se dostal k míči. Barcelona asi nehraje úplně naplno, hraje si to, co potřebuje. Hraje uvolněně. Je velice dobrá po ztrátě míče.

66

Barcelona deptá svého soupeře držením míče, kombinací na několik přihrávek, domácí mužstvo hraje s lehkostí a svého protivníka převyšuje, ale tak to se dalo čekat před zápasem.

65

Hostující mužstvo se dostalo do blízkosti branky domácího celku, ale po špatném přímém kopu se opět musí vrátit do obrany. Cillessen nemusel zasahovat.

64

Akce Barcelony po pravé straně nakonec nekončí žádnou střelou na hostující brankou, ale pouze rutinním zákrokem brankáře Iván Buiguese.

62

V souboji na polovině Hérculesu fauloval presující Lucas Digne Fernanda, ale následně domácí mužstvo zase ukázalo výborný presink a nyní už drží míč na svých kopačkách.

61

Těch 30% držení míče proti Barceloně? To není špatné, ale myslím si, že hostující hráči to budou mít dnes hodně těžké, nedostali se víceméně k vážnější šanci před brankou Cillessena. Je to pro ně hodně fyzicky náročný zápas.

60

Svěřenci Luise Enriqueho se tímhle zápasem baví, kombinují s lehkostí. Mascherano začal akci Barcelony, která ale nevyústila v žádnou střelu na branku, ve které ve druhém poločase stojí Iván Buigues.

59

Domácí stoper Umtiti zůstává ležet v pokutovém území hostujícího mužstva, a sice po souboji s kapitánem Hérculesu Checou.

58

A fanoušci Barcelony se baví! Ví, že tohle domácí mužstvo zvládne a že třeba uvidí ještě nějakou branku. Stadionem Nou Camp obíhá mexická vlna!

58

Barcelona kombinovala v naprostém klidu, Hércules nezachytil akci po levé straně, kdy Denis Suaréz našel Ardu Turana. Turecký hráč domácích centroval na zadní tyč z levé strany, míč ale skončil v zámezí stadionu Nou Camp!

55

55. Arda Turan (BAR) - 4:0

55

Barcelona právě vstřelila branku!
Další branka Barcelony! Vypadá to na velkou exhibici domácího mužstva, z pravé strany odcentroval Paco Alcacér, na hranici penalty hlavičkoval ARDA TURAN do levé poloviny branky Ivána Buiguese, který trošku rezignoval! 4:0.

54

Střídání v týmu Hércules CF: ze hřiště odchází Pol Bueso, přichází Mainz.

53

Asi se tohle utkání bude pouze dohrávat, Hércules potřebuje k postupu vstřelit tři branky, respektive uhrát remízu a nemyslím si, že by byl schopný něčeho takového proti Barceloně.

50

50. Rafinha (BAR) - 3:0

50

Barcelona právě vstřelila branku!
Vypadá to, že ohledně postupu Barcelony není co řešit. Rafinha poslal přihrávku na levou stranu na Denise Suaréze, ten ještě přihrál Arda Turanovi. Turek v dresu domácího mužstva si udělal slalomové branky z hostujících hráčů, následovala přihrávka na RAFINHU, ten se do míče opřel levačkou a míč skončil vedle levé tyče branky Ivána Buiguese. Myslím si, že hostující brankář toho nyní moc neviděl! 3:0!

49

Hostující celek v bílých dresech měl k dispozici svůj vůbec první rohový kop v zápase. Z levé strany si vzal standardní situaci na starost Checu Flores, následně jeden z hostujících hráčů hlavičkoval z levé strany na vzdálenější tyč, míč šel ale vedle pravé tyče branky Cillessena.

47

Mascheranova špatná rozehrávka, kdy se Nieto dostal s míčem až do vápna domácího mužstva, individuální akce hráče Hérculesu skončila přihrávkou na tuším Berrocala, ale toho si Umtiti dobře pohlídal, navíc čistě v šestnáctce domácího mužstva.

46

Střídání v týmu Hércules CF: ze hřiště odchází Jose Gaspar, přichází Nieto.

46

Začal druhý poločas.
První poločas nakonec končí výhrou domácího mužstva. Barcelona tlačila na svého méně slavnějšího soka po celou úvodní pětačtyřicetiminutovku, ale chyběla ji střelba. Nakonec v posledních minutách zabrala. Nejprve Lucas Digne se dobře zorientoval ve vápně, Iván Buigues byl bez šance, respektive neměl nárok.

V poslední minutě normální hrací doby prvního poločasu byla správně nařízena penalta, kterou proměnil pokusem k pravé tyči Ivan Raktiič! Trefa Chorvata znamená, že dnes určitě neuvidíme prodloužení.

45+2

První poločas skončil.

45

45. Ivan RAKITIČ - 2:0

45

Barcelona právě vstřelila branku!
Barcelona vede 2:0! Rafinha se rozhodl pro přihrávku do ulice na Ardu Turana, ten byl podražený ve vápně hostujícího mužstva Fernandem. Sudí Montero se rozhodl zřejmě správně pro odpískaní pokutového kopu. K míči se postavil IVAN RAKITIČ! Chorvat poslal míč po krátkém rozběhu po zemi k pravé tyči hostující branky! Iván Buguies sice vystihl stranu penalty, ale nebylo mu to nic platné! Míč mu prošel mezi levou rukou a tělem! 2:0!

45

45. Penaltový zákrok

44

Byla nařízena penalta pro Barcelonu.

44

A nyní se jí to zatím napodruhé nepovedlo. Po centru z pravé strany hlavičkoval celkem z úhlu Francouz Lucas Digne, míč mířil mimo tři tyče hostujícího brankáře Ivána Buiguese.

43

Tohle je typický obrázek prvního poločasu, Barcelona se snaží prosadit před šestnáctkou Hérculesu, zatím se jí to dnes večer povedlo pouze jednou.

42

Žlutou kartu dostává Franisco Pira (Hércules CF).
Žlutou kartu dostává Aleix Vidal (FC Barcelona).

41

Domácí mužstvo z tohohle přečíslení čtyři na tři mohlo vytěžit druhou branku zápasu, ale jeden z domácích hráčů neodcentroval z pravé strany vůbec přesně, nikdo z fotbalistů Barcelony se nedostal k zakončení.

40

Tohle Barcelona určitě pomůže, ale nic to nemění na tom, že Hércules potřebuje vstřelit branku na Nou Campu. Před malou chvílí zastavil akci domácího mužstva ofsajd.

37

37. Lucas DIGNE - 1:0

37

Barcelona právě vstřelila branku!
Následný protiútok týmu ze španělské Primera Divison ale znamená úvodní trefu zápasu. Z pravé strany dostal míč do šestnáctky hostujícího celku Turek Arda Turan, následně bylo ve vápně Hérculesu hodně rušno, Rafinha svojí aktivitou dostal míč na LUCASE DIGNEHO, který už byl sám na hranici penalty, avšak na levé straně vápna hostů před brankářem Ivánem Buiguesem. Tady neměl moc šancí gólman Hérculesu, jak reagovat a Buguies inkasoval po střele francouzského obránce Barcelony do pravé poloviny branky, navíc do horních pater hostující svatyně. 1:0!

36

Hércules se dostal přes polovinu hrací plochy, následoval centr z pravé strany, který byl ale zblokovaný Francouzem Dignem. I tak bude outsider zápasu vhazovat.

35

Francouz Digne musel jít do skluzu, ale na levé straně končí akce Barcelony dalším neúspěchem. Přiznám se, že bych čekal od domácího mužstva daleko více střel.

33

Mascherano našel na pravé straně svého spoluhráče Gomese, ten centroval z pravé strany do vápna hostujícího celku. Jeden z domácích fotbalistů tam byl důrazný, ale obrana Hérculesu to ustála.

32

Barcelona neměla za dvaatřicet minut hry proti Hérculesu žádnou větší šanci a nic na to nezměnil ani centr Ivana Rakitiče z pravé strany na zadní tyč, pro který si došel hostující brankář Iván Buigues.

31

31.

31

Hohoho...Tak to byla nádhera, jak jednoduše si udělal dobrý den z hráčů Hérculesu domácí Denis Suaréz. Od hranice středového kdy si obhodil soupeře pokračoval až k pokutovému území hostujícího mužstva, kdy si navedl míč na pravou nohu a zakončoval těsně vedle levé tyče z pravé strany.

30

Svěřenci Luise Enriqueho měli k dispozici rohový kop z pravé strany, ale tudy cesta k první brance zápasu nevedla. Hostující obrana odvrátila bez větších problémů centr na první tyč.

29

Kombinace na jeden dotek v podání dvou fotbalistů Barcelony končí tím, že Denis Suaréz je u míče později než brankář hostujícího mužstva, tedy Iván Buigues.

28

Aleix Vidal teď vůbec nestíhal při akci Hérculesu po levé straně, jeden z hostů se snažil natlačit před jednoho z obránců Barcelony, nakonec přišel za minutu dvanáct čistý zákrok, ale tohle bylo hodně zajímavé.

26

Hostující kapitán Checa zůstává ležet na hrací ploše, domácí fanoušci na něj pískají, ale myslím si, že jim daleko více vadí, že dnes zatím neviděli branku Barcelony. Domácí mužstvo vystřelilo pouze třikrát při pokusu o překonání Buiguese.

25

Jestli se nepletu, tak prvním hráčem domácího mužstva, který to nevydržel, byl chorvatský záložník Ivan Rakitič, domácí čtyřka ale pálila z pravé strany nad branku Ivána Buiguese.

25

Denis Suaréz našel Javiera Mascherana, ale hostující fotbalisté dobře zhustili prostor na pravé straně z pohledu domácího mužstva.

24

Začala nám čtyřiadvacátá minuta zápasu a Barcelona se nemůže prosadit, ačkoliv je daleko aktivnější než Hércules, jenže její hra zatím je totálně nulová, co se týče střel na hostující branku. V tom je Achillova pata domácího mužstva.

23

Pouze na pár sekundy se vždy hostující fotbalisté dostanou k míči a alespoň si oddychnou od toho tlaku, který na ně domácí mužstvo vytváří. Jose Gaspar si dobře kryl míč, v tom jej fauloval Arda Turan.

21

Rafinha ukázal, jak má vypadat práce s míčem v rychlosti, nakonec tím posledním pohybem zmátl hostujícího kapitána Checu, který jej musel faulovat. K míči se postavil právě Brazilec ve službách Barcelony a Chorvat Rakitič. Evropan ale centroval na zadní tyč, kde situaci jistil Iván Buigues.

19

To byl kolotoč! Brazilec Rafinha získal míč a právě on dirigoval dění na pravé straně trávníku na stadionu Nou Camp, do toho ještě zapojil Chorvat Rakitič a Turek Arda Turan. I přes obrovský tlak na hostující fotbalisty nepřišla žádná střela na branku Hérculesu.

18

Dalmau chtěl přihrát po pravé straně, ale on nebylo kudy. Domácí hráči zase dobře napadali, zase neměl vůbec hostující celek prostor k tomu, aby nějak kombinoval, ba dokonce zaútočil.

16

Tohle je věc, ve které se Barceloně může vyrovnat jakýkoliv celek na Zemi. Velice dobrý presink, velice dobrý pohyb po ztrátě míče, kdy domácí hráči zatlačili na brankáře Buiguese a ten vykopával pouze křížem doleva, do autu. Jinak se ale tohle utkání hraje v komorní atmosféře.

15

Velice dobrá komunikace hostující obrany s brankářem Buiguesem stála za tím, že domácí mužstvo se nedostalo ke střele.

14

Hostující mužstvo se brání, ale nyní chtělo zaútočit po levé straně, do všeho ale zasáhl zdvižený praporek pomezního rozhodčího, takže už se musí Hércules opět bránit kombinační hře Barcelony.

13

81% – 19% asi netřeba psát, že tohle je statistika míče a myslím, že se na této statistice nic moc zásadního měnit nebude.

13

Mascherano s Umtitim hledali kudy projít k hostující brance, ale domácímu mužstvu se nepovedla přihrávka křížem na pravou stranu. Vhazovat bude Hércules.

11

Hércules to bude mít složité. To už můžeme v klidu říci po odehraných jedenácti minutách. Barcelona zatím nevystřelila, zatím neměla větší šanci, ale tohle bude zápas z kategorie hodně náročných na fyzickou přípravu, co se týče projevu outsidera duelu.

10

Dva fauly hostujících fotbalistů v krátkém sledu, toho druhého se dopustil kapitán Checa a pochopitelně se hned diskutovalo v blízkosti rozhodčího Montera.

9

Hércules je zatím velice pohyblivý v obraně, ale dnes pro něj bude úspěchem, když se vůbec dostane k nějaké střele na domácí branku. Barcelona kombinuje, předvádí svůj typický fotbal s velkým množstvím přihrávek na malém prostoru.

6

Barcelona se snaží od úvodních minut zatlačit svého soupeře. Dá se očekávat, že domácí mužstvo nebude na nic čekat a bude se chtít velice rychle prosadit.

4

Tohle mohlo skončit brankou. Denis Suaréz zůstal nehlídaný ve vápně Hérculesu, hostující obrana jej navíc nechal zakončit pravou nohou z levé strany. Míč mířící na vzdálenější tyč ale minul hostující svatyni.

3

Domácí hráči měli k dispozici rohový kop z pravé strany a rozehráli jej nakrátko, načež se ke střele na hostující branku nedostali, ale i tak kombinují s míčem na kopačkách.

1

Fotbalisté Barcelony to vzali velice rychle po svém výkopu, rychlost byla hlavním znakem akce domácího mužstva po levé straně, centr Rakitiče z pravé strany si ale pohlídal brankář Iván Buigues.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Barcelona: Cillessen – A.Vidal, Masche, Umitit, Digne – Rakitić, A.Gomes, Denis – Rafinha, Paco, Arda Turan.
Náhradníci: Masip – Sergio, Iniesta, Jordi Alba, Sergi Roberto

Hércules CF: Iván Buigues – Dalmau, F.Román, Pol Bueso, Peña – Checa, Rojas, Chechu, Miñanu, Gaspar – Berrocal.
Náhradníci: Nieto, Salinas, Esponisa, Mainz, Lledó.
První zápas
Jak už bylo řečeno, tak první zápas skončil na hřišti Hérculesu překvapivou remízou 1:1. Jako první se prosadil v 52. minutě David Mainz, za hosty srovnával o šest minut později Carles Alena.

Luis Enrique nepostavil například útočné trio Luis Suaréz – Neymar – Lionel Messi. Do hry se nedostal Piqué či Iniesta. Všichni tito hráči by měli být dnes k dispozici. Jen připomínám, že Barceloně dnes stačí k postupu i bezbranková remíza. Zkrátka, hraje se stejným systémem jako v Lize mistrů.
Barcelona
Domácí hráči zatím nemůžou být spokojeni, alespoň co se týče umístění v La Lize. Ambice jsou vždy v Barceloně jen ty nejvyšší. Obrovský favorit dnešního zápasu je po šestnácti odehraných duelech španělské ligy na druhém místě se ziskem čtyřiatřiceti bodů. Celek z Nou Campu ztrácí tři body na Real Madrid, ovšem mužstvo z hlavního města Španělska má zápas s Valencií k dobru.

V sestavě Barcelony by dnes neměli chybět dva nejlepší střelci Primera Divison, a sice Lionel Messi a Luis Suaréz (oba 12 branek). Dá se očekávat, že domácí tým nastoupí v nejsilnější možné sestavě, protože vypadnutí z poháru proti třetiligovému celku rozhodně nepřipadá v úvahu. Svěřenci trenéra Luise Enriqueho prohráli naposledy 1. listopadu 2016 v duelu Ligy mistrů proti Manchesteru City poměrem 1:3.

Barcu musí mrzet zejména ztráta dvou bodů v El Clasicu proti Realu Madrid, kdy se nejprve prosadil již zmiňovaný Suaréz, ale v poslední minutě normální hrací doby vyrovnal hlavou Ramos.
Hércules
Hostující mužstvo je jasným oustiderem dnešního souboje. Obrovským úspěchem byla pro třetiligový celek domácí remíza 1:1 v prvním utkání s Barcelonou.

Hércules je čtvrtý v Segunda Divison skupině 3 se ziskem třiatřiceti bodů po devatenácti odehraných duelech. Z posledních třech klání navíc vytěžil hned devět bodů. Naposledy si připsal domácí výhru 1:0 nad Cornellou, když se jako jediný prosadil Španěl Alvaro Salinas Garcia, a sice v 50. minutě. Minutu před koncem normální hrací doby se prezentoval červenou kartou hostující hráč Pere Martinez.

Hosté již tři soutěžní zápasy neinkasovali, to se jim asi dnes ovšem nepovede. Ale i tak si mnoho hráčů Hérculesu splní sen – zahraje si na stadionu Camp Nou!
Hezký večer, je před námi odvetné utkání čtvrtého kola španělského poháru mezi Barcelonou a Hérculesem. Zápas začíná ve 22:00 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

FC Barcelona – Hércules CF

7:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 37. Digne, 45. Rakitič (pen.), 50. Rafinha, 55. Turan, 73. Alcacér, 86. Turan, 89. Turan

Karty:   42. Vidal (BAR) – 42. Pira (HEU)

Držení míče: 74 % : 26 %.
Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 8:8.

FC Barcelona: Cillessen – A.Vidal, Mascherano, Umititi, Digne – Rakitić, A.Gomes, Denis Suaréz – Rafinha, Paco Alcacér, Arda Turan.
Náhradníci: Masip – Sergio, Iniesta, Jordi Alba, Sergi Roberto

Hércules CF: Iván Buigues – Dalmau, F.Román, Pol Bueso (54. Mainz) , Peña – Checa, Rojas, Chechu, Miñanu, Gaspar (46. Nieto)– Berrocal (69. Salinas)
Náhradníci: Nieto, Salinas, Esponisa, Mainz, Lledó

Rozhodčí: Montero – Valera, Caballero (všichni Španělsko)

První zápas: Hércules - Barcelona 1:1