Menu

Hokej

ELIOD extraliga mladšího dorostu

HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec

5:3

konec (2:1, 2:1, 1:1)

11.12.2016, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

S konstatováním, že HC Dukla Jihlava poráží třinecké Oceláře v souboji o první místo tabulky 5:3, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (14:17:12)
Ve třetí třetině si již Jihlava výhru pohlídala. Nejprve v jednapadesáté minutě zvýšil její vedení na tři branky Tomáš Pigl a byť Třinec hned poté snížil po trefě Tobiáše Marguše, tři body si již Dukla vzít nenechala a posouvá se na první místo tabulky – 5:3.

Konec zápasu.

59:00

Jihlava stále krouží před brankou Kučery, kde nyní dlouho udržel kotouč Najman a nabral svůj tým další vteřiny, které Duklu směřují k vítězství.

58:37

Na tyčku zahrál i střelou z prostoru mezi kruhy útočník Ondřej Svoboda.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.

56:54

Rána Tomáše Pigla z vrcholu levého kruhu prolétla těsně vedle levé tyče z pohledu gólmana Ocelářů.

56:15

Nyní se Kučera roztáhl v brankovišti a u pravé tyče zneškodnil střelu Ondřeje Svobody zblízka po Najmanově přihrávce.

55:31

Jakub Krajíček dostal přihrávku mezi kruhy, kde byl zcela volný, ovšem z výborné pozice přestřelil branku a druhý gól tak dnes zatím nedává.

54:59

A stejně snadno dává Dukla puk do středního pásma.

54:33

Jihlava rozhodně nemusí nikam chvátat, zatím je blíže ke třem bodům. Třinečtí se ale poměrně snadno dostávají znovu před Chaloupka.

53:41

A málem se jim to povedlo, protože kapitán Tobiáš Marguš z levého kruhu orazítkoval vzdálenější tyč branky Chaloupka.

52:37

Třinečtí ještě ožili a snaží se vstřelit kontaktní branku, která by je vrátila do zápasu.

51:41

Třinec právě vstřelil branku!
S góly se nám nyní pořádně roztrhl pytel. Králík vyslal do situace jeden na jednoho kapitána TOBIÁŠE MARGUŠE, který získal nad obráncem soupeře výhodu, natlačil se k brance a bekhendem poslal puk pod horní tyčku. Asistence: Lukáš Králík.

50:48

Dukla právě vstřelila branku!
Jihlava se poprvé v utkání dostává do vedení o tři branky. Rašín vyhodil kotouč, proti kterému vyjel až na levý kruh gólman hostí Kučera. U kotouče byl ale o maličko dříve TOMÁŠ PIGL, jenž puk zasáhl jako první a kolem gólmana jej usměrnil do odkryté klece. Asistence: Patrik Rašín.

49:10

Ani nyní se domácí neradují. Svoboda našel přihrávkou zpoza braky mezi kruhy nehlídaného Vítězslava Brože, který si na Kučeru také nepřišel.

48:23

Konderlovu střelu zastavil na modré Krajíček a hned poté se domácí dostali do přečíslení tři na dva. Puk se po něm dostal před branku k Čermákovi, který zkusil bekhendovou střelu, jíž vyrazil Kučera a vzápětí domácí útočník promáchl puk před volnou brankou.

48:12

Kapitán hostí Tobiáš Marguš zkusil prudkou střelu z pravého kruhu, kterou nejprve srazil Chaloupek před sebe a poté puk doslova zasedl.

47:34

Rybnikár vyvezl puk z vlastního obranného pásma prakticky až k brance soupeře, kde narazil na hráz jménem obranná hra Dukly.

46:31

Vítězslav Brož zkusil napřáhnout ze středu útočného pásma, ale do jeho střely dal hokejku Dan Weber.

45:20

Jihlava zatím bez potíží hlídá dvougólové vedení, do žádných velkých bezhlavých útočných akcí se nepouští.

44:31

Nyní se dostal do zakončení i Chlubna, jenž pálil zblízka po ledě k pravé tyči Kučery, kde gólman Ocelářů výborně zasáhl koncem betonu.

43:52

Už to mohlo být o tři branky. V situaci dva na jednoho našel Chlubna mezi kruhy Pigla, který vypálil z první, ovšem Kučera vyrazil puk nad sebe.

42:01

Tvrdý souboj Čermáka s Mituchovičem ve středním pásmu vyzněl tak, že zatímco domácí hráč přišel o puk a je na ledě, hostující zadák má zlomenou hokejku.

41:20

Chlubna se snažil najít ze svého pohledu u pravé tyče Kučery kotouč, ten nakonec uhájili obránci Ocelářů.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 13:24.
Ve druhé třetině nejprve krátce po polovině zápasu vyrovnal Pavel Matěj, který vstřelil svůj druhý gól v utkání. Ovšem poté přišly dvě slepené branky domácích. Nejprve ve 38. minutě využil přesilovku úspěšným doklepnutím puku Tomáš Chlubna a o 27 vteřin později se dostrčením kotouče do volné klece radoval i Jakub Krajíček – 4:2.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:29

Cienciala udržel kotouč na modré, ovšem byl v tísni, tak jej jen lehce nahodil za Chaloupka. Domácí mají puk na hokejkách.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:45

Petr Brož si za brankou dovolil kličku proti napadajícímu soupeři a nad druhým hráčem Třince udržel kotouč.

38:26

Třinečtí jsou nyní hodně opaření a mají problém dostat se alespoň do středního pásma.

37:37

Dukla právě vstřelila branku!
Jihlava si dvěma góly během 27 vteřin bere zpět dvougólové vedení. Čermák ukázal dobrý tlak do branky a zkusil to střelou z mezikruží. Tu ještě Kučera vyrazil, ovšem Piskač před brankou přistrčil puk volnému JAKUBU KRAJÍČKOVI a ten měl se zakončením do prázdné klece podobně snadnou úlohu jako před malým okamžikem Chlubna. Asistence: Daniel Piskač, Patrik Čermák.

37:10

Dukla právě vstřelila branku!
Domácí hokejisté se dobrou souhrou dostávají znovu do vedení. Po akci Vítězslava Brože a Najmana vykombinovala domácí pětice soupeře a TOMÁŠ CHLUBNA zblízka snadno doklepl puk do branky. Asistence: Adam Najman, Vítězslav Brož.

37:01

Dvě minuty za faul kolenem před jihlavskou brankou dostává Ondrej Rybnikár. Jihlava tak bude hrát druhou přesilovku v utkání.

Na vyloučení: 1-2.

36:57

V signalizované početní výhodě mířil Pigl střílenou přihrávkou před branku na Vítězslava Brože, proti kterému stáhl puk Kučera.

36:01

Najman hledal přihrávkou z levé strany mezi kruhy Svobodu, kterému chyběl zhruba metr, aby se dostal k puku.

35:48

Barákovu branku zblokoval Tommy Wandas, který hned zkusil založit protiútok, byl ale rychle zbaven puku v podání Rašína a právě Baráka.

34:46

Rašín se Zadražilem na okamžik vybojovali puk ve vlastním obranném pásmu a rychle jej posílají na druhou stranu kluziště.

33:15

Před brankou Jihlavy byl sice tísněn hostující Matouš Čmiel, ale dokázal se s pukem na chvilku uvolnit a zády k brance bekhendem vystřelit. Mířil však vedle levé tyčky. Kdyby puk nasměroval do branky, byl by zřejmě Chaloupek připravený betonem.

31:54

Otto Jurzyca si to namířil mezi kruhy, kde jeho krasojízdu i následný střelecký pokus úspěšně zblokoval Patrik Rašín.

31:17

Zakázané uvolnění domácího týmu.

30:35

Třinec právě vstřelil branku!
Krátce po polovině utkání se začíná od znova, Oceláři totiž vyrovnávají na 2:2. Mikler si to namířil za branku a u pravé tyče našel PAVLA MATĚJE, který střílí svůj druhý gól dnešního zápasu. Asistence: Šimon Mikler.

29:28

Ránu Pigla z vrcholu levého kruhu ztlumil levým betonem Kučera a poté jí i s vypětím sil pořádným rozklekem zneškodnil úplně.

28:54

Druhá část přesilovky již Třinci tolik nevyšla a Dukla hraje v pěti.

28:26

Také nyní se Dukla prezentuje úspěšným vyhozením až k brance Kučery.

28:24

Rašín získal před brankou kotouč a posílá jej přes všechny čáry.

27:57

Další střelecký pokus Ciencialy šel nad horní tyčku, kde puk ještě jistil vyrážečkou Chaloupek.

27:34

Rána Ciencialy se odrazila od zadní tyčky k pravé tyči Chaloupka, kde byl Rašín a puk vyváží za klec. Domácí ale nevyhodili.

27:15

Matouš Čmiel se na pravém kruhu přes dobře bránícího Rašína ke střele nedostal.

26:54

První přesilovou hru si vyzkouší také Oceláři. Vítězslav Brož jde ven za podražení.

Na vyloučení: 1-1.

26:38

Chvilku se hraje v obranném pásmu Dukly, chvilku na druhé straně, ale výraznější šance či ohrožení branky soupeře ani jeden tým neukazuje.

25:07

Třinecký útok končí ofsajdem.

24:55

Miroslav Juda zkoušel střelu z levého kruhu, kam si najel, ale při pokusu o ohrožení branky Kučery mu kus černé gumy sjel z hokejky.

24:30

Domácí se alespoň v tento moment osvobozují zakázaným uvolněním.

24:18

Oceláři se dobrým napadáním dostali k puku. Byl to Mituchovič, který měl na modré kotouč po přihrávce podél lajny od spoluhráče, ale nevystřelil příliš dobře.

24:02

Ani třinecký útok nedopadl zrovna nejlépe. Kotouč mají domácí za Chaloupkovou brankou.

23:29

Jihlavští zkoušeli zakombinovat v útočném pásmu, což se jim příliš nepodařilo a sami po chybné nahrávce přicházejí o pásmo.

22:11

Jihlavští vzápětí posílají puk na zakázané uvolnění.

21:59

Stejně tak jako Matouš Čmiel, který se ocitl u levé tyče Chaloupka na chvíli volný. Zkoušel to na vzdálenější tyčku, ovšem minul zařízení.

21:33

Zadražil vystřelil ze středu pásma mezi dvěma obránci, kteří před ním couvali. Netrefil ale branku.

20:46

Tomáš Pigl po pravé straně ujel hostujícím zadákům a namířil si to před branku. Naznačil kličku doleva a hned poslal kotouč k pravé tyči, kde Kučera zasáhl lapačkou.

20:21

Hned v úvodu druhé třetiny přichází třinecký ofsajd, čímž také útok Ocelářů nyní končí.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 12:40.
Úvodní třetina souboje o první místo přinesla hned tři branky. Dukla se dostala již v šesté minutě do vedení zásluhou Tomáše Pigla a o dvě minuty později využili domácí přesilovou hru trefou Martina Zadražila. Poté se dostali ke slovu i Oceláři, kteří v sedmnácté minutě vsítili Pavlem Matějem kontaktní gól – 2:1.

20:00

První třetina skončila.

19:40

Domácí hokejisté zaváží puk před branku Kučery, kde se Třinec prezentuje dobrou obranou a nepouští domácí ke střelbě.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

17:29

Šimon Mikler si to namířil napříč pásmo k levému kruhu, kde se lehce odpoutal od protihráče a vystřelil k bližší tyči. Trefil ale jen oblouk brankové konstrukce.

16:08

Třinec právě vstřelil branku!
Hosté dávají kontaktní gól a jsou zpátky ve hře. Z pravé strany vystřelil Macháček a PAVEL MATĚJ tečoval před brankou puk tak, že kus černé gumy zapadl přes beton Chaloupka k pravé tyči. Asistence: Štěpán Macháček.

15:55

Kousek před modrou dostal puk Srníček, který pálil kousek vedle pravé tyče jihlavské klece.

15:36

Jihlava v posledních chvílích dobře brání útočnou modrou, nikam se nežene a spíše hraje na brejkové situace.

14:45

Boj o puk ve středním pásmu ovládli Třinečtí, kteří vzápětí dávají kotouč na své hole a jdou střídat.

13:08

Z pravého kruhu zkusil vystřelit Mikler, což bylo pro Chaloupka trošku obtížnější, protože u jeho levé tyče ještě zkoušel tečovat puk Štěpán Macháček, ale gólman Dukly znovu jistě drží puk.

12:40

Hned po buly vysílají Třinečtí puk na zakázané uvolnění.

12:25

Patrik Čermák předvedl dobrý tlak do branky a Kučera raději podržel nahozený kotouč ve výstroji.

11:03

Vítězslav Brož a Adam Najman získali u pravého kruhu puk a opět nepustili hosty ven z obranného pásma.

10:15

Ze středu útočného pásma to zkusil hostující Šimon Mikler a gólman Dukly Chaloupek bezpečně schoval kotouč do lapačky. Nedělalo mu to žádný problém.

09:10

Jihlava je nadále aktivnějším týmem a opět operuje před brankou Kučery. Ke střele se ale nyní nedostává.

08:30

A už to mohlo být dokonce o tři branky. Před Kučerou se k puku dostal nehlídaný Vítězslav Brož, který po přistrčení Najmana zamířil jen těsně vedle levé tyče.

07:44

Dukla právě vstřelila branku!
Jihlavští se dostávají do dvougólového vedení, když po hezké akci využívají přesilovou hru. Po ose Čermák – Pigl se dostal kotouč mezi kruhy pro MARTINA ZADRAŽILA, který zvyšuje domácí náskok. Asistence: Tomáš Pigl, Patrik Čermák.

06:50

Na Horáckém zimním stadionu vidíme první vyloučení. Hostující obránce Kryštof Wantulok jde na dvě minuty ven za podražení.

Na vyloučení: 0-1.

05:42

Dukla právě vstřelila branku!
Jihlava se ujímá vedení. Chlubna hezkou přihrávkou našel před brankou TOMÁŠE PIGLA, který bleskově usměrnil kotouč mezi betony Kučery do branky. V souboji o první místo tak má po pěti minutách lehce navrch Dukla. Asistence: Tomáš Chlubna.

05:11

Útok hostí je zastaven ofsajdem, bude se vhazovat ve středním pásmu.

04:29

Na okamžik se opět hrálo před brankou Kučery, který raději podržel kotouč ve výstroji a uklidnil hru.

03:49

Králík se dostal před brankou k odraženému puku, Chaloupek ale stihl pokrýt prostor u pravé tyče a kotouč vyrazit betonem.

03:04

Mikler vyvezl po levé straně puk do pásma, ovšem obrana Dukly opět zapracovala dobře.

02:25

Hosté se na okamžik dostali do pásma, ovšem Marguš byl mezi kruhy dvěma hráči Jihlavy zbaven puku.

01:41

Domácí dobře zakombinovali a od modré vystřelil Zadražil. Kučera puk vyrazil před sebe na hokejky svých spoluhráčů. Moc toho ale gólman hostí neviděl.

01:09

Dukla ale stále aktivně napadá a Barák nebyl daleko k tomu, aby po zisku puku na pravém kruhu ohrozil Kučeru. Kotouč mu ale uskočil od hole.

00:53

Proti napadajícímu Chlubnovi uhájili puk dva hráči hostí.

00:33

Dukla jde po buly hned do útočného pásma soupeře, ale ke střele se nedostala. Nyní mají puk hosté.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Holata) – P. Brož, Smolko, Barák, Rašín, Křišta, PIskač – V. Brož, Najman, Svoboda – Chlubna, Juda, Pigl – Mihulka, Čermák, Zadražil – Krajíček. Trenér: Petr Svoboda

HC Oceláři Třinec: Kučera (Švancara) – Bulava, Cienciala, Wantulok, Konderla, Mituchovič, Srníček, Weber – Rybnikár, Čmiel, Marguš – Mikler, Macháček, Matěj – Králík, Wardas, Jurzyca – Stročka. Trenér: Jiří Raszka

Rozhodčí: Pokorný – Rampír, Šťastná.
Přímý souboj o první místo:
Třinečtí vstupovali do nadstavbové skupiny se 45 body, které nastřádali ve skupině Východ. První dva zápasy Ocelářům vyšli, když je vyhráli, ovšem ve třetím utkání prohráli na nájezdy ve Zlíně a poté vyhráli na nájezdy v Havířově – ztratili tak tři body.

Jihlava, která šla do nadstavby se 41 body, zatím všechny své čtyři utkání vyhrála – ve Vítkovicích, doma se Zlínem, v Havířově i ve Žďáru nad Sázavou. Před dnešním zápasem proti Třinci tak má 53 bodů, což je pouze o jeden méně než Oceláři, a bude se tak hrát o první příčku tabulky!
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího kola nadstavbové části ELIOD extraligy mladšího dorostu. Druhou prosincovou neděli se na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě utkají dva týmy, které patří doposud mezi nejlepší v Česku – HC Dukla Jihlava nastoupí od 12 hodin proti klubu, který momentálně vede tabulku nadstavbové skupiny – HC Oceláři Třinec.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec

5:3

konec (2:1, 2:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Pigl (Chlubna), 8. Zadražil (Pigl, Čermák), 38. Chlubna (Najman, V. Brož), 38. Krajíček (Piskač, Čermák), 51. Pigl (Rašín) – 17. Matěj (Macháček), 31. Matěj (Mikler), 52. Marguš (Králík)

HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Holata) – P. Brož, Smolko, Barák, Rašín, Křišta, PIskač – V. Brož, Najman, Svoboda – Chlubna, Juda, Pigl – Mihulka, Čermák, Zadražil – Krajíček. Trenér: Petr Svoboda

HC Oceláři Třinec: Kučera (Švancara) – Bulava, Cienciala, Wantulok, Konderla, Mituchovič, Srníček, Weber – Rybnikár, Čmiel, Marguš – Mikler, Macháček, Matěj – Králík, Wardas, Jurzyca – Stročka. Trenér: Jiří Raszka

Rozhodčí: Pokorný – Rampír, Šťastná

Diváci: 84

Průběh zápasu
1. třetina
05:42 JIH 1:0 Pigl (Chlubna)
06:50 TRI 2 Wantulok, podražení
07:44 JIH 2:0 Zadražil (Pigl, Čermák)
16:08 TRI 2:1 Matěj (Macháček)
Po 1. třetině
2. třetina
26:54 JIH 2 V. Brož, podražení
30:35 TRI 2:2 Matěj (Mikler)
37:01 TRI 2 Rybnikár, faul kolenem
37:10 JIH 3:2 Chlubna (Najman, V. Brož)
37:37 JIH 4:2 Krajíček (Piskač, Čermák)
Po 2. třetině
3. třetina
50:48 JIH 5:2 Pigl (Rašín)
51:41 TRI 5:3 Marguš (Králík)
Konec