Menu

Fotbal

Španělský pohár

CA Osasuna – Granada CF

2:0

konec (1:0)

21.12.2016, 21:00 • Estadio El Sadar (Pamplona) • 4. kolo • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 1.97 3.16 3.55 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Osasuna zvládla domácí odvetu a díky většímu počtu vstřelených branek postupuje do další fáze Copy del Rey. Favorizovaný celek se ujal vedení v závěru úvodního poločasu zásluhou Berenguera, na jehož trefu po změně stran navázal střídající Romero, který tak dal výsledku konečnou podobu. (22:57:37)

90+3

Konec zápasu.

90+3

Už se znovu hraje a tlak Granady směrem na branku sílí. Domácí tým ale vypracovaný náskok brání velice zodpovědně.

90+2

Aitora Buñuela zřejmě postihly křeče, hra je proto přerušena.

90+1

Tak kolik minut nad rámec řádné hrací doby nastavil sudí Carlos Del Cerro? Odpověď zní: tři.

89

Ze své útočné aktivity vytěžili hosté rohový kop. Mario ale neotálel ani vteřinu, vyběhl z branky a balon vyboxoval mimo rizikovou zónu.

88

Mužstvo z Pamplony se v závěru řádné hrací doby začíná zatahovat a hosté tak mají více místa pro kombinační souhru.

87

Žlutou kartu dostává Mario (CA Osasuna).

86

Žlutou kartu dostává Oriol Riera (CA Osasuna).

85

Dovnitř šestnáctky si na pas zleva naběhl Bueno, ale protože se kromě zakončení musel ještě věnovat souboji se svým strážcem, nedokázal míč vtěstnat mezi tři tyče.

84

Poslední střídání v týmu CA Osasuna: Sergio León přenechává své místo Antoniu Oteguiovi.

83

Centrovaný balon uklidil do bezpečného prostoru některý z obránců.

82

Hosté zahrávali standardní situaci. Jejím exekutorem se stal Bueno, který z výhodné pozice nedokázal obstřelit obrannou zeď. Granada přesto pokračovala v ofenzivním tažení a vytěžila z něj rohový kop.

81

Další roh pro tým vedený trenérem Lucasem Alcarazem. Tentokrát byl proveden centrem do vápna a odražený balon se dostal před hranici šestnáctky, kde došlo ke zblokované střele.

80

Roh pro Granadu. Hostující tým ho rozehrál nakrátko, když Andreas Pereira oslovil Javiho Márqueze.

78

Javi Márquez se postavil k exekuci standardní situace a z nějakých pětadvaceti metrů zamířil vysoko nad horní tyčku. Tuto střelu si tak za rámeček rozhodně nedá.

76

Třetí a zároveň poslední střídání v týmu Granada: víc toho už nepředvede Sergi Samper, jeho místo totiž zaujme Carcela.

75

Prvním karetně napomenutým hráčem zápasu je za podražení Javiho Márqueze Unai García (CA Osasuna).

73

Nepříliš razantní střela ze střední vzdálenosti se pro Maria stala snadným soustem, na kterém si gólman Osasuny Pamplona pochutnal.

69

Až nyní mohli hosté provést kop od rohového praporku. Centr mířil na zadní tyč, kolem níž bez jakékoliv teče prolétl. Na řadu tak přichází Mariův odkop.

68

Avizované střídání v týmu Granada: ze hřiště odchází Saunier, přichází Andreas Pereira.

68

Je tu ale rychlý protiútok a rohový kop Granady. Ještě před jeho provedením ale bude nejspíš umožněno střídání.

67

Osasuna si hlídá vypracovaný náskok kombinační souhrou ve vlastním území.

64

Dalekonosný projektil některého z hráčů domácího týmu se mezi tři tyče nevešel a práci tak budou mít podavači míčů.

60

Střídání v týmu Granada: Lucas Alcaraz na nepříznivý průběh reaguje stažením Atziliho, místo něhož na trávník poslal Bogu.

59

59. Jaime ROMERO - 2:0

59

Osasuna právě vstřelila branku!
Joaquín Caparrós prokázal při střídání šťastný výběr, když po poločasové přestávce poslal do hry JAIMEHO ROMERA, který se mu odvděčil tím nejlepším možným způsobem. Po dlouhém nákopu a následném vyhraném hlavičkovém souboji Romera ukořistil míč a utaženou střelou k levé tyči zpoza pokutového území nedal Oierovi šanci.

57

Centrovaný balon ze standardní situace přistál na přední tyči a hlavou zakončující hráč cílené zařízení netrefil.

56

Hra se obrátila a k pokutovému území pospíchal Rúben Vezo, kterého u jeho pravého rohu podrazil Oriol Riera.

54

Osasuna má jednoznačně více ze hry, ale svou převahu nedokáže vyádřit střelecky.

51

Domácí roztáhli hru na levou stranu a rychlonohý Álex Berenguer jen tak tak dostihl míč ještě ve vymezeném prostoru pro hru.

50

Defenziva Granady je ostražitá a nepouští své soupeře do střeleckých pozic. Svěřenci Joaquína Caparróse to mají velmi obtížné.

47

Fotbalisté Osasuny v tuto chvíli operují na polovině svých protivníků a hledají skuliny v jejich obraně.

46

Střídání v týmu CA Osasuna: do druhé půle nezasáhne De las Cuevas, místo něhož se na hřišti objevil Jaime Romero.

46

Začal druhý poločas.
Fotbalisté obou mužstev se vracejí zpátky na hrací plochu. Utkání bude pokračovat druhým poločasem.
První příležitost k otevření skóre měl v pětadvacáté minutě León, ale s nařízeným pokutovým kopem si neporadil. O deset minut později bylo rušno také na opačné straně, kde Atzili nastřelil břevno a Ponceho z dorážky vychytal gólman Mario. Zlomový okamžik nastal až ve druhé minutě nastavení, kdy Berenguer nejprve neproměnil jasnou tutovku, ale vzápětí své zaváhání napravil a gólem do šatny poslal Osasunu do vedení.

45+2

První poločas skončil.

45+2

45+2. Álex BERENGUER - 1:0

45+2

Osasuna právě vstřelila branku!
Domácí mužstvo skóruje v samém závěru úvodního dějství. Průnikovou přihrávku obdržel ÁLEX BERENGUER, a přestože tváří v tvář na Oiera nevyzrál, akce Osasuny pokračovala a Berenguer získal šanci na reparát, který složil úspěšně. Jeho prudkou přízemní ránu gólman Granady neudržel a balon zastavil až těsně za brankovou čárou.

45+1

V úvodním poločase nastavil Carlos Del Cerro dvě minuty.

44

Carlos Clerc u rohového praporku ubránil Rúbena Veza a díky tomu Mario bude moci provést odkop od své branky.

42

Na opačné straně si na vzdušný pas nabíhal Ponce, ale u míče byl dříve gólman Mario, který ho před dotírajícím útočníkem ukryl do svých rukavic.

41

Na centrovaný balon z pravé strany si uvnitř pokutového území naskočil Čaušić a svou střelu umístil kousek vedle levé brankové konstrukce.

38

Aitor Buñuel u postranní čáry v rozporu s pravidly atakoval rozběhnutého Gabriela Silvu a může být rád, že za svůj prohřešek nebyl potrestán karetně.

36

Střídání v týmu Granada: ze hřiště odchází Fran Mérida, zraněného spoluhráče nahradí Roberto Torres.

35

35. Atzili (GRN), Ponce (GRN)

35

Tak tohle byly hned dvě tutovky hostujícího týmu v krátkém časovém sledu! Nejprve Atzili chytře přeloboval vyběhnuvšího Maria a orazítkoval břevno a poté se k nebezpečné dorážce zblízka dostal Ponce, jehož brankář Osasuny skvěle vychytal.

34

Aitor Buñuel podstoupil hlavičkový souboj s Poncem a byl při něm faulován, takže muž s píšťalkou přisoudil míč fotbalistům Osasuny Pamplona.

32

U levé lajny si táhl míč směrem dopředu Gabriel Silva, jenže do cesty se mu postavil Aitor Buñuel, který útočícího hráče v souladu s pravidly odzbrojil.

31

De las Cuevas je zdravotně v pořádku a může se tedy znovu zapojit do hry.

30

Po tvrdším souboji poblíž středové čáry se na trávníku s bolestivou grimasou v obličeji ocitl De las Cuevas a gestikulací si vyžádal ošetření.

28

Klub z Andalusie v tuto chvíli obléhá pokutové území Osasuny.

25

25. Neproměněná penalta

25

Míč si na značku pokutového kopu postavil faulovaný Sergio León (CA Osasuna) a jeho ránu letící doprostřed brány doprava skákající Oier senzačně zlikvidoval nohama. Neúspěšný střelec se pouze chytil za hlavu...

24

24. Penaltový zákrok

24

Sergio León si zleva nakráčel do pokutového území a v něm byl podražen Lombánem. Sudí neváhal ani vteřinu a ve prospěch Osasuny nařídil penaltu.

23

Hra se přesunula doprostřed hřiště, kde právě probíhají četné a urputné souboje o balon, který často mění svého majitele.

22

Střelu ze značné distance vypustil De las Cuevas, ale mířil opravdu hodně nepřesně. Jeho pokus ohrozil snad jen obecenstvo sedící v horních patrech tribuny.

20

Javi Márquez z levého okraje vápna naservíroval balon Agbovi, jenž na zadní tyči hlavou pozdravil na správném místě stojícího Maria.

17

Dalekonosnou střelou se prezentoval Atzili, jenomže neměl dostatečně přesně seřízena mířidla a z hlubokého záklonu Mariovu branku vysoko přestřelil.

16

Hosté to zkusili prostřednictvím dlouhého nákopu a míč ještě na hrací ploše dostihl Rúben Vezo, jeho následná přihrávka do šestnáctky už ale správného adresáta nenašla.

13

Z dalšího útoku domácí tentokrát vytěžili rohový kop. Centrovaný balon se snesl rovnou do pokutového území a z klubka hráčů se odrazil mimo rizikovou zónu.

12

Exekutor standardní situace zvolil podle předpokladů přímý střelecký pokus, kterým přinutil Oiera k zákroku u bližší tyče.

11

Ihned po uvedení míče do hry domácí vymysleli protiakci, která byla zneškodněna pouze za cenu nedovoleného zákroku kousek od pravého rohu vápna.

10

Teď to hosté zkusili po levé straně. Podél postranní čáry se rozeběhl Lombán, nicméně dlouhý míč se mu ztratil v zámezí a Osasuna tak bude moci provést autové vhazování.

8

Tempo hry je na začátku utkání velmi ospalé. Hosté se pokusili zaútočit po pravé straně, avšak pozorný Carlos Clerc jejich akci čistě zastavil.

6

Kousek od levého rohu vápna nacentroval míč do pokutového území Unai García, jenomže bezprostředně poté byl Osasuně odpískán útočný faul.

5

Nyní se hra přenesla na polovinu domácího celku, jehož hráči přemýšlejí, kudy by si proklestili cestičku k šestnáctce soupeřů.

3

Hosté se posunuli doprostřed hřiště, pracovitá záložní řada Osasuny jim ale nedovoluje proniknout hlouběji do pole.

2

Granada drží balon ve své moci a kombinuje na vlastním území, zatímco domácí tým rozehrávku svého soupeře vytrvale napadá.

1

Úvodní výkop provedli hostující fotbalisté.

1

Utkání právě začalo.
Carlos Del Cerro společně se svými asistenty právě přivedl hlavní aktéry na hrací plochu.
Úvodní sestavy:

CA Osasuna: Mario – Clerc, Márquez, Buñuel, García – Berenguer, Mérida, De las Cuevas, Čaušić – Riera, León
Náhradníci: Pérez – Bonnín, Torres, Rivière, Fuentes, Romero, Otegui

Granada: Oier – Silva, Vezo, Saunier, Lombán – Bueno, Samper – Agbo, Atzili, Márquez – Ponce
Náhradníci: Kelava – Tabanou, Boga, Carcela, Pereira, Kravec, Angban

Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Álvarez.
Výsledky dalších vzájemných utkání

18.01.2014 Granada – Osasuna 0:0
18.08.2013 Osasuna – Granada 1:2 (0:2)
18.05.2013 Granada – Osasuna 3:0 (1:0)
22.12.2012 Osasuna – Granada 1:2 (1:1)
26.02.2012 Osasuna – Granada 2:1 (2:1)
25.09.2011 Granada – Osasuna 1:1 (0:1)
První zápas

30.11.2016 – Granada CF – Osasuna 1:0 (0:0)

Branka: 52. Toral.

Granada: Ochoa – Cuenca, Lombán, Angban, G. Silva, Tabanou – Bueno, Toral (82. Carcela), Marquéz (79. Entrena), Atzili (63. Pereira) – Ponce.

CA Osasuna: Mario – Buňuel, I. Márquez, D. García, Fuentes – Tienza (90. U. García), Mérida (76. Olavide), De las Cuevas, I. García – Riviére (68. Jaime), León.

Rozhodčí: Bikandi – Huerga, Villate.
Všem fanynkám a fanouškům španělského fotbalu přeji příjemný středeční večer. Tamní pohárová soutěž má na programu 4. kolo, v jehož rámci se o postup do další fáze utkají v odvetě CA Osasuna a Granada. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován na 21 hodin, Vás prostřednictvím online reportáže provede Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

CA Osasuna – Granada CF

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 45+2. Berenguer, 59. Romero

Karty:   75. García (OSS), 86. Riera (OSS), 87. Mario (OSS)

Neproměněná penalta: 25. León (OSS), brankář Oier zneškodnil

CA Osasuna: Mario – Clerc, Márquez, Buñuel, García – Berenguer, Mérida (36. Torres), De las Cuevas (46. Romero), Čaušić – Riera, León (84. Otegui)
Náhradníci: Pérez – Bonnín, Torres, Rivière, Fuentes, Romero, Otegui

Granada CF: Oier – Silva, Vezo, Saunier (68. Pereira), Lombán – Bueno, Samper (76. Carcela) – Agbo, Atzili (60. Boga), Márquez – Ponce
Náhradníci: Kelava – Tabanou, Boga, Carcela, Pereira, Kravec, Angban

Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Álvarez

První zápas: Granada - Osasuna 1:0